בית פורומים עצור כאן חושבים

דת הערפל או אשכול הצביעות הגדול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/3/2012 15:25 לינק ישיר 

"כלומר, החויה שלי מוליכה למה שדת (פילוסופית, מוסרית) אמורה להוליך אליה.

אצלי לפחות (וכמדומה אצל הגרי"ד): אל אלוקים של אברהם אבינו. אוהב משפט וחסד.

יש מי שעבורו הדת היא אכן הזמנה לג'יהאד.

תשאלי: האם זה לא מסוכן להציע לסמוך על חויות? אכן כן, לכן חויות זקוקות לבירור פילוסופי צמוד."

למיימוני

גם לג'יהאד יש ברור פילוסופי צמוד.-מוסרי מאד לפי השקפתם.
וגם למחיית עמלק יש ברור פילוסופי צמוד וגם להיטלר היה ברור פילוסופי צמוד.

הנימוק שלך להעדפת הפילוסופיה שלך הוא אינו רציונלי.

תוקן על ידי צענערענע ב- 30/03/2012 15:29:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 16:18 לינק ישיר 

צענע

האם איננו חוזרים על עצמנו?

בוודאי שלג'יהאד יש צידוק בעיני עצמו.

צריך לברר את שימושי המילים: פילוסופי, מוסרי, רציונלי

ואז אפשר לראות למה מתאים להצמיד את התארים האלו.

וגם אחרי הבירור, יתכן שנקבל מצב שבו כל אחד ידבוק בזוית שלו ויסבור שהיא היא האמת.

זה מביא אותנו אם כן למצב שקיים בתרבות היום: יש שמסיקים ממנו מסקנות פוסט מודרניסטיות שהן בעצם עתיקות למדי, וכבר נזכרו אצל אפלטון. אי אפשר להגיע לאמת, ולכן הפלורליזם הוא הדרך היחידה. ולכל אחד האמת שלו. ועוד

ויש כאלו שיסברו שאפשר להבדיל בין אמת לשקר ויש טעם בדיון פילוסופי.

לכל הפחות אני סבור שכולנו כאן נסכים שעיון פילוסופי מסייע לנו להבהיר עמדות גם אם לא כל אחד סבור שהפילוסופיה מביאה אותו לאמת הברורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 16:25 לינק ישיר 

מיימוני, התייחסותך התבקשה לחלק ד. לא לחלק של הלוגיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 16:26 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
צענע

האם איננו חוזרים על עצמנו?

בוודאי שלג'יהאד יש צידוק בעיני עצמו.

צריך לברר את שימושי המילים: פילוסופי, מוסרי, רציונלי

ואז אפשר לראות למה מתאים להצמיד את התארים האלו.

וגם אחרי הבירור, יתכן שנקבל מצב שבו כל אחד ידבוק בזוית שלו ויסבור שהיא היא האמת.

זה מביא אותנו אם כן למצב שקיים בתרבות היום: יש שמסיקים ממנו מסקנות פוסט מודרניסטיות שהן בעצם עתיקות למדי, וכבר נזכרו אצל אפלטון. אי אפשר להגיע לאמת, ולכן הפלורליזם הוא הדרך היחידה. ולכל אחד האמת שלו. ועוד

ויש כאלו שיסברו שאפשר להבדיל בין אמת לשקר ויש טעם בדיון פילוסופי.

לכל הפחות אני סבור שכולנו כאן נסכים שעיון פילוסופי מסייע לנו להבהיר עמדות גם אם לא כל אחד סבור שהפילוסופיה מביאה אותו לאמת הברורה.

הנושא של האשכול הוא אחר לגמרי .

הנושא הוא :האם חוויה היא הוכחה לכך שיש אלוקים.

לאחר שהבהרת שגם אתה סבור שחוויה אינה הוכחה לעובדה שיש אלוקים  -הוויכוח בינינו הסתיים כי בעצם הבהרת שאתה מסכים עם מה שאמר  פותח האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 16:33 לינק ישיר 

תודה לכולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 16:41 לינק ישיר 

צענע

לא ידעתי שהתווכחנו. חשבתי שאנו מבררים.

לגבי הסכמה. תלוי עד כמה ובמה.

המשפט "אין הוכחה" יכול להתפרש באופנים שונים, וזה בדיוק הנושא.

אנו דנים על השובל של המשפט. "אין הוכחה - אבל". מהו האבל ומה ערכו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 16:43 לינק ישיר 

אלי

עכשו ראיתי מה שכתבת.

אני מעתיק כי זה היה בראש האשכול וזה גם מאד יפה (הייתי אומר: רהוט כמו ניטשה, אבל כוונתי למחמאה).

כתבת

ד. אשכול הצביעות הגדול.

"בני אל תירא לא מן הפרושים ולא מן הצדוקים .אלא מן הצבועים"

אף אני איני מתיירא לא מן הרגשנים, ולא מן האינטואטיבים. לא מן האינדוקטיבים ולא מן הסינתטיים.
אך מחה אמחה מפני הצבועים!

מעוניין לשקר אותנו או את עצמך? לו יהי!
מחזיק אתה בדעתך כי חוויה יכולה לשמש כטיעון או כי כשל מעגלי אינו כשל? לו יהי!
לוגיקה בעינך היא מילה גסה? אף זאת, לו יהי!

אך אל נא תהיה צבוע!!!

לא ייתכן שתדרוש מאחרים אמות מידה בהן אתה עצמך עינך עומד!

אם חוויה היא טיעון, גם טיעוניהם של כל עובדי האלילים והבאבות לגיטימיים!
אם "אינטואיציה" משמשת כקלף מנצח, עליה לשמש ככזה גם אם המסקנה של אחרים הינה "הולי ג'יזס", קבלה או אתאיזם!
אם אתה מקבל טענות אליבי משונות כלפיי התורה, אין שום סיבה שלא תקבל אותן טענות כלפיי הקבלה, הבודהיזם או כל דת אחרת!
די להתנשאות! אם לגטימי בעינך להאמין ולפעול על פי רגשות, אין שום סיבה שבעולם שזה לא יהיה לגטימי למחבל מתאבד!
ככל שדתך מבוססת על אינטואיציה וההיסק הינו הריגת שבעת עממין / עמלק על נשותיו וילדיו או עיר הנידחת, אל נא תלין על היטלר ימ"ש, או הנוצרים והמוסלמים שרוצחים מליונים בשם דתם! אתה מרגיש? גם הם!

תשובתי פשוטה למדי ואני חוזר על מה שכתבתי לעיל.

החויה היא דבר הטעון בירור.

יש חויה, יש רגש, יש פרשנות.

חויה ללא פרשנות וללא ביקורת אכן יכולה להוליך לנאציזם, לגזענות, לג'יהאד. אכן כן.

לכן צריך פילוסופיה.

חויה עם פילוסופיה יכולה להיות שונה במסקנותיה מחויה ללא ביקורתיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 16:52 לינק ישיר 

ואף אני רק אחזור על טיעוני. הפילוסופיה כבודה במקומה עומד. כטיעון היא מעולה, כל זמן שהיא נכונה.
חוויה המושתת על פילוסופיה, אין בה אלא מה שיהיה בפילוסופיה.

אם הפילוסופיה תוכיח נתון מסויים בסבירות של 83.2%, החוויה המבוססת עליה, תהיה תהיה מוכחת גם היא בדיוק של 83.2%.
הווה אומר - החוויה כשלעצמה, כלום היא.

1. ככל שאתה חושב שהחוויה יכולה להוכיח אי-מה מעבר לפילוסופיה, אנא הסבר מה ואיך.
2. אולי סוףףף סוףףף נזכה לשמוע את הפילוסופיה, רעיונותיה, הוכחותיה ומהותה.

ברשותך נחלק זאת לשניים. אתה השמיענו רק את החלק הרציונאלי, ומשייתם זה החלק תוסיף את החלק החוויתי שלך. הרוצה להוסיף את חוויותיך האישיות למסגרת שיקוליו, יוסיף. המעוניין להמשיך ולדבוק ברציונאליזיה וחס ושלום לחשוב כי חוויותיו של מיימוני לא טובות במאום מחוויותיו של בודהיסט סיני ממוצא הודי בעל שבע נשים ושני כבשים, יחשוב.

אך למה זה תסתיר מאיתנו זה ההון - הפילוסופיה שלדברי הכל (אני ואתה) היא הבסיס?? 

א נ א ברוב טובך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 16:55 לינק ישיר 

וסתם למען אוסף באר, דוגמא מטופשת.

נניח שלדעתי הסיכוי שהדת הנוצרית והפילוסופיה העומדת מאחוריה אמת ויציב הן, הינה 0.07 פרומיל האחוז.

ככל שיהיו לי או לאפיפיור חוויות דתיות נוצריות, אשר כאמור נכותן תלויה בפילוסופיה שלהן, הסבירות כי החוויה אמיתית, קדושה ונובעת מהפילוסופיה הנוצרית, שווה ל0.07 פרומיל אחוז.

אך גלשנו מנושא האשכול. שמא נחזיר הדיון לאשכול "אני מרגיש משמע אני חושב"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 16:57 לינק ישיר 

אלי

כנראה לא הבהרתי את עצמי יפה.

אפשר לנסות להגיע לאלקים רק דרך פילוסופיה. כך עשה דקארט.

אפשר לנסות להגיע לאלקים רק דרך פילוסופיה. שמחדשת את האמון ב"שכל הבריא". כך עשה רוזנצוויג (אם כי אפשר לפרשו שגם הוא הסתמך על חויה).

באשכול "אני מרגיש" אנו יוצאים לדרך מן החויה. הפילוסופיה באה אחר כך. כדי "לטהר" את החויה מבחינה פילוסופית. לנקות ממנה פרשנויות לא נכונות (קיבלתי את החויה משיווה או מיש"ו, למשל), או שליחות לא נכונה (לך להרוג את כל מי שלא יתאסלם), או כל פרשנות שאינה מוסרית פילוסופית במובן המיימוני שלי.

כמובן, זה מוביל למעגל קסמים. אם יש את הפילוסופיה אז ראה זה פלא, היא מובילה בדיוק למקום שרציתי.

ומי שלא מסכים עם הניתוחים שלי?

אתה שאלת מה כוללת הפילוסופיה שלי.

איני יודע אם אוכל לענות בקיצור.

אני מפנה לאשכול שלי "לך דומיה תהלה" המספר על אלוקים הפילוסופי כפי שאני מבין אותו. קחנו משם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 17:36 לינק ישיר 

ושכחתי להוסיף:

אתה מעניק מספרים באחוזים לסבירויות. איני יודע איך ניתן לדרג במספרים את הסבירויות וזה תמיד היה חשוד בעיני. אפשר לדעתי לדבר על "יותר סביר מ...", "הרבה יותר סביר מ..." או "פחות סביר מ..." וכיו"ב. הנסיון לדרג את ההערכות האלו על ציר מספרים תואמות את האופי המתמטי של מחשבתנו, אבל זו, לדעתי, טעות קטגוריאלית, נסיון להחיל מה שאינו בר החלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2012 17:54 לינק ישיר 

1. די מיותר לנסות להגיע לאלוקים פילוספי. אפשר ישר להגיע לא-ל מתערב שאנחנו יודעים מיהו ומה הוא רוצה מאיתנו.
2. נא העקרונות איך הפילוסופיה מובילה אותך לא-ל מתערב שאתה יודע מיהו.
3. המספור הוא אף פעם לא מדוייק. הוא מחוייב המציאות כשאנחנו רוצים להגדיר בכמה זה יותר סביר מזה.
כאשר יש לנו יותר ממשתנה אחד הדרך לעשות זאת זה באמצעות כימות.
עד כמה סביר שאבא לא ישקר לבנו לבין כמה סביר שמקלות יציצו פרח. שיבולאיו היה מומחה מזה ולמדתי מפיו רבות. אדרבא, אם תראה דרך להמלט מזה, השמיענו ונדעה.

נב
כתבת שלא תוכל לענות "בקיצור". מי ביקש קיצור. אנחנו מדשדשים כבר שנה וחצי סביב הרעיון הזה. תתחיל היום ואולי תסיים בעוד שנה וחצי נוספות. אף אחד לא ממהר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2012 22:51 לינק ישיר 

למיימוני

"לא ידעתי שהתווכחנו. חשבתי שאנו מבררים"

לא ברור לי מה הפחד שלך מהמילה וויכוח.

בפורום אנשים מתווכחים .
התוצאה היא בירור העניין.
לא צריך לכבס מילים שאין להן קונוטציה שלילית.

"אתה שאלת מה כוללת הפילוסופיה שלי. איני יודע אם אוכל לענות בקיצור. אני מפנה לאשכול שלי "לך דומיה תהלה" המספר על אלוקים הפילוסופי כפי שאני מבין אותו. קחנו משם. "

מצאתי את האשכול "לך דומיה תהילה"

לא מצאתי בו הוכחה פילוסופית לקביעה:"יש אלוקים"

האשכול עוסק בנושא של תארים.
מה לזה ולהוכחה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 01:41 לינק ישיר 

אלי,
לדיון עצמו אני לא רואה טעם להתערב. (אני סבור שהנחות היסוד שלו מובילות לתוצאות ידועות מראש, כך שלמעשה יש כאן סוג של הנחת המבוקש , בכל עמדה שלא נבחר לקחת בדיון הזה, כך שממילא הוא מיותר)

ובכל זאת הכנסת כאן הערה שלדעתי ראוי לשים עליה פוקוס "די מיותר לנסות להגיע לאלוקים פילוספי. אפשר ישר להגיע לא-ל מתערב שאנחנו יודעים מיהו ומה הוא רוצה מאיתנו." (ההדגשה שלי, אך הקו התחתון נמצא גם במקור) דומני שיושב לו כאן אוקסימורון בסיסי, כי אם יש א-להים "בכיס שלנו" כלומר שאנחנו יודעים מי הוא ומה הוא רוצה מאיתנו, הרי לא מדובר בא-להי אמת. אלא בבלון שאנחנו המצאנו, צר לי שאני מטיל מגבלות על הדיון, אבל דומני שבלעדיהם יש כאן הליכה בסיבובים סביב עצמינו. (ובעצם יש לא מעט דיונים כאלו בשנה-שנתיים האחרונות סביב הענינים האלו, לא שאכפת לי כל עוד אתם נהנים מזה, אבל בעיני מיותר להשתתף בריקוד הלא ממש מהנה הזה...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 02:24 לינק ישיר 

צענע

כנראה לא הבהרתי עצמי יפה.,

אני מעתיק את דברי לעיל

אני מפנה לאשכול שלי "לך דומיה תהלה" המספר על אלוקים הפילוסופי כפי שאני מבין אותו.

לא כתבתי "הוכחה". כתבתי "מה אני מבין" במושג האלוקים.

לגבי הוכחות, אכן צדקת את ואלי והמבקשים האחרים. לא כנסתי מעולם למקום אחד את מה שנראה לי כהוכחות למציאות ה'.

עסקתי בנושא מפנים שונות. ואני יכול לנסות לפחות להציג כותרות, אם זה מעניין.

א. ההוכחה הפילוסופית בנוסח דקארט - מביא לתפיסת אלוקים דיאיסטית, לא לאלוקים היהודי.
ב. בדומה לסעיף א' - השכל הבריא של רוזנצוויג. (אבל זה מעגלי).
ג. ההוכחה ההיסטורית נוסח ריה"ל. אבל תמיד אפשר לשאול: איך אני יודע שזאת ההיסטוריה ולא טעו במסירתה?
ד. ההוכחה מן החויה, מן הדיאלוג עם ה', נוסח הגרי"ד סולוביצ'יק - וכדי להינצל מן הביקורת של אלי. ס. דווקא עם פרשנות פילוסופית מיימונית כהבנתי. (ואפשר לשאול: מי אומר שזה כך).

כל אחד מראשי פרקים אלו ראוי לדיון בפני עצמו. לגבי סעיף ד', כבר היה דיון באשכול על "אני מרגיש" ולא הצלחתי לצערי להבהיר מה בין תיאור פנומנולוגי של החויה ותכניה לבין הפרשנות הפילוסופית שאני מעניק לה. בכל אופן כתבתי שם שהדברים אמורים להישען על שתי הנחות גדולות ורבות היקף שאלי מיאן בהן. האחת היא להניח שהחויה מצביעה מעבר לעצמה אל אלוקים וזו לא אשליה. והשניה שתפיסת האלוקים שהחויה מצביעה לעברה היא דווקא זו היהודית עם הביקורת הפילוסופית עליה (לא נצרות, לא איסלם, לא קבלה).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דת הערפל או אשכול הצביעות הגדול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.