בית פורומים בחדרי חרדים

האדמו"ר מויז'ניץ שליט"א * תקופת הגלות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/4/2012 08:53 לינק ישיר 

פוטו41 כתב:
גלות מזכך זאת המציאות. האדמו"ר מויזניץ שליט"א מכנה כיום את ימי הגלות בלשון "די זיסע יאהרען"
הנושא כאן הוא האדמו"ר ר' ישראל, למה אתה מכניס פה את האדמו"ר ר' מענדל? (;

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 17:04 לינק ישיר 

קונסול כתב:
מי שהוא שפל,
הריהו בהתעלות,

מי שהוא בהתעלות בעיניו,
הריהו שפל.

תודה לפונים באישי,

אחד מהם כותב שזה כתוב בזוהר הקדוש,

ואחד כותב שזה אמר ר' אהרן השני מקרלין,

ואני שמעתי את זה מאדם גדול מאד לפני כ- 10 שנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 18:22 לינק ישיר 

קיבלתי באישי, ולמרות שלא עיינתי כל הצורך, חושבני שזה כתוב ברהיטות, ומוסיף נופך לדיון הנוכחי;   בקשתי ממך שתברר מה עלה בגורל אלה שהתעקשו להחזיק במחלוקת ולא שמעו להאמרי חיים זי"ע שאמר להם מה לעשות כדי לזכות  למחילתו על שפגעו בבנו זצ"ל ואם לא יעשו כן אמר הוא בפ"ק אם כמות כל האדם ימותון אלה... לא ה' שלחני ולבינתיים אף אחד מהשלושה שהתעקשו לא לעשות כן לא הוזכר שמו כאן ואלה ידוע שמתו מיתות משונות ואכזריות שאין הדעת סובלתם. אני מכיר את הספור די טוב ולא מהיום אלא מלפני למעלה מעשרים שנה ועיקרו נסוב על רצון אלה המורדים לשלוט על הרבי זצ"ל (כמו שהירשלמים עשו מחאה בפני הרה"ק רבי יואל מסאטמער זי"ע) וניצלו את ההזדמנות שהאמרי חיים זי"ע היה בחו"ל ... בעיקר היתה ביקורתם על התנהגותה של הרבנית לאה אסתר ע"ה ובאמת שהיה על מה לבקרה אך בצורה שהם עשו זאת זה היה גועל נפש בדיוק כהתנהגות היורק מבית שמש ואפילו יותר גרוע דבורים על עובי הגרביים ומהות כיסוי הראש שלה היה בראש כל חוצות כאילו איננה כלתו של הרבי וכאילו איננה אשת הרב דקרית ויז'ניץ והראש ישיבה, (יאמר לזכותם שהם חשבו שהם מסייעים לרבי זצ"ל להפטר מאשתו ע"ה והיתה בוקה מבוקה ומבולקה שאיימה למוטט את כל מפעליו של האמרי חיים הכל מקנאות חסרת אחריות שאינה מחשבת תוצאות מעשיהם. הם באמת חשבו לגייר את ויז'ניץ ולטפחה כחצר קנאית ואם לא ילך להם ישובו הם חזרה לירושלים או לחצר קנאית אחרת שאליה השתייכו בטבעיות. מי שמגיע לכל קהלה חייב לקבל את דין הקהלה כל זמן שהוא מרגיש שהוא יכול להיות חלק ממנה אבל ברגע שהוא מחליט למרוד ברב הקהלה שהוא הדמות הדומיננטית בה אין לו להלין אלא על עצמו. לא שייך כאן חמור חסיד או כל מיני פניני לשון שאין בהם אל הורדת רמת הדיון ל0.   החשוב הוא שמאז קרו שני דברים: האחד טוב שכל ויז'ניץ התאחדה סביב מנהיגות הרבי זצ"ל והשני הגרוע שהתקוממה לה משטרת מחשבות שכל מי שחושב אחרת מהרבי הרי הוא מר בריה דתשכ"ז ששונא את הרבי, ומוטלים עליו שמתא וחרם מהאמרי חיים וכו'. ועתה לדובדבן: עיקר העיקרים שר' ישראל נשלח מעל פני אביו כי הוא תמך ב"בחירות חפשיות" לועד הקהילה (ולא הצנחת ועד קהלה ע"פ בחירות של בית הרבי) ונתינת אמון בצבור שגם אם חושבים אחרת אינם שונאים ואינם רעים אלא שיש לכל אחד מקום. הצבור מאוד אהב אותו במפורש כי הוא היה עצמאי גם כשזה היה נגד הקו שהרבי נקט, זה התבטא בבאטע'ס המלהיבים שערך בהעדרות אביו (כשאביו היה בשוייץ) שהצבור חי ותסס כמו בטיש. זה היה לצנינים בעיני בית הרבי כי הוא במפורש הפריע לרבי לשלוט בעסק, ובבית של הרבי היו עוד תחת טראומת תשכ"ז קטלגו אותו במורדים ותזכור שהרבי לא באמת התמודד אתם אלא רק הם הועפו אם כן הדרך להתמודד היא לשלוח החוצה וזה מה שנעשה כאן. לרבי לא הפריעו החובות, לרבי הפריע הירידה המבהילה שלו לצבור בצורה איומה, כל המו"מ וההסכמים שנחתמו עמו לשיבתו לשלחן אביו שלא ירים את ידו ורגלו בנושאי כספים כלל ויסייע לצבור רק באמצעות הארגונים הקיימים ולא יטול שום חוב אישי. וכאן תבין שכשהרבי השיב אותו מה אמר הרבי? אני מרגיש מנותק מהצבור! אני מרגיש ששלושת רבעי מהצבור אינם איתי כלל!! (כאומר: מה הועיל לי שהרחקתי אותו הרי הצבור אינם איתי בין כך, ועוד שאוהבים אותו ורוצים את דרכו שלו?) מה עוד קרה אז אתה זוכר? הרבי מבקש מר' ישראל אחרי הטיש לך ותעשה באטע איזה חיות כל העסק קבל מאז שהוא התחיל להנהיג באטעס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 18:37 לינק ישיר 

" ברוך גוזר ומקים " הקדוש ברוך הוא גוזר גזרה ~ ונותן כח קיום למתנסים בה,.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 19:29 לינק ישיר 

מדוע איש לא העלה עד עתה את מכתב חתני האדמו"ר ז"ל ותגובתו אליהם, אודות בנו ר' שרולצ'ה? זה בכוונה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 19:41 לינק ישיר 

להגלות ולהוודע, שהשולח לי באישי ביקש ממני להסיר את מה שהבאתי משמו, אין לי מושג מדוע, כי לא הזכרתי את ניקו, אולם בכל אופן, כיון שביקש, ולצערי עבר הזמן שאני יכול להסיר את תגובתי, הריני מוסר מודעה לפניכם, ונא להתעלם מההודעה דלעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 19:42 לינק ישיר 

ברשותי ב' המכתבים, אך לפלא לי שאיש לא העלה אותם עד עכשיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 19:46 לינק ישיר 

ולמה אתה לא מעלה אותם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 20:01 לינק ישיר 

מכתב חתני האדמו"ר ז"ל. (האיכות לא משהו, כדאי להגדיל תצוגת מסך).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 20:04 לינק ישיר 

אלטע זעכן........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 20:07 לינק ישיר 

תגובת האדמו"ר ז"ל לחתניו. (בידי העתק של כ"י).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 20:11 לינק ישיר 

מי שחושב שהקלא אילן הנ״ל נכתב ע״י ר׳ משה׳לה שצ״ל, הוא שוטה גמור במקרה הגרוע, ולא מתחיל להכיר את סגנונו של הרבי זצ״ל במקרה הפחות גרוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 20:13 לינק ישיר 

קונסול כתב:
אלטע זעכן........

אכן, המכתבים הם משנת תשנ"ט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 21:38 לינק ישיר 

כל ה-3 האדמורים שליט"א ידוע כשקיבלו המכתב, מי כתב המכתב, ואז כבר ידעו מה שהציבור ידע בתשס"ב,
האדמו"ר שליט"א ממונרו, אמר בקיץ תשנ"ט , שיש לו הרגשה שהשוער שלו שבוי ביד גיסו הקטן,וצדק. וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 21:44 לינק ישיר 

נורא קשה שהרבה זצ"ל כך חשב על בנו, אני פשוט לא מעכל את זה, אבל למה
לכתוב כל כך חריף?משהו כאן לא מובן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האדמו"ר מויז'ניץ שליט"א * תקופת הגלות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 20 21 22 ... 25 26 27 לדף הבא סך הכל 27 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.