| נשלח ב-28/3/2012 16:15 |
|
| |
סיפור יצאת מצריים כהלכתו
כל אחד יודע שיש מצווה לספר סיפור יציאת מצריים, ולמה ? הרי יצאנו שוב לגלות ושוב חזרנו ושוב לגלות הארוך עד ימינו אז מה העניין לספר את הסיפור ההוא ? אנו במילא בגלות ! ובכן סיפור יצאת מצריים מיועדת לזיכרון (יש עוד הרבה מצוות שהם לזיכרון) ובשביל מה צריך לזכור גאולה בזמן שאנו במילא בגלות הארוך הזה, ובכן בשביל מה צריך זיכרון ? הזיכרון צריך ללימוד ! בלי זיכרון אין לימוד אין שפה ואין תבונה ואין בעצם כלום, רוב המוח האנושי מיועד לזיכרון, אז מה צריך ללמוד ומה צריך לזכור בכדי ללמוד ?? צריך לזכור בכדי ללמוד מה לעשות ! וזה העיקר ללמוד ולזכור בכדי ללמוד שנדע מה לעשות, ובכן נתחיל ללמוד את סיפור יצאת מצריים בכדי לזכור ובכדי ללמוד ולדעת מה לעשות, ובכן יעקב ונשיו הולידו 12 שבטים אחים, והיה להם כל טוב, היה להם את הארץ (אפי' עשו ויתר על חלקו ועזב לאדום) וכולם חלקו בין עצמם את הארץ ל12 חלקים ל12 האחים, בקיצור,היו יכולים לחיות שם ולהקים את משפחתם ואת השבטים לדורי דורות, אבל היו צריכים לריב, ובריב מכרו את יוסף לעבד, ובסוף יוסף העבד הצליח מאוד והקים והמציא את הכלכלה המודרנית, מה עשה ? פשוט לקח את הבינה שלו והצליח עם שכלו לשמר חיטה להרבה זמן, ברגיל שיש מלך חכם אז מרוויח מזה ההמון והממלכה, אבל לא ולא. יוסף במקום שכל האומה המצרית ייהנה ממעשיו ומשכלו, אז פשוט עשה מיזה ביזנס, קנה את כל האומה המצרית לעבדים וגם קנה את אדמתם, פשוט גזל את חרות האדם וגזל את אדמתם, והפך את כולם לעבדים למלך, שני חוקי יסוד הוא הפר, 1, האדמה שייך לכל נולד באומה ואין היא נקנית לצמיתות, 2, ניצל את המצאת הכסף לקנות את חירות האדם לעבדות לעולמים, בזמן שהכסף היא רק אמצעי, וכן הפר את החוק התבוני שכל שבע שנים מבטלים את הכסף = אינפלציה מכוונת = שמיטה ושמיטת כספים, בינתיים האחים שלו נקלעים בשנות רעב שיש בארץ ישראל, וכאן יש להם אח עשיר בארץ זרה שמצליח, אז מיד עזבו את הארץ לטובת לגור עם אחיהם העשיר, ובאמת יוסף נתן להם הכל, אבל שחק האלוקים למעלה, ויודע שמעשה נוכלות לא יכול להימשך הרבה זמן להפך היא נוקמת ונוקמת בלי רחמים, יוסף ואחיו הרי לא חיים לנצח, ולכן באמת קם מלך חדש שלא ידע את יוסף, והפך את היוצרות, שיחרר את האומה המצרית מעבדות, וקנה את צאצאי יוסף וצאצאי כל האחים לעבדים, עד שכמעט לא נשאר מהם זכר ח"ו רובם התבוללו מעל 80% מהם, ומשה הצליח ברגע האחרון להוציא אחד מחמש (או אחד מחמישים) וכך ניצלנו מעבדות נצחית ומי השמדת טוטלי של האומה, ובכן משה רבינו לומד מההיסטוריה של האומה ויודע שבלי חוקים תבוניים שוב נחזור לגלות ושוב להתבוללות ושוב להשמדת האומה, ולכן מיד נותן חוקי יסוד, חוק ראשון, הארץ מחולקת על פי גורל, (אין נבואה ואין אלוקים פשוט גורל שאפי האלוקים לא יכול להתערב בה) כל נולד נולד עם אדמה, אין קיום לאדם אם אין לו אדמה\נחלה משלו, אי אפשר למכור את הנחלה לצמיתות, חוק שני, אין האדם עובד רק שש ימים, ויום השבת יושב ונהנה מממלכתו האישי, ויודע למה עמל כל כך כל השבוע, חוק שלישי, אין עבדות, אם אדם חייב להימכר לעבד מרוב עניות אז רק לשש שנים, חוק רביעי, אין הכסף נצחי, יש אינפלציה מכוונת כל שבע שנים, כלומר שמיטת כספים, אין חובות אף אחד לא חייב לאף אחד כלום, חוק חמישי אין ריבית, חוק שישי, כל משפחה תורם בן אחד להיות עובד החברה\עובד מדינה, והוא מקבל את פרנסתו מהציבור, חוק שביעי, אין מיסים אך ורק עשר אחוז וישירות, נתינת אישית לעובדי החברה,(מה שקרה בסוף שלא הצליח לגייס את הבכורים כנאמנים לחשיבתו הפילוסופית ולכן גייס את שבטו הוא שבט לוי, ואכלנו אותו חזק תראו בהמשך) חוק שמיני אין מלכות, יש שבעים זקנים נבחרי הציבור והם מחוקקים חוקים לפי הצורך וגם מבטלים חוקים לפי הצורך, חוק תשעי, אין קיום לאומה מחוץ לארצו, כלומר מחוץ לארצו מבוטלת החוקה ברוב חוקיה במיוחד החברתי כלכלי, ולכן באמת בגולה דינא דמלכותא דינא כלומר דיני צדק בכלכלה חברתי תלויים במוסכמות החברתיות ולכן בלתי אפשרי שאני הקיים שמיטת כספים אישית בגולה,, טוב לא כדאי לכנס לפרטים, והחוק העיקרי והעמוקה ביותר, החוקה החברתית היא חוקה אישית, כל אדם חייב ללמוד את החוקה ולקיימו אישית זה על רגל אחת סיפור יצאת מצריים כהלכתו, ללמד אותנו ושנזכור לעולמים,
1, שהאחים השבטים יכלו היו לחיות בטוב בארצם לנצח. לו לא היו רבים ומקנים אחד בשני,
2, לא מוכרים אח לעבד, ולא זורקים יהודי מהקהילה, כי בסוף זה ינקום בנו הוא וחבריו יקימו קהילה כמו שקרה עם הקהילות הנפרדות ושוב אנו במלחמת אחים, ובסוף האלוקים זרק אותנו את כל הקהילות הנפרדות לאותו תאי הגזים יחד, הוא לא עשה קהילות נפרדות, הוא פשוט השמיד אותנו יחד באותותאי הגזים,
3, לעולם לא עוזבים את הארץ אפי' שיש רעב, אפשר לייבא אוכל מבחוץ אבל לא יורדים מהארץ, אפי' שיש שילטון זר
4, דיור חינם לכל נולד, ולא למכירה לצמיתות 5, אינפלציה מכוונת כל שבע שנים, ביטול ערך הכסף כל שבע שנים, כל זמן שהאנושות לא תתנהג כך, לעולמים תהיה עבדות, לעולמים נהיה עבדים, לעולמים לא תהיה האדמה שייך לפרט, כי כל המלחמות על שטחים באים מהסיבה הזו, שהחברה רוצה שטח אז הוא נלחם עם חברה אחרת, אבל אם השטח שייך לכל נולד ביקום אז אין על מה לריב ולהילחם, אותו דבר כלפי הכסף, כל זמן שניתן לכסף לקום על יוצרם, אז נהיה עבדים לעשירים, והם יקנו אותנו לעבדים לעולם, היום באמריקה שולטת חמש\עשר בנקים על כל האומה, חג שמח וכשר לכולנו, אוהב אותכם עד מוות Max
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2012 17:13 |
|
| |
מקס, כתבת דברים יפים, אבל קצת מעורבבים, לא בכדי יוסף ומצוות התורה לא מוזכרים כלל בהגדה, את החמץ (מלשון החמצה , ואין לנו החמצה גדולה בהקשר של גלות מצרים מזו של אבותינו בני יעקב ) צריך להשבית עוד לפני הפסח, ואולי בזה אתה קצת מזכה אותנו. יתירה מזו בליל פסח המצוה אינה זכירת יציאת מצרים כלל, שזו מצוה שחלה בכל יום (וכנראה גם בלילה !) ואנחנו מקיימים אותה בברכות ק"ש, אלא מצוות סיפור יציאת מצרים, כלומר העברת הזכירה של יציאת מצרים לפסים ממשיים של הזדהות וקשר אישי, והגעה מתוך כך להתחדשות קיומית של הקשר עם הקב"ה .
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2012 19:37 |
|
| |
מקס אמר ר' אליעזר בן עזריה- הרי אני כבן שבעים שנה ולא זכיתי שתאמר יציאת מצריים בלילות, הרי המשנה הראשונה בברכות מספרת שקראו ק"ש בלילות. בלילות= גלות. כשחושך ואין אור באופק, היו יהודים שלא דיברו מתוך יאוש על הגאולה,
את רעיוניתך היפים ניסו ברוסיה וסין - לישם, בלי הצלחה, אמרו - אדם צעיר שלא חושב כקומוניסט אין לו לב. אדם מבוגר שחושב כקומוניסט אין לו שכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 20:35 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | | את רעיוניתך היפים ניסו ברוסיה וסין - לישם, בלי הצלחה,
אמרו - אדם צעיר שלא חושב כקומוניסט אין לו לב. אדם מבוגר שחושב כקומוניסט אין לו שכל. |
|
ירוחם היקר:
אני לא מומחה בקומניזם, אבל בכל זאת אני לא מבין את הקשר בכלל,
מי ניסה לעשות כתורת משה ? אפי' בני ישראל לא עשו כך, (נדמה לי הגר"א מחשבן שרוב השנים עד חורבן בית ראשון לא שמרו שמיטה)
וחוץ מיזה הקומוניזם יחזור בגדול, בפרצוף אחר, אבל יחזור, הקפיטליזם היא אסון, ואני אומר לך זאת אפי' שמשפחתי מהצד המרוויחה, היא אסון תבוני (כלומר הנקמה תבוא בסוף כמו בכל ימי ההיסטוריה, אז מה הרווחנו ? שוב מהפיכות ושוב מלחמות ?! ) והיא אסון מוסרי, הרי כסף היא המצאה אנושית להקל על החליפין, ופשוט קם על יוצרם, פשוט משעבדת את האדם לכסף ולבעלי ההון, הריבית, הגזל האדמות, וכו' וכו' כל אלה משעבדת את האדם לעבדות עולמית,
קח לדוגמא כמה צריך לעמל בשביל לזכות לגג על הראש = דירה בכל המדינות המערביות במיוחד בישראל, (הנתונים לפני שנה, והיום זה הרבה יותר גרוע)
תוקן על ידי maxmen ב- 29/03/2012 20:43:48
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 20:56 |
|
| |
מקס, היות ורוב ככל המדינות בטבלה שלך, הן מדינות קפיטליסטיות ובהם יותר קל לחיות, למה אתה חושב שהקושי בענין הזה בארץ , נובע מהיותה קפיטליסטית ?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 21:01 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | מקס,
היות ורוב ככל המדינות בטבלה שלך, הן מדינות קפיטליסטיות ובהם יותר קל לחיות, למה אתה חושב שהקושי בענין הזה בארץ , נובע מהיותה קפיטליסטית ? |
|
עזים שבאומות,
הרי הטבלה מצמיד מדינה למדינה כסולם אין הבדל גדול בין צרפת לישראל וכן אין הבדל גדול בין צרפת לסמוכה לה,
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 21:05 |
|
| |
אין הבדל גדול ? מדובר על פער של 25 % או 33% (!) תלוי מאיזה כיוון אתה מסתכל.... ומול ארה"ב מדובר על פי 2 (!!!!) אתה בטוח שאנחנו רואים את אותה טבלה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 21:11 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | אין הבדל גדול ?
מדובר על פער של 25 % או 33% (!) תלוי מאיזה כיוון אתה מסתכל....
ומול ארה"ב מדובר על פי 2 (!!!!)
אתה בטוח שאנחנו רואים את אותה טבלה ? |
|
לא הבנת אותי,
אמרתי שהסיבה היא קפיטליזם, ואתה שואל למה בישראל יותר מאחרים אז אולי זה לא מקפיטליזם, אמרתי היא לא יותר הרבה מצרפת, הסיבה כפי שאמרתי עזים שבאומות,
ואפשר גם לומר שבני ישראל נמשלים לכבשה (= בני רחל), אפשר לגרש אותם מביתם ואפשר לדרוש מהם הכי הרבה לדיור וכו' וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 21:32 |
|
| |
ואני עניתי שזה כן הרבה יותר מצרפת. (באופן יחסי) וצרפת היא הקשה שבין כל הארצות הקפיטליסטיות שברשימה. בכל מקרה אני לא חושב שהמחיר בארץ דוקא יקר כ"כ זה פשוט שהמשכורות יחסית נמוכות, זכר לתקופות הצנע של המדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 21:55 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | בכל מקרה אני לא חושב שהמחיר בארץ דוקא יקר כ"כ זה פשוט שהמשכורות יחסית נמוכות, זכר לתקופות הצנע של המדינה.
|
|
לצעיר שעכשיו גמר את הצבא (את תרומתו לחברה נתן) לא כל כך משנה את הסיבה, בתכלס הוא חייב לעמל כל חיו בשביל דירה, וזה נהיה יותר גרוע משנה לשנה בכל העולם, לא יקח הרבה זמן עד המהפכות הבאות בעולם,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 22:24 |
|
| |
אני לא רוצה לדבר, על דברים שכבר עברנו עליהם למרות שזה פוגע בי,עכשיו זה היסטוריה אני שיחקתי עם כל הקלפים שלי וזה גם מה שאתה עשית אין עוד מה לומר ,אין עוד אסים לשחק איתם המנצח לוקח את הכל המפסיד מרגיש קטן חוץ מהנצחון זה הגורל שלה אני הייתי בזרועותייך, חשבתי שאני שייכת לשם חשבתי זה הגיוני,בניתי לעצמי גדר אבל הייתי שוטה, שיחקתי לפי הכללים האלים אולי יזרקו קוביה,מוחם קר כקרח ופה למטה,מאבדים מישהו יקר המנצח לוקח הכל המפסיד חייב ליפול זה פשוט,זה חד וחלק למה שאני אתלונן אבל תגיד לי ,האם היא מנשקת, כמו שאני נהגתי לנשק אותך האם זה מרגיש אותו הדבר ,כשהיא קוראת בשמך איפשהו עמוק בפנים,אתה בטח יודע שאני מתגעגת אליך אבל מה אני יכולה להגיד,חייבים לציית לכלליים השופטים יחליטו ,למי אני צריכה להקשיב הצופים במשחק,תמיד נשארים נמוך המשחק מתחיל שוב, מאהב או חבר עניין גדול או קטן,המנצח לוקח את הכל אני לא רוצה לדבר ,אם זה גורם לך להרגיש עצוב ואני מבינה,באת ללחוץ את ידי אני מתנצלת אם זה גורם לך להרגיש רע לראות אותי כה מתוחה, בלי בטחון עצמי אבל אתה רואה המנצח לוקח את הכל המנצח לוקח את הכל *--
*
I don't wanna talk
About the things we've gone through
Though it's hurting me
Now it's history
I've played all my cards
And that's what you've done too
Nothing more to say
No more ace to play
The winner takes it all
The loser standing small
Beside the victory
That's her destiny
I was in your arms
Thinking I belonged there
I figured it made sense
Building me a fence
Building me a home
Thinking I'd be strong there
But I was a fool
Playing by the rules
The gods may throw a dice
Their minds as cold as ice
And someone way down here
Loses someone dear
The winner takes it all
The loser has to fall
It's simple and it's plain
Why should I complain.
But tell me does she kiss
Like I used to kiss you?
Does it feel the same
When she calls your name?
Somewhere deep inside
You must know I miss you
But what can I say
Rules must be obeyed
The judges will decide
The likes of me abide
Spectators of the show
Always staying low
The game is on again
A lover or a friend
A big thing or a small
The winner takes it all
I don't wanna talk
If it makes you feel sad
And I understand
You've come to shake my hand
I apologize
If it makes you feel bad
Seeing me so tense
No self-confidence
But you see
The winner takes it all
The winner takes it all...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 22:29 |
|
| |
מקס איך אמר ראש הממשלה- מי שחושב מדבר וכותב כמו קומוניסט, אז הוא קומוניסט. ומטיף לקומוניזם,
הנסיון לקומוניזם כללי לא הצליח, הקומוניזם החברתי הלייט = הקיבוצים לא הצליח, כל זה לאחר שבעולם נהרגו על ידי הקומניסטים יותר אנשים מאשר על ידי היטלר, ולא פחות אנשים אומללו,
אספר לך הקומוניזם כדוגמה סין- עד לפני שלושים שנה סין היתה קומוניסטית אדוקה, ואכן 500 מיליון אנשים גרו בביקתות יחד עם החזירים הכבשים והצאן, סין שינתה את המשטר הכלכלי שלה לקאפיטליסתי- חזירי זו לא מילה מתאימה- אבל האנשים יותר לא ישנים עם החזירים והחיים בה לחלק גדול מהם מצויינים ויותר לחלק אחר טובים ולחלק אחר טובים פחות- אבל מיליארד ורבע סינים חיים הרבה יותר טוב מאשר בתקופת הקומוניזם, הבן -השיטה היא נגד הטבע האנושי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 22:55 |
|
| |
ירוחם:
1, הצעירים לא מתרגשים מי המילה "קומוניזם"
2, עדיף בקתה עם חזירים שלי, מדירה של הבנק כל חיי,
3, אתה לא שם לב שנכון שזה מצליח בתחילה אבל במשך השנים זה נהפך לבלתי נסבל, בתכלס 150 משכרות פירושו כל חייו לעבוד לבנק, מאה חמישים, לפחות חצי מזה חייב לאוכל ולשאר הדברים ולכן למעשה זה שלוש מאות משכורות, לחלק 12 = 25 שנה, הוא מתחתן בגיל 30\35 עד גיל 55\60 בקושי גמר לשלם לדירה, תוסיף לזה את החלק שהבנק צריך להרוויח, אז יש לו עוד 10 שנים לשלם,
קח עכשיו בחשבון כמה עולה לו ללימוד הקדמי, מעל 150 אלף שקל, (באמריקה מדובר על מאה אלף דולר,)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2012 23:25 |
|
| |
מקס הצעירים לא יודעים מה זה קומוניזם- אדם חכם לומד מהשגיאות של אחרים מר הטיפש לומד מהשגיאות של עצמו.
חז"ל אמרו- קשה פרנסתם של ישראל כקריעת ים סוף- יש לכאורה במאמר הזה כשל לוגי אבל לכאורה.
רוב תושבי ישראל יש להם דירות, רובם עם משכנתא- אבל הנבון עובד הוא ואשתו קשה שעות נוספות ה, וכך בגיל 40 בערך הוא יותר לא משועבד למשכנתא, ומי שאינו רוצה להתאמץ ובוחר לו חיים נוחים רגועים וזמניים, באמת לא מגיע רחוק, אין זה מן הצדק והשכל הישר- שהאדם שעבד קשה- יממן מעבדתו גם את הנרפה, שעבד פחות ממנו, או את זה שמראש מחכה שאחרים יעבדו בשבילו
שני חברים בלב ובנפש\ למדו בחברותא באותה ישיבה. עד שיום אחד קם אחד ועזב נסע לאמריקה ועשה חייל בעסקיו. הוא לא שכח את חברו וכל חודש שלח לו 1000 דולר, לאחר זמן הוא שלח לו רק 800 ולאחר מכן ירד ל500-300- ו100 לאחר זמן הוא בא ארצה לביקור, וכמובן הלך לבקר את חברו, לשאלת חברו למה הוא נהג כך עם הכסף ששלח לו? השיב- ראה היתי רווק יכולתי לשלוח 1000 דולר- התחתנת ירדתי ל800 נולד לי הילד הראשון ירדתיל500 וכן עוד ילד ועוד ילד, כך שיכלתי לשלוח לך רק 100 דולר. אזוי אזוי צעק החבר- על חשבוני אתה מתחתן על חשבוני אתה מוליד ילדים, אתה גנב נצלן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2012 13:31 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | | |
|
ירוחם היקר:
1, למה אי אפשר לדון איתך בלי שתערב כאן את החרדים,
למה פשוט קשה לך לדון עניינית באמת, אני לא דן על חרדים אני דן על האנושות כולה, (בהמשך תראה לאן אני חותר)
2, אתה מחייב את האדם ואשתו לעבוד קשה, למה ? מה אתה האלוקים או מה ? האדמה שייך לו ולאשתו ולא לאף אחד שאתה תבוא לומר להם לעבוד קשה, גונבים ממנו את האדמה, ואמרים לו תעבוד קשה, נווו באמת אתה רציני ??
3, זה לא פעם הראשונה שאתה מכניס לדברי את נושא הקומוניזום, בזמן שלעולם לא עמקתי מהי דת הקומינזום. חוץ כמובן מהגועל שקיבלנו מהדת הזה בצעירותינו, כלומר אם הכרתי את הדת הזה אז רק מהכיוון הנגד, ואף פעם לא עמקתי לדעת את הדת הזאת,
אני מתעניין בדבר אחד, "באדם ונצחותו האישית" ובשביל כך אני עמל להבין את ההיסטוריה החוסר תבוני שלנו מאז שאכלנו מעץ הדעת,
לכן עמקתי קודם להבין את ההיסטוריה של האומה שלנו, ואמרתי לעצמי שלא יכול להיות שאין בתורה תוכנית חברתית כלכלית,
ולכן בעצם הגעתי לחשיבה שנתתי באשכול הזה,
מי שעוקב אחרי מצוות משה ומעמיק מה היה לפניו, רואה מיד שכל מצוות משה, היא תשובה להיסטוריה שלנו לפניו,
הבורים ועםארצים לא מבינים שמשה רבינו לא הביא איזה הוקוס פוקוס משמים, הוא פשוט למד לעומק מה גרם לאובדן האומה ששלנו במצרים, פשוט כאב לו, מה שצריך לכאוב לכל אדם שיש לו לב בשר,
הוא גם היה מלך בכל מיני מקומות, הבין טוב מהי הכשל של מלך, הבין טוב מהי הכשל של הכסף וריבית, הבין טוב מה קורה שגוזלים מהאדם הפרטי את נחלתו, והעיקר הבין טוב מהי עבדות,
והעיקר העיקרים הבין שדת וכת ואלילות הם השקר הכי גדול שקיים והכי אסון להאדם,
אני גם עמקתי הרבה מאוד בכלכלה המודרנית, הקפיטליזום, (גם גדלתי וחונכתי על הדת הזו, במשפחה שלי מוכנים לשמוע את ההגות שלי כלפי היהדות והתורה וחז"ל, אפי' שלפי הרבה בקהילה אני קרוב לכפירה ממש, אבל אם ח"ו אני מערר על דת הקפיטליזום ?! אז הם קנאים כמו במאה שערים, אסור מבחינתם לכפור בדת הקפיטליזם,)
הקפיטליזום היא דת, כמו דת הקומוניזום,
ויש לה דיברות, כמו דעת משה, רק שם ההוגה היה "אדם סמית" עיקר היסוד שלו היא "אגואיזם הוא אלטרואיזם"
כמו שלתורת משה יש עשרת הדיברות כך יש להם דיברות, אבל הכל תלוי האם מקיימים את הדיברות,
כלומר התורה טובה אם מקיימים אותה, ואם לא אז יבוא אסון, כמו שהנצרות הפכה את התורה ואת האלוקים לרצח עמים,
דיברה הראשונה והעיקרית של הדת היא,
"ככל שהעשיר מרוויח יותר חייב הוא להשקיע את כספו בייצור"
כלומר הוא חייב לעסיק יותר עובדים,
אם הוא מבזבז את כספו ?! אז כל הדת נפלה !!
ולכן באמת יש אתיקה כלכלית דיי חדשה באנושות, אם תראה את עשירי העולם היום, הם לא כל כך מבזבזים את כספם (הכל ייחסי מול העושר שיש להם) למשל במשפחה שלי הם באמת לא מבזבזים כסף לכלום רק הכל הולך שוב לייצור ולעסקת עובדים חדשים,
ובכן ירוחם היקר, כל הדת הזאת תלויה באדם, ברצונו יקיים את הדת וחוקי בשלימותו אז באמת הדת יצליח להביא אושר ועושר לכל בני האנושות,
אבל אם האדם לא יקיים את האתיקה, ויבזבז את כספו ולא ישקיע בייצור, אז פשוט יביא אסון לכל הדת ולאנושות,
באמת הדור של אבותינו שסבלו את המלחמות ואת הקומוניזם הלא טהור (הרי הקומוניזם הטהור היה יכול להצליח)
דואגים לקיים את הדיברה הראשונה של הדת בכל תוקף עד כדי קנאות מטורפת ממש,
אבל הדור החדש שלא ידע את יוסף, כבר נשאר רק עם האגואיזם, והעבדים שנתנו אימון לאבותינו בדת הקפיטליזם, כבר נמכרו לעבדים מרצון מתוך אימון, אבל סובלים אצל הדור החדש האגואיזטית שלא ידע את יוסף,
ובדור הבא העבדים יתקומו ועוד אייך, מה שהיה בקיץ האחרון זה כלום מי מה שיהיה בקיץ הבא, וכן בהמשך,
ולכן אני מציע כך,
אדם סמית נתן אימון באדם שהוא באמת ירצה להרוויח, ולכן ישקיע שוב ושוב,
אבל לא לקח בחשבון את העבדים, שהם לא רוצים כסף, הם רוצים אדמה ושרידות אישית נצחית,
ולכן אותם קל מאוד לשעבד עד אין סוף,
אז בכדי שהקפיטליזם תצליח באמת, צריך להגן את הזכויות האלה מראש,
כלומר כל אדם חייב שיהיה לו בית חינם, וגם אוכל מינימאלי לילדיו, גם לימוד חובה חינם,
כי אי אפשר לסמוך על האדם העשיר שבאמת יקיים את כל עשרת הדיברות של דת הקפיטליזם,
ואז לשאר הדברים יכולים באמת לייסם את החוקים של סמית,
הכלכלה תתנהל על המותרות, השוק החופשי ושאר הדברים שם יהיה המשחק הכלכלי,
אנחנו צריכים להבין, שאם לא נערר על היסודות של קיום החברה, שהם נצחותו האישית של האדם = משפחה וצאצאיו,
אז לעולם לא תהיה מהפיכות חברתיות,
כמו שעשירי העולם היום מבינים שאסור להתרברב יותר מידי, ק"ו שהאדם הפשוט אם יהיה לו את היסודות העיקרים לקיומו אז בוודאי יסתפק עם דירתו והאוכל הבסיסי והחינוך, כי הרי נצחותו האישית (= משפחתו) מתקיימת בכל מקרה, אז אין לו סיבה להתקוממם,
לסיכום ירוחם היקר:
כל תורה וכל שיטה יכול להצליח, אבל אך ורק שכולם בלי יוצא מהכלל באמת שומרים על החוקים,
ואם ח"ו לא שומרים על החוקים אז הכל מתפרק לנו,
כל זמן שאנו תלוים באדם ובמצב רוחו האגואיסטית, תמיד תהיה מהפיכות חברתיות,
ולכן קודם בוא נקבע חוקים אבסולוטיים = חוקי יסוד,
1, דיור חינם לכל זוג,
2, חינוך חינם לכל ילד\בת,
3, אוכל בסיסי חינם למי שצריך,
4, "בע"מ" יש גם לאדם פרטי, ולא רק לחברה, כלומר אי אפשר לנגוע בדירתו ובחינוך ילדיו ובאוכל הבסיסי, וכמובן לעולם לא לסגור לו את ההיזדמנויות לחזור להיות מרוויח ועשיר, כלומר בסוף כל סוף יש לנו אינטרס שכל אדם יעבוד וירוויח ואז יחזיר את הרווחים לייצור ולעסקת עובדים חדשים,
המצאת הבע"מ לחברות, ולא לאדם פרטי ?! היא נוכלות מי המדרגה הראשונה !!!
5, הילודה היא עיקר, כלומר אם הילודה ואכלתם מפריע לאגואיסט, אז מצידינו שהאגואיסט ילך לעזאזל,
שבת שלום לך ולכל משפחתך ואני אוהב אותך מאוד באמת,
max
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2012 13:59 |
|
| |
מקס התאוריה היפה שלך התאימה מאד - אם האדם הראשון לא היה מגורש מגן העדן, אבל לאחר שקולל בזעת אפיך תאכל לחם, הכוונה שכולם יאכלו לחם בזעת אפם, ולא שאחד יזיע והשני יאכל, טבע האדם מוכן לעבוד- האדם לא מוכן להיות פראייר, ולעבוד בשביל האחר. המדינה לא יכולה לתת מתנות חינם- המדינה זה לא באר של כסף, היא מתקיימת ממיסים- ובעיקר ממיסים על עבודה ורוחים, אין לה משאבים בלי זה. תבין אף אחד לא מכריח אף אחד לעבוד קשה או קל. אבל אף אחד לא יכול להכריח את זולתו לתת לשני בתורה כתוב- כי ימוך אחיך = כלומר הוא ירד מנכסיו הפסיד מה שהיה לו, אבל לא אחד שהוא אף פעם לא היה בגובה. ההלכה נפסקה שמצווה לתת צדקה לאדם המט ליפול- ולא לאדם שמרגיש טוב למטה, ורוצה שאחרים ירימו אותו. כשכתבתי את הבדיחה על בחורי הישיבה לא חשבתי לכתוב נגד החרדים, אבל האמת- החרדים הם ברובם- הקהילה שנוהגת כך כאידיאל, תסתובב קצת בבי ברק ירושלים וכד' לפני זמן רב- איש ציפור דגל ודוגל פחות או יתר ברעיונותיך - שהעשירים יתנו לעניים, אמרתי לו כי אני מוכן לחלק איתו את העבודה- הוא ישכנע את העשירים לתת- ואני אשכנע את העניים לקחת!
ועוד אחד לא נגד- אלא בעד חיוך- ראש ישיבה מעד ונפל- עבר לידו יהודי, פנה אליו ראש הישיבה- אולי תעזור לנו לקום. השיב היהודי למה שלא תעזרו אחד לשני. שבת שלום מקס, השבת זה מעין עולם הבא- מרגישים בה כאילו כל העבודה כבר נעשתה ואין לאדם כבר צורך לכלום
 |
|
|
|
|
|