בית פורומים שידוכי חרדים

בואו נסגור ווארט...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/7/2012 00:58 לינק ישיר 

היי חדשונת ! כבר מתחילים להתגעגע.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 21:03 לינק ישיר 
את אוהביו יוכיח...

בטח שמעתם את המשפט "צדיק ורע לו, רשע וטוב לו"
ובוודאי שגם נתקלתם אי פה ואי שם במקרים שהרמתם עיניכם לשמים וליבכם צעק בלחש "אבאאאאא זה לא פייר!!!!!!"
ואנחנו שואלים את עצמינו שוב ושוב ושוב, למה?????
ה' נתן לנו, עם ישראל, את האפשרות לשוב בתשובה, להתחרט ולכפר על מעשינו
כמו כן גם ה' לא חפץ במות הרשע כי אם בשובו מדרכו וחיה....
ה' רוצה מאד שנחזור בתשובה ואם הוא רואה נכונות מצידנו הוא גם מסייע לנו בזה למרות שזה קשור ליראת שמים שלנו וכבר נאמר שהכל תלוי בידי שמים חוץ מיראת שמים!
למרות זאת כשאבא שלנו רואה נכונות מצידנו הוא מתערב לטובתינו!
אך דא עקא, לפעמים אנחנו בטוחים שאנחנו בסדר גמור, אנחנו צדיקים, חכמים, נבונים ויודעים את התורה וההלכות היטב וגם ברור שנוהגים על פיהם...
אנחנו בטוחים שאנחנו כ"כ בסדר עם הרבש"ע שאנחנו לא מבינים למה קורה לנו X ועל מה מגיע לנו Y ואנחנו חשים במירמור כביכול כלפי שמיא...
א-ב-ל
אבל...
מצינו במקום אחר (אינלי מושג איפה, גברים?) "את אוהביו יוכיח"...
אבא מעיר לבנו על התנהגות לא נאותה, לפעמים אולי סוטר לו על לחיו או מענישו בעונש זה או אחר אבל אם יראה אותו אבא, אותה התנהגות לא נאותה הנעשית ע"י בן השכנים... האם יחשוב להעיר לו??? לסטור לו על לחיו???? להענישו???? (וזה לא במקרים שנגרם נזק/צער לאבא השכן כי אם היה מדובר במקרה שבן השכנים גורם לו נזק/צער אזי בן השכנים כן היה חוטף גערה...) ומדוע אותו אבא לא יעיר לבן השכנים על אותו מעשה נלוז שעשה בנו שלו העיר לפני מס' דקות?
פשוט מאד משום שאותו אבא לא חש אחריות כלפי בן השכנים... את הבן שלו הוא מאד אוהב וכמובן שהוא רוצה שיתנהג כיאה וכיאות וע"כ ימצא לנכון להעיר לו / לסטור על לחיו / להענישו בהתאם לחומרת מעשיו...
ככה אנחנו עם אבינו שבשמים
כשאבא שלנו הגדול רוצה שנתנהג יפה, הוא גוער בנו, סוטר על לחיינו, מעניש אותנו פה ושם.... אותם מעשים צריכים לעורר אותנו מה בהתנהגותנו איננו נאות!!!!
ראשית אנחנו רואים פה בחוש שה' אוהב אותנו וחש אחריות כלפינו!
שנית עלינו לפשפש במעשינו, על מה קיבלנו את העונש (עונש = כל דבר שקורה לנו ואינו לרוחינו) הזה?
לא לשאול לָמה (ומדוע) אלא לֶמָה (לשם מה)!
מה עשינו שאנחנו צריכים לתקן בדרכינו בה אנחנו צועדים?
כי הרי ה' לא מסמן לנו סתם!!!! אין מקרה בעולם! לכל סיבה יש מסובב ולכל תוצאה גורם...
אז אנחנו יכולים לשאול את עצמינו, א"כ למה ההוא וההיא שמתנהגים כמו מופקרים, למה הם מצליחים בכל מה שהם עושים????!!!!! איזה חוסר צדק!!!
אין זאת כי אם כמו אותו אבא שלא אוהב את בנו שסרח לו ולא רוצה לראות אותו מעליו וכל אימת שמתקרב בנו לשאול ממנו משהו, נותן לו האבא את מבוקשו ובתנאי שלא יפנה אליו ולא יצטרך להעלות שם אביו על דל שפתיו...
מלבד הענין ש"צדיק ורע לו, רשע וטוב לו" , שלצדיק שומר ה' את הזכויות ליתן לו אותם לעוה"ב
פלוס העניין שעם צדיקים ה' מדקדק כחוט השערה ואם ה' מדקדק איתנו סימן שהוא מצפה ממנו ליותר ואנחנו גם מסוגלים ליותר! שהרי ה' לא נותן לאדם נסיון שאינו יכול לעמוד בו...
זהו...
מה שרציתי להדגיש כאן באמת זה שאנחנו אהוביו של ה'!
אם יש לנו קושי מסוים, זה בגלל שה' אוהב אותנו!!
אז שלא נשכח את זה אף פעם! (אין אצל אבא מושג של אפליות הכל מדוד במדויק!)
ונשתדל תמיד לעשות רצונו, ולהתקרב אליו עוד ועוד...
ואנחנו בזמן של התחזקות ועליה שה' נמצא קרוב אלינו מתמיד
בוא נעשה צעד אחד כלפי מעלה לכיוון אבא, נושיט יד כדי לקבל את ידו התומכת בחזרה בבחינת אני לדודי ודודי לי...
ובעז"ה שנשמע ונתבשר בשורות טובות!

במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/8/2012 22:39 לינק ישיר 

הו, כמה רלוונטי
תודה חדשונט :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 22:41 לינק ישיר 

תודה רבע
העונג כולו שלי :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/8/2012 23:43 לינק ישיר 

אמן!! ונראה לי שזו הנחמה האמתית לאדם בשעת צרה!!

ובטח התכוונת:  "כִּי אֶת 
אֲשֶׁר יֶאֱהַב ה' יוֹכִיחַ, וּכְאָב אֶת בֵּן-יִרְצֶה" (משלי ג – פסוק יב) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 23:52 לינק ישיר 

צודק אחיה
tnx :)

תוקן על ידי חדשונט ב- 23/08/2012 23:53:40

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2012 02:29 לינק ישיר 

אחד האשכולות האיכותיים ביותר בפורום! איך רק כעת אני רואה אותו???????????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2012 05:14 לינק ישיר 

תודה יהודי :)
-----------------------------------------------
בר"ה/יו"כ אנחנו מתפללים לה' שייתן לנו חיים לשנה נוספת ואנחנו מבקשים לא סתם חיים אלא חיים טובים, של שמחה, פרנסה טובה, זיווג הגון, ילדים טובים, תורה, אושר, בריאות וכיוצ"ב...
איפשהו אנחנו אומרים לה' "עשה למענך אם לא למעננו" וגם "למענך אלוקים חיים"
מזה ה- "למענך" הזה???
אנחנו מבקשים מה' חיים למענו? הרי אנחנו מבקשים את החיים למען עצמינו...
אין זאת אלא שאנחנו אומרים לה', לכאורה לא מגיעים לנו החיים הללו כי אם תבדוק ותשקלל לנו זכויות וחובות מן הסתם שחייבים אנחנו ואין אנו זכאים לשנה יפה נוספת אז בבקשה אבאל'ה תן לנו שנה יפה נוספת למענך!
למען זה שאנחנו נמליך אותך, נקדש את שימך בעולם וכך יהיו חיינו למענך!
לולי זאת יאמר לנו ה' :
"יפה! את/ה מבקש/ת חיים! בשביל מה בדיוק את/ה צריך/ה את החיים הללו????
בשביל להרביץ לי?? 
"לירוק לי בפנים"??
ללכת נגד רצוני??
לחלל את שמי בעולם??
לנהוג בחוסר צניעות??
אם כן, אז למה שאתן לך חיים??? אין את/ה ראוי/ה לחיים הללו!!!!!!..."
אלא שאנחנו מבקשים מה' כאילו לעשות עסקה, אתה תיתן לנו חיים ואנחנו נשתמש בהם למענך
הרי אין מלך ללא עם! אנחנו נהיה עמך עושי רצונך, נתנהג ונלך בדרכך ואתה תיתן לנו את חיינו :)
אז זה הזמן להוכיח לה' שאכן בכוונתינו ובמעשינו למלא את כל רצונותיו ע"מ שנזכה לשנת איכות נוספת!!!
כל אחד/ת י/תבדוק האם היא/הוא מקדש/ת שם שמים או ח"ו ההיפך!!!! האם היא/הוא עומד/ת בתנאי העסקה??!!
ואין אנו יודעים מה ילד יום.
מי שיער את כל האסונות שפקדו את עמ"י בשנה החולפת???
מיתות משונות בשריפה, סקילה, הרג וחנק של אנשים נשים וטף!!!
אנחנו לא יודעים מה יהיה איתנו בעוד דקה (אנחנו אולי חושבים שאנחנו יודעים אבל עלולים לקרות דברים בלתי ניתנים לשיעור...) אם היינו יודעים היינו עושים הכל כדי לקרוע גזר דיננו/דין יקירנו!
ע"כ עלינו לחשוב תמיד שאנחנו חייבים, תלויים ועומדים ולהרבות בזכויות למעננו...
ויה"ר שנזכה כולנו ונכתב ונחתם לשנה טובה ומתוקה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2012 14:21 לינק ישיר 

וואווו חדשונט!!!! התרגשתי לקרוא את זה.... אני חייבת בעז''ה להביא את זה לבנות שלי בכיתה... אשרייך!!! שנה טובה!

כשה' סוגר חלון הוא פותח דלת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2012 23:11 לינק ישיר 

"כי חמת אדם תודך שארית חמות תחגור" (תהילים עו,יא)
כאשר חמת ה' באה על אדם, והוא מודה על הרעה כשם שמודה על הטובה, אז זוכה הוא ששארית חמות, שאר חרון האף של ה' עליו- תחגור, הקב"ה שומר אצלו ולא מוריד את זה על האדם בעולם...
(בשם הנתיבות שלום מסלונים, אם אני זוכרת נכון את המקור)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2012 12:49 לינק ישיר 

תודה על העידוד תותי, ותודה לאחת על הווארט היפה! :)

נכנסתי לרכבת והתיישבתי על אחד המושבים, שקשוק גלגלים, צפירה , הרכבת החלה לנסוע.

בתחילה לא שמתי לב ליושבים לצידי, הייתי עסוק בהרהורי, אבל לאחר זמן מה צד את תשומת ליבי הבחור שישב לצידי. לא, לא היה לו מראה מוזר או שונה, אך משהו בהתנהגות שלו גרמה לי להתבונן בו: בכל פעם בה הרכבת עצרה, הוא התבונן החוצה בציפיה, כאילו נצמד לחלון. הוא לא היה רגוע ולא שקע בשינה או בקריאת ספר כשאר הנוסעים, הוא היה דרוך, כל תזוזה גרמה לו להביט שוב ושוב בחלון, כאילו חיכה למשהו---

הסתכלתי בו ומבט של תמיהה על פני, כנראה שלאחר זמן מה הבחין במבטי הבוחנים ופנה אלי: "אתה בטח לא מבין מדוע אני מתבונן בחלון." שאל קבע. הנהנתי בראשי, הרגשתי קצת לא נוח מכך שנתפסתי במבטי, אך ציפיתי לתשובה שלו.

"ובכן, אספר לך מה עבר עלי עד עתה ואולי כך תבין" אמר ועיניו הפכו להיות מהורהרות משהו "הנסיעה הזו, היא נסיעתי הראשונה לאחר 3 שנים בהם לא נסעתי ואף לא יצאתי לרחובה של עיר. הייתי אסיר שלוש שנים בבית הסוהר. מדוע אתה שואל? ובכן, אני מגיע ממשפחה ענייה ובאחד הימים בהם הייתי זקוק לסכום של כסף בדחיפות, הלכתי וגנבתי סכום כסף קטן על מנת שאוכל להשתמש בו. אני יודע שעשיתי מעשה שלא ראוי לעשות, ואני מצטער על כך, אולם כאב לי ביותר כאבה של אימי. השמועה התפשטה חיש מהר על דבר המעשה שעשיתי, אנשים באו וטרחו להודיע לאימי  עד כמה בנה הוא גנב, ביישו אותה, גרמו לה צער נורא. לא ידעתי שהמעשה שעשיתי יגרום עד כדי כך צער ובושה לאימי, בכל מקום אשר פנתה הזכירו לה את דבר הגניבה, וגם במשפט, לא חשבתי שיחמירו איתי עד כדי כך והנה הם גזרו עלי 3 שנים מאסר ואימי לא ידעה מה לעשות מרוב כאב ובושה. עכשיו, לאחר שהשתחררתי מבית הסוהר, רציתי כל כך לחזור הביתה, לראות את אמא, להתחרט, לבקש סליחה , אבל... לא ידעתי אם היא תסכים לקבל אותי לאחר כל מה שגרמתי לה., ואז החלטתי לכתוב לה מכתב."

"אמא יקרה" היה כתוב במכתב, כתבתי לה שאני בנה , רוצה לחזור לראותה, ואני  מצטער על הכל, אך אינני יודע אם היא עוד תחפוץ בכך שאשוב הביתה " לכן אמא " כך כתבתי "יש לי בקשה יחידה- אם את רוצה שאבוא ואשוב הבית, אני מבקש ממך שתתלי בתחנה צעיף צהוב כדי שאדע שאני יכול לרדת בתחנה, כדי שאדע שאני יכול לחזור, אבל.... " פנה אלי הבחור בעיניים דומעות  "אם לא יהיה בתחנה צעיף צהוב, אני אדע שעלי להמשיך הלאה ברכבת, ליסוע ליעד בלתי ידוע, ולא לחזור עוד לעולם....

עכשיו אתה מבין?" אמר לי " אני מסתכל בכל תחנה, בכל מקום, לראות אם יש צעיף צהוב תלוי, אני מתבונן אולי אמא תלתה את הצעיף בתחנה אחרת ואולי אני צריך לרדת מוקדם יותר."

"והיכן באמת התחנה הקרובה לביתך?" שאלתי אותו.

"בעוד מספר תחנות" ענה הבחור "ואם שם לא יהיה צעיף צהוב, אמשיך הלאה ליסוע...." ענה בקול צרוד.

עכשיו, לא רק הוא הביט בחלון, שנינו, נצמדנו לשמשת הזכוכית, מביטים בכל תחנה, מחפשים סימן לצעיף, לצעיף הצהוב.

"בעוד שתי תחנות- זו התחנה שליד הבית שלי" הוא לחש לי. ושנינו הבטנו בעיניים מצועפות דרך החלון. הרכבת עצרה בעוד תחנה, נותרה עוד תחנה אחת. אחזנו בחלון כמבקשים לצאת דרכו, עתה,היינו שנינו מתוחים, מצפים, מחכים, מי יודע....

הרכבת עצרה בתחנה לה חיכינו כל הדרך. לא, לא היה שם צעיף צהוב. לא היה שם צעיף צהוב, היו שם עשרות צעיפים צהובים! כל התחנה הייתה מלאה בצעיפים מתנופפים ברוח. קוראים לבן לשוב הביתה.

ואמא, אמא עמדה שם מחכה, מצפה לבנה אהובה, ועל צווארה... צעיף צהוב.

שנה שלימה בה נתרחקנו, עשינו מעשים אשר לא יעשו, חטאנו, גרמנו צער, התרחקנו מאבינו...

ועכשיו---אנחנו יוצאים מבית הסוהר... יש לנו אפשרות לשוב הביתה, יש לנו ימים יפים כל כך שהמלך בשדה... ואנחנו תמהים בפחד, ביראה והרבה געגועים... האם אבא ירצה אותנו חזרה? אחרי כל הריחוק הזה? אחרי כל הכאב שגרמנו לו?ואנחנו מנסים לפתוח פתח כפתחו של מחט, מתחרטים על מעשינו ומחליטים לשוב בתשובה שלימה והוא מצידו פותח לנו פתח כפתחו של אולם.. ומחכה לנו עם כל כך הרבה צעיפים צהובים, שובה אלי ואשובה אליכם...  רק שנעמוד בחלון הרכבת... ונצפה לו, ונתגעגע ... ונערוג לקרבה הזו חזרה ונחפש... נחפש את הצעיף הצהוב.. לא רק שנמצא אותו... נמצא הרבה.... "אהבתי אתכם אמר ה'".....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2012 12:59 לינק ישיר 

תאולוגיה בשקל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2012 13:00 לינק ישיר 

אגדה אורבנית.
אלכסה, רוצה שקל בשטר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2012 13:05 לינק ישיר 

חדשונט.. תודה על כל הוורטים...:)

אבל.. חלק מחודו של מחט.. גם לא להיות דוקרניים כמו מחט... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2012 13:10 לינק ישיר 

מדהים.. התרגשתי...
תודה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בואו נסגור ווארט...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.