|
|
| נשלח ב-16/3/2012 00:27 |
|
| |
סיפור אמיתי. וזאת בשעה שלא היה לו מה לאכול וחיתן את ילדיו לבד ומנוכר מכל המשפחה , אוי מה שהוא והם עברו, אני לא יכול להמשיך מרוב כאב....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 00:39 |
|
| |
באיזה צד תמכת אז ? או שהיית כמו רבים שם, שבסתר היו לצידו אבל לא יכלו להראות זאת בפומבי ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 00:39 |
|
| |
שמעתי שבאותה תקופה גם אמר עליו מרן הגר"ח קנייבסקי שליט"א שהברכות שלו מתקיימות
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 00:45 |
|
| |
סיפור מצמרררר
היה זה לפני כ-11 שנה.
האדמו"ר שליט"א חיתן את בכור נכדותיו (בת הרב יצחק טווערסקי מסקווירא) עם בכור ניניו של הרבי זי"ע (בן הרב אהרן מ.מ. טווערסקי מסקווירא) והחתונה התקיימה כמובן בסקווירא. בשבת ש"ב שזהו צד הכלה מצדו, וצד החתן מצד אביו... [מי שלא מבין יאלץ להסתדר לבדו, אין כאן יריעה מספקת לכך....] התקיים קידוש בבית בתו הרבנית של הרב יצחק טווערסקי, והיה זה בתזמון מושלם גם שבת שלפני היא"צ של אמו הרבנית לאה אסתר א"ח בזיווג ראשון של הרבי זי"ע, אחד הנוכחים שהשתתף בשמחה עקב שגלה יחד עם הרה"צ שליט"א התלוצץ וביקש ממנו לספר "עובדא מבעלת ההילולא" כשהחיוך נבלע מתחת לשפמו... הרה"צ שליט"א ברצינות תהומית משיב לו: "אצל נשים לא נהוג כך"!!! ענה ההוא בהלצה: אני יכול לספר עובדא - היא אהבה מאוד "קרעם שניט"....
פני הרבי שליט"א - שהיה עדיין בשיא גלותו - הרצינו באחת, ולא הגיב מאומה. לאחר הקידוש קרא הרה"צ שליט"א לצד וביקש ממנו בזה"ל [שמעתי ממנו]: "ראה נא יקירי, לי יש מצווה של כיבוד אם, וכתוב מכבדו בחייו מכבדו במותו, בחייה לא הורשיתי לדאבוני לכבדה, אנא אני מתחננן, אל תיקח לי את המצווה הזו לאחר מיתה..."
והדברים מבהילים.... עד היכן....
איי איי איי מידות מידות......
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 01:19 |
|
| |
לא יאומן מידותיו הנאצלות
זכיתי לשהות הרבה לצידו באותם הימים ומאז לא פגשתי כזה לב גדול
כ"ק אהבת ישראל שליט"א מהדו"ב
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 01:21 |
|
| |
סיפור ששמעתי היום שלאחר שכ"ק מרן עט"ר שליט"א מויזניץ חזר ונסע לראשונה לארה"ב לגיוס כספים לויזניץ וההצלחה היתה מסחררת ואלו שנסעו איתו אמרו לו לאן ללכת והוא החליט שהוא רוצה ללכת דווקא לנגידים שעזרו לו בדזיסע יארהן ובאחד מביקוריו אמרו לו המשמשים שכבר אין לנגיד כסף ושחבל על הטרחה ואמר אז האדמו"ר שליט"א אני יעלה אליו בכל זאת להוקיר לו טובה ולחזקו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 01:28 |
|
| |
| הרמחל כתב: |  | עט
תוכל לפרט / לתאר קצת יותר? תן לנו להרגיש מה שחווית אז.
|
|
כמדומני שתיארו כאן יפה את הזמנים ההם.
מה ש"תפס" אותי במיוחד היה הפשטות, וההתייחסות לכל אחד...
גם בתקופות מאוחרות יותר ראיתי אותו פעם או פעמיים הולך בבני ברק בלי שום גבאים, היית יכול לגשת אליו בצורה אחרת.
היום עם הכמויות הגדולות של הציבור זה לא אפשרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 01:49 |
|
| |
הוי, שאני נזכר בתקופת הגלות של האדמו"ר שליט"א אני מתמלא צמרמורת,אני איני חסיד
אבל הייתי נכנס הרבה לבית כנסת ברח' הירש באיזה פשטות שהוא נהג,באיזה עבודת ה'
גם כשהוא ישב עם עשרה אנשים בבאטא עד השעות הקטנות של הלילה בכזאת התלהבות
כאילו הוא מול מאות או אלפי איש.
הוא היה מתפלל בפא"י ונדחס בין כל האנשים אפ' כשהוא חזר לויז'ניץ בכזאת פשטות וענוה,
אוי כמה שהוא סבל, הייתי רואה אותו כל יום הולך לבד ברגל ללמוד עם האדמור בטערנוביל
ברח' ראב"ד כבן אדם פשוט ורגיל ועשה שלום לכל מי שעבר לידו בכזאת פשטות נוראה ועצומה.
סיפר לי אברך ליטאי שאחרי שהוא חזר לויזניץ והמשיך להתפלל בפא"י בפשטות כאחד האדם,
האברך ההוא היה ליטאי וניגש לעמוד ומשום כבודו של האדמו"ר הרה"צ הוא שאל אותו אם
להתפלל נוסח ספרד והוא ענה לו מיד בכזאת פשטות בשום אופן לא ותתפלל אשכנז,
מה אני יגיד לכם זכה הדור לכזה מנהיג,עם כאלה יסורים שהוא עבר לא יום ולא חודש ולא
שנה אלא 18 שנים, שה' יתן לו כוחות עד 120 מתוך בריאות הגוף,ולדעתי ברכותיו יהיו
הברכות שהכי יתקיימו כמו שאומרים על בעלי יסורין שברכותיהם מתקיימות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 02:00 |
|
| |
שמעתי את זה מבעל המעשה עצמו אחד שהסתובב אצל האדמו"ר שליט"א מויזניץ בשנותיו לפני חזרתו והיום כמובן ביקש ברכה מהאדמו"ר מטאהש שליט"א (כידוע שהאדמו"ר שליט"א מדבר ממנו הרבה מגדלותו) ואמר לו שהוא מסתובב אצל הרה"צ רבי ישראל מויזניץ וביקש בשבילו ברכה ואמר לו בזה"ל אל דאגה על כסא לא ישב זר יתקיים אצלו ויקבל מאות קויטלאך מדי יום ושהוא גומר לספר לי את המעשה הוא נזכר ואומר לי שזה היה במוצש"ק ויקהל פקודי תשנ"ח
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 02:51 |
|
| |
סבל צרות צרורות מכות אבנים השפלות וקריאות גנאי ודברים שתסמרנה שערות....גם מידי מי שברגע אחד הפכו למעריציו ומלחכי פנכתו, כי הרי הרב'ה אמר... מלבד תאונת דרכים קשה שעבר (שלאחריה בא אביו לבקרו מה שפתח את הפתח לחזרתו) ומכאן הליכתו הגמלונית וכך זכו חסידיו לרבי בעל ייסורים
התואנה הרשמית להרחקתו אכן הייתה על רקע התנהלות כלכלית כושלת ההסבר היה שכך אי אפשר לנהל אימפריה (וכשצריך לעקור מישהו ממוקד כוח זה חייב להיעשות בדרסטיות - גם אם הוא לא עשה משהו רע) אבל החסידים השוטים - בשביל לרדוף מישהו שהם הבינו שאולי מהווה איום על רצון הרבי - לא צריכים שתהיה לו אשמה כלשהי. מה שאיפשר זאת היה מערכת יחסים מאד מסויימת עם אמו הרבנית, לאחר פטירתה נישא אביו בשנית בהשתדלות חתנו הבעלזער רוב ויחדיו הם בישלו את המהפך כמובן יחד עם הגביר של וויז'ניץ ח"מ פלדמן מלונדון שע"פ יישק כל דבר בסדר גודל הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 04:40 |
|
| |
| אניכברחוזר כתב: |  |
האם מישו כאן זוכר את האסיפה במוצ"ש לפני כ25 שנה באולמי ויזניץ ?
|
|
מה היה באסיפה ההיא?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 06:46 |
|
| |
מבין השורות אתם בעצם מקטרגים על האדמו״ר זצ״ל. אני לא חושב שזה הזמן
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 07:44 |
|
| |
פגשתי פעם בבן של אחד האדמורים שטען שבזכות תפילתו החזירו את רבי ישראל לויזניץ, הדבר ארע בר"ה תשס"א שהוא היה לבד ב7:30 בבוקר במקוה ברח' הרב הירש עם ר' ישראל, והוא פנה בתפילה חמה לרבש"ע: תראה אדם זה שיכל לשבת עכשיו בכבודו של עולם, והוא פה עומד לבד בקושי יש לו 10 אנשים לתפילה תרחם עליו ותחזירהו למעמדו, וכך טבל בעבורו מספר טבילות - ומי שיודע תחילת חזרתו של ר' ישראל לויזניץ היה מיד לאחר ראש השנה תשס"א, וגם מי שיודע לא האדמור מבעלזא ולא אשתו של האדמור הצליחו להחזירו לויזניץ מי יודע אולי תפילה זו בר"ה בבוקר היא שהחזירה את ר ישראל לויזניץ....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 07:54 |
|
| |
מכל החברים אני מבין שיש פה איזה סוד רציני?
הסכסוך קשור לאימו של ר שרולצע, עפ"י מה ששמעתי, היא הרחיקה אותו מהבית, אני זוכר את התקופה בבניין של חב"ד ברש"י, אז היו שם 10 20 אנשים בטישים, אבל הוא היה מאוד חביב אז.
-------------------------
ועדיין לא נכתב הסיבה המלאה, אף אחד לא יודע בעצם מה קרה? ככה סתם בן אדם נזרק?
-----------------------------
התואנה הרשמית להרחקתו אכן הייתה על רקע התנהלות כלכלית כושלת ההסבר היה שכך אי אפשר לנהל אימפריה (וכשצריך לעקור מישהו ממוקד כוח זה חייב להיעשות בדרסטיות - גם אם הוא לא עשה משהו רע) אבל החסידים השוטים - בשביל לרדוף מישהו שהם הבינו שאולי מהווה איום על רצון הרבי - לא צריכים שתהיה לו אשמה כלשהי.
----------------

|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 08:05 |
|
| |

|
|
|
|