|
|
| נשלח ב-29/3/2012 03:24 |
|
| |
צחוק צחוק.... מזלך ששמת =) ליד השאלה שלך... אדם? אני אביא לך דוגמא...אולי זה יעזור... קח למשל בחור ישיבה שהולך לקולנוע בלבוש שחור-לבן... זה גם לא חילול ה' בעיניך???
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 03:26 |
|
| |
הליכה לקולנוע היא עבירה? אם לא אז לא, אם כן אז כן. (אבל טיפשי מסתבר שכן, כי לבוש שחור לבן זה להיצמד לכללים של החברה ובחברה הזאת לא מקובל ללכת לקולנוע)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 03:33 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | הליכה לקולנוע היא עבירה? אם לא אז לא, אם כן אז כן. |
|
נו...תגיד אתה! זה עבירה או לא???
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 03:36 |
|
| |
לכשלעצמה, לא. למה שזאת תהיה עבירה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 03:39 |
|
| |
מה זה "לכשלעצמה"??? ללכת לקולנוע זה עבירה? תענה כן או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 03:41 |
|
| |
עניתי לך, לא!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 03:47 |
|
| |
סבבה לגמרי אז אם כתבת: "לבוש שחור לבן זה להיצמד לכללים של החברה ובחברה הזאת לא מקובל ללכת לקולנוע"
ופו הדוס כתב שעוד כמה שנים הג'ינס יהיה מקובל יותר....
אז עוד כמה שנים גם בחברה הזו (שפו הדוס מתאר- שהנשים הולכות עם חצאיות קצרות ופאות ארוכות וגרביים בלתי נראות...) יהיה מקובל ללכת לקולנוע...
אבל גם היום יש המון זוגות שהולכים ככה בדיוק לקולנוע... ואם בחברה החרדית הכללית לא מקובל ללכת לקולנוע כי זה לא ראוי מבחינת החברה...אז אם יש חלק (ע"ע אשתו של פו) שכן הולך לקולנוע (או במקרה של פו... שהאישה נראית כאילו יצאה מהג'ורנל והבעל נראה כאילו יצא מהישיבה) מבחינתי זה חילול ה'!!!
תוקן על ידי חדשונט ב- 29/03/2012 03:50:01
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 03:55 |
|
| |
חילול החברה החרדית אולי, מה קשור חילול ה'? לא חושב שלה' איכפת אם אתה רואה סרט בקולנוע או בבית. זה שהחברה החרדית (או חלק ממנה) חושב שלא "ראוי" לעשות משו לא הופך אותו לאסור. האם מי שמשתמש בטלפון לא כשר או גולש באינטרנט עושה חילול ה'? אבל הרבנים כתבו שאסור לעשות את זה? (ואני גם לא חושב שמקובל לעשות דיסקוטקים בבית בחברה החרדית... P= )
אם כבר יותר חילול ה' לראות בחורי ישיבות יושבים על ספסלים בבין הזמנים ומעשנים סיגריות...
לילה טוב.. 
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 04:01 |
|
| |
חילול החברה החרדית.... ובעיני החברה החילונית-החרדים הם אלה שמייצגים את דעת ה'.... נובע מכך שחילול החברה החרדית גורם לחילול ה'... וחילול ה' זה לעשות משהו לא טוב כשאחרים שחושבים שאתה אחד שעושה רק דברים טובים, רואים אתזה. אם אתה עושה בבית ואף אחד לא רואה... זה עבירה שלך אבל זה לא חילול ה'!... ואני כן חושבת שאכפת לה' אם אתה בכלל רואה סרט או שלא... (עוד לפני השאלה של המקום... ) ק"ו שאכפת לו אם אני הולכת בצניעות או לא. (הסרט היה רק דוגמא טובה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 10:16 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | חילול החברה החרדית.... ובעיני החברה החילונית-החרדים הם אלה שמייצגים את דעת ה'.... נובע מכך שחילול החברה החרדית גורם לחילול ה'... וחילול ה' זה לעשות משהו לא טוב כשאחרים שחושבים שאתה אחד שעושה רק דברים טובים, רואים אתזה. אם אתה עושה בבית ואף אחד לא רואה... זה עבירה שלך אבל זה לא חילול ה'!... ואני כן חושבת שאכפת לה' אם אתה בכלל רואה סרט או שלא... (עוד לפני השאלה של המקום... ) ק"ו שאכפת לו אם אני הולכת בצניעות או לא. (הסרט היה רק דוגמא טובה...) |
|
טעות! חילול השם פירשו, כל פעם שאת עושה דבר נגד רצון השם, זה לא משנה אם רואים אותך או את רואה את עצמך.. הקב"ה הוא זה שרואה אותך בכל מקום!! ויותר מזה, העובדה שאת עושה את זה בחדרי חדרים כי את מתביישת מאחרים ומהקב"ה לא, אז זה עוד יותר חילול השם!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 11:13 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  |
טעות! חילול השם פירשו, כל פעם שאת עושה דבר נגד רצון השם, זה לא משנה אם רואים אותך או את רואה את עצמך.. הקב"ה הוא זה שרואה אותך בכל מקום!! ויותר מזה, העובדה שאת עושה את זה בחדרי חדרים כי את מתביישת מאחרים ומהקב"ה לא, אז זה עוד יותר חילול השם! |
|
עמקויות ידידי, יש מושג של חילול ה' בעשרה, שהוא הרבה יותר חמור. (ראה רמב''ם הלכות יסודי התורה פ''ה)
לא חולק עליך שחילול ה' הוא עצם עשיית אי רצון ה', אבל בדרך כלל מי שעושה דברים שיש בהם חילול ה',
אם תבוא ותעיר לו, הוא יענה שאין בזה שום בעיה וזה שהחרדים/התדיים נוהגים להמנע מזה מראה שהם חברה
מצומצם וכו' וכו' כך שדי חבל על הזמן.
חדשונת, לרוב אני מסכים עם דעותייך לגבי כל הפרצות והטומאה שהמון פעמים את כותבת עלהים, דא עקא, לפעמים הדבר כלכך בנפשך שאת פוגעת אישית במי שמתווכח איתך. שימי לב לעניין. (מקווה שאת מבינה למה לא שלחתי לך את זה בפרטי)
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 11:20 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  | חילול החברה החרדית.... ובעיני החברה החילונית-החרדים הם אלה שמייצגים את דעת ה'.... נובע מכך שחילול החברה החרדית גורם לחילול ה'... וחילול ה' זה לעשות משהו לא טוב כשאחרים שחושבים שאתה אחד שעושה רק דברים טובים, רואים אתזה. אם אתה עושה בבית ואף אחד לא רואה... זה עבירה שלך אבל זה לא חילול ה'!... ואני כן חושבת שאכפת לה' אם אתה בכלל רואה סרט או שלא... (עוד לפני השאלה של המקום... ) ק"ו שאכפת לו אם אני הולכת בצניעות או לא. (הסרט היה רק דוגמא טובה...) |
|
כמה דברים לא נכונים..
בעיני החברה החילונית החרדים מיצגים דעת ה'? מה פתאום? יש עשרות סוגים של דתיים, והחרדים אם כבר ממש לא מייצגים את דעת ה' בעיני החילונים אחרי כל ה"הדרת נשים" ואטובוסי המהדרין. זה למשל חילול ה'.. אי קבלת בנות ספרדיות לסמינרים זה חילול ה'. תאמיני לי שהחרדים ממש לא מייצגים את דעת ה' בעיני החילונים... אם בחור ישיבה ילך עם כיפה סרוגה זה יהיה חילול ה' בגלל שזה נגד החברה בה הוא חי? מה פתאום? כל מה שחרדים עושים זה בהכרח כי כך רצון ה' ולא אחרת?
ללכת לקולנוע זה דבר לא טוב? מי קבע? בעיני אין הבדל בין ללכת לדוג, לנהוג באוטו, לגלוש באינטרנט או ללכת לקולנוע. למה שיהיה אסור ללכת לקולנוע? תני לי סיבה אחת.. (נניח לצורך העניין שהוא הולך לראות שמה "צעצוע של סיפור")
אז לה' לא ממש איכפת אם את רואה סרט או לא, אם את מדברת בטלפון כשר או לא, אם את גולשת באינטרנט של רימון או לא, ואם השיער שלך סנטימטר מעל הכתף או סנטימטר מתחת. קוד הלבוש החרדי לא נקבע לפי רצון ה'. עובדה שאם תלכי עם חצאית עד הנעליים (שזה לכאורה יותר צנוע מחצאית רגילה) המנהלת תבקש ממך להחליף כי את "לא מזרוחניקית". כאילו אם תגיעי למעלה ה' יאמר לך "אה, אני רואה שיש לך חצאית ארוכה מדי. נצטרך לתת לך גן עדן סוג ב', של המזרוחניקים..."
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 29/03/2012 11:41:02
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 11:25 |
|
| |
אדם הראשון, יפה דיברת. אנשים כאן צריכים להבדיל בין עקרונות הדת לבין מנהגים חברתיים/תרבותיים של החברה החרדית.
תוקן על ידי האלכסנדרה ב- 29/03/2012 11:26:20
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 11:27 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  |
טעות! חילול השם פירשו, כל פעם שאת עושה דבר נגד רצון השם, זה לא משנה אם רואים אותך או את רואה את עצמך.. הקב"ה הוא זה שרואה אותך בכל מקום!! ויותר מזה, העובדה שאת עושה את זה בחדרי חדרים כי את מתביישת מאחרים ומהקב"ה לא, אז זה עוד יותר חילול השם!
עמקויות ידידי, יש מושג של חילול ה' בעשרה, שהוא הרבה יותר חמור. (ראה רמב''ם הלכות יסודי התורה פ''ה)
לא חולק עליך שחילול ה' הוא עצם עשיית אי רצון ה', אבל בדרך כלל מי שעושה דברים שיש בהם חילול ה',
אם תבוא ותעיר לו, הוא יענה שאין בזה שום בעיה וזה שהחרדים/התדיים נוהגים להמנע מזה מראה שהם חברה
מצומצם וכו' וכו' כך שדי חבל על הזמן.
חדשונת, לרוב אני מסכים עם דעותייך לגבי כל הפרצות והטומאה שהמון פעמים את כותבת עלהים, דא עקא, לפעמים הדבר כלכך בנפשך שאת פוגעת אישית במי שמתווכח איתך. שימי לב לעניין. (מקווה שאת מבינה למה לא שלחתי לך את זה בפרטי)
שוב, לא אמרתי שזה ה- חילול השם שקיים, אלא רק אמרתי שזה לא נכון שחילול השם זה רק כשרואים אלא ההפך, פעמים דווקא ה-בסתר הוא חילול השם גדול יותר.
ולגבי הדרך להעיר לשני על מעשיו (שעל זה לא התייחסתי בכלל בתגובתי לחדשונט אלא רק לעצם הדעה מזה חילול השם) אני מסכים איתך בכל לב.. ויותר מכך, להעיר לשני בצורה שלא הולמת את דרך התורה זה גם חילול השם..
ואם אתה שואל את דעתי, דווקא הקיצוניות הזאת מוכיחה על משהו לא אמיתי בכלל..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 11:30 |
|
| |
וחדשונט, לתשומת ליבך: לדבר בכבוד לאנשים- מעקרונות הדת, ג'ינס, סרט ושאר מרעין בישין- מנהג חברתי/תרבותי.
|
|
|
|
|