| נשלח ב-21/3/2012 07:22 |
|
| |
החזן הר"ר חיים אליעזר הרשטיק - בריך שמיה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 10:50 |
|
| |
מאכזב, המלך בפיג׳מה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 11:07 |
|
| |
בני - 
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 11:39 |
|
| |
שני ליצנים. כנראה שגם אם יוסלה בעצמו הי'ה עומד ושר - תגובתכם לא היתה שונה...
יישר כח גדול לר' חיים אליעזר. ביצוע יפה מאד. אל תשים לב לאנשים שמלאים ברעל ומחפשים על מי להשפריץ אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 12:26 |
|
| |
לצערי אני חייב להסכים עם בני. אין כאן ביצוע אמיתי, כי אם משחק. אוסף של חוכמות ודריידלאך. התחיל בסולם נמוך מאד רק בכדי לטפס, ובכך הפסיד. אם היה עומד כאן יוס'לה היה מתפלל מכל הלב כמו שצריך, והיינו מתרגשים ומתפעלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 13:52 |
|
| |
אבי , עד כה - במידה ו"נתתי ציונים" בפורום לחזן כלשהוא רק לביצועים חיוביים מבלי להתייחס לביצועים כושלים /שליליים ( לצורך זה - יש הרבה זאבים"רעבים" ) בנדון לעיל - נוכחתי בקונצרט כך שביכולתי לשפוט ממקור ראשון אבל יותר נהניתי מהסיפא שכתב בני .
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 14:29 |
|
| |
כנראה שיש אנשים המודאגים משובו של "המלך" אל הבמה. תרגעו!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 16:02 |
|
| |
הלואי שישוב המלך חיים אליעזר הרשטיק לזירת החזנות בבגדי פאר. ובכל זאת מותר לבקר אותו, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 16:57 |
|
| |
מנדל יכול להציע את עצמו להיות "מבקר המדינה"
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 18:20 |
|
| |
היה מלך נשאר מלך ויהיה תמיד מלך ובעיקר אמנטש וצדיק אמיתי!
ביצוע מרגש ומדהים! יישר כח גדול! הוא בודאי לא קורא את הפורום אבל שמור לו כבוד גדול בשל שני הדברים הללו: יכולת מקצועית מוסיקלית וקולית מצויינת וגם אדם בעל תכונות של צדיק אמיתי ומענטש!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 20:29 |
|
| |
החזן חיים אליעזר הרשטיק חזן אמיתי בכל רמ"ח אבריו. מה שר' חיים אליעזר שכח, המבקרים כאן עוד לא למדו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 20:34 |
|
| |
שלום רב, אפתח את דבריי בהבהרה שאכן האזנתי לביצוע אך לא צפיתי, כך שהתייחסותי תהיה למה ששמעתי ולא לאופן החזותי הפרונטאלי של הביצוע. באמת שאין צורך להציג את גדולתו וכשרונו של החזן הרשטיק, וכל מי שמכיר את התקליטים שהקליט עוד בהיותו נער צעיר לא יכול שלא להתפעם מעומק ההבנה שיש לו בכל פראזה ובכל צליל שיוצא לו מהלב ומהפה, קודם מהלב! לא קם עוד כישרון כזה מאז ועד ימינו וכל "ילדי הפלא" שצצו חדשים לבקרים במחוזות הזימרה והחזנות לא גירדו את קצה קרסוליו. מאז היותו נער ועד ימים אלו לא אבד הכישרון, אבדה הדרך! ראיתי אותו בהרבה קונצרטים בשלושת העשורים האחרונים, בכל מיני הזדמנויות, עם תזמורת, עם פסנתר, בכל הווריאציות האפשריות, אבל לצערי ראיתי גם בדרך החתחתים בה צועד הכישרון. לו רק היה ניתן יותר דגש על מקצוענות, על מוסיקליות טהורה ופחות בהצטעצעות, שלעיתים היא חביבה ומשעשעת אך לעיתים היא מכעיסה ומבזה, לו רק היה מאמץ 10% מדרכו המוזיקלית של אחיו נפתלי, אזי בקולו המתוק ובכשרונו יוצא הדופן היה עושה את הקריירה שלו לבלתי נתפסת! הביצוע הזה ששמעתי הוא מיוחד, הוא טיפוסי למבצע, הוא מלא בכישרון אך מלא גם במניירות מיותרות! הווליום של הפסנתר והאינטנסיביות של הליווי גם לא תורמים לי רצון להאזין לזה שוב... אנשים בגילו של החזן הרשטיק כבר לא משתנים, כך שעל פניו לא נראה לי שאפשר לצפות למשהו אחר...
שבת שלום
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 14:02 |
|
| |
מאחר והתפתח כאן דיון בנושא, ארחיב מעט האכזבה הגדולה עדיין קיימת החזן חייים אליעזר הרשטיק שמשמש כמורה חזן וממשיך דרכם של גדולים אכזב את החזנות ואת כבודו בביצוע זה הרי מה שאנו אומרים כל העת לחזנים הצעירים, שיפסיקו לצעוק ושלא יחפשו כל הזמן את הגובה ואת הצעקות, וכשאני רואה את החזן הרשטיק שר בסולם כה נמוך שאחרון הבאריטונים לא זוכה להכיר אותו, והכל כדי לצעוק קצת בהמשך, מבחינתי זאת האכזבה, וזה עוד לפני המניירות והקשקושים שזה מנת חלקו למי שמכירו טוב יותר. אני מקווה שנמע אותו עוד הרבה בתפילות ובקונצרטים כשהוא במיטבו לא רק מבחינה קולית "היה מלך נשאר מלך יהיה מלך בניו נסיכים ואשתו מלכה ובכל זאת הביצוע הזה אכזב אותי"
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 15:06 |
|
| |
ברצוני לחרוג ממנהגי ולהגיב לדברי קודמי ואולי במעט חריפות. לא אכחיש שהסגנון של החזן ח.א. הרשטיק אינו הלחם והחמאה שלי, הסגנון אליו אני נמשך הוא מעט שונה וגם על צורת הביצוע יש לי מה לומר, אבל אם אבחר לומר את אשר אני חושב לנכון מסתבר שאבחר במילים אחרות ובסגנון ענייני ורך יותר מאשר בחר קודמי ועל כך אני מבקש להעיר. אינני יודע מי עומד מאחורי הניק וגם זה ממש לא מעניין אותי ברמה האישית, אבל יש לי סברא די מבוססת שעד שהוא יגיע לקרסוליו של החזן ח.א. הרשטיק מבחינת ידע נסיון וקריירה בתחום החזנות יעברו כמה עשרות שנים... החזן ח.א. הרשטיק מעולם לא נתפש בעיניי או בעיני חובבי חזנות אחרים שאני מכיר כחזן ששואף לצעוק, נהפוך הוא, תמיד הוא אומר שבקונצרטים הוא מעדיף לשיר נמוך יותר ממה שהוא מסוגל כדי שלא לצעוק. המילים "מניירות וקשקושים" בקונטסט שבחר קודמי להשתמש בהן מצביעים על זלזול, ואולי היה עדיף להימנע מהן. גם המשפט האחרון מיותר מבחינתי ושוב מצביע על אי הערכה קולנית. אני לא ממשטרת המחשבות, ודמוקרטיה וחופש הדיבור הן ערכי יסוד בעיניי בכל התחומים, אבל אוכל להציע להשתמש במילים ראויות יותר בפרט כשאין צורך סתם לזרות בוץ באדם שכל חטאו שביצע קטע או הסגנון הכללי שלא לא מוצא חן בעיניי מישהו...
תוקן על ידי נוטהלפקפק ב- 25/03/2012 15:07:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 15:12 |
|
| |
אנשים כאן שוכחים דבר 1 חשוב!
ר חיים אליעזר הרשטיק עבר אירוע לב ל"ע
ולא כל דבר שהתאפשר לו לפני מתאפשר לו אחרי!!!
|
| נשלח ב-25/3/2012 15:33 |
|
| |
אכן ניתן לפרש את דברי כזלזול בחזן הרשטיק, אך לא לכך התכוונתי, חזן כמותו לא אהיה גם עוד אלפיים שנה משום שאני לא חיים אליעזר הרשטיק. הגזמתי מעט בסגנון הכתיבה ועל כך צר לי.
אך זה לא סותר שאני מאוכזב מהביצוע בעיקר בגלל ההשתמשות בסולם נמוך על מנת לצעוק ״כפי שהקהל היום אוהב״ זאת לא הדוגמא שציפיתי מאחד מגדולי חזני דורינו.
עכשיו אולי זה יותר קל לקריאה
ר׳ חיים אליעזר חלילה שמילותי יגרמו לרפיון עבורך, להפך כוונתי להראות כמה הציבור מתגעגע להרשטיק הישן המקורי והלא נכנע לדור עני
|
|
|
|
|