בית פורומים בחדרי חרדים

האדמו"ר מויז'ניץ שליט"א * תקופת הגלות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/3/2012 07:57 לינק ישיר 

אד״ש מאור ישראל מושך אליו אלפי אלפים כמו מגנט רב עוצמה רק בגלל צדקותו הנוראה והמופלגת בכל התחומים ומול זה אין לאף אחד ולשום דבר כל שליטה! אני מגלה כאן את דאגתי ברבים כבר עכשיו אין מקום לראש סיכה ואני הקטן אנה אני בא אני מפחד שמרוב עם לא אזכה לראות אפילו את קצה השטריימל שלו וזה מאוד מאוד מדאיג אותי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 10:29 לינק ישיר 

esti2914 כתב:
אד״ש מאור ישראל מושך אליו אלפי אלפים כמו מגנט רב עוצמה רק בגלל צדקותו הנוראה והמופלגת בכל התחומים ומול זה אין לאף אחד ולשום דבר כל שליטה! אני מגלה כאן את דאגתי ברבים כבר עכשיו אין מקום לראש סיכה ואני הקטן אנה אני בא אני מפחד שמרוב עם לא אזכה לראות אפילו את קצה השטריימל שלו וזה מאוד מאוד מדאיג אותי

קח כוס מים ותירגע.

א פרייליכע פורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 11:20 לינק ישיר 

משתעשע כתב:
סיפר לי ידיד אשר הזדמן הרבה פעמים למרתף בחב״ד שם ניהל הרבי שליט״א את הבאטע בשנות גלותו עם מנין מצומצם. עם כל מה שעבר נדבקו אליו כל מיני אנשים אשר בריאות נפשם לוקה במעט, אחד כזה שהיה לבוש בלבוש דתי (מזרחי) הגיע לשבת שם וצעק והשתולל הרבה ושר כל מיני זמירות בשפת לשון הקודש אך בעגה העברית במנגינות שונות ומשונות, רצו כמה מהאנשים הקבועים שם להשתיקו ולהרחיקו משם, אך הצדיק לא נתן להם בשום אופן לפגוע בו ההיפך הוא הקשיב לכל ניגוניו ואף ביקשו לחזור כמה פעמים עד שלמד את הניגונים ושר יחד איתו בשפה העברית , והכל כדי לא לפגוע בלב נשבר אלא לחזקו ולעודדו.

אינני יודע אם אתה מכוין אליו אבל הסתובב שם יהודי (ר' א. מ.) אלמן שגורלו לא שפר עליו ה"י ואשר החזיק עצמו למלחין דגול, והיה מטרידו הרבה בלחניו החדשים לבקרים,
הנ"ל למעשה השלים לו מנין הרבה פעמים ואד"ש הכיר לו טובה על כך 
כשנפטר בפתאומיות באיזה ערב אחד (וזה היה כבר לאחר שובו של אד"ש לויזניץ) והלה לא היה לו מכר ודואג מלבד איזה בן ובת שלא ידעו את דרכם, ואד"ש נכנס לטיפול הענין עד שהוסדר לו מקום קבורה בביה"ח ויזניץ, ואינני יודע אם בחינם או שמישהו שילם אך בכל אופן להנ"ל לא היה כסף לשלם כי היה מחזר על הפתחים
לפלא שעד עכשיו לא הזכירו אותו כאן  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 14:27 לינק ישיר 

יונה 3 יש הגיון [מיסטי!] בדבריך.
ואם תשים לב מעולם לא כתבתי שדעתי שהר"מ צריך להנהיג את חצר ויז'ניץ משום שלדעתי זה יהיה רע מאד לחצר!
ודברי מופנים לחסידי ויזניץ, נכון ממש רואים כאן את יד ההשגחה שבניסי ניסים זכתה החסידות למנהיג דגול כהגר"י, אבל אני שואל אתכם האם אתם חושבים\יודעים שדבר זה שהר"י מנהיג את ויזניץ [-שהוא ודאי יד ה'-] הוא נגד רצונו של הרבי זצ"ל?
אם התשובה היא כן אין לי מה לומר.
ואם התשובה היא לא אני אשמח לשמוע מדוע.
חסידי ויזניץ שבפורום, אשמח לשמוע תגובות עניניות ומנומקות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 15:04 לינק ישיר 

ישנם שני מכתבים מהרבי לחתניו [אחד שלהם ואחד של הרבי] משנת תשנט שמובאים בפורום "בחצרות חסידים" באשכול בשם "ויזניץ מעצבים היסטוריה" אשמח אם משהו יביאם לאשכול זה [אני לא יודע איך מביאים דברים מפורם לפורום].
במכתבים אלו הרבי אומר הרבה דברים מענינים [אחד מהם שהוא רצה שהר"י יעבור לי-ם לכמה שנים והר"י לא הסכים].
ואם תשימו לב בסוף המכתב הרבי כותב בפירוש שאין בכוונתו להחזירו לחסידות בשל הבלגן שזה יעשה בקרב חסידיו.
אשמח אם משהו יעלה את מכתבים אלו ויבארם.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 15:12 לינק ישיר 

דפתר כתב:

הלכתי עם חבר למנחה ושל"ס לבית מדרשו במקלט חב"ד. כשהמתינו לעשירי (יא יא) אמרנו קרבנות, ואז שוחחתי עם חברי. לאח"ז רב נכנס עשירי, והתחיל הרה"צ וידבר עם ווישניצער ברען, וכאילו יש קהל אלפים. אני המשכתי בשיחה, שהרי כבר אמרתי קרבנות, והוא התחיל לדפוק שא שא. חשבתי הרי אנו משלימים המנין שלך, תירגע קצת. אבל הוא התנהג באומץ דקדושה, דומה בעיניו מנין בקושי כאלף איש.

הזכרת לי סיפור נוסף ששמעתי מאחד ממקורביו בתקופת הגלות
ביום שנכנסו לבית הכנסת מתחת לחב"ד, שעשו מאמצים גדולים להשיג אותו, ערך האדמו"ר שליט"א אירוע דל משתתפים לחנוכת הבית. בדבריו בסעודה הכריז האדמו"ר ש"ב"ה בביהכנ"ס החדש יש חצר גדולה, וכל מי שירצה לדבר בזמן התפילה מוזמן לצאת לחצר כי פה בביהכנ"ס לא יתנו לדבר בשום אופן באמצע התפילה". 
ניגש אליו אותו מקורב, שסייע לו תמיד להשיג מניין, ואמר לו "ר' ישראל, עם כל הכבוד זה לא חכם לדבר ככה כשפותחים בית כנסת. אתה תצטרך את האנשים כאן כדי שיהיה לך קהל בתפילות ובבאטעס. עם הכרזות כאלה אתה רק תפסיד. הם יחפשו בתי כנסת אחרים".
האדמו"ר הסתכל עליו בתמיהה ואמר לו "אני לא מבין בכלל מה אתה רוצה. אצלי בבית כנסת לא ידברו בתפילה ומי שלא יכול להסתדר עם זה שיחפש מקום אחר. נקודה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 15:23 לינק ישיר 

געשמאקער למה שלא תצהיר בגלוי שאתה מנדליסט מסכן, כל הזמן רצון הרבי, רצון הרבי.  די עם זה כבר, כבר אמרו כאן כי מי שיהיה הרבי הבא קובעים רק החסידים!!!!! והם קבעו מזמן. ראה את הפרנצעס המדהימים. אל מי הם באים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 15:53 לינק ישיר 

ראשית אציין שאני ליטאי גמור (יעדו על כך התגובות השונות שכתבתי בפורום זה), להלן מספר תובנות על הדיון הנדיר ברמת העניניות (שברובו) ומצד המעשיות המשובחות שהובאו כאן.
א)ללא ספק התמונה העולה כאן מכל הדיון שהגר"י הוא איש גדול מאוד, אין ספק שבניגוד לרוב האדמורי"ם של הדורות האחרונים (כולל המרכזיים שבהם) שנהיו 'עירין וקדישין' רק בגלל שהם היו בנים של, הגר"י מציג רקורד מרשים של גדלות נפש אגדית.
ב)לגבי הטענות שהוא תמים ואינו כשיר להנהיג עדה קדושה בישראל, ראוי לציין שמי שהציבור מקבל עליו את מנהיגותו זוכה לס"ד, יתירה מכך עצם היות האדם בעמדת הנהגה זה מאפשר לו לגלות כוחות בלתי ידועים (וכמו שמצאנו במקורות ששאול כשנתמנה למלך החל להתנבאות, וע"ע ברש"י בכתובות מב: שכשנתמנה ר' יוסף שהיה 'סיני' לראש ישיבה, הוא הצליח לת' קושיא  שרבה שהיה עוקר הרים לא הצליח לת' 22 שנה).
ג) בתור ליטאי מותר לי להגיד, שככל הנראה הגר"י הוא בן העולה אביו כך שהשאילה אם אביו חשב שהוא ראוי להנהיג היא בלתי רלונטית, הגר"י לא זקוק לדידיה ולכוותיה.
ד)לגבי חלק מהסיפורים על מעשי הבזיונות שביזו את הגר"י (כגון המעשה עם הצעקות ברכב, ומריחת דברי המאכל באולמות וכן הרמז לגניבת דברים במקווה ועוד) תרשו לי לפקפק, אם כי ע"ז נאמר "אם זה לא נכון זה גם מעירעדייק"
ה) מכיון שלא היו יותר מ10 ליטאים שעברו לויז'ניץ קשה לי להאמין שהרב שך אמר את מה שיוחס לו (בפרט לאור העובדה שהרב שך עצמו השתתף בכמה מהאירועים בויז'ניץ).
ו) עצם העובדה שחסידי הצד השני לא השמיעו כאן דברי ביקורת עניניים (שלא כמו הצד השני, אא"כ הם שומרים על הלכות לשון הרע) מוכיחה על גדלותו של הגר"י.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 15:57 לינק ישיר 

גישמאקר.

אכן ראיתי את המכתבים המדהימים.  וואו דוד אסף יעבוד עכשיו על הרב מכר הבא על הקרקס הווזניצאי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 16:14 לינק ישיר 

ועוד נקודה.  מהשיחות שקיימתי עם ידידיי לבית ווזניץ עולה כי ברובם [לא האברכים הצעירים שלא ידעו את יוסף] אומרים בפה מלא שאכן הרבי ז''ל לא אהב את בנו הגדול שליט''א, מכל מיני סיבות בעולם שרק מי שהכיר את המנגנון הרגשי הנחיתות שהרבי ז''ל סבל.[הוא חשב שכל מי שהוא חסיד מונסי, למשל, אז הוא כבר ''שונא מוחלט'' שלו, ועוד דברים כאלו] יכול [קצת] להבין את התנהגות המוזרה-בלשון המעטה-בינו לבין בנו. ובכל זאת, זה לא מעניין אותם, הם רוצים שר' ישרלטשע יהיה הרבי והממשיך.  

אין לזה פירוש אחרת, רק כי אלקים יבקש את הנרדף, ולא יעזור לאף אחד בעולם, בסופו של יום יש מי שאמר והיה העולם והוא ישפיל גאים [ועוד איך] ויגביה שפלים [ועוד איך].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 17:17 לינק ישיר 

אני הק' הי' תלמיד וחסיד מרביה"ק ה"ישועות משה" זצללה"ה, לכן איני יכול להתייחס יותר מדי לכל טענות הסרק שמפריחות כאן חסידי אדמו"ר הרמ"מ ודומיהם, משום שלדעתי, עיסוק יתר בנושא זה הוא לא לכבודו של מרן זצ"ל הכ"מ, וד"ל.

ובעצם כל הדברים שהעלו כאן כבר נדונו כאן בפורום בעשר שנים האחרונות, ובכל פעם צץ איזה חכם (כרגע שמו געשמאקער) וחוזר על אותן דברים. אתייחס ל2 דברים.
מה לדעתנו רצונו של הרבי זצ"ל? ברור כשמש בצהריים, שהרבי זצ"ל רצה שבנו הגדול יהי' ממלא מקומו, הוא ביטא את דעתו זה בכל מיני ביטויים לפני הרבה אנשים במשך שנת תשס"ב. הרבי הי' במלא דעתו כשהחזיר אותו, ובעצם כבר כתבתי שכבר כמה שנים קודם לכן, הרבי הי' מעלה את ענין החזרה בפני הרבנית תליט"א, באופן קבוע.
וכבר נכתבו כאן בעבר אלפי מילים על כל התהליכים, האיך שהרבי פעל במלא כוחו ועז רצונו.

מה שהעלת בענין מכתב הרבי לחתניו:
שמעתי כבר לפני כמה שנים טובים מר' הערשל כ"ץ, שהעיד שהוא ישב יחד עם הגרמ"מ והם נוסחו את המכתב מרישא ועד כלה, ואחרי שהגרמ"מ .... ו..... על הרבי, הרבי העתיק את המכתב מלה במלה ממה שכתב הגרמ"מ.
ויש לי סימוכין גדולים שדברים אלו אמת, כי כשהגיע המכתב להאיידעמער, הן הבעלזער רב והן והסקווירא'ער אמרו מיד שזה לא לשונו של השווער, והבינו מיד את הקנוניא. אחד מהחתנים קרע מיד את המכתב לגזרים. הדברים ידועים לכל בני משפחת המלוכה והמקורבים.

כל מה שכתבתי כאן, כבר נכתב כאן בעבר, והדברים נדושו ונדושו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 18:04 לינק ישיר 

יחביאנו כתב:

אין לזה פירוש אחרת, רק כי אלקים יבקש את הנרדף, ולא יעזור לאף אחד בעולם, בסופו של יום יש מי שאמר והיה העולם והוא ישפיל גאים [ועוד איך] ויגביה שפלים [ועוד איך].

אני מסכים לכל מילה. רואים את זה בעליל בעוד חצרות קודש. למשל באיזה חצה"ק שרק עיוור מלידה אינו רואה את זה, ומעניין ששם אתה תומך בעוורים אלו... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 18:24 לינק ישיר 

צאן_ברזל כתב:

למשל באיזה חצה"ק שרק עיוור מלידה אינו רואה את זה, ומעניין ששם אתה תומך בעוורים אלו... 

???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 18:25 לינק ישיר 

מי שהוא שפל,
הריהו בהתעלות,

מי שהוא בהתעלות בעיניו,
הריהו שפל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 08:39 לינק ישיר 

למעלה ממאה אלף צפיות, מאות תגובות וברובן ענייניות ויפות.

שאפו לכולנו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האדמו"ר מויז'ניץ שליט"א * תקופת הגלות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 19 20 21 ... 25 26 27 לדף הבא סך הכל 27 דפים.

bholext