|
|
| נשלח ב-1/4/2012 06:49 |
|
| |
אם הייתה סנהדרין (מלעיל) לפני בית שני אולי היא הייתה הורגת את מנשה או דוד המלך על הניאוף, או שלמה על ההקטרה לאלים אחרים (הם לא ידעו על האפולוגטיקות שימציאו 1000 שנה לאחר מכן) או משה על כך שכופר בתושבע"פ. ולקינוח היו טסים ללוס אנג'לס
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2012 11:02 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | הנשמה של היהדות היא להיות עבד ולהרגיש אושר של חופש. .
וכל מי שלא חש את תחושת האושר של החופש שבעבדות הזאת אכן מרגיש כמו דייר בדוגמא שנתן בפתיחת האשכול.(הוא שכח כנראה עוד דברים כגון את בדיקת ההדסים ועוד ועוד)
|
|
צענע עכשיו ברצינות.
אני לא חושב שה' התכוון לכל דקדוקי הדקדוקים האלה.
הוא צווה לקחת הדס כשר ולשמוח בחג ולא להתחיל ולכתת את רגלינו בשוק ארבעת המינים ולתור
אחרי ההדס המהודר ביותר בעולם עם זכוכית מגדלת ולבלוב.
גם ברכת האילנות כוונתה יפה אבל הרסו אותה לטעמי עם כל התוספות המאוחרות.
בעצם למה להסתבך הרי ה' כבר חזה את העתיד ולכן כתב.
""לא תוסיפו על הדבר אשר אנוכי מצווה אתכם ולא תגרעו ממנו" (דברים ד':2)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2012 11:58 |
|
| |
תלמיד קשה לי להאריך, בפרט כאשר לא ברור כלל מה הדיון פה, אבל איני מסכים כלל וכלל. באופן כללי אתה [כמו י"ל] לוקח מקרה גבולי ומרחיב אותו עד להיות עיקר היסוד. מובן שלעתים יכול לקרות טעות ועדיין יש לציית למען הסדר הטוב, אבל מכאן ועד להרחיב אותו שזה עיקר תוכן הדת מופרך לגמרי. עיקר תוכן הדת הוא בתוכן שלה, אלא שכמו כל מערכת ייתכנו בה טעויות שמקבלים בעיסקת החבילה.
אם אינך רואה תוכן בדת, לו יהא שהתוכן הזה סובייקטיבי קצת, אז מה, לדעתי אין טעם לקיים אותה. איני עוסק בפסיכולוגיה של אלקים, אע"פ שאיני יודע מה רע בזה, ס"ה קוראים לזה תיאולוגיה, אבל עיקר המנחה את האדם הדתי בכלל הוא חיפוש רצונו, אם לא זה הוא יסוד הדת איני יודע מה כן יכול להיות. ושלילת התארים מביאה עד כדי שלילת מציאות האלקים גם כן ואכמ"ל, וגם אם נניח אותו אין זה שולל את עיקר המכוון שהוא רצונו. לדידי ברור ופשוט, למשל שלו אני איני מצפה כלל לשיבת הקרבנות, שה' אינו רוצה שאגיד לו ושם נקריב לפניך וכו', זה מפורש בגמרא ה' אמיתי הוא לא כיזבו בו, כמובן ייתכנו גם כאן מקרים גבוליים אבל בעיקר כך הוא בלי ספק.
והענין הפסיכולוגי האנושי, תקרא לו חינוכי, בשום אופן לא תצליח לחנך דור דתי על סמך דת ריק מתוכך כל כך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2012 12:33 |
|
| |
יהי ועם תוכן אתה בטוח שתצליח? עם איזה תוכן?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2012 12:46 |
|
| |
שום דבר לא בטוח. אבל תנאי הראשון שתהיה איזה תוכן שמדברת ללב אנשי דורנו ותרבותנו. גם איני שולל יצירת תרבות שתחזיק ברעיונות הללו עם סגירות מסוימת. זה אני בטוח שבלי תוכן אין סיכוי. ככלל, תסתכל איזה סוג של שיטה מקרבת אנשי תרבות חילוניים לדת, ותאמץ את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2012 12:51 |
|
| |
יהיאור
מדוע אתה שולל תוכן של שעבוד? זו המסקנה הישירה מהגבלות של המצוות. מעבר לזה זו ספקולציה.
אם צטעמי חינוך אתה חושב שצריך לעטוף את הקפסולה בג'לטין - אפשר לעטוף
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2012 12:57 |
|
| |
"תוכן של שיעבוד" זה אקסימורון. חוצמזה שאני לא מאמין באלקים דיקטוטור שכזה. ומה לי שהשאר זה ספקולציות, שיהיו, אבל ספקלציות טובות. מובן שיש בהכרח רכיב של שיעבוד [אגב, יותר בציור של רווח שכר ועונש לא שעיבוד קאנטיאני ליבוביצי טהור שהוא בלתי אפשרי ] אבל לא זה התוכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2012 17:05 |
|
| |
ויאמר יהי, נעשה אלוהים בצלמנו ובדמותנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2012 17:20 |
|
| |
יהיאור למה אוקסימורן, הלא חכם מחכמי דורנו, הנערץ על אנשי האקדמיע בנה את כל תורתו על כך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2012 17:26 |
|
| |
חוקי התחבורה גרמו להוציא את נשמת הזהירות בדרכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2012 17:33 |
|
| |
| גלון21 כתב: |  | חוקי התחבורה גרמו להוציא את נשמת הזהירות בדרכים. |
|
אם הייתה קיימת התעסקות אובססיבית ברוחב פסי החציה ובאיזה צבע בדיוק הם צריכים להיות ומה המרווח
המדויק בין פס לפס והאם האיש ברמזור הוא דווקא איש עם כובע או בלי כובע או שמא אשה.
וכן על זה הדרך בכל חוק וחוק.
ואז כן הייתי אומר כדבריך ודו"ק.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2012 18:31 |
|
| |
| גלון21 כתב: |  | חוקי התחבורה גרמו להוציא את נשמת הזהירות בדרכים. |
|
יש לך ספק ? בוודאי !! כמה אנו סמכים על החוק ובחד סטרי לא נזהרים אולי בכל זאת יבוא אוטו מכיוון הנגדי,
וכן בזה הדרך בהתקרבינו לרמזור ירוק אנו טסים כאילו אף אחד לא יחצה את הכביש,
בוודאי שכל חוק שנהפך למצוות הנשים מלמודם מוציא את הנשמה מהחוק,
ואז כל זמן שמוסיפים חוקים על חוקים בזמן שלא נותנים את הנשמה בעצמו, אז לא עשינו כלום,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2012 18:59 |
|
| |
דייר 
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2012 19:15 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | ויאמר יהי, נעשה אלוהים בצלמנו ובדמותנו. |
|
כן כן. כבר פעם הסברתי לך שאני לא מקבל בשום אופן דמות אלקים שהוא פחות משלימות דמיונית אנושית. כל דיבור על העלאת אלקים מזה יכול להיות רק לשבח ולא לגנאי.
אעפ"כ יש כאן שאלה טובה על אופן הגדרת דמות האלקים. אך אין מנוס מכך. גם את הטבע אנו מגדירים כצלמנו כדמותנו [כאשר האריכו קאנט וחבריו] ולמה שלא נעשה כן לאלקים.
ושנית, גם אם לא תקרא לדמיון הזה אלקים. זה יהיה אבסורד להגיד שאלקים תובע מאתנו משהו פחות טוב ומוסרי מאשר שאנו מדמיינים על אדם. בסופו של דבר למאמין באלקים הרי גם את דמיונות השלימות שלנו הוא נטע בנו ועשה, ולמה שלא ירצה שנשתמש בו גם כלפיו.
ולסיכום, אילו אלקים הוא עצמו פחות מטוב אנושי, או שידרוש מאתנו פחות מטוב אנושי, באלקים כזה איני מאמין ובין כך אעדיף את המוסר האנושי עליו.
מקווה שהצלחתי להביע את עצמי כי לא דייקתי פה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2012 19:26 |
|
| |
יהי בעקידה אברהם הקריב גם אידיאה זו בחיים לא תצליח להסביר אלוקים רחום וחנון למי שמסתכל על העולם בעיניים שאינן ברסלביות. צא וראה איך התאמץ הר"מ במורה וכל קורא מרים גבה
|
|
|
|
|