|
|
| נשלח ב-17/3/2012 21:25 |
|
| |
אני בעז"ה לא יהיה אברך יותר משנתיים שלוש אחרי החתונה גג ארבע ואולי חמש מקסימום שש....
ובהחלט הצהרתי על זה בתקופת היותי בשידוכים וגם בפגישות עם הבנות ווידאתי שהם לא מצפות לאאאאאברך...
כמובן שהסברתי שזה בגלל שאם אני חותם על כתובה אני בעז"ה גם עומד לקיים את התחייבותי.
אבל בלי קשר לזה אני לא רוצה לרוץ מרמי לוי ששם קניתי טיטולים לשפע שוק לקנות מטרנה ואז להספיק את יש בשביל העופות... (ואושר עד בשביל המגבונים... ובשביל פו).
וחוץ מזה כי אני מתכנן להתקדם ללמוד וללמד ולהפיץ את מעינותיי חוצהוממילא בעזרתו יתברך אני אוכל לפרנס את משפחתי....
תוקן על ידי כפראברכים ב- 17/03/2012 21:32:54
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 21:28 |
|
| |
ושכחת את אושר עד בשביל המגבונים(:
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 21:55 |
|
| |
| כפראברכים כתב: |  | וחוץ מזה כי אני מתכנן להתקדם ללמוד וללמד ולהפיץ את מעינותיי חוצה וממילא בעזרתו יתברך אני אוכל לפרנס את משפחתי.... |
|
כל הדיון הזה יכל להסתכם בשתי השורות הללו... שאפו. 
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 22:35 |
|
| |
| פוהדוס123 כתב: |  | יש לך בעיה קשה בהבנת הנקרא כך שאני לא יודע איזה מקצוע את מצליחה ללמוד. שמת לב שהעלתי מה דיון שהוא בעצם ויכוח בין בחורים שכל אחד הביע את דעתו, אני ציטטתי את זה כך. וכתבתי הודעה נוספת שגם שם הבהרתי את דעתי בעניין שמה אני חושב צריך לעשות. אז תרשי לי לעשות את זה שוב בשבילך. אני כן חושב ויודע שזה מה שצריך לעשות!!!!!! מה אני בנוי לעשות?? נראלי שאת כבר יודעת, אולי מפאת הסיבה שיש לך בעיות בהבנה אני אכתוב שוב אני לא אחד שבנוי לעשות את זה הרבה זמן לאורך שנים. אני בפגישה עם בחורה יאמר את הסיבה הזו, עניינה אותי דעתן של הבנות בעניין בעקבות ויכוח שהיו כאלו שטענו שלבחורות שלא רוצות בחור שילמד לא ממש משנה הסיבה. אני לא הסכמתי עם העניין. אני מקווה שעכשיו דעתי ברורה לך, אם לא רק תכתבי ואני אסביר שוב. עכשיו לגבי הזכות שלך בתורה, הזכות היותר גדולה היא שלילדים יהיה אבא לומד ואמא פנויה ורגועה בשבילם כאשר זה לא קורא אז לפחות הבעל יושב ולומד כאשר שניהם לא קורים ואבא מתבטל והילדים מקבלים אמא קצרת רוח שחוזרת ממוטטת מהעבודה בחמש אחר הצהריים ורק מחכה שהילדים ילכו לישון, או במקרים יותר גרועים בבוקר מביאים את הילד למעון מלוכלך עוד מהלילה ומבקשים מהמטפלת שבארבע שלוקחים אותו הוא יהיה כבר מוכן לשינה. איפה בדיוק החלום שלך מתממש? או שאולי את לא מספיק ראילית בעניין? אני די בטוח שיותר ממה שהתפקיד של אשה זה שבעלה ילמד תורה היא צריכה לתפעל בית ולגדל ילדים בנחת, אם היא מוכנה לוותר או לדרוש מעצמה יותר בשביל שבעלה ישב וילמד יפה מאד. אבל שילמד באמת!!! נושא אחרון ומעט צדדי, אני יהיה מאד לא מרוצה אם אישתי לא תהיה אמיתית וכנה איתי לגבי מה שעובר עליה ומה שהיא עושה בעבודה אם בעינייך זה לגיטימי שבעלך יתבטל בכולל העיקר הזכויות שלך, הייתי ממליץ לך להתבונן בעניין.
תוקן על ידי פוהדוס123 ב- 17/03/2012 20:55:52 |
|
ראשית כל אני אתעלם מהעקיצות שלך...
שנית... מאיפה אתה כ"כ בטוח שאישה עובדת בהכרח מביאה את הילד למעון מלוכלך עוד מהלילה... החלום שלי מתממש מהמציאות שאני רואה סביבי!!!! ממשפחתי הקרובה!!!! משכנותיי העובדות ונשואות לאברכים...מחברותי ללימודים שעובדות 8-9 שעות ביום...לומדות לתואר ונשואות לאברכים וכוווווווווולן מגדלות משפחות לתפארת!!!!!!!!!.... וכן מעבודה זמנית במעון... ולמה אתה בטוח שכל מי שלומד בכולל מתבטל???? ואמא חוזרת ממוטטת ורק מחכה לשעה שהילדים ילכו לישון???? איזה/מאיפה ראית דוגמא רעה כ"כ שזה מה שאתה מביא???? או שאתה סתם מנסה לתאר את האפשרות הקיצונית??? אני עושה את ההשתדלות שלי ומבררת עד כמה הבחור באמת רציני בלימוד ובכלל בחיים...מבהירה שזו השאיפה שלי... ומחכה לעצת ה'....הוא בסופו של דבר זה שמזווג זיווגים...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 22:52 |
|
| |
חוזרת בי מהרצון להביע את דעתי בפורום. במחילה. (למרות שאני נשארת בעמדתי).
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 23:06 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | יש לך בעיה קשה בהבנת הנקרא כך שאני לא יודע איזה מקצוע את מצליחה ללמוד. שמת לב שהעלתי מה דיון שהוא בעצם ויכוח בין בחורים שכל אחד הביע את דעתו, אני ציטטתי את זה כך. וכתבתי הודעה נוספת שגם שם הבהרתי את דעתי בעניין שמה אני חושב צריך לעשות. אז תרשי לי לעשות את זה שוב בשבילך. אני כן חושב ויודע שזה מה שצריך לעשות!!!!!! מה אני בנוי לעשות?? נראלי שאת כבר יודעת, אולי מפאת הסיבה שיש לך בעיות בהבנה אני אכתוב שוב אני לא אחד שבנוי לעשות את זה הרבה זמן לאורך שנים. אני בפגישה עם בחורה יאמר את הסיבה הזו, עניינה אותי דעתן של הבנות בעניין בעקבות ויכוח שהיו כאלו שטענו שלבחורות שלא רוצות בחור שילמד לא ממש משנה הסיבה. אני לא הסכמתי עם העניין. אני מקווה שעכשיו דעתי ברורה לך, אם לא רק תכתבי ואני אסביר שוב. עכשיו לגבי הזכות שלך בתורה, הזכות היותר גדולה היא שלילדים יהיה אבא לומד ואמא פנויה ורגועה בשבילם כאשר זה לא קורא אז לפחות הבעל יושב ולומד כאשר שניהם לא קורים ואבא מתבטל והילדים מקבלים אמא קצרת רוח שחוזרת ממוטטת מהעבודה בחמש אחר הצהריים ורק מחכה שהילדים ילכו לישון, או במקרים יותר גרועים בבוקר מביאים את הילד למעון מלוכלך עוד מהלילה ומבקשים מהמטפלת שבארבע שלוקחים אותו הוא יהיה כבר מוכן לשינה. איפה בדיוק החלום שלך מתממש? או שאולי את לא מספיק ראילית בעניין? אני די בטוח שיותר ממה שהתפקיד של אשה זה שבעלה ילמד תורה היא צריכה לתפעל בית ולגדל ילדים בנחת, אם היא מוכנה לוותר או לדרוש מעצמה יותר בשביל שבעלה ישב וילמד יפה מאד. אבל שילמד באמת!!! נושא אחרון ומעט צדדי, אני יהיה מאד לא מרוצה אם אישתי לא תהיה אמיתית וכנה איתי לגבי מה שעובר עליה ומה שהיא עושה בעבודה אם בעינייך זה לגיטימי שבעלך יתבטל בכולל העיקר הזכויות שלך, הייתי ממליץ לך להתבונן בעניין.
תוקן על ידי פוהדוס123 ב- 17/03/2012 20:55:52
ראשית כל אני אתעלם מהעקיצות שלך...
שנית... מאיפה אתה כ"כ בטוח שאישה עובדת בהכרח מביאה את הילד למעון מלוכלך עוד מהלילה... החלום שלי מתממש מהמציאות שאני רואה סביבי!!!! ממשפחתי הקרובה!!!! משכנותיי העובדות ונשואות לאברכים...מחברותי ללימודים שעובדות 8-9 שעות ביום...לומדות לתואר ונשואות לאברכים וכוווווווווולן מגדלות משפחות לתפארת!!!!!!!!!.... וכן מעבודה זמנית במעון... ולמה אתה בטוח שכל מי שלומד בכולל מתבטל???? ואמא חוזרת ממוטטת ורק מחכה לשעה שהילדים ילכו לישון???? איזה/מאיפה ראית דוגמא רעה כ"כ שזה מה שאתה מביא???? או שאתה סתם מנסה לתאר את האפשרות הקיצונית??? אני עושה את ההשתדלות שלי ומבררת עד כמה הבחור באמת רציני בלימוד ובכלל בחיים...מבהירה שזו השאיפה שלי... ומחכה לעצת ה'....הוא בסופו של דבר זה שמזווג זיווגים... |
|
אז ככה, יפה שהבנת שזה החלק הקיצוני של המצב, וכמובן יש את החלקים היותר טובים,
לעצם העניין ברור שלא כל הנשים הן ככה ויש נשים לתפארה ובעליהן אברכים, עדיין אין ספק שאשה שעול הפרנסה עליה היא לא משקיעה כמו אחת שזה לא מוטל עליה.
ולסיכום העניין, זה שאני לא בהכרח ישב וילמד לאורך שנים לא סותרת את ההערכה שלי לתורה ומסתבר שלהיפך. אני כאחד שמודע לעצמו ולמה שאני מסוגל יודע איפה אני ולכן מעמיד שאיפות בהתאם לזה. זה לא מוריד כהוא זה את ההערכה שלי למי שכן עושה את זה ולוואי שהייתי מסוגל לזה.
לעניין העקיצות,מצטער, זה לא היה במקום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 23:08 |
|
| |
| אנימותק כתב: |  | חוזרת בי מהרצון להביע את דעתי בפורום. במחילה. (למרות שאני נשארת בעמדתי). |
|
אולי תסבירי לנו למה?
דווקא מאד מעניין אותי לשמוע (לקרוא) את דעתך בעניין
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 23:22 |
|
| |
מעדיפה שלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 23:23 |
|
| |
השאלה שגויה מיסודה. אתה צריך לומר את האמת בלי להתחשב במה שהבחורה תעדיף לשמוע. את השיקולים היא תעשה כפי ראות עיניה והבנתה אחרי שאתה תאמר לה את האמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 23:26 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | השאלה שגויה מיסודה. אתה צריך לומר את האמת בלי להתחשב במה שהבחורה תעדיף לשמוע. את השיקולים היא תעשה כפי ראות עיניה והבנתה אחרי שאתה תאמר לה את האמת. |
|
אינני אייקונים אז, לייק
את צודקת לגמרי, רק שזה היה ויכוח עקרוני, בין חברים אם זה כלל משנה לבחורה כזו, מכיון שיש את אלה שיצאו מנקודת הנחה שבחורה כזו היא סוג ב, מה שכמובן טעות גמורה. ולכן הם אמרו שלא משנה מה תגיד או תסביר זה יספק אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 23:37 |
|
| |
הבלים. בוודאי שזה משנה. הרי כמו שכתבת, אם זה עקרוני אצלה שתעבוד, היא לא תסתפק בכך שתאמר שתצא רק כשהמצב הכלכלי דחוק. אולי מדובר בבחורות ששונות מהשטנץ ה'בית יעקבי', אבל זה לא הופך אותם לטיפשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 23:39 |
|
| |
ושוב מה שיש לי לומר זה לייק!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 23:41 |
|
| |
| פוהדוס123 כתב: |  | | אז ככה, יפה שהבנת שזה החלק הקיצוני של המצב, וכמובן יש את החלקים היותר טובים, לעצם העניין ברור שלא כל הנשים הן ככה ויש נשים לתפארה ובעליהן אברכים, עדיין אין ספק שאשה שעול הפרנסה עליה היא לא משקיעה כמו אחת שזה לא מוטל עליה. ולסיכום העניין, זה שאני לא בהכרח ישב וילמד לאורך שנים לא סותרת את ההערכה שלי לתורה ומסתבר שלהיפך. אני כאחד שמודע לעצמו ולמה שאני מסוגל יודע איפה אני ולכן מעמיד שאיפות בהתאם לזה. זה לא מוריד כהוא זה את ההערכה שלי למי שכן עושה את זה ולוואי שהייתי מסוגל לזה. לעניין העקיצות,מצטער, זה לא היה במקום. |
|
ממש תודה על ההבנה שלי...אני אקח אתזה בתור מחמאה...ממש הייתי זקוקה לאישור שלך...
ואני לא רואה שחורות בנוגע לעובדה שאני אעבוד ובעלי ילמד וילדיי יגדלו ביית לתפארת... בנוגע להצהרה שלך שאין ספק ש... אז בהביטי סביבי על הנשים שלא עובדות ומגדלות את ילדיהן ובעליהן עובדים...אני לא רואה שום חסכים בילדים!!!! להיפך! בבית של תורה לאבא יש ערך עליון לשבת וללמוד עם בנו בעקביות/לחזור איתו על תלמודו... זה כ"כ יפה לראות את האבא והאמא מייקרים את התורה בבית ולילדים יש דוגמא אישית! ושיש לאבא זמן לעזור בבית והוא נושא בעול הזה יחד עם אמא... ואני חושבת שהתורה שהגבר לומד יומיום מקנה לו דברים נוספים מלבד שכר הלימוד... ו-נו...באמת... לא באתי לשנות את דעתך ולא לשנות את דעתי....כתבתי סה"כ עובדות ברורות לי מהשטח... תצליח בדרכך וברור שם אתה לא בנוי לזה...אז תעשה את הטוב כלפי שמים בדרך שלך...בכל דרך אפשר לעבוד ולהשלים את עצמינו! ואתה עוד תמצא את האחת שתחשוב בדיוק כמוך ותחיו באהבה אחוה שלום ורעות...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 23:50 |
|
| |
אל תעשי ממני מטומטם שבתחילת ההודעה עוקץ ובסופה מתנצל, זה היה באמת ממקום טוב ומחמיא.
לגבי הייקור של התורה וערכה אני חושב שזה טעות לתלות את זה בעיסוק של האב אני מכיר מספיק בתים משני הסוגים שיש שמה ילדים שכן מייקרים ויש שלא, זה תלוי מה משדרים לילד, מה העיקר ומה הטפל. אני מכיר באופן אישי בית של תלמיד חכם שלא רואים כל יום ובניו לא לומדים ומשיחה שהיתה לי עם אחד מהם הוא סיפר לי כמה אבא שלו תמיד התלונן על הפרנסה וכמה קשה לו וכו וכו, מאידך אני מכיר כאלה שהם בנים לאנשים עובדים שלומדים כל שניה פנויה מכיון שזה מה שאבא שלהם החדיר להם, שזה העיקר ומה שהוא עובד זה מכיון שזה מה שצריך/מתאים למצב והם קיבלו את זה בהבנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2012 23:50 |
|
| |
הסיבה שמחקתי היא שלא ירדתי לסוף דעתה (הספק עלה לאחר מעשה)..
|
|
|
|
|