בית פורומים שידוכי חרדים

בואו נסגור ווארט...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/9/2012 21:55 לינק ישיר 

חדשונט כתב:

נכנסתי לרכבת והתיישבתי על אחד המושבים, שקשוק גלגלים, צפירה , הרכבת החלה לנסוע.

בתחילה לא שמתי לב ליושבים לצידי, הייתי עסוק בהרהורי, אבל לאחר זמן מה צד את תשומת ליבי הבחור שישב לצידי. לא, לא היה לו מראה מוזר או שונה, אך משהו בהתנהגות שלו גרמה לי להתבונן בו: בכל פעם בה הרכבת עצרה, הוא התבונן החוצה בציפיה, כאילו נצמד לחלון. הוא לא היה רגוע ולא שקע בשינה או בקריאת ספר כשאר הנוסעים, הוא היה דרוך, כל תזוזה גרמה לו להביט שוב ושוב בחלון, כאילו חיכה למשהו---

הסתכלתי בו ומבט של תמיהה על פני, כנראה שלאחר זמן מה הבחין במבטי הבוחנים ופנה אלי: "אתה בטח לא מבין מדוע אני מתבונן בחלון." שאל קבע. הנהנתי בראשי, הרגשתי קצת לא נוח מכך שנתפסתי במבטי, אך ציפיתי לתשובה שלו.

"ובכן, אספר לך מה עבר עלי עד עתה ואולי כך תבין" אמר ועיניו הפכו להיות מהורהרות משהו "הנסיעה הזו, היא נסיעתי הראשונה לאחר 3 שנים בהם לא נסעתי ואף לא יצאתי לרחובה של עיר. הייתי אסיר שלוש שנים בבית הסוהר. מדוע אתה שואל? ובכן, אני מגיע ממשפחה ענייה ובאחד הימים בהם הייתי זקוק לסכום של כסף בדחיפות, הלכתי וגנבתי סכום כסף קטן על מנת שאוכל להשתמש בו. אני יודע שעשיתי מעשה שלא ראוי לעשות, ואני מצטער על כך, אולם כאב לי ביותר כאבה של אימי. השמועה התפשטה חיש מהר על דבר המעשה שעשיתי, אנשים באו וטרחו להודיע לאימי  עד כמה בנה הוא גנב, ביישו אותה, גרמו לה צער נורא. לא ידעתי שהמעשה שעשיתי יגרום עד כדי כך צער ובושה לאימי, בכל מקום אשר פנתה הזכירו לה את דבר הגניבה, וגם במשפט, לא חשבתי שיחמירו איתי עד כדי כך והנה הם גזרו עלי 3 שנים מאסר ואימי לא ידעה מה לעשות מרוב כאב ובושה. עכשיו, לאחר שהשתחררתי מבית הסוהר, רציתי כל כך לחזור הביתה, לראות את אמא, להתחרט, לבקש סליחה , אבל... לא ידעתי אם היא תסכים לקבל אותי לאחר כל מה שגרמתי לה., ואז החלטתי לכתוב לה מכתב."

"אמא יקרה" היה כתוב במכתב, כתבתי לה שאני בנה , רוצה לחזור לראותה, ואני  מצטער על הכל, אך אינני יודע אם היא עוד תחפוץ בכך שאשוב הביתה " לכן אמא " כך כתבתי "יש לי בקשה יחידה- אם את רוצה שאבוא ואשוב הבית, אני מבקש ממך שתתלי בתחנה צעיף צהוב כדי שאדע שאני יכול לרדת בתחנה, כדי שאדע שאני יכול לחזור, אבל.... " פנה אלי הבחור בעיניים דומעות  "אם לא יהיה בתחנה צעיף צהוב, אני אדע שעלי להמשיך הלאה ברכבת, ליסוע ליעד בלתי ידוע, ולא לחזור עוד לעולם....

עכשיו אתה מבין?" אמר לי " אני מסתכל בכל תחנה, בכל מקום, לראות אם יש צעיף צהוב תלוי, אני מתבונן אולי אמא תלתה את הצעיף בתחנה אחרת ואולי אני צריך לרדת מוקדם יותר."

"והיכן באמת התחנה הקרובה לביתך?" שאלתי אותו.

"בעוד מספר תחנות" ענה הבחור "ואם שם לא יהיה צעיף צהוב, אמשיך הלאה ליסוע...." ענה בקול צרוד.

עכשיו, לא רק הוא הביט בחלון, שנינו, נצמדנו לשמשת הזכוכית, מביטים בכל תחנה, מחפשים סימן לצעיף, לצעיף הצהוב.

"בעוד שתי תחנות- זו התחנה שליד הבית שלי" הוא לחש לי. ושנינו הבטנו בעיניים מצועפות דרך החלון. הרכבת עצרה בעוד תחנה, נותרה עוד תחנה אחת. אחזנו בחלון כמבקשים לצאת דרכו, עתה,היינו שנינו מתוחים, מצפים, מחכים, מי יודע....

הרכבת עצרה בתחנה לה חיכינו כל הדרך. לא, לא היה שם צעיף צהוב. לא היה שם צעיף צהוב, היו שם עשרות צעיפים צהובים! כל התחנה הייתה מלאה בצעיפים מתנופפים ברוח. קוראים לבן לשוב הביתה.

ואמא, אמא עמדה שם מחכה, מצפה לבנה אהובה, ועל צווארה... צעיף צהוב.

שנה שלימה בה נתרחקנו, עשינו מעשים אשר לא יעשו, חטאנו, גרמנו צער, התרחקנו מאבינו...

ועכשיו---אנחנו יוצאים מבית הסוהר... יש לנו אפשרות לשוב הביתה, יש לנו ימים יפים כל כך שהמלך בשדה... ואנחנו תמהים בפחד, ביראה והרבה געגועים... האם אבא ירצה אותנו חזרה? אחרי כל הריחוק הזה? אחרי כל הכאב שגרמנו לו?ואנחנו מנסים לפתוח פתח כפתחו של מחט, מתחרטים על מעשינו ומחליטים לשוב בתשובה שלימה והוא מצידו פותח לנו פתח כפתחו של אולם.. ומחכה לנו עם כל כך הרבה צעיפים צהובים, שובה אלי ואשובה אליכם...  רק שנעמוד בחלון הרכבת... ונצפה לו, ונתגעגע ... ונערוג לקרבה הזו חזרה ונחפש... נחפש את הצעיף הצהוב.. לא רק שנמצא אותו... נמצא הרבה.... "אהבתי אתכם אמר ה'".....

במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!

יפה! וגם כתוב לא רע.

אבל למה שמת את המסכן שלוש שנים בכלא ולא הסתפקת באחת? ועוד משו, עשית את היום היום יותר מדי חשוך... את יודעת, גם במשך השנה, יש לנו זמנים שאנחנו קרובים... 

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2012 01:18 לינק ישיר 

בשתי מילים אפתור את כל תמיהותיך...
קיבלתי במייל :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/9/2012 02:09 לינק ישיר 

יש להקפיד לאחל "שנה טובה ומתוקה" ולא רק "שנה טובה" משום שאנחנו מאמינים שכל מה שקורה לנו הוא מאת ה' יתברך וכל שעושה לנו הקב"ה הוא לטובתנו = טוב בשבילנו... 
אך דא עקא, בנ"א נמצא בביה"ח ועליו לעבור ניתוח כואב/טיפולים, ח"ו לא על אף אחד מעמ"י, זה לא נעים ומתוק לו אבל לטובתו עליו לעבור כעת את הניתוח הזה, זה מה שהכי טוב לו כרגע...
ע"כ נאחל "שנה טובה ומתוקה" שכל מה שיקרה לכם השנה יהיה טוב בשבילכם (ברור) וגם מתוק!!!
אז, שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה מתוקה מתוקה! 

תוקן על ידי חדשונט ב- 13/09/2012 02:23:57

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/9/2012 02:48 לינק ישיר 

* width="480" height="360"> <*

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/9/2012 14:35 לינק ישיר 

ווארטים נפלאים לימים הנוראים! :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2012 17:06 לינק ישיר 

נאה אשכולך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/9/2012 15:25 לינק ישיר 

עיקר כפרת יום הכיפורים הוא בקבלה אמיתית על העתיד,

אולם האדם צריך להיות אמיתי עם עצמו,

ולבדוק האם יהיה מסוגל לעמוד בקבלותיו במשך שאר ימות השנה.

ביום הכיפורים מאיר לנו הקב”ה, ומטהר ומנקה את זוהמת העברות

ובמדרגה גבוהה זו רואים את האמת וקל יותר להתגבר על החטאים ולקבל על עצמו

קבלות שונות לתיקון חטאיו.

אך זאת צריך לדעת - כי האדם אינו זוכה לעמוד באור זה בכל השנה

וכשמקבל על עצמו קבלות שונות, אפילו בבחינה מסויימת,

צריך לקחת בחשבון כיצד תעמוד  הקבלה שלו במבחן של כל ימות השנה.

מו”ר הגרא”א דסלר אמר בשם אביו זצ”ל

שאדם צריך לקבל על עצמו קבלות “מקסימום” וקבלות “מינימום”,

דהיינו צריך לקבל על עצמו קבלה שתהא בה גם בחינה מקסימאלית,

אך גם בחינה מינימאלית ממנה לא יירד בשום אופן.

ולדוגמא - ביטול תורה: יקבל על עצמו שלא להפסיק מתלמודו למשך חמש שעות

אולם כיוון שחושש שמא יפול ממדרגתו -

על כן מוסיף ומקבל על עצמו מינימום של שתי שעות.

ועל ידי קבלה זו של המינימום יצליח לעמוד

בקבלותיו במבחן של כל ימי השנה בכל התנאים ובכל המצבים.

עפ"י שפתי חיים מועדים א' עמוד רע"א/ הרב חיים פרידלנדר

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/9/2012 16:10 לינק ישיר 

סרטון יפה 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/10/2012 19:13 לינק ישיר 

וזוהי מדרגת הביטחון בה' יתברך: שכשאר ימצא האדם במצב של חשיכה מוחלטת,

בלא שיראה לפניו כל תקווה שתאיר לו את דרכו –

למרות זאת חייב הוא להיות בטוח כאילו הישועה נמצאת כבר לפניו,

כי מהות הביטחון שאינו נשען על פרטים, אלא בוטח בהקב"ה הכל יכול".

עפ"י אור יחזקאל - אמונה, ר' יחזקאל לווינשטיין

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2013 22:13 לינק ישיר 

חדשונט כתב:
דרכי שמים (הנהגת ה'), שהישועה וההצלחה באים רק בשעה שנראה שאין שום תקווה,
 אומר הפסוק: "רבות רעות צדיק ומכולם יצילנו ה' " , הצלת ה' באה דווקא בשעה שנראה כי רבות רעות, וחרב חדה מונחת על הצוואר ולא נראה כל סיבה ואפשרות לישועה, באותה שעה מתרחשת ההצלה של ה' יתברך, דווקא כשאתה מרגיש זהו! רבות רעות...כל הרעות סוגרות עליי... אבל! מכולם יצילנו ה'!,
אומר הפסוק: "מי בכם ירא ה' אשר הלך חשכין (לש' חושך) ואין נגה לו, יבטח בה' וישען על אלוקיו " המאמין האמיתי, הוא זה אשר הולך בחושך שמצבו נראה כאילו וכל העולם חשך בעדו ואין נגה לו, אין לו זיק לתקווה, ואינו רואה כל תקווה לצאת מאפילה לאורה, למרות זאת יבטח בה' ויישען באלוקיו שאמונתו איתנה בקרבו למרות שנראה שאין שום סיבה לישועה... ואז! אז תבוא הישועה שלו...
(ר' חצקל לוינשטיין)
שמעתי מפי הרב פנגר, מתוך ההרצאה  "הסוד לשינוי"

וגם:

לפעמים כאשר רוצה הקדוש ברוך הוא להיטיב

לאדם הוא מסובב מאורעות שונים שלעין

בשר נראים קשים ומצערים - אבל הוא

יתברך יודע כי על ידם תתגלגל טובה לאדם

ההוא.

ומובן הדבר ופשוט כי כאשר יקבל האדם

את מאורעות חייו בשמחה, מתוך אמונה

בבורא יתברך - ירצה בו ה' להיטיב לו

כאשר חשב בתחילה.

אבל, אם לא יקבלם בשמחה  ויהיה לבו

נרגז בשל המאורעות שעברו עליו

וחס וחלילה יכעס ויתפלא על מידותיו

של הבורא - הרי שיתכן כי הבורא יניח

ממנו ידו באמצע העניין מבלי שהתוכנית

האלוקית תתבצע עד סיומה,

ואת הרעות יקבל האדם ואת הטובות לא יקבל.

(עפ"י אוהל יעקב, דרשות ומשלי המגיד מדובנא, פרשת וישב)

אוהבת, ספיישל פור יו 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2013 22:36 לינק ישיר 

גם את מקבלת פסקה יומית? :)

גם אני אהבתי את הפסקה היומית של היום...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2013 22:36 לינק ישיר 

כן, לכן הבאתי... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2013 12:47 לינק ישיר 

והדברים מבהילים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2013 22:49 לינק ישיר 

מה קורה לחדשונת?

הווארטים שלה חסרים לי....

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2013 03:17 לינק ישיר 

אחחחחחחח, יצאתי מחוזקת!
מים צוננים...

והנה לפורים שלנו:
נהוג לאחל בפורים "פורים שמח"  ובפסח "פסח כשר ושמח"
אך שמעתי (מזמן ולא זוכרת ממי) שטוב לומר בפורים "פורים כשר ושמח" ואילו בפסח "פסח שמח וכשר"
וזאת בגלל שבפורים ממילא יהיה לנו שמח, למי לא שמח בפורים? אבל כשר???? לפעמים עלוללים להגיע מתוך שיכרות לידי הוללות.. לכן מקדימים באיחול את הכשר לשמח
ואילו בפסח, בפסח מי לא מנקה ומכשיר את ביתו מרצפת על מרצפת? הרי ברור בעז"ה שיהיה לנו פסח כשר, אבל שיהיה שמח? אין משהו מיוחד לשמחה בפסח לפעמים דווקא מתוך לחץ עלולה האוירה להיעכר.... וע"כ באיחול פסח נקדים את השמחה לכשרות ונאחל פסח שמח וכשר...

שנזכה לצאת השנה מאפילה לאורה ושה' יהפוך לנו כל מספד למחול שמחה וכל יום אבל ליום טוב
ומעז ייצא מתוק, וששמחת פורים תלווה אותנו כל השנה :)
בברכת פורים כשר ושמח לכל עמ"י!!!

תוקן על ידי חדשונט ב- 21/02/2013 03:19:59

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בואו נסגור ווארט...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.