|
|
| נשלח ב-19/3/2012 23:22 |
|
| |
נו.. אמרתי שהרבה בחורים חושבים שזה ימנע מהם שידוך טוב ומעמידים פנים שהם משהו שהם לא, וזה ממש לא נכון, יש הרבה בנות טובות (לפי דעתי :) ) שמחפשות דווקא את זה,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 23:40 |
|
| |
שירלי, אני בחורה טובה? 
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 23:41 |
|
| |
סמול טוק בסמול בבקשה..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 23:42 |
|
| |
לדעתי !! 
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 23:44 |
|
| |
| scaaron כתב: |  | אני התכוונתי הפוך מה יהיה על מי שאומר שלא ילמד, או על מי שלא לומד לפני חתונה. האם יש לו סיכוי לקבל שידוך טוב? |
|
שידוך טוב, זה לא שידוך עם "שם" או כסף או כל דבר שממותג בחברה שלנו, אלא שידוך טוב זה מה שמתאים.. מה שישלים.. ושיש ביניהם את מיטב הכלים לבנות ביחד את הבית שלהם...!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 00:22 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | | שידוך טוב, זה לא שידוך עם "שם" או כסף או כל דבר שממותג בחברה שלנו, |
| אני לא אמרתי את זה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 01:55 |
|
| |
אהרון..."מזווגים לו לאדם לפי מעשיו" והעובדה שבחור לא לומד כל היום לא הופכת אותו ח"ו לבחור לא טוב או לבחור שלא מגיע לו שידוך טוב (כי יש עוד המון דברים חשובים חוץ מלימוד...יש כאן מכלול כלשהו...) אלא משייכת אותו לזרם מסויים בזרם הזה ישנן גם בחורות טובות שיכולות להתאים לאותם קריטריונים... ונאמר בחור שלומד כל היום אבל איזה מידות יש לו...שלא נדע...וסיפורים לרוב ניתן למצוא בספר של הרב דיאמנט "זכו"...אז מצינו שהלימוד הוא לא זה שמכריע אלא המידות וההתנהגות של האדם כלפי הזולת וכלפי שמים... בחור שיש לו מידות טובות ואינו לומד כל היום יכול בהחלט לקבל שידוך טוב של בחורה טובה שדווקא לא מעונינת שבעלה ילמד...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 02:57 |
|
| |
| שירלי19 כתב: |  | אין בעיה, נתן דוגמא בהקשר למרות שזה רלוונטי לכל תחום, קח בחור שכבר בישיבה לא היה למדן גדול, חוץ מזה הוא בחור טוב, רגיש.. בקיצור אחלה בחור, אבל הוא לא ממש חושב שהוא יכול להמשיך עם הלימוד, אבל מה הוא בשידוכים.. והוא ממשפחה טובה אז מה הוא יעשה ? הוא אומר כן ברור שאני אלמד.. אז הוא מתחתן עם אחת ששואפת להיות רחל אשת רבי עקיבא, אחת הסיבות העיקריות שהיא מתחתנת איתו זה בגלל שהוא מתכוון ללמוד.. והוא צולע עם הלימוד עוד שנה שנתיים ויוצא לעבוד.. היא כולה שבורה היא חושבת שהיא מפספסת את כל היעוד שלה בחיים, כי היא רוצה להקריב בשביל אחד שלומד.. היא כבר חיכתה לזה.. אני מכירה סיפור כזה מקרוב, ולדעתי אם הבחור היה כבר מודיע בשידוכים שהוא רוצה לצאת עכשיו או בעתיד הקרוב לעבוד הוא היה מוצא בחורה מצוינת אבל השאיפות שלה אחרות, וככה היה מונע עוגמת נפש אדירה מאישתו ושלום בית מעורער. |
|
שירלי, הלוואי שככה זה היה..
אגב, לא מבין מה רע בתמונה הישנה שאת מחליפה אותה בכמה ציפורים שעוד רגע מתחשמלות...
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 23:38 |
|
| |
אני לא מבין מה השאלה זה לא שבחור רוצה ללכת לעבוד זה שאין ברירה. מתחייבים בכתובה לא?! פתאם מותר לשקר בשביל ללמוד??? "דרכיה דרכי נועם" זה לא אימרה זה הלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 21:57 |
|
| |
ב"ה ידוע שיש אנשים שהם מסוג "יששכר"-יושבי אוהל ויש "זבולון"-בעלי עסק. כל אדם מכיר את עצמו והוא יודע איפה הוא יותר ימצא ויממש את הפוטנציאל שבו אם זה להיוות אברך או בעל עסק. בכל מקרה חייבת להיות קביעות בלימוד גם למי שעובד.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2012 22:45 |
|
| |
עד החתונה רוצות רבי עקיבא, לאחר החתונה כלבא שבוע. בגלל זה הרבה או מסתירים או מוותרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 12:29 |
|
| |
משהי כאן הזכירה את הגמרא "נשים במאי קא זכיין" (נראה לי חדשונט) אתן באמת חושבות שהעוה"ב של האישה תלוי אך ורק בלימוד התורה של הבעל ???מה דינה של אישה של"ע נשארה רווקה? מתי תבינו שרוחניות יכולה להיות בכל דבר בעולם, מכיוון שהרוחניות מקורה בנשמה שלנו ? היהדות לא שוכנת אך ורק בתוך כותלי בית המדרש והיא גם לא מתחבאת אך ורק בין שורות הגמרא והראשונים!! ואני לא רוצה לכתוב כאן דברים יותר חריפים מאיפה (ליתר דיוק מאיזו דת וד"ל) יכול להיות הגענו למצב הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 12:39 |
|
| |
לא קראתי את כל התגובות של כולם אבל היה לי ויכוח עם חברה בשבוע האחרון על נושא זה אשתדל לתמצת אני מאמינה שהבסיס לנישואין מושתת על אמון והערכה בין בני אדם וכל בחורה צריכה לבדוק מה ראוי להערכה בעינה ומה לא יש כאלה שיעריכו אדם שישב וילמד יום שלם ורובנו כאלה עכשיו הקטע של יום שלם מתחלק לכמה סוגים בחור שיושב ולומד יום שלם כי זה מה יש וזה מה שכולם עושים ואם הוא לא ילמד אז... יש כאלה שבאמת אוהבים נהנים ובאמת לומדים מתוך אהבה וחשק ויש כאלה שמורחים את כל הסדרים בשתית קפה ונייעס עם החברים ובעיני אם אתה לומד באמת ואתה אוהב את זה אז למה לא תלמד כל חייך אני מעריכה את זה ובאמת אין על שכר של בחור שבאמת ממתית עצמו אבלללללללל ופה מגיע האבל הגדול אם אתה הולך לכולל אחרי החתונה כדי לבלות את זמנך בנייעס עם החברים ובשתית קפה ואתה בכלל לא משקיע בלימוד אז אין כל הערכה לבן אדם כזה תצא לעבוד ובערב תלמד את השעתים האלה שאתה מורח אותם על יום שלם בעיני אדם שמורח את זמנו אין ראוי להערכה
מקוה שהבנתם את מה שרציתי לומר...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 13:03 |
|
| |
אורי, איתך לחלוטין! ולמה לא לרשום דברים חריפים? הסמינרים אשמים. לפעמים הם גורמים נזקים יותר ממה שהם מוסיפים תועלת....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 13:20 |
|
| |
"אני מעריכה את זה ובאמת אין על שכר של בחור שבאמת ממתית עצמו "
"שאין אתה יודע מתן שכרן של מצוות" שמעת על זה? משום מה (ואל תקחי את זה אישי כי יכול להיות שאת באמת מתכוונת להרגשה פנימית) זה הפך לסוג של קריירה כאילו כמו בציבור הכללי שנשים מחפשות "אדמאי"
לכל אחד בעם ישראל יש את תפקידו האישי ואין שום הבדל בין בעה"ב לבין ת"ח !!ההבדל היחידי הוא בין ירא"ש ושומתו"מ לבין אחד שלא. הרב הירש מפרש את הפסוק "ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש" שכל עם ישראל הם קודש קדשים ולא משנה מהו תפקידם עלי אדמות כולם כהנים שעושים את עבודת הקודש. זהו יופייה של היהדות שאדם נמדד לפי העמל ולא משנה מהו תפקידו. נערת הבזק, תודה.
|
|
|
|
|