| נשלח ב-26/3/2012 12:14 |
|
| |
ואולי כדאי לבטל בכלל את הברכה הזו.
מי שמברך על אילנות נאים, סופו שיברך על אשה נאה ואחר יתפעל מעוד הבלי העולם הזה. וממתי בכלל מותר ליהנות, מילא מסברה טובה, אבל מאילנות?
ויש כוח ביד חכמים אפילו בדורנו, למיגדר מילתא.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 26/03/2012 12:05:33
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 12:19 |
|
| |
בעל מי שמברך על אילנות נאים, סופו שיברך על אשה נאה ואחר יתפעל מעוד הבלי העולם הזה. וממתי בכלל מותר ליהנות,
אשריך כיוונת לדברי הפסיקתא
פסיקתא זוטרתא (לקח טוב) דברים פרשת תצא דף לו עמוד ב
שדרכו של יצר הרע כך הוא. היום אומר לו עשה כן למחר אומר לו עשה כן גדול ממנו עד שטורדו מן העולם
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 12:51 |
|
| |
בעל בעמיו , 1. למיטב זכרוני חזקיה לא נענש על שלא אמר שירה , אלא אם לא להיות משיח זה עונש... אם כי כמובן חכמים מתייחסים לכך כפספוס ו/או חוסר שלימות אצלו. 2. בנוגע לברכה על אשה נאה, כבר מובא במסכת עבודה זרה, על רבן גמליאל שברך על כגון זה, הגם שהאמוראים שאחריו פרשו את הדבר באופן מצמצם, אם יהיה לי פנאי אנסה להביא את המקור לדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 13:53 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | ואולי כדאי לבטל בכלל את הברכה הזו.
מי שמברך על אילנות נאים, סופו שיברך על אשה נאה ואחר יתפעל מעוד הבלי העולם הזה. וממתי בכלל מותר ליהנות, מילא מסברה טובה, אבל מאילנות?
ויש כוח ביד חכמים אפילו בדורנו, למיגדר מילתא.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 26/03/2012 12:05:33 |
|
אמר רב יהודה: האי מאן דנפיק ביומי ניסן וחזי אילני דקא מלבלבי אומר: ברוך שלא חיסר בעולמו כלום וברא בו בריות טובות ואילנות טובות להתנאות בהן בני אדם.
אשה נאה לא נכללת בבריות טובות להתנאות בהן בני אדם??
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 15:26 |
|
| |
גם לי יש פרוייקט השו"ת שו"ת יחווה דעת חלק א סימן א
לפיכך נראה שלענין הלכה למעשה, לכתחילה אין לברך בחודש אדר, אלא ימתין לחודש ניסן, כדי לצאת ידי חובת כל הדעות, וכמ"ש בשו"ת ויחי יעקב (סי' ח). וכ"כ הגאון הראש"ל בשו"ת משפטי עוזיאל ח"א (חאו"ח סי' ו'), שעינינו הרואות לרבותינו שבירושלים שהיו מדקדקים תמיד לברך ברכת האילנות בניסן דוקא. וטעמם ונימוקם עמם. ע"ש.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 16:00 |
|
| |
תחרות שות"ים
שו"ת יביע אומר חלק ח - אורח חיים סימן ח
יש להוסיף עוד מדין ברכת האילנות שאף היא ברכת שבח והודאה (ע' רמב"ם פ"י מהל' ברכות ה"א והי"ג), ונחלקו הפוסקים אי בעינן היוצא בחודש "ניסן" דוקא, או גם באדר או באייר, כי בס' האשכול (עמוד סח) כ', ניסן לאו דוקא אלא כל מקום ומקום לפי מה שהוא שיש בו אילני דמלבלבי. וכ"כ הריטב"א ר"ה (יא א). וכן משמע ברוקח (סי' שמב). ועוד מואדיב אשכנזי וכן אני. ספר האשכול והרוקח נאמן עלינו
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 16:11 |
|
| |
כמדומה שהזכרתי שזו מחלוקת הפוסקים, ואינני יודע אם פסיקותיך ההלכתיות המכריעות במחלוקת ראשונים, מקובלות על אותם שהזכרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 16:20 |
|
| |
וכי למה לא תהינה מקובלות עליהם?- הרי פסקתי כמוהם. הפוסקים החולקים מתבססים על הקבלה- באמת מעניין איך הרע"י- פוסק לפי הקבלה. אולי בכלל החיד"א?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 16:32 |
|
| |
בנוגע לשאה איך פוסק רע"י כדעת המקובלים ראה ביחווה דעת שם: "מכל מקום בהיות שאנו נגררים תמיד אחר הוראות מרן החיד"א, ע"פ הכרעת המקובלים, וכמ"ש בשיורי ברכה (סי' מו סק"ב), דנקטינן כדברי האר"י נגד מרן, שאילו ידע מרן שע"פ דרך האמת צריך לברך, גם הוא היה מורה כן". והטעם הוא לא רק ע"פ קבלה, אלא גם דברי הלכות קטנות שדייק כן מהגמרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 16:35 |
|
| |
הן אמנם שפשטות הראשונים שאפשר לברך כל השנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 16:43 |
|
| |
וכי איזו הו"א יכולה להיות שלא לברך כל השנה?אם לא קבלה. הרי הברכה היא ברכת הודיה ברכת השבח.
הנפק"מ היחיד הוא אם נשים חיבות בברכה או לא,
למה להדיר אותן מברכת השבח וההודיה?
שאלה- הרי ברכת האילנות חובתה גם בחו"ל- מה הדין באוסטרליה ודרום אמריקה ? יברך רק בניסן?
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 26/03/2012 16:46:03
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 08:36 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | בוא ניקח את ברכת האילנות לדוגמא אין ספק שחז"ל התכוונו למסגר את תחושת ההודיה
הטבעית שיש לאדם כשהוא רואה את הטבע המלבלב.
התמונה היא ההודיה הטבעית והפשוטה לה' והמסגרת היא הברכה.
זה הכל בזה זה מסתכם.
אז עכשיו מתחילים להתעסק במסגרת מתי היא חלה מי מחויב בה
האם ביום או בלילה אשה מחויבת או לא והוסיפו עוד נוסחים ומזמורים וקטעי זוהר ועוד ועוד
ומה שיוצא בסוף שהרגו את התמונה ונשארה מסגרת מפוארת.
האם עכשיו אני יותר מובן?
אין ספק? אולי. ודאי שלך אין ספק.
אבל אני מסתפק אם הדברים הם כך, או שמא ההיפך - לקבוע חובה גם למי שאינו חש תחושה טבעית להודות.
והרי אני יכול לשאול אותך, מדוע התחושה הזו מתעוררת רק עם פריחת עצי הפרי ממשפחת הוורדניים בחודש ניסן, ולא - למשל - עם פריחת אחותם הבכורה, השקדיה, חודש-חודשיים לפניכן?
ופרדסי ההדרים, שבשנים אחרות מקדימים את הפריחה לאדר וממלאים את האויר בניחוח משכר, מדוע נגרע חלקם? למה יברכו ברוב השנים על פריחת השזיף, האפרסק והמישמיש, אבל לא על פריחת עצי התפוז?
מהות ההלכה היא ההכנסה למסגרות, לגדרים ולכמויות מדוייקות. |
|
אין בעיה אני זורם עם החשיבה שלך
כוונת חז"ל הייתה להעיר את האדם הלו !!!!תתעורר!!!!! תראה איזה עולם יפה ופורח ברא לך ה'
תגיד תודה על כל הבריאה הנפלאה שאתה חי בה.
האם אתה באמת חושב שהם התכוונו שנתחיל לחקור ולדקדק מתי ואיך ולמה ומי ולעשות נוסחים ארוכים כאורך הגלות
ולעשות מהברכה עיקר?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 09:00 |
|
| |
דייר הפנה בעמוד הקודם לכל אומן מחבב את מלאכתו ואיש ההלכה אינו שונה. לכן איש ההלכה יחפש בכל מקום את הזווית ההלכתית. זו הבקעה שהוא יכול להתגדר בה. כמו שרופא שיניים רואה אדם הוא בודק את שיניו אפילו בלא כוונה, וכמו שסוחר בגדים מבחין מיידית מה לובש בן שיחו. כל אחד גם רוצה לחדש, אזי איש ההלכה מחדש בהלכה והוא באמת רואה בה את חזות הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 09:26 |
|
| |
כולם מחפשים אילנות לברך עליהם, מדוע? בגמרא נאמר שמי שיוצא וראוה מברך, אך לא נאמר שצריך לחזר, האם צריך לחזר אחרי ברקים? האם צריך לחזר אחר קשת?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 09:35 |
|
| |
ירוחם
שאלת מתי מברכים בחו"ל ברכת האילנות. הסברה נותנת שיברכו בכל מקום לפי טבעו. אבל מצאנו שלעתים הברכה נגררת אחרי ארץ ישראל. למשל בבקשת הגשם בתפילת 18. אבל ראוי שזה יידון באשכול בפני עצמו.
*** תחש
איקון ירוק.
נאים דבריך וכבר קדמך רבנו הגרי"ד.
*** בעל
בוודאי שהחיזור אחרי מקום לברך הוא פרי של כמה גורמים:
הרצון הטוב למצוות. הפרשנות הקבלית שכל מצוה בונה את הגוף הרוחני, ולכן יש להשלים כל אבר. הפרשנות המשיחית קבלית כי מצוות מורידות שפע ומזרזות את בוא המשיח. החינוך שהופך את המצוות ליעד במקום לדרך.
ועוד.
למרות שגם כאן יש "פרקטיקה הלכתית" כלשון דייר, שוב אני ממליץ להעביר את השאלה לאשכול חדש.
אסתכן בסיפור אישי. אצלנו באמת אנו בוחרים יום טיול משפחתי כדי לשלב את הטיול עם ברכת האילנות. נכון שהילדים מקבלים רושם שצריך לחזר אחרי מצוה זו, או מצוות, אבל זה מעניק גם אהבה למצוות והחשבתן, וגם הזדמנות לפעילות משולבת, מה שנקרא "זמן איכות". והחכם יראה ויוסף לקח.
|
|
|
|