צדיק אני לא יודע מה עדיף לי להיות רפורמי או עדיף שאני הלך לפסיכיאטר,
בתכלס אתה מבין שזה לא משנה כלום, חבל לנו להתווכח מה הרמב"ם חשב הוא לא חיי איתנו היום,
אבל ברור לו היה כמו לחכמינו בכל הדורות שהבינה לפני התורה, ולכן אם כל הכבוד שאתה רוצה להכניס לפה לרמב"ם שהאמין שכל מה שנאמר במעמד הר סיני אמת אפי' אם היה אומר שקר ?! את זה לא תצליח לעשות !!
הרמב"ם מסכים איתי שלו אמר משהו לא נכון (כמו שיש שני מאורות ואין רק מאור אחת השמש) לא היינו מקבלים זאת,
בסוף כל סוף הרמב"ם מסכים איתי שההתגלות לא שווה כלום אולי לילדים לעובדי אלילים וכדומה,
כי הכל תלוי בנו, אנו נבחון את דבריו של האלוקים האם הם אמת או שקר, אז האלוקים מוכרח לומר את מה שאנו נבין במילא,
ומה שלא נבין הוא לא יאמר,
עכשיו לעצם העניין, אני לא מרמז כלום אני ממש מדבר גלויות (לדעתי היום כל הרמיזות לא רלוונטיים זה רק מזיק עובדה שרוב האומה לא איתנו כלומר רובם לא מאמינים לא בתורה ולא באלוקים)
אני לא משחק איתך משחקים אני פשוט אומר מה שיש לי להגיד בגלוי,
במילא לא הצלחתי להבין על מה אתה רומז,
לעצם התופעה שנקרא "הרמב"ם"
אם אתה מחפש את האולהים אחרים אצל הרמב"ם אז אנא פשוט תשכח,
הוא היה כופר מוחלט,
עצם רצונו לשלול את הגשם בא מסיבה אחת, כדי שלעולם לא נמצא אותו, ולמה ? כי הרמב"ם פיחד אולי תמצא פעם האלהים אחרים ואז האדם יקבל ממנו דברים שקריים רק כי האלהים אמר,
ולכן עשה הכל שזה לא יקרה.
לא לחינם אמר ששכלו של אדם זהו כבודו של האלוקים,
לא לחינם חז"ל אומרו (בשם האלוקים כביכול ) "הלוואי אותי עזובו ותורתי שמורו" והבן זאת לעומק,
לו חז"ל או כל נביא אחר היה מאמין באלהים אחרים (כן כן האלהים האחד אבל בכל זאת אלוהים אחרים)
הם בוודאי לא היו חולקים על הטקסט של התורה. והיו מתנהגים כמו הצדוקים שקידשו את הטקסט כאלילות גמורה,
אותו דבר אנו קידשנו את הקדמונים כאלוהים אחרים, ולכן הספורנו נזעק על כך,
אמר היעב"ץ חבל שלא תגנוב זה לא מנהג. כי מנהגים אנו שומרים בכל תוקף,
אנו יש לנו עסק עם עםארצים גמורים שרק מנהגים מוקדשים, והלא תגנוב של האלוקים בעצמו בקושי שומעים ומבינים,
תראה כמה אני צריך לשכנע אותך בכך ?
נראה כביכול שלו לא שמענו לא תגנוב במעמד הר סיני היינו גונבים, נראה כביכול שהסמכות העליונה שלך היא מעמד הר סיני, ולא התוכן.
הרמב"ם וכן חז"ל לא חשבו כך, להפך נלחמו בחרב ובחנית נגד הדעה המטורפת הזו,
אצלהם היית ברור שהבינה השכל החכמה היא היא הסמכות העליונה, ואם האלוקים מפריע לך לקבל זאת ?! עדיך שתוותר עליו העיקר לשמור על התורה "הלוואי אותי עזובו ותורתי שמורו"
אתה צריך להבין שאת האלוקים לא מצאנו. והוא כנראה לא רוצה שנמצא אותו,
הרמב"ם חשב שהיונים אריסטו אמר את המילה האחרונה,
מה לעשות שהמציאות היא שדווקא הפוכה לגמרי. השונא הפילוסופי של הרמב"ם שהוא אפיקורוס דווקא צדק. שאין דטרמיניזם מוחלט. ויש אקראיות ביקום ולכן יש לנו בחירה ורצון חופשי. ולכן באמת אי אפשר לחזות את העתיד כי העתיד תלויה בבחירה ובחופש של כל פרט ביקום,
היום החשיבה היא שהאלוקים כן משחק בקוביה. וכמה נפלאה ומתוק הוא האלוקים שנתן לנו באמת להיות כאלוקים, כלומר צלם אלוקים,
לא הכל קבוע מראש. אנו קובעים הכל לטוב ולרע ולדורי דורות, ולכן חשוב היה לחז"ל לומר בשם האלוקים "הלוואי אותי עזובו ותורתי שמורו"
מצד שני חז"ל גם אמרו תורה לא בשמים היא, לומר לנו לא רק תוותרו על האלוקים גם התורה היא לא בשמים, אנו החכמים בכל דור ודור כותבים את התורה,
אמר החידושי הרי"ם למה אנו לומדים מגילת רות דווקא בחג מתן התורה\שבועות ?! לומר לנו שהחכמים מחדשים את התורה בכל דור כפי הבנתם, כתוב לא יבוא מואבי ואמרו כן יבוא מואבית (הדיקדוק מואבית מול מואבי היא רק לטיפשים max )
וכאן קבור הנקודה, אם הלימוד\הדרש נכון אז מה החידושי הרי"ם מבלבל אותנו במוח ?
לא התחדש כלום היה מותר מאז משה רבינו מואבית,
רק אם הדיוק היית לטיפשים ותו לא, אז מובן מה החידושי הרי"ם רוצה לומר,
לגבי הרפורמים:
ובכן לדעתי אנו אשמים בכך. לו חכמי הדורות היו מבינים לעומק. (או לפחות ההמון היה באמת מקבל את דבריהם ולא נאשים את חכמי הדור בכך) את כל זה לא היית רפורמים ולא היית התבוללות בכל דור דור ולא היית חילוניות,
ברור לנו שהכתות בזמן חז"ל (בית שני) גרמו לנצרות, ושניהם גרמו לאיסלם,
יוצא שכל הטירוף שיש העולם הם תוצאה ישירה של העבדות האליל האחד,
ואנו היהודים סובלים משניהם כבר אלפיים שנה,
ואת זה בדיוק הרמב"ם רצה לשלול,
ולו היה חיי היום היה כותוב בדיוק מה שכתבתי,
אנחנו צריכים להודות על הכפירה, כי הכפירה היא הדרך היחידה להגיע לאלוקים האמיתי,
בלתי אפשרי לכפור לפני שהסכמנו שהיקום אחדותי ויש בינה אחת, (שיש שני אלוהים ח"ו או יותר אז אין כפירה, רק שהאנושות הבינה שיש אחדות היקום ובינה אחדותית אז מתאפשר לכפור לגמרי ח"ו) ולכן יש שפת המתמטיקה אחת, ולא רחוק שהאנושות תגיע לדבר בשפה אחד עם בינה ואמת אחת, ואז תהיה מה שהנביאים הבינו כבר מזמן "ותמלא הארץ דעה את השם" אמן ואמן,,,,,,
רק נחשוב אם תמצא תרופה לסרטן בסוף, אז כמה מכות צריך לתת לקדמונים שלא חיפשו ??
כמה מכות צריך לתת לאבותינו שפגעו בגנים שלנו (כל המחלות התורשתיות כמו סכרת ועוד) לדורי דורות מחוסר לימוד ומיחוסר דעת,
אותו דבר לגבי מוסר וצדק אבסולוטי,
אם נגיע באמת ליום המובטח הזה, אז נאשים את הקדמונים ראו לאן הצלחנו להגיע אז למה אתם לא הגעתם לכך והיינו חוסכים את כל הסבל המיותר,
זה התורה שלנו, אנו סובלים את חטאי אבותינו עם אנו ממשיכים בדרכי אבותינו,
כל כך פשוט תוכן דברי שאני ממש לא מבין על מה יש להתווכח יותר,
 |
|
|