| נשלח ב-18/3/2012 15:55 |
|
| |
אפרופו אביו, סיפר פעם לי חבר, תושב שוויץ, כי הרבי ר' משה יהושע ז"ל היה נוהג לבקר בזמנו למטרות מנוחה, לפני שלושים ארבעים שנה, בשוויץ. פעם כיבדו את הרבי לדבר לפני הציבור בד"ת באחד מביהכנ"ס במקום. במהלך הפלפול התורני של הרבי, ניסה החבר להתערב בדבריו ולשאול שאלה. תוך כדי שהוא מרצה את השאלה, הוא חש ביד שרירית ומגושמת שהבחילה מאחור וצובטת אותו בזרוע בעוצמה בלתי מבוטלת בעליל. כמובן שהוא הפסיק לאלתר את הרצאת השאלה. לכשסיים האדמו"ר את הדרשה, ניגש אליו אחד ממלוויו והמטיר לעברו בזעף: "חצוף שכמותך! אם הרב שך היה אומר שיעור, גם היית מעז לשאול באמצע השיעור?" מאז, למרות שהחבר נשאר עם צלקת, אני לא הפסקתי לצחוק...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 16:06 |
|
| |
בדק,  על האחרון יותר מכולם...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 16:09 |
|
| |
| בדק_בית כתב: |  | אפרופו אביו, סיפר פעם לי חבר, תושב שוויץ, כי הרבי ר' משה יהושע ז"ל היה נוהג לבקר בזמנו למטרות מנוחה, לפני שלושים ארבעים שנה, בשוויץ. פעם כיבדו את הרבי לדבר לפני הציבור בד"ת באחד מביהכנ"ס במקום. במהלך הפלפול התורני של הרבי, ניסה החבר להתערב בדבריו ולשאול שאלה. תוך כדי שהוא מרצה את השאלה, הוא חש ביד שרירית ומגושמת שהבחילה מאחור וצובטת אותו בזרוע בעוצמה בלתי מבוטלת בעליל. כמובן שהוא הפסיק לאלתר את הרצאת השאלה. לכשסיים האדמו"ר את הדרשה, ניגש אליו אחד ממלוויו והמטיר לעברו בזעף: "חצוף שכמותך! אם הרב שך היה אומר שיעור, גם היית מעז לשאול באמצע השיעור?" מאז, למרות שהחבר נשאר עם צלקת, אני לא הפסקתי לצחוק... |
|
מי היה הצובט?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 16:50 |
|
| |
מובחר המין האנושי! מלך ישראל!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 16:55 |
|
| |
שמעתי מחבר שבימים הראשונים לאחר זריקתו של ר' ישראלצה' מויזניץ, הקניט בשאלה את ר' דוד לייב שווארץ ז"ל ושאלו: כיצד תסביר את העובדה שכך עשו לבנו של הרבי?
הביט בו ר' דוד לייב במבטו הפיקחי והשיב לו: כאשר יהודי מתמנה לרבי, מקיפים אותו אינשי דלא מעלי ומחדירים בו גם ממידת האכזריות... בשמיים רוצים שכשרולטשע יהיה רבי, לא יהיה בו ממידת האכזריות...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 17:07 |
|
| |
| בדק_בית כתב: |  |
אגב, אביו ז"ל, למרות הנעימות בקולו, היה חלש מאוד מבחינה מוזיקלית. הוא היה מזייף שירים שגם אני הכרתי כ'מתנגד'. ואילו ר' שרולצ'ה, למרות קולו הבוטה שלא לומר הגס, הוא מוזיקלי לחלוטין ודייקן לא קטן, לטעמי.
|
|
ניגוני ויזניץ מאוד יפים ותענוג לשמוע אותם שרים בטיש
אבל התפילה זוועת עולם זיוף אחד גדול אוי אוי אוי אוי וי וי וי וי וי וי וי וי
אני סולד ולא מסוגל להתרגל לתפילה שכזו מזעזע איך גידלו דור של זייפנים
ובעלי תפילה מהזן הגרוע ביותר ישנם מקומות שלא נותנים לויזניצה חסידים לגשת לעמוד
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 17:11 |
|
| |
אני דוקא מחבב מאוד את ניגוני התפילה שלהם. אין למשל, על הניגון של קדושת 'כתר' בשבת. בסופו של יום זה עניין של טעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 18:04 |
|
| |
| בדק_בית כתב: |  | לסיפור דלהלן, כדאי להכין ממחתות. יהיו שיזילו דמעות של התרגשות והתפעלות ויהיו גם שיזילו דמעות של ציניות ורחמנות. אלו ואלו חייבים ממחתות זמינות.
זה היה בערך לפני כ - 20 שנה, ערב ראש השנה. אני רואה את אחד מידידי הטובים מישיבת פוניבז' (השם שמור במערכת) יורד יחד עם ר' שרולצ'ה ברחוב מהרש"ל בב"ב, כאשר שניהם מחזיקים בידם האחת שקיות של מקוה, ואת ידו השניה, מחזיק ר' שרולצ'ה באופן כזה המסתיר את פיו המופנה לתוך אפרכסתו של ידידי, כאילו לוחש לו סוד, כדרכו בקודש. כאשר אני מתקרב אליהם, אני שומע את ר' שרולצ'ה שר לו לתוך האוזן ויזניצע ניגון, במלוא הדביקות, במלוא הלהט, ובמלוא הוויי וויי וויי המוכר שלו. שרולצ'ה היה כל כך עסוק בשרעפי מעלה, עד שהוא לא הבחין בי וידידי מעלים חיוך וקורצים האיש לרעהו לשלום.
בליל ראש השנה, ניגשתי לידיד ושאלתי אותו: מה הקטע שהיה לך היום עם שרולצ'ה? (ביודעי כי לא הייתה לו היכרות מיוחדת איתו) והנה תשובתו המלאה: "כאשר יצאנו מהמקוה בחפץ חיים, ליד הברזים, ניגשתי אל שרולצ'ה ושאלתי אותו: היכן ניתן להשיג את ניגון ימים הנוראים 'היה עם פיפיות' של ויזניץ? אני התכוונתי בס"ה לשאול אותו אם ישנה קלטת שכזו והיכן ניתן להשיג אותה, אבל כנראה שהוא הבין אותי אחרת. מכיוון שהוא טרם נטל ידים, הוא עשה לי: נו נו נו כזה, של שרולצ'ה, וסימן לי שעליו ליטול את ידיו קודם כל. כאשר סיים ליטול את ידיו ונגבם, החל לברך 'אשר יצר' עם גישמאק וויזניצאי ואז ניגש אלי, שם את ידו קרוב לאוזני ואמר לי: תקשיב, והחל מנגן את כל הניגון 'היה עם פיפיות' מרישא עד גמירא. כשאתה ראית אותנו הולכים יחד ברחוב, זה עדיין היה באמצע, גם כאשר הגענו לביתו, הוא עדיין לא סיים, הוא הסתובב איתי הלוך ושוב, למטה מביתו, עד שסיים את כל הניגון ואז אמר לי: אגיט יאר אגיט יאר אגיט יאר" "בסך הכל זה ארך בין עשר דקות לרבע שעה".
אני זוכר, כי בזמנו לא גמרתי להתרגש מן הסיפור הזה, גם מן המידות הכבירות של האיש, הענווה, הפשטות, התמימות. אבל גם, לא מעט, מן הפתטיות והאומללות. |
|
לשם ההגינות אני חייב לציין, כי מברור נוסף שערכתי עתה עם ידידי הנ"ל, למיטב זכרונו הוא שאל את ר' שרולצ'ה: "איפה ניתן לשמוע את הניגון 'היה עם פיפיות' וכו' ולא היכן ניתן להשיג, כפי שנכתב לעיל. כך או כך, ר' שרולצ'ה הבין כי הוא מעוניין לשמוע את הניגון מפיו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 18:52 |
|
| |
חשיפה: רעיון חדש שמתגלגל בויזניץ, כדי לא להגיע למצב כמו בסטמאר ובאבוב, שקוראים לפלגים על שם האדמורי"ם עצמם, כמו "זאלונים" "אהרונים" וכו', שיש בזה זלזול באדמורי"ם. הרעיון הוא לקרוא לחסידויות על שם המתחם של הבניינים.
מהר״י = "ויזניץ קסירר" מהרמ״מ = "ויז׳ניץ סיניבר"
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 20:08 |
|
| |
אינני חסיד, ואפילו רחוק מעולמם מרחק רב ביותר, אבל כששמעתי על סאת היסורים שסבל ר' ישראל בימי חייו והעובדה שהוא היה נרדף אמרתי לעצמי שזכות עצומה נפלה בידיהם של חסידי ויז'ניץ שזכו שאדם שהזדכך ביסורי נפש עצומים ולפי המסופר לא איבד צלם אדם הוא המנהיג אותם, ואני בטוח שאדם כזה יהיה לו איכפת מכל יהודי באשר הוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 21:48 |
|
| |
בדק הבית.
מותר לי לשאול אותך שאלה?
בהאשכול המפורסמת על תולדות ימי בריסק ראינו את גודל בקיאותך בנבכי בית בריסק ונהירין לך שביליה כשבילי דנהרדעא. וכאן הבן שואל, מה לבקיא שכמותך לעסוק בעסקי מלחמות החמולות של שבטי הגונ'גאל הווזניצאי, כלך אצל תורות רבתינו אורי העולם מבריסק זיע''א.
תוקן על ידי יחביאנו ב- 18/03/2012 21:49:15
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 00:21 |
|
| |
יחביאנו
עדיין לא אחזת כי חובבן תרבויות אנוכי? מחר יבוא ויזניצער חסיד וישאל: מה לי ולבריסק, או מה לי ולחזו"א? אשיב לו את אותה תשובה בדיוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 02:07 |
|
| |
בדק אנתרפלוג (או זאולוג, לפי תיאורו הבוטה של יחביאנו) . והמבין יבין שבנבכי וויזניץ הוא חלש ביותר ביחס למומחיותו לבית בריסק.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 02:25 |
|
| |
היה מעניין ביותר לעבור על דפי האשכול הזה שאפילו כאן בבחדרי התפתח יפה ללא השמצות זולות,
כיהודה ועוד לקרא אני רוצה להוסיף גם מדידי שמורי ורבי שליט''א מבעלזא
מכנובקא כשהיה גומר את הטיש הייתי עובר לפעמים את הצד השני של הרחוב לראות
את ר' ישראל שליט''א והייתי עומד המום עד עמקי נשמתי איך שאדם מזיע ושר
בדבקות כזו נוראה למשך שעות ארוכות כשמסביבו 10 איש, הדבר היה לפלא !!!!!
בעל הניק בסילודין !!!!!
לדעתי הנך טועה מאד בהבנת ר' ישראלטשע שליט''א מדובר מיהודי מיוחד,
ואני מודה לאחד מהניקים שכתבו כאן שמכל האשכול הזה יוצא האדמור זצ''ל עם קושיות גדולות שקשה לתרצם.
תוקן על ידי אדוםשחור ב- 19/03/2012 02:25:29
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 02:39 |
|
| |
שחור'ל ההבדל בינינו, שאצלך יש קושיות גדולות שקשה לתרצם על הרבי זצ''ל ואצלי יש קושיות על בנו להבחל''ח.
ואני איני טועה בהבנת רבי ישראל גם אני כמוך נכנסתי הרבה לטישים של רבי ישראל (גם נכנסתי לרבך) והוא אכן אדם מיוחד אבל זה אינו סתירה לבעיית השכחה שיש לו לאלו שעזרו לו.
|
|
|
|
|