|
|
| נשלח ב-16/3/2012 09:04 |
|
| |
האשכול הזה היה מכובד מרטיט ועורר לתשובה וליר"ש . כל הכבוד למגיבים השונים . התגובה שמעלי מדהימה אותי מסמך משנת ס"ב שכהיום הזה ידוע שהרבי זי"ע סבל מחולאין אשר ברור לכל מי שעיניו בראשו שהחתימה סרוקה ??!
אולי יש כאן איזה ליצנות בהפוך על הפוך זה לא הזמן והמקום .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 09:20 |
|
| |
איך יכלו הסאטמערע והסקווירער להשתדך אתם בשנים האלו?הם לא חששו מהשפחה שלהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 10:02 |
|
| |
מה הסיפור של פלדמן?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 10:21 |
|
| |
כולם התפללו שיחזור למשפחתו וקהילת אביו
אך מהסיפור המפוברק שהבאתה
נראה שיש לך אינטרס מגמתי לגמד פועלם של אחרים
שהוציאו זאת לפועל ממש,
שידועים לכל מי שיודע
כמה טרחו על כך במסירות נפש ממש
| פייפל כתב: |  | | פגשתי פעם בבן של אחד האדמורים שטען שבזכות תפילתו החזירו את רבי ישראל לויזניץ, הדבר ארע בר"ה תשס"א שהוא היה לבד ב7:30 בבוקר במקוה ברח' הרב הירש עם ר' ישראל, והוא פנה בתפילה חמה לרבש"ע: תראה אדם זה שיכל לשבת עכשיו בכבודו של עולם, והוא פה עומד לבד בקושי יש לו 10 אנשים לתפילה תרחם עליו ותחזירהו למעמדו, וכך טבל בעבורו מספר טבילות - ומי שיודע תחילת חזרתו של ר' ישראל לויזניץ היה מיד לאחר ראש השנה תשס"א, וגם מי שיודע לא האדמור מבעלזא ולא אשתו של האדמור הצליחו להחזירו לויזניץ מי יודע אולי תפילה זו בר"ה בבוקר היא שהחזירה את ר ישראל לויזניץ.... |
|
תוקן על ידי שדה9 ב- 16/03/2012 10:22:58
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 13:07 |
|
| |
| פייביש כתב: |  | .
מסמך משנת ס"ב שכהיום הזה ידוע שהרבי זי"ע סבל מחולאין |
|
מתי באמת נחלה הרבי זצוק''ל?
---------------------------------
ואגב : סיפור אישי ששמעתי היום מאחד מאלו שהתפללו בבית מדרשו ברש''י שהוצרכו להזמין סטנדר / עמוד לש''ץ הנגר שהגיע לקחת את המידות הנדרשות גילה להפתעתו שלרב הביהמ''ד ה''ה מיודעינו כ''ק האדמו''ר מויזניץ שליט''א בשעתו ר' ישרואלצ'ע אין שום סטנדר או אפי' משהו דומה, לשאלתו את איש שיחי לפשר הדבר ועכ''פ מדוע אתה לא מזמינים גם עבור רב הביהמ''ד נענה כי 'אפס הכסף' ומה שנצרך ומוכרח לש''ץ מוכרחים, ומה שלא......... יחכה לפעם אחרת,
על מצב כזה ושפלות כזו של בנו בכורו של הויזנצע'ר לא יכל הנגר להבליג על אף שלא נמנה היה על קהילת ויזניץ, ועל אתר החליט כי העמוד השני יגיע גם יגיע ועל חשבונו הפרטי !
שוו בנפשכם על מה מדברים על ביהמ''ד או יותר נכון מחסן מתחת לביהמ''ד חב''ד אך גם שם לא היה באופי של רב או למצער ''מזרח מענטש'',
איך אומרים אנו כל בוקר ב'עזרת אבותינו'' ............... מגביה שפלים עדי מרום!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 13:15 |
|
| |
אני סופר את הימים והרגעים כדי לשמוע ממנו מלכויות זכרונות שופרות שאז לעניות דעתי הוא מתעלה לגבהים בלתי נתפסים, ולמרות שאני אברך פשוט - כשהוא שליט"א נותן שאגה "מי הוא זה מלך הכבוד..." אני ממש מרגיש ואולי רואה את מלך הכבוד, ואתם יכולים לצחוק אבל לא רק אני אומר את זה ומרגיש את זה, אוי, רבינו שליט"א אנחנו אאאאאאאאאאאאאאאוהבים אתכם!!!!!! וככה בדיוק זה היה גם ברח' רש"י לא משנה אם מאחוריו 15 איש או 5000, פלאי פלאים...אוי...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 13:36 |
|
| |
לדעתי הצדקות של ר' ישראל שליט''א הכי גדול זה עצם הדבר שהוא הסכים לחזור לזירת הפשע ואין לו בעי' להסתכל בהפרצוף באלה שמצצו את דמו בצורה מבהילה.
ממש לא יאומן כי יסופר הרדיפות שהוא סבל יום יום מהחלונות הכי גבוהים ועד בחור פשוט של ישבהי''ק. בעיני ראיתי איך שפעם אחד באישון לילה הוא התפלל מעריב באיצקוביץ ובחור צעיר צעק לעברו שרולצע..[כמובן שהבחור ברח מיד, חבל שלא תפסו אותו ושברו לו כמה עצמות].
זרקו אותו מהדירה שלו כמו שב''ח סודני, זרקו את חפציו מהחלון, הרסו לו שידוכים, וכו' וכו' רדיפות נוראות. למה, למה, למה??? זאת כתם ענק שייזכר לדראון עולם לווזניץ.
והוא בכל זאת שתק והבליג. מאיפה הוא לקח את כוחות הנפש העצומים להתמודד מול כל הרדיפות האלה? אין לי ספק שיהודי יקר כזה שבלם את פיו בשעת מריבה בוודאי יש לו סייעתא דשמיא נפלאה לברך ולייעץ ולהנהיג את צאן מרעיתו עד ביאת גואל בב''א.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 13:44 |
|
| |
זוית.
שמעתי שאותו הנגר הוא ר' שמחה פאלוך.
דרך אגב שמעתי שפאלוך הביא היום סטנדר חדש לאדמו"ר, וזה כבר עומד בבית המדרש.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 13:54 |
|
| |
ואולי אפשר לומר שבזכות כל הרדיפות זכינו שקמו להם כמה בתי מדרש נוספים בעם ישראל, החל מחסידות ויזניץ נוספת, וכלה בחסידות טולנא, שאם אני זוכר נכון "האיש האגדי שמילו שלזינגר" התעופף מויזניץ בתקופה ההיא....והקיפ לשם ולתפארת את בית המדרש של האדמור מטאלנא זצ"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 13:55 |
|
| |
בל נשכח שחייבים להזכיר היום את הרבנית תליט"א של האדמו"ר שליט"א שהיא עמדה לימינו
בכל התקופה הקשה והמיוסרת ועודדה אותו כל הזמן שלא ישבר,אומרים שיש לה חלק גדול
בתקופה הזו והיא מאד חזקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 14:14 |
|
| |
תוקן על ידי המכון ב- 16/03/2012 14:14:57
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 14:15 |
|
| |
בעיני ראיתי כשיצא ר"י מתפילת שחרית מבית הכנסת פא"י וזרקו עליו ביצים שהתפוצצו לו בפנים, השפיל את עיניו וחזר וביקש ממן דהו שילווה אותו לביתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 14:18 |
|
| |
בחתונת בנו של הרב זאב ארנסטר שליט"א זרקו בפניו של כ"ק מרן אדמו"ר מויז'ניץ שליט"א סלטים שונים והיה מרוח לו טחינה על פניו באופן משפיל ומבזה ביותר עד עפר.
מגביה שפלים עדי מרום.....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 14:45 |
|
| |
| esti2914 כתב: |  | | אני סופר את הימים והרגעים כדי לשמוע ממנו מלכויות זכרונות שופרות שאז לעניות דעתי הוא מתעלה לגבהים בלתי נתפסים, ולמרות שאני אברך פשוט - כשהוא שליט"א נותן שאגה "מי הוא זה מלך הכבוד..." אני ממש מרגיש ואולי רואה את מלך הכבוד, ואתם יכולים לצחוק אבל לא רק אני אומר את זה ומרגיש את זה, אוי, רבינו שליט"א אנחנו אאאאאאאאאאאאאאאוהבים אתכם!!!!!! וככה בדיוק זה היה גם ברח' רש"י לא משנה אם מאחוריו 15 איש או 5000, פלאי פלאים...אוי... |
|
איך שומעים בעזרת נשים?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 15:45 |
|
| |
אני אחוז התפעלות מהסיפורים המיוחדים על האדמו"ר החדש לבית ויזניץ.
נדיר למצא היום חסידים אמיתיים!!!
וכבר כתבו חז"לנו (שבת פח: גיטין לו:): "הנעלבים ואינם עולבים שומעים חרפתם ואינם משיבים, עושים מאהבה ושמחים בייסורים, עליהם הכתוב אומר: 'ואוהביו כצאת השמש בגבורתו'".
והרמב"ם בהלכ' תלמוד תורה כתב: (פ"ז, הי"ג): "וכן היה דרך חסידים הראשונים, שומעים חרפתם ואינם משיבים, ולא עוד אלא שמוחלים למחרף וסולחים לו".
ודווקא נקט "חסידים", שהרי מידות אלו שייכות לתחומה של החסידות, והאדם המתנהג בהן הוא אשר בשם חסיד יקרא.
|
|
|
|
|