בית פורומים בחדרי חרדים

האדמו"ר מויז'ניץ שליט"א * תקופת הגלות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/3/2012 19:34 לינק ישיר 

בתקופת הגלות הוא הקפיד תמיד לשאול בשלום אביו והוא הקפיד תמיד לעשות לאביו "מי שברך" , יש אומרים שהוא ביקש את הגלות בכדי להזדככך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2012 19:39 לינק ישיר 

ברודוואי יקר
אנא אל תיפה את המציאות הכואבת, אז עכשיו זה בכלל הוא ביקש את הגלות? תיכף יבוא כאן מישהו שיטען שהוא זה שהתחנן להיזרק מהחסידות כדי להטהר..... נו באמת ?
הוא לא ביקש את זה ולא יזם את זה,  יתכן שהזדכך מהגלות ויתכן שממש לא, בכל מקרה מה שעשו לו שם במהלך שנים אלו לא היה מוצדק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2012 19:50 לינק ישיר 

הסכסוך קשור לאימו של ר שרולצע, עפ"י מה ששמעתי, היא הרחיקה אותו מהבית, אני זוכר את התקופה בבניין של חב"ד ברש"י, אז היו שם 10 20 אנשים בטישים, אבל הוא היה מאוד חביב אז. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2012 20:16 לינק ישיר 

הייתי מגיע לבאטעס שלו ברחוב רשי, וכל פעם היה מבקש ממני להגיד איזה דבר תורה, בצעקות היה אומר לי נו זאג עפעס זאג עפעס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2012 20:17 לינק ישיר 

אם להיכנס לפסיכולוגיה בגרוש, כמדומני שרוב החסידים לא באמת הבינו את הרחקתו, ולכן כשהוחזר קיבלו אותו, למרות טענת אנשי רמ"מ שהדבר נעשה תוך ניצול חולשתו של הרבי ע"י רח"מ פלדמן , טענה שיש לה רגליים.  (הרי זה צירוף מקרים קצת חשוד שהוא הוחזר בדיוק רגע לפני שהרבי נחלש)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2012 20:26 לינק ישיר 

המקדם, הצעירים שיתפו פעולה מאד יפה, וזה מפליא אותי תמיד מחדש איך הגלגל התהפך לו עד כדי כך,
מעניין שהוא ניהיה רבי בדיוק בדיוק בליל היארצייט של רבי רבי אלימלך שהיה סמל לגלות שצדיקים קיבלו על עצמם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2012 20:26 לינק ישיר 

אל תזכירו לנו את הימים השחורים האלו. כאשר חזר הרה"צ החסידות היתה שסועה, מפולגת, אומללה ומבולבלת, זה הלך לפה ואלה הלכו לשם, וד"ל.  ובזכות צדקותו המאירה תוך זמן קצר הפרנצ'ס המדהימים והמרהיבים שאנו זוכים לראות כאשר כלללללללללללל החסידים צעירים כזקנים מברכים ומשבחים ומודים לקב"ה שזכינו...יאריך הקב"ה ימיו ושנותיו בנעימים. אשרי העם שככה לו (השיר האהוב עליו) ובימי עוניו היה שר הרבה את השיר "אשרי איש שלא ישכחך ובן אדם יתאמץ בך..." וקיים זה מה שכתוב בזה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2012 21:27 לינק ישיר 

ועדיין לא נכתב הסיבה המלאה, אף אחד לא יודע בעצם מה קרה? ככה סתם בן אדם נזרק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2012 21:38 לינק ישיר 

ועדיין אחרי כל המילים היפות עד לעצם היום הזה האנשים שהלכו איתו בשנות הגלות מנועים מלהכנס או לדרוך בביהמ"ד (הגאון ר' אליעזר דוד פרידמן ועוד) בתואנה המצחיקה "אמנם הרב'ה קיבל את שרולצ'ה חזרה, אבל אלה שהלכו נגד הרב'ה..." נראה מה יהיה עכשיו כשהוא יתמנה לאדמו"ר האם יזכור- האם יוקיר טובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2012 21:53 לינק ישיר 

esti2914 כתב:
אל תזכירו לנו את הימים השחורים האלו. כאשר חזר הרה"צ החסידות היתה שסועה, מפולגת, אומללה ומבולבלת, זה הלך לפה ואלה הלכו לשם, וד"ל.  ובזכות צדקותו המאירה תוך זמן קצר הפרנצ'ס המדהימים והמרהיבים שאנו זוכים לראות כאשר כלללללללללללל החסידים צעירים כזקנים מברכים ומשבחים ומודים לקב"ה שזכינו...יאריך הקב"ה ימיו ושנותיו בנעימים. אשרי העם שככה לו (השיר האהוב עליו) ובימי עוניו היה שר הרבה את השיר "אשרי איש שלא ישכחך ובן אדם יתאמץ בך..." וקיים זה מה שכתוב בזה!!!

לא כ"כ אמיתי, בשבוע השני לאחר שובו (החזרתו) של ר' ישראל אל בית אביו הייתי נוכח בבטאע שערך לאחר הטיש של אביו, היה מלא, מאד מלא... הפארענצ'עס היו מלאים וכמעט שלא היה הבדל בין הטיש לבאטע, כמעט אף אחד לא עזב.
זכורני שאמרו לי אז שבשבוע שעבר היינו בשבוע הראשון שערך את הבאטע היה בדיוק אותו הדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2012 00:04 לינק ישיר 

אוסיף משהו ששמעתי מאחד מידידיו הקרובים (איני חסיד, אז אני לא יודע אם מותר לכתוב שיש לרב'ה ידידים), שהצדקות שהוא מפזר לנזקקים והחובות שהוא לוקח על עצמו לשם כך, זה בסכומים אגדיים!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2012 00:04 לינק ישיר 

אני מדבר מבפנים. תחושת הבלבול ואובדן דרך היתה עצומה מול הטרור ששרר ברחובות, החולשה של האדמו"ר זצוק"ל הכ"מ, טוב,  עדיף לא להזכיר ולא להזכר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2012 00:09 לינק ישיר 

הדבר הבולט ביותר באישיותו של האדמו״ר שליט״א זה הגוצקייט. ממש טוב לב שאי אפשר לתאר. הלואי שיזכה להאריך ימים ולהנהיג את עדתו על מי מנוחות. אין ראוי ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2012 00:20 לינק ישיר 

הוא אשר אמרתי (בנוגע לכספים שהוציא לנזקקים )
מה שלא מובן לי, איך מה שרואים עכשיו אצלו לא ראו את זה אז הרי הוא לא השתנה מאז הוא היום כמו שהיה פעם 
למה אף אחד לא קם וזעק, באותה התקופה? 
וזה רלוונטי מאוד לימים אלה, שישנם דברים שזועקים לשמיים לאו דווקא בחסידות הזאת 
אבל אין פוצה פה ומצפצף,

האם מישו כאן זוכר את האסיפה במוצ"ש לפני כ25 שנה באולמי ויזניץ ?

תוקן על ידי אניכברחוזר ב- 16/03/2012 00:24:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2012 00:21 לינק ישיר 

עד כמה שזכור לי בשעתו בביקורו בארה"ב קיבל שיק בסך חצי מליון שקל אך תוך כדי דיבור נשמע מפי

הגביר הנדיב בקורת כלשהי על אביו האדמו"ר זצ"ל. מיד קרע רבי ישראל את השק ואמר לו מי שמעיז
לדבר כך על אבא אינו ראוי ליקח ממנו שיק, ויצא מן הבית...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האדמו"ר מויז'ניץ שליט"א * תקופת הגלות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 25 26 27 לדף הבא סך הכל 27 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.