|
|
| נשלח ב-16/3/2012 17:04 |
|
| |
אולי צריכים לפתוח על זה אשכול אחר ואולי זה לא מתאים אבל לצד כל השבחים שכותבים כאן על האדמו''ר ר''י שליט''א חייבים לזכור שאביו זצ''ל לא פעל מתוך שכרות ח''ו וזה גם לא היה "העכערע זאכענס" כשהוא זרק אותו.
היה לזה סיבות והאדמו''ר הביא את זה עליו בהתנהגתו, גם היו כאלה שרצו למנוע את זה, והתחננו אז לפני האדמו''ר שליט''א לוותר על כמה דברים או להתפשר על איזה דברים וברוב עקשנתו (סליחה על הביטוי, אז הוא עוד לא היה אדמו''ר ולא חייבים להאמין שזה "העכערע זאכענס") הוא לא הסכים לכלום עד שהוא עף.
עוד נקודה שלא כותבים כאן, שהאדמו''ר לא הראה הכרת הטוב לאלו שדאגו לו בזמן הגלות, נהפוך הוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 17:33 |
|
| |
בסילודין, אין אני הולך לכתוב כאן אפלו שנראה שיש לך אג'נדה.
מה שהיה היה, אמת, לא העכערע זאכן, אולי נידריגע זאכן, שהאדמו"ר זצ"ל לא היה יכול להתגבר על הרבנית, אבל אין אני הולך לדבר על אדם שחוץ מזה היה איש צדיק תמים, ומתהנהג בצידקות, בקדושה ובפרישות יתירה.
אבל על השקר הגס שסיימת איתו איני יכול להבליג. אני הקטן עשיתי פעם טובה קטנה לכ"ק האדמו"ר שליט"א, בשנת תשנ"ז, ועד היום הוא לא שכח לי את זה, ובכל פעם שהוא מוצא אותי, הוא מודה לי עוד הפעם, ואני גם יודע על הרבה אחרים שהסיפור זה ככה, אז להגיד על איש צדיק כזה שלא מראה הכרת הטוב לאלו שדאגו לו אז, זה פשוט שקר גס.
ואם כבר מדברים, אגיד לך את ששמעתי מאחד מהמאכערים הגדולים של אחיו הגרמ"מ שליט"א, כששאלתי אותו לפני כמה שנים מה יהיה שמה, ענה לי, הרב שלנו (רמ"מ) רוצה לשבת עם אחיו, ודוקא איתו, לא עם אנשיו, ועימו הוא רוצה להתפשר על מה שיהיה. ככה יצא לו הכי טוב.
ועניתי לו, אם זהו מה שאתה אומר, כחסיד של רמ"מ, אז אני כבר יודע למי אני יתן קוויטל...
לדעתי הוא יהיה הרבי של כל העולם כולו באופן שכבר לא ראו במשך כמה דורות
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 18:15 |
|
| |
גביר אדיר
כל נסיון לטייח ולתרץ עוול כזאת גדולה, אינה מוסיפה כבוד לאף צד.
אצלי בישיבה אמרו יותר טוב להישאר עם קושיא גדולה מאשר לתרץ תירוץ קלושה.
שמעתי ממקור נאמן שכשקרה את כל הבלגן עם ר' ישראל שאל את הרבי ממונסי שליט''א את אחיו זצ''ל הייתכן שעושים כזאת דבר? ובין הדברים אמר לו אחיו שהוא לא רוצה שר' ישראל יהיה הממלא מקום שלו. ענה לו הרבי ממונסי החסידים בכל מקרה ייבחרו במי שהם רוצים ולא במי שאתה רוצה..
איי איי איך שהעולם הסתובב.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 19:15 |
|
| |
גביר אדיר
אביא לך רק דוגמא אחת, תברר, ותחזור עם תשובה, ונראה אחר כך אם מה שכתבתי זה שקר גס.
"ר' משה דוד טאבאק" יהודי צדיק שהפקיר את משפחתו ואת חייו למען האדמו''ר שליט''א בתקופה ההוא, תברר אצל משפחתו ואצל ידידיו או אפילו אצלו, מה המשך הסיפור.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 23:00 |
|
| |
אני לא צריך לברר, אני יודע, ובשביל כבוד ר' משה דוד, שהוא אדם חשוב, לא אכתוב את מה שאני יודע
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 21:50 |
|
| |
שבוע טוב.
מוזר שאתה יודע מה שאני לא יודע.
ר' משה דוד היה רק דוגמא, אתן לך עוד דוגמא אבל בלי שם אני לא צריך שתכתוב שמפני כבודום אתה לא כותב מה שאתה יודע.
באמצע "שנות הגלות" קרה להאדמו''ר שליט''א תאונה, יש אומרים שהיו אנשים (שהיום דוחקים את עצמם מאוד חזק סביבו) שדאגו שזה יקרה.
בכל אופן הוא שכב בבית חולים והיה כמה אנשים טובים שדאגו לו, בעיקר בחור אחד ששייך לחצר אחרת ששימש אותו כמו אמא, וכל זמן חוליו הוא ממש היה ה"הויז בחור" שלו, אחרי קצת זמן הבחור פגש אותו ואמר לו את שמו, אז הוא ענה שהוא לא זוכר שם כזה.
והיה לפלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 22:57 |
|
| |
מדוע לדון לכף חובה? אולי אין לו זיכרון טוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 23:16 |
|
| |
בסילודין גועל נפש
אתה מפריח סיפורים כאילו ויש כאן ממש
אין בעל הכרת הטוב יותר מר' ישראל ובעיקר על אלו שהיו לצידו בשנות הגלות
אני אחד מהם ואינני ויזניצער כלל ועד היום (לפני חודש) אני נעזר בו במידת הענין בחפץ לב בל יתואר וכן כמוני רבים
האחרון שיעשה כאילו שאינו מכיר זה ר' ישראל
כמה רוע יש בכתיבתך
דומה שזמן רב לא היה כזה פירגון בלב שלם לבן אדם שהגיע לגדולתו אבל תמיד ימצאו אנשים רעים שבכל זאת... הפעם זה כנראה בסילודין
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 23:19 |
|
| |
| בסילודין כתב: |  | בכל אופן הוא שכב בבית חולים והיה כמה אנשים טובים שדאגו לו, בעיקר בחור אחד ששייך לחצר אחרת ששימש אותו כמו אמא, וכל זמן חוליו הוא ממש היה ה"הויז בחור" שלו, אחרי קצת זמן הבחור פגש אותו ואמר לו את שמו, אז הוא ענה שהוא לא זוכר שם כזה.
והיה לפלא. |
|
ולמה אתה חושב שהוא כן זוכר אותו ובכל זאת מתכחש אליו ? הוא תבע ממנו כסף ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 00:05 |
|
| |
חיזוק, מדוע שאני לא אפרגן אותו ? איני מענדעליסט ואין לי שום דבר נגד האדמו''ר רבי ישראל שליט''א יכול להיות שיש לו רוח הקודש יכול להיות שיש לו לב טוב ויכול להיות שהוא יודע את כל התורה כולה, אין לי בעיה עם כל זה.
נושא האשכול הוא "שנות הגלות" ועל זה יש הרבה תמיהות, הסיפורים שאני מביא זה ממקור ראשון שמעתי את זה מהם עצמם ולא רק מאחד וגם לא משתיים.
ידוע גם סיפורים שהוא הראה ברבים כפיית טובה אבל על זה אני לא רוצה לדבר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 00:08 |
|
| |
כאחד שהסתובב אצלו רבות בשנים ניתן לומר שהאיש לא זז כמלא נימה מדרכו אחת היא לו הושענה רבה בהירש הגדול עם עשרים איש ואחת היא לו אלפיים איש בהיכל הטישים בקריה הוא היה האיש היחידי שבאמת האמין כי שוב ישוב לויז'ניץ ולכן לא נתן לפתוח שום מוסדות וכדו' גדו"י עודדו אותו כל השנים ושלא בפרהסיה בכדי שלא לפגוע באביו אוי למי שהעז לומר מילת ביקורת על אביו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 00:20 |
|
| |
הוא מאיר כזוהר הרקיע והוא גם יביא את המשיח!!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 00:41 |
|
| |
אסתי, אתה מוכן להשתפך בשטיבעל, זה מתחיל להיות מוגזם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 00:57 |
|
| |
| esti2914 כתב: |  | | הוא מאיר כזוהר הרקיע והוא גם יביא את המשיח!! |
|
הודעה שגורמת לאחד כמוני וכנראה לא רק לי, להודות לבורא עולם, שלא עשני כזה נפלתם על כל הראש? מקווה שזה לא משקף יותר מאחוז מזערי אצל צאן מרעתו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 01:01 |
|
| |
אני לא חסיד ויזניץ, אלא קרוב משפחה רחוק לו מצד אשתו, והידידות בינינו היא וותיקה עוד מלפני הגלות. ככזה, הייתי מודע לכל התהליכים מראשית חלוקי הדעות שבין האב והבן ועד לחזרה. לא, אני לא אפרט כאן את הסיפור, כי זו רכילות גרידה ואין בה שום תועלת (אני בין כה לא הייתי וכנראה שלעולם גם לא אהיה חסיד ויזניץ) אבל שני דברים אני רוצה לספר: א. פגשתי אותו בעריו"כ בבביהמ"ד של חותנו באחת משנות הגלות הראשונות שלו ושאלתי אותו איפה תתפלל הערב... ותשובתו היתה: היום עדיין גדול, אני מקוה שעד הערב עוד אוכל לחזור אל בית אבי! אני השתכנעתי אז, שהוא אמנם האמין במה שהוא אמר ועד היום זה אני נדהם מאותה סיטואציה. ב. לפני כ-3 שנים (כשהוא כבר חזר וכבר ישב כיורש עצר), היה לי סכסוך כספי עם אחד מתומכיו (מתקופת הגלות) וביקשתי ממנו שיפשר בינינו. אחרי יומיים חזר אלי, ואמר לי שזה לא משתלם לי, כי הוא חש מחויב לאותו תומך ש'עמד לצידי בשעותי הקשות'... כך שאני יכול להכחיש בכל פה את מי שכתב כאן, שהוא 'שכח' את תומכיו.
|
|
|
|
|