בית פורומים שידוכי חרדים

לא רוצה ללמוד אחרי החתונה!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/6/2012 13:28 לינק ישיר 

מעבר לזה, היו לומדים שנפגשתי איתם ששידרו אוירת ארציות ועובדים שהפיצו ניחוח תורה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 13:39 לינק ישיר 

אורי, סבבה לגמרי מה שכתבת, מסכימה איתך, אבל אני חושבת שת"ח או אברך שממית עצמו באוהלה ולא מתבטל זו איכות חיים אחרת מבעלב'ת!...
חוצמיזה אני לא רוצה להיות מהצד שמאד מעריך את התורה ומוכן לקנות אותה בכסף, אני רוצה להיות מהצד שחי אותה ברמ"ח ושס"ה... 
ומי שרוצה בעל שישב וילמד כל חייו/ יצא לעבוד מתישהו צריכה לברר אתזה קודם...
ואחרי החתונה, אין זה מתפקיד האישה לבדוק אחרי בעלה מה הוא עושה בכוילל, האם הוא יושב ובאמת לומד או ש"חלילה" מבלה את זמנו במרפסת עם כוסות קפה ושרשרות סיגריות...

במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 13:47 לינק ישיר 

דשדש
ברור שלא לבדוק אחרי החתונה
כל מה שיבחר לעשות אחריה בעיני זה בסדר גמור
ואין טענות
אבל דבר כזה אפשר  ומומלץ לבדוק בפגישות בשביל זה הם נועדו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 14:01 לינק ישיר 

חדשונט כתב:
אורי, סבבה לגמרי מה שכתבת, מסכימה איתך, אבל אני חושבת שת"ח או אברך שממית עצמו באוהלה ולא מתבטל זו איכות חיים אחרת מבעלב'ת!...
???איכות חיים אחרת ???זה בדיוק מה שכתבתי מחפשים "אקדמאי"
חוצמיזה אני לא רוצה להיות מהצד שמאד מעריך את התורה ומוכן לקנות אותה בכסף, אני רוצה להיות מהצד שחי אותה ברמ"ח ושס"ה... 
אני שוב כותב את מה שכתבתי ואת יכולה להתעלם \לחלוק הרוחניות לא נמצאת רק בתורה ורק בכויילל!! היהודי חי ברמ"ח אבריו ושס"ה גידיו את היהדות שבתוכה ב"מקרה" גם יש מצוות כמנין אבריו ועל ידי כל מצווה ומצווה הוא מקבל את הרוחניות והקדושה!! ושוב מי ש"קונה" את היהדות בכסף הוא לא שווה כלום אם זו הגישה שלו ואני שוב אכתוב שזה מזכיר לי את היחס אצל הנוצרים בין המון העם לבין הכמרים שאפשר להיות הכי מושחת ורק לתת תמיכה לכנסיה והכל בסדר
ומי שרוצה בעל שישב וילמד כל חייו/ יצא לעבוד מתישהו צריכה לברר אתזה קודם...
ואחרי החתונה, אין זה מתפקיד האישה לבדוק אחרי בעלה מה הוא עושה בכוילל, האם הוא יושב ובאמת לומד או ש"חלילה" מבלה את זמנו במרפסת עם כוסות קפה ושרשרות סיגריות...

ועוד דבר, לא יודע למה זה נראה סוג של נחיתות (שוב לא אישית אצלך) כאילו העוה"ב מגיע דרך הבעל .
מקווה שאני טועה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 14:04 לינק ישיר 

לא דיברתי על רמת חיים אלא על איכות חיים... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 14:13 לינק ישיר 

זו הבעיה שלנו אנחנו לא יודעים את כוחן של מצוות !!! את יודעת מה תפילין עושה לבן אדם?????ציצית???בהמ"ז?? כל מצווה היא בעצם המימוש של התורה וזה חלק מהלימוד שלה."גדול תלמוד שמביא לידי מעשה"
וחבל שלא מספיק שמים דגש בישיבות על זה (יש כמה ישיבות כאלה אבל כמובן הן לא מפורסמות) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 14:21 לינק ישיר 

אורי
ברור שמדובר קודם כל על בחור עם יראת שמים מידות טובות ודרך ארץ זה הבסיס
וקיום מצוות הם א' ב' של יהודימאמין שומר תורה ומצוות
עכשיו אם יש לו תוספת של לימוד תורה כל היום ברור שזכותיותיו רבות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 14:30 לינק ישיר 

אבל פספוסה, את מוכנה להסכים עם זה שהשאיפה ליושב ולומד הפכה לקצת מנותקת-תעוזתית-מסחרית, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 14:33 לינק ישיר 

לפי מה שאת אומרת, בחור שתפקידו בעולם הוא להיות בעה"ב אפילו אם יהיה צדיק שבצדיקים ומדקדק קלה כבחמורה יקבל פחות שכר מזה שלומד? נראה לך שכך היהדות בנויה שמראש יהיו כאלה שיקבלו פחות שכר?
לא סתם הבאתי את דברי הרב הירש שסותר בפירוש את דברייך 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 14:38 לינק ישיר 

אין שכר זה מתערבב בשכר זה
וברור ששכר כל מצוה שווה לאין ערוך
ואין אנו יודעים מתן שכרן של מצוות

ואל תנסה לשקר את עצמך ברור שיש ערך מוסף לאדם שלומד תורה רב יומו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 19:28 לינק ישיר 

תמיד יש מעלת לימוד תורה, אמנם תורה ומלאכה מתקיימת. אבל במקרה הזה לא מדברים שאדם יהיה שקוע במלאכתו כל היום אלא במקצת לצרכיו ותו לא.
אורי אם אפשר לדעת על איזה דת דברת?
לגבי זכות - כל מצווה זה זכות, אמנם גם חז"ל לא סתם הזכירו דברים אלו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 19:55 לינק ישיר 

היכוח פה גולש למקומות אחרים.. הנושא הוא פשוט מי שיושב ולומד תורה אבל באמת יושב ולומד אשריו ואשרי חלקו, הבעיה מתחילה כאנשים משקרים את עצמם וצערי זה בעיה ענקית ורחבה.. כבחור ישיבה אני מתחכך הרבה הן באברכים והן בבחורים שמצהירים אני?! אני, ישב וילמד כל כל החיים זה הבית שאני רוצה וכו וכו אני מתאר לעצמי שכולם מכירים פה כבר את הדמגוגיה הזולה הזו.. אדם שחי בשקר עם עצמו הוא לא ראוי להערכה מבחינתי בחור שכיום לא יושב ולומד מסםיק כשאין לו דאגות של אשה פרנסה וחינוך ילדים אז מה?! כשהוא יתחתן הכל יעלם? ופתאום יבוא החשק המטורף לתורה? לא רבותי, זה לא יקרה! ואז מתחילים המריבות עם האשה החוסר חשק וכן על זו הדרך, אני לא נגד לימוד תורה. אני נגד שקרים! אני הראשון שילמד יום שלם אם אני ידע ויאמין שאני יעשה את זה כמו שצריך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 20:02 לינק ישיר 

ברגע שאברך בא לכולל ולא לומד אז יש כאן די הרבה צדדים הלכתיים, ובפרט כשאחד התנאים היה לימודיו בכולל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 20:26 לינק ישיר 

פו
זה בדיוק מה שניסתי להסביר כל הדרך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 20:31 לינק ישיר 

פספ מה יהיה? רק נסכים כל הזמן? ועל מה שלא אז את אומרת שלא הבנת? זה לא יכול להמשך? (:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לא רוצה ללמוד אחרי החתונה!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.