|
|
| נשלח ב-2/4/2012 19:23 |
|
| |
שותפי סוד
דברי חכמים בנחת נשמעים.
[אתה בוודאי יודע בע"פ את המקור לכך ולא צריך לחפש בגוגל.]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2012 21:56 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | שותפי סוד
דברי חכמים בנחת נשמעים.
[אתה בוודאי יודע בע"פ את המקור לכך ולא צריך לחפש בגוגל.] |
|
מה הפשט בפסוק ?
האם "דברי חכמים בנחת" הם הנשמעים, כלומר חכם צריך לומר דבריו בנחת כדי שיישמעו,
או שמא "דברי חכמים" "בנחת נשמעים", כלומר צריך לשמוע את דברי החכמים בנחת כדי לעמוד על מלוא עומקם ?
נראה לי שצריכים למרות בנכבדי הפורום מפעם לפעם שלא תזוח עליהם דעתם.
שכרון הכח של הכתיבה העיוורת וחסרת האחריות יכול לשבש כוחו של כל חכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 00:59 |
|
| |
שותף
כתבת
נראה לי שצריכים למרות בנכבדי הפורום מפעם לפעם שלא תזוח עליהם דעתם. שכרון הכח של הכתיבה העיוורת וחסרת האחריות יכול לשבש כוחו של כל חכם.
אכן! מסכים לגמרי.
לכן צריך אדם לחשוב היטב על מה שהוא כותב, על ההשלכות, ולא להתבשם מעצמו. (אני עצמי איני מסוגל מספיק לקיים את הדרישה האחרונה אבל אני מתנחם שאני מכוון גם לבירור האמת ויותר מזה כנראה אין בכוחי).
אמנם יש לשאול: מתי מה שנכתב כאן הוא בגדר "הזחת דעת", "שכרון כוח", ו"כתיבה עוורת וחסרת אחריות" ומתי יש כאן בירור של האמת, אולי של האמת הקשה להכלה?
האם מי שמצא, לצערו ולייסורי נפשו, כי נניח הגר"א יכול היה לטעות בדבר פלוני, יכול מייד לדעת כי מסקנה כזו מעידה עליו שלקה בשכרון כוח ושאר הבעיות, או שיתכן שזו האמת הקשה?
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 09:17 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | שותפי סוד
דברי חכמים בנחת נשמעים.
[אתה בוודאי יודע בע"פ את המקור לכך ולא צריך לחפש בגוגל.]
מה הפשט בפסוק ?
האם "דברי חכמים בנחת" הם הנשמעים, כלומר חכם צריך לומר דבריו בנחת כדי שיישמעו,
או שמא "דברי חכמים" "בנחת נשמעים", כלומר צריך לשמוע את דברי החכמים בנחת כדי לעמוד על מלוא עומקם ?
נראה לי שצריכים למרות בנכבדי הפורום מפעם לפעם שלא תזוח עליהם דעתם.
שכרון הכח של הכתיבה העיוורת וחסרת האחריות יכול לשבש כוחו של כל חכם. |
|
כנראה ששני הפירושים נכונים. [לא בדקתי כרגע במפרשים] ובוודאי שאין להזניח אחד על חשבון השני, שהרי כבר נאמר בגמרא על כגון זה שחייב להגיד בניחותא "קיימתיה מסברא". [במס' שבת לגבי עישרתם וכו']
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 13:52 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  |
אמנם יש לשאול: מתי מה שנכתב כאן הוא בגדר "הזחת דעת", "שכרון כוח", ו"כתיבה עוורת וחסרת אחריות" ומתי יש כאן בירור של האמת, אולי של האמת הקשה להכלה?
האם מי שמצא, לצערו ולייסורי נפשו, כי נניח הגר"א יכול היה לטעות בדבר פלוני, יכול מייד לדעת כי מסקנה כזו מעידה עליו שלקה בשכרון כוח ושאר הבעיות, או שיתכן שזו האמת הקשה? |
|
לדעתי אם אדם מפזר הצהרות פעמים רבות על טעויות של גדולי עולם, ואינו מגבה אותן באופן מיידי בהוכחות ברורות, הריהו לוקה כנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 23:06 |
|
| |
שותף
בהחלט!
אמנם עברנו מנושא של חטאי ראשונים לטעויות ראשונים...
אולי כדאי לפתוח עוד אשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 23:25 |
|
| |
הנה
"טעויות של ראשונים או שכרון כוח כותבים עוורים".
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2012 07:46 |
|
| |
שותפיסוד
אני רק הערה קטנה
המאירי טוען (בהקדמה לאבות) כי הגמ' תיקנה לפעמים את המשניות כאשר חשבה שהן מוטעות (וזה ההסבר לחסורי מחסרא והדיחוקים), וכדי שלא תוכל לומר שהוא לא ממש התכוין שהמשנה-לדעת הגמ'- טעתה, הוא מדגיש ש/אין אדם בארץ שלא טעה.
ואם רבי טעה - לגר"א גם מותר
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2012 09:08 |
|
| |
אשמח לראות את הציטוט של המאירי הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2012 10:49 |
|
| |
קדיש
טרח ופתח בהקדמה לאבות בסוף הפרק' על התנאים
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2012 11:00 |
|
| |
| Kaddish כתב: |  | | אשמח לראות את הציטוט של המאירי הנ"ל. |
|
לחזונאישניק יש גם לזה פיתרון, שהמאירי לא,,,,,,,,,,,,,,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2012 11:08 |
|
| |
אגב: המהר"ל אומר באיזה מקום, שהאלוקים מכשיל חכמים בטעויות בכדי שידעו את מקומם שהם בכל זאת בשר ודם, ןמביא הרבה דוגמאות של טעויות של ראשונים וקדמונים,
האבסורד שגם המהר"ל עשה טעויות, למשל צטט פסוק שלא קיים, (תרצה מקורות, אני אומר מראש שאני לא זוכר, ואין לי זמן לחפש)
בתכלס, מה זה מוריד מגדלותם ?? מי חושב לרגע שאדם לא יכול לטעות ? אפי האלוקים לא מאמין בצדיקים,
ראה אשכול זה, הפרדוקס של הן בקדושיו לא יאמין,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2012 11:12 |
|
| |
האמוראים עשו הגהות למשנה כאשר גרסת המשנה לא היתה נכונה. לעתים ידעו מה ההגהה הנכונה, ולעתים נחלקו איך יש לגרוס את המשנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2012 12:35 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | שותפיסוד
אני רק הערה קטנה
המאירי טוען (בהקדמה לאבות) כי הגמ' תיקנה לפעמים את המשניות כאשר חשבה שהן מוטעות (וזה ההסבר לחסורי מחסרא והדיחוקים), וכדי שלא תוכל לומר שהוא לא ממש התכוין שהמשנה-לדעת הגמ'- טעתה, הוא מדגיש ש/אין אדם בארץ שלא טעה.
ואם רבי טעה - לגר"א גם מותר |
|
אין קשר גדול בין הנושאים.
כמ"ש מ80 יכולות להיות טעויות בגרסאות התושבע"פ עד שנכתבה וכו', וזה אכן דרכו של עולם.
אנחנו עוסקים בטעויות של גדולי החכמים בראיית והבנת המציאות.
ובר מן דין, הנושא איננו האם תתכנה טעויות אלא מה היא הדרך הנכונה לבררן.
|
|
|
|
|