בית פורומים עצור כאן חושבים

איך הפרקטיקה ההלכתית הרגה את נשמת היהדות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/4/2012 02:34 לינק ישיר 

דייר !

לדעתי אין תשובה לכאן או לכאן ,לאנשים מהסוג שלך (שמבינים את הנקודה בעצמם) אין צורך בהגדרות ההלכה כבסיס ,

אבל מן הסתם רוב העם קשה לו להתבונן או להעמיק בדברים ,כך שבמקום מסוים מוטב שיקיימו הלכה רק בגלל שזאת ההלכה מאשר שינסו להבין ויעוותו דברים , ולכן הציבור היום מקיים מצוות בצורה טכנית רובוטית מעוררת כאב וזעם ,אבל אני לא בטוח באם אפשר אחרת , 

אני מסכים איתך שבדברים כמו ברכת האילנות לא היה קורה כלום אם היו מקדישים לילדים דקה אחת בחיידר בשביל להסביר להם את שורש ההלכה הזאת ,

ואם כבר פתחנו בנושא ,אם אתה מתבונן בכל הלכה ומצווה ורואה לאילו ממדים הדבר הגיע ואיבד את המקור 

נושא ההרחקה בין בשר לחלב שלא ברור גם אם היה הגיון למצווה הזאת עד כמה הגזימו עם זה שאנשים זורקים היום כוס חלבית אם נפל באותו כיור חלילה ספק של בשר ,

הרשימה ארוכה עד כדי איבוד ההגיון בהרבה מצוות שאפשר להבין את שורשם אבל לא את צורת קיומם כיום 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 02:46 לינק ישיר 
הלכה=מידת הדין חסידות= מידת החסד (אמונה, רצון האלוהים, תכלית, תיקון כו' )

אני חושב שהענין הוא פשוט

כולם מנסים לברר ולדקדק בהלכה ומה שנקרא לברר את ההלכה עד הסוף לפי הגדר הנכון

הענין הזה שייך למידת הדין (מידת הדין זו אינה מפלצת אלא בסה"כ מידה שמגדירה בדיוק את הדברים - זה הכל)

במילים אחרות ככל שיותר מצליחים להגדיר את ההלכה כך יותר מגיעים למידת הדין בהלכה (מה שנקרא לדמות ענין לענין בצורה מדוייקת)

לכן משום כך אנשים שוכחים את הנשמה (רצון האלוהים שעומד מאחורי מה שכתוב) של היהדות מכוון שהם משקיעים המון כוחות נפש במידת הדין (הציווי שכתוב בבתורה/חז"ל ללא קשר לרצון האלוהים העומד מאחורי זה) של ההלכה - בגדר הנכון והמדוייק של מותר אסור טהור טמא כשר פסול כו' כו'

אין לאף אחד כלים לבדוק את הנתונים המופשטים שחז"ל מדברים עליהם

אבל מה שכן אנחנו יכולים לבדוק זה איך הנתונים המופשטים הללו מסתדרים אחד עם השני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 12:05 לינק ישיר 

תגיד על כל גיבובי המילים חשבת לבד, או שעזרו לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 12:39 לינק ישיר 

אברך צעיר, במידה מסויימת אני מצדיק את דבריך. בנוסף, אני בהחלט יכול לציין שיש מצבים שיש פרטי הלכה בתוך המצווה/ההלכה שהם לא הגיונים כלל ומקיימים אותם רק משום חומרה של איזה פוסק שאמר שטוב לעשות ובימינו הפך הדבר לחובה... ולעיתים אף לאדם הפשוט הדבר כלל לא הגיוני. לדעתי יש לבער עניינים כאלה בקיום המצווה וההלכה.

כאן ארצה לציין דוגמא שאולי כדאי לערב אותה כאן בדיון: אנו נוהגים להתאבל בספירת העומר. מדוע יהיה אסור לשמוע שירים עצובים בספירת העומר? שירי רגש למיניהם? שירים שקטים? בלי הקפצות, באסים, רוק כבד וכדומה... הרי לא מדובר כאן על שירים משמחים אלא שירים שמעוררים את רגש האדם להידבק ולהתקרב אל בוראו. האם שיר כמו "הוא יבנה בית" של אברהם פריד הוא שיר שיאסר לשמוע בזמן ספירת העומר בגלל שהוא שיר שמח? מה ההגיון בדבר? אשמח לשמוע דעתכם.

msorti, אני חושב שכתבת הודעתך בפורום הלא נכון...

תוקן על ידי Kaddish ב- 05/04/2012 12:40:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 12:51 לינק ישיר 

קדיש
למה שלא תעמיק בשאלתך- ותשאל מדוע אנחנו נוהגים בספירת העומר מנהגי אבל טרי? הרי המעשה -אם היה- היה לפני 1900 שנה.
 האיסור על תספורת -מוסיקה -שייך לפי ההלכה רק בתוך השלושים ימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 12:55 לינק ישיר 

קדיש
מדוע באמת אסור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 13:44 לינק ישיר 

בעלבעמיו... אינני יודע. הרב מלמד כתב כמדומני שיש להתיר. אני מבין היטב את דבריו. אמנם אינני מבין כלל את האוסרים. בכוונתי לדון בכך עם פוסק שמבין בנושא אבל לא מצאתי עדיין מישהו...
ירוחםשמו, אינני יודע... אפשר להתרחב בעוד המון שאלות... ואכן זו גם שאלה ראויה. אמנם השאלה שאני שאלתי פשוט הציקה לי ומציקה לעוד רבים שאני מכיר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 13:50 לינק ישיר 

שאלתי פעם אחד מהתלמודי חכמים שאלה על הגיון של הלכה וכו' 

וכך הוא סתם לי את הפה ,

הרי כתוב שכל מה שעתיד תלמיד ותיק לחדש נאמר כבר למשה מסיני ובמילא אין צורך בשום הגיון וכו' 

כך שהבעיה כנראה הרבה יותר עמוקה מברכת האילנות ,אנשים לא מבינים שמקיימים מצוות כדי לשרת מטרה מסוימת מלבד הסיבה "שכך אלוקים רצה " ואם לא כן תיצלה בגיהנום ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 13:59 לינק ישיר 

אברך_צעיר כתב:

וכך הוא סתם לי את הפה ,

הרי כתוב שכל מה שעתיד תלמיד ותיק לחדש נאמר כבר למשה מסיני ובמילא אין צורך בשום הגיון וכו' 

כך שהבעיה כנראה הרבה יותר עמוקה מברכת האילנות ,אנשים לא מבינים שמקיימים מצוות כדי לשרת מטרה מסוימת מלבד הסיבה "שכך אלוקים רצה " ואם לא כן תיצלה בגיהנום ,

אברך נדמה לי שהוא לא סתם לך את הפה- אלא סתם לעצמו את החשיבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 14:09 לינק ישיר 

אברך צעיר, לגבי דקדוק במצוות כתבתי כבר את דעתי. לגבי ה"סתימת פה" אני בהחלט מסכים עם ירוחם שמו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 15:06 לינק ישיר 

Kaddish כתב:
אברך צעיר, במידה מסויימת אני מצדיק את דבריך. בנוסף, אני בהחלט יכול לציין שיש מצבים שיש פרטי הלכה בתוך המצווה/ההלכה שהם לא הגיונים כלל ומקיימים אותם רק משום חומרה של איזה פוסק שאמר שטוב לעשות ובימינו הפך הדבר לחובה... ולעיתים אף לאדם הפשוט הדבר כלל לא הגיוני. לדעתי יש לבער עניינים כאלה בקיום המצווה וההלכה.

כאן ארצה לציין דוגמא שאולי כדאי לערב אותה כאן בדיון: אנו נוהגים להתאבל בספירת העומר. מדוע יהיה אסור לשמוע שירים עצובים בספירת העומר? שירי רגש למיניהם? שירים שקטים? בלי הקפצות, באסים, רוק כבד וכדומה... הרי לא מדובר כאן על שירים משמחים אלא שירים שמעוררים את רגש האדם להידבק ולהתקרב אל בוראו. האם שיר כמו "הוא יבנה בית" של אברהם פריד הוא שיר שיאסר לשמוע בזמן ספירת העומר בגלל שהוא שיר שמח? מה ההגיון בדבר? אשמח לשמוע דעתכם.

msorti, אני חושב שכתבת הודעתך בפורום הלא נכון...

תוקן על ידי Kaddish ב- 05/04/2012 12:40:07

לשמוע שירים עצובים זה סוג של תאוה שגורם "לשמוח בתוך העצבות" והשיר כמו הוא יבנה בית בהחלט מרגש ומשמח בבחינה מסוימת כמו השיר אם ישכחך של שוואקי

בנוגע לפורום הלא הנכון
זה בדיוק הפוך!
אני בפורום הנכון (עצור כאן חושבים,לא?) אלא שהאנשים בפורום כופים עליך איך לחשוב כמו בכל הפורומים האחרים
(וכי לא בגלל זה נוצר האשכול על כללי הפורום המוסכמים???
לדעתי צריך לקרוא לפורום הזה "עצור כאן את חי בהזיה כאילו אתה חושב" )

מה לעשות, אני לא זורם עם זה כמו שם אחר וחבריו שמנסים בלצנות וציניות לשמור על כללי האמונה ה"חכמה" שלהם

אין לאף אחד כלים לבדוק את הנתונים המופשטים שחז"ל מדברים עליהם

אבל מה שכן אנחנו יכולים לבדוק זה איך הנתונים המופשטים הללו מסתדרים אחד עם השני

מה ההבדל בין אותם אלה שלא חוקרים כלום
לבין אותם אלה שחוקרים חקירות חיצוניות?

האמת היא שאין הבדל
כוון שגם אלה שחוקרים חקירות חיצוניות
הם בסה"כ עמי ארצות
אלא שהם עושים זאת בצורה שיטתית
כאילו הם יודעים על מה הם מדברים
אבל למען האמת אין להם מושג על מה הם מדברים
כמו שאר עמי הארצות למיניהם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 15:10 לינק ישיר 

תוקן על ידי msorti ב- 05/04/2012 15:12:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 15:12 לינק ישיר 

[/quote]
בחור צעיר כתב

וכך הוא סתם לי את הפה ,

[/quote]

במה שהוא סתם לך את הפה הוא צדק, בצורה שהוא עשה לך את זה הוא טעה וב ג ד ו ל !!!

היה יותר עדיף שהוא היה סותם את הפה

(וחוץ מזה אל תקנה את כל הקישקושים הללו בנוגע לסתם לעצמו את החשיבה - זה סתם קישקוש

היום לכל מחשבה שכואבת לנו בבטן ואנחנו מקיאים אותה לבחוץ אנחנו קוראים סברא - אל תקנה את זה כל כך מהר - תחשוב על זה באמת מתוך התבוננות אמיתית!

תוקן על ידי msorti ב- 05/04/2012 15:13:56

תוקן על ידי msorti ב- 05/04/2012 15:22:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 15:14 לינק ישיר 

אשרנו מה טוב חלקנו ומה נעים גורלנו שתלמיד חכם אדיר כמו מסורתי כותב בפורומנו, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 15:28 לינק ישיר 

מסורתי, הצלחת להצחיק אותי... (ואני אומר זאת לחיוב).
בנוגע לשירים, שירים שמחים כמו לדוגמא "ירושלים" של אברהם פריד... (זה מה שעלה לי כרגע בראש). זה שיר שמח בהחלט. אמנם שיר כמו "הוא יבנה בית" זה לא שיר משמח זה שיר שגורם הנאה. אם אסור להנות זה כבר סיפור חדש... אבל מותר להנות. אסור לשמוח. ושיר כמו "הוא יבנה בית" וכדומה הם שירים שגורמים הנאה בשמיעה אמנם כמובן שלא משמחים אדם שאמור להיות עצוב באבל. האם ניתן לומר על אדם שנמצא באבל שהוא שמח בזה שהוא שומע את השיר הזה? ודאי שלא. שיר מרגש? כן. שיר המעורר רצון להתקרב לאלוקים? ודאי שכן. אבל משמח? לא בצורה ששמחה אסורה בזמן אבל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > איך הפרקטיקה ההלכתית הרגה את נשמת היהדות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.