|
|
| נשלח ב-14/5/2012 12:24 |
|
| |
השאלה אמנם לא רלוונטית לכולם, אבל התשובה שווה את זה!! חזק ביותר! תוכן השאלה: שלום, קודם הרשו לי להביע את תודתי על עבודת הקודש שאתם עושים. אני בחור בשנות העשרים לחיי, בוגר ישיבה תיכונית. גם אותי, כמו גם יתר חבריי מטריד הנושא המדובר- "הזיווג". רק שאני בטוח כאילו לי יש סיבות אמיתיות יותר לדאגה.. חיצונית אני "לא משהו: משום שיש בי פגם שאני מעדיף שלא להרחיב עליו. אני כ"כ דואג מהנושא של חתונה.. מעולם לא הייתי בקשר עם בחורה... אז איך אני אכיר מישהי? וכבר זה הגיל... ואני כ"כ רוצה ודואג שזה לא יקרה... והיום... היום מי לא מסתכל על מראה חיצוני? ולא משנה כמה אני תמיד אהיה אסתטי, אחשב לחכם ולמקובל ב"חבר´ה" וכמה יגידו לי "עילוי"... תמיד בסוף יסתכלו על הפגם. וזו מציאות שאני כמובן לא בחרתי בה, להיות בחור עם פגם חיצוני בולט כ"כ. כמובן אסור להיות כפוי טובה לבורא עולם, ועליי לציין שאכן צומח מזה גם מלא דברים טובים.. כי אני ב"ה יודע להעריך שברים שאחרים לא שמים לב אליהם.. אבל אני גם רוצה להיות כמו כל החברים שלי, שיהיה לי את האחת שאיתה אוכל בעיתו ובזמנו להקים בית... והתחילו כבר האירוסים של כולם... ואני שמח בשבילם.. אבל בפנים... בפנים קצת...... ואפשר לומר שמרוב דאגה אבדה לי השמחה. אני כמובן מאמין בקב"ה שיסדר את הכל, אבל עדיין דואג. אשמח לשמוע את דעתך.... אני לא ממש הצלחתי לחבר את מחשבותיי לשאלה.. סליחה. תודה תוכן התשובה: בדרך כלל בשאלות האלו אני אמור להראות אמפטיה, הבנה למצב שלך, להגיד לך שזה בסדר ומותר לך לדאוג ומה זאת אומרת, כל אחד אחר במצב שלך היה מרגיש ככה. אבל פתאום אני מסתכל על התמונה של ר´ יחזקאל לוונשטיין המשגיח האגדי של ישיבת ´מיר´ הגדולה, שהביא לעולם את האמונה שבחוש, ולפי המבט שלו אני מבין שהוא לא כל כך מרוצה מכל הקוצי´ מוצי´ הזה. אצלו, בכל מה שקשור לאמונה ובטיחון אין הרבה מקום למשחקים ולפרשנויות. אי אפשר לכתוב שאתה מאמין שהכול משמיים ומצד שני להרגיש מודאג. נכון, זו מחשבה קשה לעיכול ומה זאת אומרת, כולנו בני אדם עם חולשות ואין אחד שהוא לא מודאג למרות שאנחנו מאמינים, אבל יש מצבים בחיים שנראים לנו כל כך אבודים, שפתאום אנחנו מבינים שרק הזרקה חזקה של ´אמונה שבחוש´ לווריד, ישר ללב, תוכל ליישר לנו בראש ומשם ללב כמה דברים ונתחיל לראות את הדברים כמו שהם באמת, לא כמו הצורה העקומה והמפחידה שראינו עד עכשיו. תענה לי באמת על השאלה הבאה. יודע מה? עזוב אותי. תענה לעצמך על השאלה הבאה. מעלים אותך לקומה ה30 במגדלי עזראילי, אתה מגיע לתצפית של הגג, רואה את התהום מתחת, מת מפחד. כמו כולם. ואז מגיע הבן אדם שאתה הכי סומך עליו בעולם. מכיר מישהו כזה? בן אדם שאתה תלך אחריו בעיניים עצומות? לא יודע, אבא, אמא, ר´ חיים קנייבסקי. יודע מה? עזוב את החיים. נניח אומרים לך שהאר"י הקדוש, או ´ ה´חפץ חיים´ אנשים באמת גדולים וצדיקים, באים אלייך, מסתכלים עלייך ואומרים לך: רואה את התהום הזה? יופי, עכשיו תקפוץ. יהי´ה בסדר. עלינו. עם יד על הלב, מה תעשה? תקפוץ או לא? מצד אחד אתה באמת מאמין להם, כי מה, אם להם לא תאמין אז למי כן? מצד שני, ריבונו של עולם, בכל זאת, איזה גובה, איזה פחד? פתאום אתה מרגיש שהמוח שלך לא מצליח לשדר ללב שלך לקפוץ אבל בוא נעזוב את זה. בואי נניח שמשה רבינו שהקב"ה אמר עליו ´פה אל פה אדבר בו´, גדול הגדולים, אומר לך ´תקפוץ´! זה בסדר, אתה יכול לסמוך עליי. מה אז אתה עושה? קופץ? לא קופץ? מאמין בו או לא? ועכשיו...עכשיו אני רוצה שתשכח מהכול. נניח אתה עולה למעלה, לקומה השלושים ופתאום אתה מרגיש את הקב"ה,מלך העולם בכבודו ובעצמו, שאומר לך: ´ילד יקר שלי, אני רוצה שתקפוץ ותסמוך עליי. אני איתך לכל אורך הדרך.´ מה אתה עושה? באמת אבל...קופץ או לא? הריבונו של עולם אומר לך תקפוץ! הלב שלך מת מפחד! ויודע מה? אני מאמין שאתה בסופו של דבר תקפוץ! למה? כי הנשמה שלך לא תוותר לך. היא תגבר על הגוף. היא כבר תגיד לך ללכת בעקבות הקול שלך ולקפוץ. זה אמונה! זה המשמעות של ביטחון. לדעת שהעולם הזה הוא רק לבוש שמכוסה בהמון שכבות של נסיבות וסיבות יש לך פגם חיצוני. אז שדכנית רגילה מסתכלת עלייך בעין עקומה, כי מה זאת אומרת, יש לו פגם חיצוני...אתם לא רואים? איך אני אמצא לו שידוך ככה? לכי ותשווקי בחור כזה לבחורה. לא, אתם לא מבינים, יש לו פגם חיצוני ממש בולט. בעיה. אז מה אתה אומר? אולי באמת יש לך סיבה טובה להתחיל ולדאוג, כי מה, בעיניים שלך אתה באמת רואה איך שכל החברים שלך מתחילים לדבר על חתונה ואתה? מה איתך? אז בוא וקח לרגע נשימה עמוקה עמוקה ותתחיל לקרוא לאט לאט את המילים הבאות, בכוונה, עם לשם יחוד, ויודע מה? מציע לך גם לתלות אותם מעל למיטה שלך שלא תשכח: רבי יהודה בר סימון פתח (תהלים ס"ח) ´אלהים מושיב יחידים ביתה´. מטרונה שאלה את ר´ יוסי בר חלפתא אמרה לו לכמה ימים ברא הקב"ה את עולמו, אמר לה לששת ימים, כדכתיב (שמות כ´) ´כי ששת ימים עשה ה´ את השמים ואת הארץ´. אמרה לו מה הוא עושה מאותה שעה ועד עכשיו, אמר לה: הקב"ה יושב ומזווג זיווגים, בתו של פלוני לפלוני, אשתו של פלוני לפלוני: יש? קראת? יופי. עכשיו תקרא שוב. לאט לאט עד שייכנס לך. עד שייכנס ללב שלך. יושב לו הקב"ה. יושבים להם הפמליה של מעלה. מנהלים את העולם, עוברים על כל הבנים אחד אחד מגיעים אליך, לבן היקר שלהם ופתאום על המחשב של השמיים מופיע סמל עם פגם חיצוני או איך שקראת לזה. וכולם בהלם. אומר הקב"ה למלאכים: ´רבותיי, לא יודע מה לעשות איתו! יש לו פגם ה´ ירחם! איך אני הולך למצוא לו זיווג ככה? איך זה יכול להיות? אומרים לו המלאכים: בחייאת ריבונו של עולם, אתה צודק, נדפקנו. אין לנו מה לעשות איתו. יודע מה? אולי נוותר? אולי לא נמצא לו זיווג? מה אתה אומר? נשמע לך סביר? הריבונו של עולם חצה את הים, הוליך אותנו במדבר 40 שנה ורק איתך הוא עומד חסר אונים! אז לא, אני מניח שלפני שהוא ברא את העולם, הוא כבר מראש תכנן את הדבר הזה, שהמכסה שלך והבחורה המיוחדת שלך שיתאים רק לך ותהי´ה כל כך איכותית ועמוקה, נבונה ורגישה כדי להסתכל עלייך בגלל מי שאתה באמת ולא בגלל כל מיני דברים מפגרים ושטחיים שלא בדיוק הולכים לתרום ליציבות של השלום בית הבחורה הזאת כבר נמצאת ומחכה לך. מחכה לזמן של הבת קול: לימדונו חז"ל (סוטה ב א. סנהדרין כב א): "אמר רבה בר בר חנה אמר ר´ יוחנן: וקשין לזווגן כקריעת ים סוף, שנאמר (תהילים סח ז) ´אלהים מושיב יחידים ביתה מוציא אסירים בכושרות´. איני? והא אמר רב יהודה אמר רב: ארבעים יום קודם יצירת הולד, בת קול יוצאת ואומרת: בת פלוני לפלוני יודעת מזה אומר? שלא יעזור לך. גם אם תברח עד לסין ולא תרצה להתחתן, כשיגיע הרגע שלך, הכלה שלך תבוא לך עם רוטב סיני חריף ובמצב מוקפץ. רק מה, אנחנו שוכחים שאמונה לא רוכשים על ידי לחיצה על כפתור. מלבד המילים הראשונות שכתבתי לך לתלות מעל המיטה, אתה גם הולך לתלות את המילים הבאות של הרמב"ן,סוף פרשת בא: "שאין לאדם חלק בתורת משה עד שנאמין בכל דברינו ומקרינו שכלם נסים אין בהם טבע ומנהגו של עולם, בין ברבים בין ביחיד אלא אם יעשה המצות יצליחנו שכרו ואם יעבור עליהם יכריתנו עונשו הכל בגזירת עליון כאשר הזכרתי כבר". קשה לעיכול הרמב"ן הזה ושים לב שהוא לא כתב: "יש עניין להחמיר" "כדאי להדר", "הבריסקרים מחמירים". לא ולא אין לאדם חלק בתורת משה! רק אני אגיד לך מה, לפעמים אנחנו שוכחים שהמטרה שלנו כאן בעולם היא לעשות קידוש ה´, לעבוד את הקב"ה. אנחנו מולידים ילדים בשביל לעבוד את הקב"ה, אנחנו מתחתנים בשביל לעבוד את הקב"ה. אין עניין להתחתן בשביל להתחתן. להביא לעולם ילדים בשביל להביא לעולם ילדים. מה לעשות, אבל זה לא המטרה, זה אמצעי לקראת משהו והקב"ה, מלך אביון שכמותו, כמה נשמות יש לו כבר בעולם שיוכלו לקדש אותו? כמה יהודים כבר יש לו מכל העולם שיוכלו לעשות לו נחת רוח רק בדבר אחד, בזה שברגע שהוא יבוא וילחש להם: אתם מאמינים לי למרות שקשה לכם? אתם סומכים עליי למרות שכל הנסיבות והסיבות מראות שאתם צריכים לדאוג? בבקשה, אולי הישועה תבוא מכם? אז אתה עם ה´פגם´ שלך נבחרת לפני שבאת לעולם לעשות את הקידוש ה´ הזה! יש רבנים גדולים שעושים קידוש ה´ בהפצת תורה, יש הרוגי מלכות שעושים קידוש ה´ בהתפוצצות על רימון ויש גם אותך! שאתה עושה קידוש ה´ בחיים שלך! ברוגע הנפשי שלך שאתה יודע שיש לעולם מכוון ובעל הבית ולפני שהוא הביא לך את הפגם הוא כבר דאג שיהי´ה לך מכסה. רק מה, נכון, אתה תצטרך להסניף את האמונה הזו יום אחרי יום. לקחת אותה כמו כדור כדי שהיא תיכנס בך לדם ותעבור על כל הגוף שלך ואז אני מבטיח לך, פתאום תראה איך שהשמחת חיים האמיתית חוזרת לך איך שתשמע שחברים שלך התארסו ואתה באמת תשמח בשבילם כי אתה יודע שזה לא על חשבונך ואשתך, האחת שלך שמחכה רק לך, שתראה את היופי שלך ואת העוצמות והלב הטוב שלך ושתבין אותך, הנסיכה הזאת מחכה לך. הקב"ה מושיט לך יד ואומר לך תן לי יד בחזרה, תסמוך עליי, אני לא אאכזב ואתה יודע מה? אתה הולך לתת לו את היד שלך בחזרה, ואחר כך, מתחת לחופה, תרגיש בתוך הלב שלך את הקול המחייך הזה שילחש לך פעם נוספת: נו בן אדם, היה שווה לחכות? ואתה תסתכל על הנסיכה שלך ותראה את החיוך שלה ותדע כבר את התשובה
אבינועם... (מתוך האתר "כיפה")
היי אנשנושים, צאו מהפגם החיצוני ותיקחו את התשובה הנ"ל לכל דבר שקשה לכם איתו בחייכם!!!! להכל!!!! קראו מידי פעם והמשיכו להתעודד ולהתחזק באמונה וביטחון! וה' הטוב ימשיך להרעיף עלינו מרוב אהבתו!
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2012 12:54 |
|
| |
מדריך הישרדות לעולם השידוכים
תהליך ההיכרות דומה לתיאוריה הכלכלית בעלת השם המסובך "חוק התשואה השולית הפוחתת". הפגישה הראשונה בדרך כלל מהנה, מרגשת ומלאה ציפיות ותקווה. עם זאת, ככל שתהליך הפגישות וההיכרויות החדשות מתחיל לחזור על עצמו, הרגשות הופכים לפחות עזים, פחות מלאי תקווה ולעתים אפילו מדכאים. להלן מדריך קצר למציאת מערכת היחסים הנכונה ולשמירה על אופטימיות ומבט נכון בתהליך שעלול להיות מפרך. מציאת מערכת היחסים הנכונה קביעת סדרי עדיפויות מראה חיצוני הוא בהחלט חשוב, אבל הוא מחוויר בהשוואה למהותו האמיתית של האדם. יהיה זה בלתי מציאותי, כמו כן גם לא חכם, לצפות ממישהו להתעלם לחלוטין מהמראה החיצוני של בן זוג פוטנציאלי. עם זאת, חשוב מאוד מאוד להיות כנים עם עצמכם לגבי המאפיינים החיצוניים של עצמכם, ומה שאתם מאמינים שיהיה מציאותי לצפות מבן/בת זוג פוטנציאליים. תכונות האופי של בן/בת הזוג, כולל נעימות, נדיבות, עדינות, אכפתיות ויכולת כללית לתקשר בצורה מכובדת ומתוחכמת, אמורות להיות בעלות חשיבות עליונה. כולנו ראינו אנשים שנישאו בגלל מראה או כסף, כשבתום ירח הדבש החלו מריבות בלתי פוסקות וכאב לב שהביאו, בסופו של דבר, לפרידה. חיוך מקסים יכול בהחלט להאיר חדר ויהלום גדול הוא בהחלט נוצץ, אבל נשמה יפה מאפילה על כל אלה, בעיקר כשאנו מבינים שעלינו לחיות עם אותו אדם לשארית חיינו.
תחילה עשו עבודה עצמית כשאתם מחפשים את הנפש התאומה שלכם, עליכם להרגיש תחילה נוח לחלוטין עם עצמכם. עליכם להיות מודעים ליתרונות ולחסרונות שלכם במלואם, ולהכיר בתחומים הדורשים שיפור ועבודה עצמית. לרוב זהו תהליך קשה מאוד, מכיוון שאנו ממהרים לסלוח לעצמנו על חסרונותינו ולהתמקד ביתרונותינו. אבל כדי להיות מוכנים להתחלת חיים חדשים עם אדם אחר, עלינו להיות כנים עם עצמנו ולהתחיל לערוך את השינויים הנחוצים לשיפור ולצמיחה עצמית.
אנו עשויים לחשוב שאנחנו מוכנים לפגוש את המיועד לנו, כשבמציאות, רק אלוקים יודע אם אנחנו מוכנים או לא. ייתכן שהאדם הנכון נמצא שם, אבל עדיין לא מימשנו את הפוטנציאל האמיתי שלנו ובן הזוג "מחכה" שנעשה זאת. לאור מחשבה זו, חיוני להמשיך לצמוח ולהתפתח מדי יום, כדי לממש את מלוא הפוטנציאל שלנו. יתרה מזאת: אם נחכה לפגוש את החצי השני שלנו כדי להתחיל בתהליך זה, אנו עלולים לגלות שאותו "חצי" הוא פחות מתאים מכפי שיכול היה להיות אילו עבדנו על עצמננו בינתיים והתקדמנו. שינוי האישיות הוא משימה כמעט בלתי אפשרית, אבל עם המוטיבציה המתאימה – במקרה זה, הכנה לפגישת בן הזוג לחיים – יכול להתרחש שינוי משמעותי. הדרך הטובה ביותר לזהות תחומים הדורשים עבודה עצמית לצורך שינוי ושיפור, כמו גם ליישום שינויים אלה, היא ללמוד תורה ולעשות חשבון נפש. כשאנו קוראים או שומעים על רבנים גדולים ומנהיגים יהודים דגולים ועל הליכותיהם, הדבר יכול לשמש השראה וחומר מחשבה לכולנו. בנוסף לכך, בילוי זמן רב עם אנשים שאנו מכבדים ומעריכים יסייעו לשינוי רגשותינו והגישות שלנו.אל ייאוש קל מאוד להרגיש מדוכאים לאחר תקופה ארוכה של פגישות שלא הובילו למערכת היחסים המיוחלת. רגשות אלו עלולים להחמיר כשכל החברים שלנו מתארסים ומתחתנים. הדבר החשוב ביותר שאתם יכולים לעשות בשלב הייאוש הוא להילחם ברגשות הדכדוך, להישאר אופטימיים ולפנות לאלוקים לעזרה. השם רוצה שתחזרו אליו ותבקשו ממנו עזרה והדרכה בחיפוש. כולנו יודעים שבנישואין יש שלושה שותפים, לא שניים: הגבר, האישה ואלוקים. שותפות זו קיימת גם בתהליך ההיכרויות, עוד לפני שבני הזוג המיועדים נפגשים. מלבד האחיזה במחשבה שהאדם המתאים בוא יבוא בקרוב, כדאי לכם לנסות לעזור לאחרים למצוא את בני זוגם. הרב פסח קראהן מספר על איש שהיה מוטרד מאוד כשבתו לא הצליחה למצוא שידוך. האיש ידע כמה נהדרת בתו ולא יכול היה לשאת את סבלה, כשפגישה אחר פגישה נחלה כישלון חרוץ. כתוצאה מכך, החליט אדם זה לרשום את שמות כל הרווקים והרווקות שהכיר וניסה להתחיל לשדך שידוכים. מספר חודשים לאחר שהחל בפרוייקט זה, פגשה בתו את בן זוגה. הרב קראהן מסביר שהוא יודע שזה סיפור אמיתי – מכיוון שהוא עצמו אותו האב. אם אנו מתפללים ומשקיעים מאמץ כדי לעזור קודם לאחרים, ייענו גם תפילותינו. יחד עם זאת, עליכם לפעול ולהתפלל בכנות למען אחרים, בלי ציפייה לקבל תמורה. אחד הדברים הפחות-מושכים הוא לראות מישהו מדוכא. לכן, חיוני (גם אם קשה מאוד) להישאר חיוביים ואופטימיים – ויהי מה – ולא לאפשר לדכדוך לעמוד בדרככם. צריך רק אחד דרך אחת להישאר אופטימיים היא להזכיר לעצמכם שאתם צריכים רק אדם אחד, כדי שהכל יסתדר. אינכם מחפשים עשרה בני זוג מתאימים, רק אחד. לפני כל פגישה, אמרו בקול, "אולי זה האדם הנכון בשבילי". אתם עלולים לחשוש לעשות זאת פן תתאכזבו, אבל חיוני לשמור על אמונה ואמון בכך שאלוקים רוצה לתת את כל העזרה הדרושה לכם כדי לממש את מלוא הפוטנציאל שלכם. בכל פעם שמצב רוחכם מתדרדר, היזכרו באינספור הסיפורים על אנשים שפגשו את בני זוגם ברגע הכי פחות צפוי ובמקום הכי פחות סביר. נצלו את התקופה הזו לרווקים יש הזדמנויות רבות לצמיחה אישית ולסיפוק. במקום להתייחס לתקופה זו כאל מצב ביש מזל, אתם יכולים לקפוץ על ההזדמנות בשתי ידיים ולנצל אותה במלואה. עכשיו הוא הזמן שבו תוכלו ללמוד כל מה שאתם רוצים, לטייל או לעשות דברים אחרים שלא יתאפשרו לכם בהכרח כשתהיו נשואים. מרצה מפורסמת אחת הייתה רווקה במשך זמן רב. בהיותה רווקה היא בילתה שעות רבות בלמידה ובליטוש יכולות העמידה מול קהל, כך שכאשר נישאה בסופו של דבר והקימה משפחה, היא יכלה ללמד ולעורר השראה אצל אלפי אנשים, תודות לידיעותיה בתורה ולסגנון הדיבור שלה. הודו לאלוקים על תקופה זו ונצלו אותה ביעילות ובחיוניות המרבית. מי ייתן שדברים אלה יחזקו את נחישותם של כל אלו המחפשים את שותפם לחיים ולנישואין.
תוקן על ידי סים21 ב- 14/05/2012 12:58:59
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 15:10 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 16:34 |
|
| |
4 נשים ומלך ארבע נשים למלך אחד ------------------------------------ היו היה מלך עשיר ולו 4 נשים. את האישה הרביעית הוא הכי אהב . הוא פינק אותה עם בגדים יפים והביא לה את המאכלים הכי משובחים. הוא לא הסתפק בשבילה במשהו שהוא פחות מהטוב ביותר . גם את אישתו השלישית הוא מאוד אהב ותמיד הקפיד להציג אותה לממלכות שכנות. אך בלבו תמיד קינן החשש שיום אחד תעזוב אותו למען אחר. גם את אישתו השנייה הוא מאוד אהב. הוא היה מספר לה את כל אשר על לבו ומתייעץ אתה בפתרון כל בעיה שעמה התמודד. והיא, תמיד אדיבה, מתחשבת, סבלנית, מייעצת בחוכמה, תומכת בו ועוזרת לו לעבור זמנים קשים. את אשתו הראשונה המלך לא אהב כלל. על אף שהייתה בת זוג נאמנה מאוד ופעלה רבות וגדולות לשימור כספו וממלכתו.ועל אף שהיא אהבה אותו מאוד הוא בקושי שם לב אליה. יום אחד, המלך חלה וידע שזמנו הגיע. הוא חשב על החיים הנפלאים שלו ותהה, "יש לי ארבע נשים וכשאני אמות אני אהיה לבד"? המלך שאל את אישתו הרביעית: "אהבתי אותך הכי הרבה וטיפלתי בך נהדר. עכשיו כשאני גוסס האם תבואי איתי ותארחי לי חברה?" "אין סיכוי" היא ענתה והלכה מבלי לומר עוד מילה. תשובתה פילחה את לבו כסכין . המלך שאל את אישתו השלישית: "אני אהבתי אותך כל חיי והצגתי אותך בפני כולם. עכשיו כשאני גוסס, האם תבואי איתי לארח לי חברה?" "לא!" היא ענתה "החיים טובים מידי! כשאתה תמות אני אתחתן מחדש!" ליבו שקע והפך לקר. הוא שאל את אישתו השנייה "אני תמיד פניתי אליך לעזרה ואת תמיד היית שם בשבילי. כשאמות האם תבואי איתי ותארחי לי חברה?" "אני מצטערת אני לא יכולה לעזור לך הפעם!" היא ענתה "המקסימום שאני יכולה לעשות זה ללכת איתך עד לפתח הקבר" .תשובתה הכתה בו כברק והמלך היה הרוס. פתאום, קול קרא: "אני אבוא איתך. אני אעקוב אחריך לאן שתלך"!! המלך הסתכל, למולו עמדה אישה כחושה ורזה, תוצאה של הזנחה ממושכת. אשתו הראשונה . בסבל רב אמר המלך: "עכשיו אני מבין שהייתי צריך לטפל בך טוב יותר כשהייתה לי ההזדמנות". לכולנו יש 4 נשים בחיינו: הרביעית - היא גופנו. לא משנה כמה זמן ומאמץ נשקיע בלעשות אותו יפה, הוא יעזוב אותנו כשנמות. השלישית- היא רכושנו,מעמדנו וכספנו. כשנמות כולם יעברו לאחרים. השנייה- היא המשפחה והחברים שלנו. לא משנה כמה הם היו שם בשבילנו, הכי רחוק שהם יישארו איתנו זה רק עד פתחו של הקבר. והראשונה - היא הנשמה שלנו. שתלך איתנו לכל מקום למרות שהזנחנו אותה לטובת מרדף אחר הכסף, הכוח ושאר הנאות העולם. חזקו וטפחו אותה, כיוון שהיא החלק היחיד שילך איתנו לכל מקום.
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2012 18:36 |
|
| |
אהבתי!!!!! יפה מאד!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2012 01:43 |
|
| |
היי אנשים? למי יש ווארט???? יבשתי! אני מחכה לשמוע משו מחכים ומחזק מכם!!! משו יעיל ופעיל לשבועות...
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 02:59 |
|
| |
מאחר ואף אחד לא נאות לשתף אותנו במשו וחג השבועות עבר לא מכבר... מצאתי אצלי משהו יפה מאד שהעתקתי מהפורום בתחילת דרכי בו... תהנינה ותתחזקנה :| קצת על בית של תורה... | בס"ד בין כל הדברים המעניינים והנחמדים שיש בד"כ בסמינר הייתה הפעם הרצאה, אחת כזאת שנתנה לי פרספקטיבה לא כ"כ חיובית על עצמי למרות שזה היה ברור לי ממילא. להלן כמה סיפורים מאלו שהוא העביר: בתקופת ההשכלה ניסו המשכילים למשוך אליהם לאוניברסיטאות דווקא את העילויים (במלעיל, כלומר הבחורים הגאונים והמבריקים ביותר) של עולם הישיבות. אחד מהבחורים האלו היה ר' יצחק הוטנר שלמד אז בישיבת סלבודקה, הוא בעל ה"פחד יצחק" ככה שאני מאמינה שהישיבישערס שכאן מכירים אותו. בכל מקרה ר' יצחק היה על הכוונת שלהם, כבר בגיל 17 הם ניגשו אליו עם הצעות מפתות השכם והערב שיממנו לו את הלימודים לתואר ויסדרו לו הכל. הוא דחה אותם כל הזמן בטיעונים שונים, עד שפעם אחת הם הציבו לו אולטימטום- או שהוא מסכים ועוזב את הישיבה למחרת בבוקר או שהוא נישאר לחיות חיי עוני ודלות בישיבה. מיותר לציין שר' יצחק לא נרדם באותו לילה. הוא התהפך מצד לצד ושקל במה לבחור, מהי ההחלטה הנכונה. ב-4 לפנות בוקר הוא קם בפתאומיות והכריז בנחרצות שהוא נשאר בישיבה, שהוא בשום פנים ואופן לא עוזב. מה קרה באותה שעה? מה הניא אותו להישאר? "מיין מאמע", הוא הסביר אח"כ. לא השיחות של הסבא מסלבודקה בכבודו ובעצמו, לא אף אחד. הוא כבר גמר אומר בליבו ללכת ולהצליח, אבל אז הוא ניזכר בה. הוא ראה את עצמו שנים אחורנית, ילד קטן שחוזר מהחיידר ומספר לה שמחר יש סיום (גם במלעיל, מסיבה שעושים כאשר מסיימים מסכת או פרק). והיא? היא העירה אותו יום למחרת עם שמלת החג היחידה שהייתה לה, עם התכשיט היחיד ששמרה עליו מכל משמר. "מה זה, אמא?", הוא שאל אז בפליאה, "למה את לבושה כך? איזה חג היום?", הוא המשיך להקשות. "מה פירוש יענקל'ה? זה הרבה יותר מיום חג! היום יש לך סיום, זה יותר חג מחג השבועות", היא השיבה לו בעיניים בורקות. "מה זה?", הוא הרים גבה כשראתה שגם אחיותיו לבושות בבגדי חג, "למה הן לבושות חגיגי כ"כ?", הוא לא הבין. "נו באמת יענקל'ה, איזו מין שאלה זו? גם בחתונה שלך תשאל למה הן לבושות ככה?", היא ניסתה להסביר. והוא הבין, הפנים עמוק את המסר. כ"כ עמוק עד שהוא ניזכר בה באותה שעה גורלית, בשמחה שאפפה אותה ובעוגה המיוחדת שהיא שלחה איתו לחיידר. לא השיחות, לא הדיבורים, רק היא, רק בזכותה הוא צמח להיות מי שהוא היה. ועוד סיפור שסיפר הרב, הפעם משהו קליל יותר מהישיבה שלו. אחד מהבחורים הכי בטלנים בישיבה חזר לישיבה אחרי בין הזמנים של פסח, כשלמרבה הפלא הוא מלא מרץ וחדווה ללמוד. בתחילה הצוות החינוכי ייחס את זה להתלהבות של היום הראשון, אבל מהר מאוד התברר להם שהם טעו. אם בתחילה לא היו לבחור חברותות (חברים ללימוד משותף) בגלל הבטלנות שלו, מהר מאוד הוא כבר היה עמוס עד מעל הראש. אחרי חודשיים וחצי, סמוך לחופשת בין הזמנים הבאה קרא לו הרב ושאל במילים פשוטות מה נשתנה. "דיברת עם מישהו? משגיח אולי? ר"מ?", הוא התעניין. "ממש לא, זה הגיע מכיוון אחר לגמרי. לא כ"כ נעים לי...", השיב הבחור בהיסוס והתחיל לספר מההתחלה. חופשת בין הזמנים של פסח החלה. הבחור מגיע הביתה עם העיתון, כי אם ללמוד באמצע הזמן אסור קל וחומר שלא בבין הזמנים. הוא מתעמק בכל האותיות הקטנות כשלפתע אחותו קמה בשמחה לקראתו: "ברוך הבא! מה שלומך? הכנתי לך ארוחת בוקר", היא אמרה בחיוך זורח. "ארוחת בוקר?! לי?! מה קרה?!", הוא תמה. "כלום, פשוט מגיע לך. אתה הרי בן תורה, אתה בחור ישיבה תלמיד חכם!", היא אמרה בגאווה והגישה לו ארוחת מעוצבת מלאה בפינוקים. הוא הפטיר תודה ואכל בדומיה, לא יודע אם לצחוק או לבכות על האחות התמימה שלו שלא ממש יודעת להבחין בין בן תויירה אמיתי לבטלן מצוי. בצהריים שוב חזר הסיפור על עצמו. "מה זה? שוב הכנת לי?", הוא הרגיש נבוך. "כן, בטח! אתה תלמיד חכם!", היא שוב זרחה. "די באמת, אני לא מוכן. לא חוזרים על בדיחה פעמיים, שמעתי את זה פעם אחת", הוא לא כ"כ ידע מה לעשות עם עצמו. "אבל למה? זאת מצווה, לכבד אותך זה לכבד את התורה!", היא הסבירה לו, כי היא לא ידעה שזה יותר לכבד את העיתון... הם מתווכחים, האמא עומדת וצוחקת בצד. הסיפור חזר על עצמו בכל יום, גם כשכל הבית כבר היה כמעט מוכן לפסח היא התחננה לאמא שלה שהיא תסדר ותנקה הכל אח"כ, העיקר שתתן לה לבשל לאחיה התלמיד חוכעם. מיודענו הבטלן התחיל להרגיש קצת שלא בנוח מהיחס המהודר שאליו הוא זוכה, ועוד שלא בצדק. רק כדי לא להרגיש נקיפות מצפון של ניצול הוא פתח בפעם הראשונה בחיים שלו משנה ברורה, קרא 2 הלכות והפסיק. בפעם הבאה הוא כבר הלך ללמוד חצי שעה, בתחילה רק כדי להרגיש טוב עם עצמו ואח"כ בגלל שהוא גילה שזה כיף. נגמר החופש, הוא חזר לישיבה כשהוא כבר עמוק עמוק בתוך הלימוד... &&& זהו, כל זה גרם לי לתהיות שחלקן כבר היו בי עוד קודם לכן. איזה מין בית אני אקים? איזה סוג של בחור אני בכלל רוצה? עד כמה אני בכלל יכולה להחדיר בילדים שיהיו לי אהבת תורה? אני בכלל יודעת מה זו אהבת תורה? אני בבית גדלתי אחרת, התחנכתי להעריך אותה מרחוק. היא תמיד הייתה יקרה מספיק כדי לתמוך ולתת כסף לאלו שלומדים ומלמדים אותה, לא בשביל ללמוד אותה בעצמנו יום שלם. לא ראיתי בבית שלי את התורה, ראיתי רק איך קונים את הזכויות שלה בכסף. ואני בתוכי יודעת האמת, שזה שגוי ולא נכון. שאם כולם כמונו היו רק קונים זכויות כבר לא היה במי לתמוך, לא היה מי שלומד. אני יודעת שלפני 80 שנה מי שלא למד נשאב אל תוככי ההשכלה, שמי שהיה טיפונת לא חזק כבר גידל ילדים רפורמים. אני יודעת שהגבול דק מין הדק, שפעם ההבדל בין אגודת ישראל למפד"ל היה כמעט ולא מורגש והיום זה לא דומה בכלל. אני יודעת שאם אני רוצה נכדים חרדים אני צריכה לחנך אותם שהתורה היא הכל, לא לבטל אותה בשביל כסף ובכסף לקנות אותה כי כסף לא קודם לה. איך בכלל אפשר להשוות כסף חומרי שחולף לתורה ניצחית? לדבר הכ"כ מיוחד ששמר עלינו בתור עם ישראל? עד כאן הכל ברור ויפה, ההמשך לא כ"כ. זה שלב המסקנות, החלק שדורש ממני לוותר על חופשות וטיולים וקניות ובגדים והנאות שהתרגלתי אליהם. ברור לי לגמרי שחיי תורה זה חיי פשטות, בלי מותרות כי ממילא אי אפשר כשהבעל לא עובד. ולי זה קשה, אותי זה מבלבל כי אני לא רוצה להחליף עיקר בטפל אבל מתקשה לראות את עצמי בלי הטפל. איך אני בכלל אוכל לחנך ילד לאהבת תורה אם אני בעצמי מתלבטת מה לעשות? ואיך אני יכולה לחנך ילד כמו שחינכו אותי? הרי התורה היא נצחית וחשובה הרבה יותר, למה שאתן לו להתלבט כמוני בבוא העת? שכלית אני יודעת שאני צריכה לבחור בנצח, רגשית אני רוצה גם את החומר. בסה"כ אני צריכה לרצות מה שהשכל יודע, מי אמר שזה לא קשה? |
תוקן על ידי חדשונט ב- 31/05/2012 03:09:59
במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 03:01 |
|
| |
חחח.. אהבתי ת'חיפוש 
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 03:10 |
|
| |
| כמעט_חדשה כתב: |  | חחח.. אהבתי ת'חיפוש  |
|
אני יותר אהבתי את התוכן :)-----
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 03:16 |
|
| |
למה להכניס פוליטיקה לכל דבר???
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 10:05 |
|
| |
וואו, חדשונט, צמררת אותי.... יש לי רק דבר אחד לומר, שבעז"ה כשתזכי (בקרוב...) ותקימי בית של תורה, יהיה ילך כזה סיפוק ברוח, שאף אם בשנים הראשונות אולי עוד תהיה לך משיכה רבה לחומר, היא תפוג עם הזמן.... ואני לא יודעת אם יש פסול לחומר כשהוא בא בצורה מבוקרת ומועילה....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 10:57 |
|
| |
אמן! וכן לאומרת... לדעתי לא צריך להתנזר מהחומר במיוחד כמו שאת אומרת,כשהוא מגיע בצורה מבוקרת ומועילה רק צריך לשים לב לגבול...
|
|
| נשלח ב-8/6/2012 01:53 |
|
| |
גם הצדיק שמעולם לא נכשל בעבירה עלול להכשל כאשר הניסיון בא עליו בהפתעה וקשה לו להתגונן מפני היצר הרע שבו, כיוון שלא חשב שיגיע לידי כך. אבל אם יארע לו כישלון פעם אחת, בפעם השניה הוא מוכן ועומד לבל יכשל שוב במלכודת היצר הרע, ואז הקב”ה מסייע לו שלא יחטא כמו שאמרו: “הבא להיטהר מסייעין אותו”. לא כן הטיפש, שכשנכשל פעם אחת אינו נשמר הלאה לבל ישכל שוב. כמו שנאמר “ככלב שב על קיאו כן כסיל שונה באיוולתו” ואחר ששנה ועבר - נעשה לו כהיתר, ואז צריך חיזוק על חיזוק כדי להינצל הלאה, ונזקק לשכל גדול כדי להתגבר על היצר הרע, כיוון שניטל ממנו כוח המחשבה וההרגשה כנ”ל. אור לציון, מצוות ב' עמ' ר"י/ רבי בן ציון אבא שאול
|
|
| נשלח ב-30/7/2012 14:14 |
|
| |
איפה החתן? / קובי לוי "אני לא יוצאת מן הבית עד שתחתנו גם אותי", אמרה שולינקה גיפטר להוריה. מה עושים? לאחר סידרת טלפונים הצליח האב לגלות ארגון שאחת ממשימותיו היה לערוך "חתונה" לבנות מסוגה של שולינקה. אך ללא חתן
אינני יודע אם התרחש סיפור כזה, או שמא משל היה. על כל לפנים סמוך ונראה לראש-השנה יום הדין הגדול והנורא ראוי הוא לעלותו עלי-ספר על מנת שנשכיל, שנפנים, ואולי נצליח לעמוד לדין מזוככים יותר, מאמינים יותר, דבקים יותר במלך מלכי המלכים. ובעוד התרועות התקיעות והשברים חוצבים להם שבעה רקיעים ומבהילים את השטן, נעשה את חשבון נפשנו הקטן, האם אנחנו במסלול הנכון, האם אנו אוחזים בידו של אבא, וצועדים עמו בטוחות אל האור האלוקי הראוי לנו?! * * * שולינקה גיפטר נראתה בשבועות הראשונים ללידתה, תינוקת רגילה כמו כל התינוקות. משקל סביר, מבנה גוף מושלם, ואפילו עיניים מחייכות משהו. היא הבת השלישית לבית גיפטר אחרי התאומות רוחמה ושיינדיל. שלושה חודשים לחייה, ואמה הגב´ שרהל´ה גיפטר, החלה לחשוד שמשהו איננו תקין. ארבעה חודשים אחר כך החשד הפך למציאות צורבת. שולינקה לא התהפכה גב אל בטן, היא לא בדיוק חייכה, ולא עשתה שום סימני זחילה. "היא סובלת מפיגור קל עד בינוני" אמר בעיניים עצובות דוקטור מנדלבאום. "היא בעזרת ה´ תמשיך ותתקדם, אך באופן איטי. אבל אני מאמין שעם האהבה שאתם מעניקים לה, היא תעלה על דרך המלך ותתערה בחברה כילדה רגילה ממש". שרהל´ה גיפטר מחתה דמעה נעלמת, והרגישה גל של אהבה עצום פורץ ממעמקי נשמתה ועוטף את שולינקה, שהקב"ה בחר בה להיות ילדה מיוחדת. למה להאריך. שולינקה גדלה בבית חם ואוהב וכשהיא הגיעה לגיל שש, התעקשו מביני הדבר בממסד לשלוח אותה לבי"ס לילדות מיוחדות, הסובלות מפיגור דומה. שרהל´ה ואבנר גיפטר סירבו בכל תוקף. "שם היא לא תהיה. שולינקה שלנו היא ילדה רגילה והיא מסוגלת להתקדם יפה גם בחברת ילדות רגילות". הניסיונות לשכנע את ההורים עלו בתוהו, הגיפטרים ניצחו את הממסד, ושולינקה עלתה כמו עוד 35 בנות בגילה לכיתה א´. נכון, היא לא בדיוק השתלבה בלימודים, אבל המידות הטובות שלה, שלוות-הנפש וטוב הלב שהקרינה על סביבתה, הפכו אותה למלכה הבלתי מוכתרת של הכיתה. פה ושם ניסו כמה בנות עוקצניות ללעוג לה, אבל מעריצותיה של שולינקה מהר מאד קראו אותן לסדר. וכך שנה אחרי שנה טיפסה שולינקה במעלה הכיתות ביסודי, עד שסיימה כיתה ח´ בהצטיינות. נו, לא צריך להגזים, אבל מכיוון שכולם היו שותפים להצגה החביבה הזו שבה שיחקה שולינקה גיפטר תפקיד ראשי, לא פלא שתעודתה היתה מעוטרת בציונים משובחים לעילא ולעילא בכל מקצועות הקודש והחול. והנה אוטוטו הרישום לתיכון. גם כאן החלו הגיפטרים לשכנע את הנהלת התיכון שטוב רצוי וראוי שבתם היקרה תשתלב גם שם בין הבנות הרגילות. נציגי הממסד ניסו לשכנע את הגיפטרים שזו טעות חמורה. שכנועים? לא אצל גיפטר, גם כאן לא יאומן, הנצחון היה סוחף, ואכן שולינקה עלתה לכתה ט´ והמשיכה להשרות רוגע וחמימות לסביבה. כימי ילדותה כך ימי נעוריה, היא שיחקה והשתלבה יפה במשחקי הבנות, עשתה עמם "שיעורי בית" עד כמה שידה משגת, ושתי עיניה היו מביעות מבטי הבנה מסוימת בשיחות הצחקקניות והשוטפות של בנות הנעורים. הזמן כידוע לא עוצר, הסמינר באופק. שם כידוע הלימודים קדחתניים וצפופים יותר. הרבנית צירלסון, מנהלת הסמינר, פערה עיניים תמהות "אני לא מאמינה!!! שולינקה גיפטר למדה כל הזמן בבתי ספר רגילים ועכשיו הוריה לוחצים שהיא תלמד בסמינר המעולה שלי? צר לי, היא לא מתאימה". גם הרבנית צירלסון נכנעה לגיפטרים, כמו רבים וטובים לפניה. "בתנו ברוך השם התפתחה יפה בכל המוסדות הרגילים, היא רגילה וקשורה לחברותיה מן היסודי ומן התיכון, ואין סיבה להפריד ביניהן בסמינר", כך הגיפטרים. * * * שנה שנתיים בסמינר והנה רחלי מתחתנת. כולם נוסעות, רוקדות שרות, משמחות את הכלה הטריה. גם שולינקה עיניה בורקות מאושר למראה הכלה הצחורה. אחר כך נחמי, מתחתנת, אחר כך ריקי וציפורה וברכה. ושולינקה מתחילה לגלות שחברותיה נשואות להן, ויש חיים אחרים מעבר לבית-הספר. בחוכמת הבוסר שלה היא קולטת שהיא קצת יוצאת דופן. "למה אני לא מתחתנת? גם אני רוצה חתונה שישמחו אותי" שאלה את אמה. ואותה דמעה קדמונית חזרה ללחלח את עיניה של הגב´ גיפטר. מיד אחרי חתונתה של מלכהל´ה ברודמן, חזרה שולינקה הביתה עיקשת מתמיד. "אני לא יוצאת מן הבית עד שתחתנו גם אותי". מה עושים? לאחר סידרת טלפונים הצליח אדון גיפטר לגלות את ארגון "פתחים של אור" שאחת ממשימותיו הנעלות היה לערוך "חתונה" לבנות מסוגה של שולינקה. "הבעיה של בתך מוכרת לנו" אמר מנכ"ל "פתחים של אור" הרב מאיר גילון. "אנחנו אחת לשנה או שנתיים מקבצים מספר בנות כמו שולינקה, ועורכים להן חתונה עם ה-כ-ל". הגיפטרים קפצו על המציאה. התאריך נקבע לכ"א אלול. הלכו לבחור לה שמלת כלה. קנו לה נעליים מבריקות, רכשו לה תכשיטים מתאימים, גם עגילים משובצים ביהלומים. שולינקה זרחה כמו הירח במילואו, עוד יומיים החתונה. "הזמנו צלם וזרי פרחים, וגם יבואו בנות כיתתך לרקוד איתך ותזמורת נפלאה..." הבטיחו ההורים. אכן כן, האולם היה מואר באור יקרות התזמורת ניגנה מתוך מערכת ההגברה, והזמרת סלסלה קולה. שש כלות כמו שולינקה היו לבושות שמלות צחורות ונכנסו אחת אחרי השנייה לחופה. הרשמקול במערכת ההגברה השמיע קולו של רב, שקרא את הברכות בלשון מהוקצעת. מישהי שברה כוס. חיבוקים, נישוקים, וכולן הצטרפו למעגל המחוללות. והצלמת הזריזה צילמה הכל. כל חיוך, כל ריקוד, כל נשיקה וחיבוק. החתונה של שולינקה היתה מרגשת ממש. ולמחרת בצהרים, אחרי שקמה נסערת ומאושרת, הגישה לה אמה את אלבום התמונות של "החתונה". שולינקה דפדפה בסקרנות והביטה בתמונות. אמא, אחיותיה, דודותיה, כל חברותיה מבתי הספר שלמדה בהם. הריקודים, העיניים הבורקות. איזה אושר! כשנכנס טכנאי המקררים הוותיק שלמה גורפינקל, ניגשה אליו שולינקה ואמרה "אתה יודע שלמה, אתמול התחתנתי, הנה אלבום התמונות של החתונה שלי". גורפינקל לא בדיוק קלט את הבדיחה. הוא הציץ בזריזות באלבום ושאל בתימהון: "תגידי לי שולינקה, ואיפה החתן?". היא לא ענתה. נטלה את האלבום מחויכת והתיישבה בסלון. דקה אחר כך נכנסה דודה אמיליה הקשישה והתמימה שלא הגיעה ל"חתונה" ואף היא לא שותפה בסוד העניין. "הנה האלבום של החתונה" אמרה שולינקה. דודה אמיליה דפדפה ואמרה "נורא מקסים שולינקה. ממש חתונה משובבת נפש... אבל איפה החתן?" שולינקה חייכה ואמרה "דודה אמיליה, הייתה לי חתונה בלי חתן".
* * * כשסיפרתי סיפור מוזר זה לתלמיד חכם מפורסם אחד, הוא ליטף אותי בשתי עיניים חכמות וטובות ואמר לי: "בני היקר, דע לך אחרי 120 שנה עולה היהודי לבית הדין של מעלה עם אלבום תמונות חייו. ובאלבום כל האירועים שבחתונת חייו עלי אדמות. הנה כאן הוא רוקד, פה הוא מארח, שם הוא מתארח. פה הוא מדבר, שם הוא שותק, כן, רואים אותו גם לומד על הסטנדר עם גמרא פתוחה. ואז שואלים אותו הדיינים, באמת יפה, ראינו אותך בשמחותיך ואבלך, ראינוך שותק ומדבר, נוסע וגם לומד, אבל תסלח לנו אדון יקר, איפה החתן? איפה הקב"ה בסיפור חייך? למה הוא לא שותף לאלבום מסע חייך? למה לא דאגת להכניס את הקב"ה, את חתן השמחה האמיתי לתוך האירועים המגוונים של חייך? איפה החתן!!!???". * * * כן, אינני יודע אם התרחש סיפור זה, או שמא משל היה... על כל פנים מן הנחוץ
לעשות חשבון נפש, כדי שלא נבוא ליום הדין עם אלבום ססגוני ויפה, שיש בו רק כלה, וחתן אין.
|
|
|
|