|
|
| נשלח ב-18/3/2012 22:32 |
|
| |
מנסיוני, דווקא מאד משנה לבנות מה הסיבה שבגללה אתה לא רוצה ללמוד אחרי החתונה. האם זה נובע מחוסר יכולת\כישרון? חוסר רצון? אידיאל של תורה ועבודה?
בסה"כ יש הרבה בנות שלא רוצות לחיות חיי אברך, אבל עדיין רוצות אחד שיקבע עיתים וייתן מימד רוחני לבית. ואם תגיד לה שאתה לא יכול ללמוד כל היום, הדבר יתקבל בהבנה, אבל היא כן תרצה לדעת מה היחס שלך ללימוד - האם זה משהו שאתה אוהב לעשות? מתכונן לעשות בעתיד..? כי באמת, להיות יהודי לא נגמר בזה שאתה לומד כל היום או לא לומד כל היום, אבל לפעמים המדד הזה מאפיל על הכל וקשה לחשוב מעבר לזה.
ויש גם בנות שחשוב להם בחור מוכשר, "על רמה", ולא יהיה אכפת להם כל כך אם הבעל לא ילמד, כל עוד שבתמורה הוא מוציא תואר ועוסק במשהו "מכובד" כגון עו"ד.
ואולי תופתע לשמוע, אבל גם יש בנות שיעדיפו מישהו שבחר לעבוד מתוך אידיאל (גם אם הוא לא מתאים בדיוק לאלה של החברה מסביב) על פני מישהו שיצא לעבוד כי קשה לו ללמוד.
אגב, אם יותר לי לומר הערה כללית למגיבים היקרים, חבל להפוך כל אשכול לסמול טוק של הוא אמר והיא אמרה וסמיילי ולייק..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 22:43 |
|
| |
אחרי 75 הודעות מתלהמות, הבנתי מה האשכול הזה רוצה.
תרי, 
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 22:51 |
|
| |
| נעמה10 כתב: |  | פוהדוס, היה קשה לי קצת להבין מה בדיוק אתה שואל. (לא ברור בדיוק מה שאלת ואיפה אתה ענית לעצמך..)
בכולופן, אם אתה שואל אם זה משנה מה הסיבה שעומדת מאחורי הרצון להתחיל לעבוד אחרי החתונה, אז אני אסביר לך ממבט של בחורה שמגיע מבית חרדי, שלא רואה את עצמה בהמשך החיים שלה לאחר החתונה כאחת שעול הפרנסה של הבית עליה, מגדלת ילדים וגם עובדת בבית... ובעלה יושב ולומד מהבוקר עד הלילה. היא יכולה להיות בחורה מצויינת, שאכפת לה שהבית שלה יהיה בית טוב, והילדים שלה יגדלו להיות ילדים טובים ומחונכים. היא רוצה שבעלה יהיה ירא שמים שיהיה אכפת לו מהדברים החשובים, שהכיפה לא תהיה הסממן היחידי שהוא יהודי.. שיהיה חשוב לו מתפילות, מהלכה וכ"ו. אבל כן. היא רוצה שהוא יצא לעבוד אחרי החתונה, שיהיה זה המרכזי שמפרנס.
לשבת וללמוד כל היום זה לא הדבר היחידי שחשוב.. בחור שיושב ולומד ואין לו את כל הדברים הנ"ל לא שוה כלום!
אחרי כל ההרצאה הזאת, לבחורה כזאת יהיה משנה מאיפה מגיעה הסיבה לזה שהבחור החליט לא להמשיך ללמוד,
אם זה סתם כי לא בא לו והוא לא חושב שזה בכלל חשוב. אז משהו פגום לו ברוחניות.. ולא יבואו לו הרבה דברים חשובים אחרים.
אבל יש בחורים שפשוט לא בנויים לזה, קשה להם לשבת וללמוד כל היום- היא תדע להבין את הבחור הזה גם מאחורי המילים ולראות מה חשוב לו באמת...
|
|
זה גם היה מתלהם?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 22:56 |
|
| |
לייקים, העלבויות ומכות, בסמול בבקשה...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 22:56 |
|
| |
נעמה, תודה. היה לי קצת לקרוא הודעות באמת שפויות בין הבלגן שהיה שם.
גם לך, [אין לי אייקון..]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 22:59 |
|
| |
| נעמה10 כתב: |  | בעיה גדולה מאד שיר.
יש לי אלרגיה מהצביעות וההתחנחנות שנוטפת לה מהתגובה.
|
|
אני חייבת לאמר לך שאת חוצפנית ממדרגה ראשונה!!!
א. מההתרתחות שלך נשמעת התחנחנות ברורה שאינה משתמעת לשתי פנים.
ב. שום צביעות ושום נעליים! עזבי שאני לא חייבת לך דין וחשבון אבל אני לא שולחת/עונה להודעות פרטיות של ניקים!!! לא משנה מה הסיבה!!!! אני לא חייבת להיות כמוך! וזה לא עושה אותי צבועה!!! כל אחת והתחומים שלה!
שיר תודה רבה!
קטנה לייק על התגובה שלך...(במיוחד לנוכח המיקום שלה...) תהני...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 21:51 |
|
| |
אני לא מתכונת להתיחס לכל הדברים הלא נכונים שהסקת ממה שאמרתי וכל שאר הדברים, כי אני לא מתכונת להכנס איתך לויכוח ארוך שכידוע, מסתבר שלא יסתיים לעולם, רק אסביר לך בכמה מילים מה האבסורד בתגובה שלך, ההבדל בין להתכתב עם בחור בפורום ובין להתכתב איתו בפרטי זה הבדל מצחיק. כאן כשאת מתכתבת איתו זה בסדר גמור, וברגע שזה בפרטי זה ״שה׳ ירחחחם!!!״ את עובדת על עצמך בעינים וזה משעשע! עד כאן תגובותי לענין זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 21:59 |
|
| |
ואווו אני הייתי בטוח שזה יהיה טיפה יותר בוגר... אולי תפסיקו להקניט ולהשמיץ אחת את השניה ואם בכל זאת זה מה שאתן בוחרות תעשו את זה בפרטי...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 22:16 |
|
| |
| תרי_זוזי כתב: |  | מנסיוני, דווקא מאד משנה לבנות מה הסיבה שבגללה אתה לא רוצה ללמוד אחרי החתונה.
|
|
 זה תלוי בסיבה בהחלט!! אם הבחור יוצא לעבוד כי הוא רוצה לצאת לעולם או שזה בגלל שהוא רוצה לפרנס את ביתו, ולדעתי עדיף גבר עובד שאצלו התורה זה העיקר בחיים, והיא מעל הכל, אבל זה לא הסתדר כי זה לא מתאים לו/ החיים גרמו..וכו' מאשר אברך חביב שהאווירה בבית אצלו היא ממש לא בית של תורה!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 22:47 |
|
| |
אני לא מבין דבר אחד פשוט האם בחור שלא רוצה ללמוד מכל סיבה שלא תהיה מאבד את זכותו לשידוך טוב?! (אני באמת לא מבין)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 22:54 |
|
| |
| scaaron כתב: |  | אני לא מבין דבר אחד פשוט האם בחור שלא רוצה ללמוד מכל סיבה שלא תהיה מאבד את זכותו לשידוך טוב?! (אני באמת לא מבין) |
|
ככה הרבה בחורים חושבים.. במקום להיות עצמם, ולהגיד מה הם רוצים בחיים ואז אחרי החתונה...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 22:54 |
|
| |
מאיפה הגעת למסקנה כזאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 22:57 |
|
| |
| שירלי19 כתב: |  | | אני לא מבין דבר אחד פשוטהאם בחור שלא רוצה ללמוד מכל סיבה שלא תהיה מאבד את זכותו לשידוך טוב?!(אני באמת לא מבין)ככה הרבה בחורים חושבים.. במקום להיות עצמם, ולהגיד מה הם רוצים בחייםואז אחרי החתונה... |
| הסבירי, פרטי, נמקי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 23:08 |
|
| |
אין בעיה, נתן דוגמא בהקשר למרות שזה רלוונטי לכל תחום, קח בחור שכבר בישיבה לא היה למדן גדול, חוץ מזה הוא בחור טוב, רגיש.. בקיצור אחלה בחור, אבל הוא לא ממש חושב שהוא יכול להמשיך עם הלימוד, אבל מה הוא בשידוכים.. והוא ממשפחה טובה אז מה הוא יעשה ? הוא אומר כן ברור שאני אלמד.. אז הוא מתחתן עם אחת ששואפת להיות רחל אשת רבי עקיבא, אחת הסיבות העיקריות שהיא מתחתנת איתו זה בגלל שהוא מתכוון ללמוד.. והוא צולע עם הלימוד עוד שנה שנתיים ויוצא לעבוד.. היא כולה שבורה היא חושבת שהיא מפספסת את כל היעוד שלה בחיים, כי היא רוצה להקריב בשביל אחד שלומד.. היא כבר חיכתה לזה.. אני מכירה סיפור כזה מקרוב, ולדעתי אם הבחור היה כבר מודיע בשידוכים שהוא רוצה לצאת עכשיו או בעתיד הקרוב לעבוד הוא היה מוצא בחורה מצוינת אבל השאיפות שלה אחרות, וככה היה מונע עוגמת נפש אדירה מאישתו ושלום בית מעורער.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 23:17 |
|
| |
אני התכוונתי הפוך מה יהיה על מי שאומר שלא ילמד, או על מי שלא לומד לפני חתונה. האם יש לו סיכוי לקבל שידוך טוב?
|
|
|
|
|