בית פורומים עצור כאן חושבים

הסבר לחטאי הראשונים - שאלה לחברי הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/4/2012 12:52 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

לגבי ב', לשם שבו ואחלמה לר' שלמה אלישיב, 

שותפי, התוכל לציין את המ"מ שהתכוונתי אליו?

בשמחה.
דרוש עץ הדעת בסוף ספר הדע"ה ח"ב, וכן בחלק שני עצמו בדרוש ג'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 12:56 לינק ישיר 

מקסמן, אני מתחיל להבין מעט את כיוון המחשבה שלך. הואיל נא לפרט. הבאת את הרמב"ן (לא הבנתי באיזה הקשר) וציינת שחכמינו ואבותינו היו חטאיהם בטעות יסודם. אשמח להבין כיצד בדיוק טעו ומה הייתה טעותם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 12:57 לינק ישיר 

בעב כתב -  ישחקו הנערים לפנינו = יגידו חבורעס

ועתה מתורץ איך בקלות ראש כזו מתו הנערים. הם מתו האהלה של תורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 13:30 לינק ישיר 

ת"ט
בוודאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 14:46 לינק ישיר 

קדיש

כמה הערות.

א. כתבת

אין לי בעיה עם העובדה שהוא (הגר"א) טעה

לי יש בעיה קשה מאד עם זה. אבל אני עדיין נאלץ להודות שזה קורה כאשר זה קורה. אולי כוונתך לאותו דבר? לסבל הכרוך בלהחזיק שני משפטים סותרים: שהגר"א היה מגדולי הגדולים ועם כל זאת שהוא טעה במקום פלוני שאפילו אני יכול להבין.

ב. כתבת

זה יהיה די שטחי לקבוע שהגר"א טעה במהירות נחפזת שכזאת

אכן לקבוע במהירות נחפזת שהגר"א טעה זו שטחיות ואפילו טפשות.

לקבוע שהגר"א טעה לאחר מחשבה מרובה זה משהו אחר. לפעמים זו חובה מן התורה לקבוע זאת. (אתה ודאי מכיר את הביטוי המפורסם "האמת אהובה מכל" ואף יותר מן הגר"א וכבודו).

ג. הצעה מהפכנית. האם יכול להיות שיש כאן בפורום כאלו שלא כדאי לדחות את דבריהם ב"מהירות נחפזת"? וכמה מהר זו "מהירות נחפזת"?

האם אצל מי שחושב מאד מהר אז תגובה לאחר שעה זו מתינות גדולה ואצל אדם אחר לאחר יומיים זו עדיין "מהירות נחפזת"?

ד. הפעם בירור מושגי.

האם אצל מי שיודע את המקורות ואת הסברות תגובה שנבדקה מול כל החומר הרלוונטי תחשב ל"שטחית"? מתי התייחסות היא שטחית ומתי לא? מה צריך לצפות מתגובה? איך בודקים אם  תגובה רלוונטית או לא?

ה. האם תוכל לפרט יותר מה הם הנימוקים לכך שעם ישראל עמד (מתי? בהר סיני? לאחר מכן? למשך כמה זמן?) במדרגה "רוחנית גבוהה"? מה נכלל בלהיות ב"מדרגה רוחנית גבוהה" לדעתך?

ו. בקשה כללית של התחשבות.

אל תסמוך על המעיין! זכור שיש כאן אנשים שטחיים הנחפזים למהר לקפוץ למסקנות. לכן צריך לבאר כל דבר באר היטב ולהצטייד בסבלנות מרובה. חוס על אלו שלא נחנו בכישורים כמו שלך.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 14:59 לינק ישיר 

ועוד בקשה, הדבר מצוי אצל כל מי שנכנס לפורום, שבפעמים הראשונות הוא יורה לכל כיוון, אנא תשתדל לא לירות לכל כיוון, הימנע מנגיחות אישיות, תתמקד בתוכן, בסבלנות ובענווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 15:15 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

ד. הפעם בירור מושגי.

האם אצל מי שיודע את המקורות ואת הסברות תגובה שנבדקה מול כל החומר הרלוונטי תחשב ל"שטחית"? מתי התייחסות היא שטחית ומתי לא? מה צריך לצפות מתגובה? איך בודקים אם  תגובה רלוונטית או לא?

ה. האם תוכל לפרט יותר מה הם הנימוקים לכך שעם ישראל עמד (מתי? בהר סיני? לאחר מכן? למשך כמה זמן?) במדרגה "רוחנית גבוהה"? מה נכלל בלהיות ב"מדרגה רוחנית גבוהה" לדעתך?

שוב התרגילים האלה ?!

מיימוני, אתה טענת שהגר"א טעה- עליך להוכיח את טענתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 15:16 לינק ישיר 

מיימוני,
איני יודע מה כוונתך בכך שיש לך בעיתיות עם כך שהגר"א טעה. הגר"א עם כל גדלותו היה אדם ובאפשרותו לטעות. כמובן שהטעות שלו תיהיה בדקויות יותר מאשר האדם הרגיל וככל שדעת האדם רחבה כך טעותו מזערית יותר. בל נשכח כי אני בהחלט מתווכח עם העובדה שהוא טעה (בנוגע לנידון דידן), אמנם אני מוכן לקבל זאת כאפשרות ברורה לחלוטין.

להמשך דבריך:
אני איני דוחה את דברי אף אחד במהירות נחפזת. מה שאני כן עושה - קורא את הטענות ומגיב בהתאם. ממאי נפשך? אם ידידנו צודק דבריו יוכיחו וטענותיי ידחו. אם אני צודק - אזי מלכתחילה הטענה לא הייתה טענה רצינית.

לגבי שטחיות: לשטחיות אני קורא אי העמקה בדברים. הסבר הכתוב בצורה הפשוטה ביותר שלו - דהיינו אמירת הכתוב כמו שהוא כתוב. ניתן להמשיך ולהיות שטחי תמיד ועל כך במליצה כבר הגבתי לאחד הכותבים: מי ירים את פניו של קין שנפלו שהרי נאמר: "למה נפלו פניך"... האם זו כוונת הפסוק באמת? או שאולי יש  מעט עומק מעבר לפסוק? וישנן עוד אין ספור דוגמאות שכאלו...
רק אציין - ידיעת כל המקורות אינה מכריחה הסקת מסקנות רצינית ממקורות אלו. זו מחלוקת ישנה בין הבקיאים למעיינים, האחרונים יטענו על הראשונים שהם כחמורים נושאי ספרים... והעובדה שהם יודעים את כל המקורות אינה מכריחה שהם מכוונים לאמת ע"י הסקת מסקנותיהם ממקורות אלו.
מה צריך לצפות מתגובה? שהתגובה תתיחס לנאמר בהודעה שאליה היא מתייחסת. כך שלענות תשובה של שורה אחת על שאלה של 20 שורות, זה לא רציני כלל וכלל.

לגבי מדרגתם הרוחנית של עם ישראל - זוהי נקודה לדיון. אני בא מתפיסה שעם ישראל הגיע למדרגה רוחנית גבוהה - אכן כך. מהיכן לי זאת? ובכן, מפורסם מאמרם של חז"ל - ראתה שפחה מה שלא ראה יחזקאל בן בוזי. ועוד את דברי חז"ל בעניין ירידת הדורות (הוי אומר שדורות ראשונים היו במדרגה הגבוהה ביותר). ובכלל, כל האפשרות לתקשר עם האלוקים קשר ישיר - נבואי, זוהי נחלתם של בעלי מדרגה רוחנית גבוהה מאוד. אפשר להרחיב אבל לדעתי זה מספיק.

חלילה לי לומר שיש כאן אנשים שטחיים. לדעתי אין זה נכון כלל וכלל ואם אמרתי זאת אני חוזר בי. יש כאן הודעות שטחיות והן לא נובעות מכך שהאנשים הם שטחיים אלא מכך שהם כותבים בצורה רדודה כי אולי תפס אותם דיכאון קל... איני יודע מדוע. אבל זו המציאות. אני תמיד מוכן לבאר את דבריי ואני אף לעיתים לא מבין את דברי האחרים ואבקש מהם לבאר את דבריהם באר היטב (אוכל לציין דוגמאות חיות בשטח). אין לי שום כישורים יותר מהממוצע וודאי לא יותר מאשר חברי הפורום... בסופו של דבר בל נשכח שאני מבקש את עזרתם ולא הם את עזרתי.

צבי, כתבת: ועוד בקשה, הדבר מצוי אצל כל מי שנכנס לפורום, שבפעמים הראשונות הוא יורה לכל כיוון, אנא תשתדל לא לירות לכל כיוון, הימנע מנגיחות אישיות, תתמקד בתוכן, בסבלנות ובענווה.
לא יריתי לשום כיוון. תוכל לעשות מעקב בהודעות ולראות ולהיווכח שרק הותקפתי. לדעתי יותר מצוי שהחדשים מתקבלים כאן כתמימים חסרי דעה שצריך ללמד אותם חכמה בינה ודעת שהרי הם שטופי מוח מהמשגיחים בישיבותיהם הקטנות... עשיתי כבר סקירת הודעות בתגובתי למואדיב שטען כמוך והוכחתי בעליל שתקפו אותי אם כבר ולא אני תקפתי.
להימנע מנגיחות אישיות? כמדומני שיש כאן יותר מ3 הודעות שלי שאני מבקש להישאר בנושא ולא להעביר את הדיון לפסים אישיים ולמרות זאת נתקלתי בהתנגדות וחלק מן המשתמשים כאן מנסים להוכיח בעליל שאני מתנשא וכו' וכו'... (מואדיב, דייר ועוד). כך שאני כן מתמקד בתוכן והם לא... סבלנות? אני מאוד סבלני. אני מנהל כאן דיון ארוך מאוד ומוכן לשמוע את כל הדעות ומשתדל להגיב לכולם מתי שהכותבים הם רציניים מצד עצמם.
ענווה? לא זכור לי שהתגאתי כאן על מישהו... ואם כן אחזור בי.

תוקן על ידי Kaddish ב- 01/04/2012 15:20:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 15:23 לינק ישיר 

Kaddish כתב:

...
חלילה לי לומר שיש כאן אנשים שטחיים. לדעתי אין זה נכון כלל וכלל ואם אמרתי זאת אני חוזר בי. יש כאן הודעות שטחיות והן לא נובעות מכך שהאנשים הם שטחיים אלא מכך שהם כותבים בצורה רדודה כי אולי תפס אותם דיכאון קל... איני יודע מדוע. אבל זו המציאות. ...

חלילה לי לומר שכותב הדברים המצוטט לעיל הינו שחצץ המתנשא על אחרים. לדעתי אין זה נכון כלל וכלל ואם אמרתי זאת אני חוזר בי. יש כאן הודעות מתנשאות שכתב, והן לא נובעות מכך שהוא עצמו שחצן ומתנשא, אלא מכך שהוא כותב בצורה שחצנית ומתנשאת,  כי אולי תפס אותו דיכאון קל... איני יודע מדוע. אבל זו המציאות. ...

(בחסות: אלמואדיב, מפעלות שיקוף בעב"מ)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 15:38 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

...
חלילה לי לומר שיש כאן אנשים שטחיים. לדעתי אין זה נכון כלל וכלל ואם אמרתי זאת אני חוזר בי. יש כאן הודעות שטחיות והן לא נובעות מכך שהאנשים הם שטחיים אלא מכך שהם כותבים בצורה רדודה כי אולי תפס אותם דיכאון קל... איני יודע מדוע. אבל זו המציאות. ...

חלילה לי לומר שכותב הדברים המצוטט לעיל הינו שחצץ המתנשא על אחרים. לדעתי אין זה נכון כלל וכלל ואם אמרתי זאת אני חוזר בי. יש כאן הודעות מתנשאות שכתב, והן לא נובעות מכך שהוא עצמו שחצן ומתנשא, אלא מכך שהוא כותב בצורה שחצנית ומתנשאת,  כי אולי תפס אותו דיכאון קל... איני יודע מדוע. אבל זו המציאות. ...

(בחסות: אלמואדיב, מפעלות שיקוף בעב"מ)
התנשאות מגיעה ממניה, את כולם פה הוא מאשים בדיכאון, והוא כנראה במניה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 15:42 לינק ישיר 

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9C_(%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 15:43 לינק ישיר 

Kaddish כתב:
מקסמן, אני מתחיל להבין מעט את כיוון המחשבה שלך. הואיל נא לפרט. הבאת את הרמב"ן (לא הבנתי באיזה הקשר) וציינת שחכמינו ואבותינו היו חטאיהם בטעות יסודם. אשמח להבין כיצד בדיוק טעו ומה הייתה טעותם?

לדוגמא: בתואל ולבן הבינו שזה דבר השם, ולפי זה שלחו את רבקה,
ולפי התורה וחז"ל לא חשבו נכון, יש לאו של לא תנחשו, וזה מה שאליעזר עשה בעצם,

חז"ל שואלים אייך מותר היה ליהודה למנוע את שלה לתמר ? הרי לא תנחשו, זה שער ואונן נפטרו לא אומר שהחיסרון בתמר,
מתרצים ששלוש פעמים זה כבר סימן = סטטיסטיקה, ואין כביכול עוברים על לא תנחשו, (זה לא אומר שזה נכון שתמר אשמה, אבל מותר לחשוש אין כאן לאו של לא תנחשו)

ככה גם תשאל על בקרובי אקדש, נכון שמשה פירש זאת כך, אבל חז"ל נותנים עוד הסברים למה נדב ואביהוא נפטרו,
כך גם בדרש דרש משה, אהרן דרש יותר נכון,

כלומר אם המציאות חוקי הטבע והתבונה הם רצון ודבר השם, ( כי דבר השם, גזרותיו ומחשבותיו וענין דרכיו, והדבור יאמר בכל אלה,)  אז יכולים לטעות,
אבל כל מעשה שהקדמונים עשו ?! הם היו לשם שמים !!! טעו אבל לשם שמים,
מה שאין כן מאז קרע מלכות בית דוד כמעט אין לנו כאלה אנשים גדולים, לא לחינם בוטל הנבואה,
החיסרון לא באלוקים ח"ו, רק במקבלים, כלומר לא האלוקים הפסיק לדבר אלינו, אנו הפסקנו לשמוע ולאזין לדבריו, יותר נכון אנו לא מתעניינים בדבריו,
כמו הדוגמא של המכוניות (הפרטיות לפחות) לעיל,
הרי זאת נבואה ממש שכל אדם מקבל בכל יום ויום מהאלוקים,
בכל זאת לאף אחד לא איכפת ולא מתעניין, עובדה שכולנו נוסעים כל יום עם משפחתינו אהוב לבינו, ועמלינו, ונכנסים למכוניות כאילו האלוקים הוא הבייביסיטר שלנו, זה דוגמא של להפוך את האלוקים עצמו לאלוהים אחרים,
לא לחינם באותו נשימה שאמר האלוקים אונכי השם אלוקיך, אמר גם כן לא תשא את שמי לשווא,
כי כל אלה שמדברים ועושים את האלוקים לבייביסיטר הם בעצם גורמים להרג הנורא הזה,

ויש הרבה לדבר בעניין
בהצלחה
max

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 15:43 לינק ישיר 

נו, הנה צבי שלנו שביקש לא לרדת לפסים אישיים וכו' וכו' וכו' תוקף אותי על כך ששאני לוקה במניה...
אני לא אגרור את הדיון הזה לרמות האלו ואתעלם מכך. רק אציג את הצביעות של המשתמש הנ"ל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 15:46 לינק ישיר 

מאקס, הסבר לי בדיוק היכן הייתה הטעות בדוגמא עם חטא העגל, או בדוגמא עם דוד ובת שבע. דוד ראה את בת שבע ולפי דבריך הרי זה לא היה במקרה כי אם מאת ה'. ועכשיו מה? זה אומר שהוא צריך לבוא עליה? לגרום להריגת בעלה?
לא ירדתי לסוף עומק דעתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 15:59 לינק ישיר 

Kaddish כתב:
נו, הנה צבי שלנו שביקש לא לרדת לפסים אישיים וכו' וכו' וכו' תוקף אותי על כך ששאני לוקה במניה...
אני לא אגרור את הדיון הזה לרמות האלו ואתעלם מכך. רק אציג את הצביעות של המשתמש הנ"ל...

חבל שאתה יודע לבקר את כולם ולדייק מאוד חזק בדבריהם, ולא שם לב לדברים שאתה כותב, הנה מואדיב העיר לך הערה מאוד חזקה, שזה לא חכמה לכתוב שאתה לא מדבר על הכותבים אלא על הכתיבות שלהם, ולא עוד אלא מוסיף שהם בידכאון קל, על אותו משקל הוא כתב עליך, ואני חיזקתי את הדברים שהתנשאות מגיעה ממניה, לך מותר לכתוב על כולם שהם בדיכאון, ואסור לכתוב עליך שאתה במניה,? אתמהה?!
עדיף שתתבונן טוב לתוך עצמך, אמא היתה אומרת בבית כאשר עם ילד אחד כולם במתחילים והוא בא לבכות לאמא, 'אמא כולם מתחילים איתי', אז האמא עונה אם כולם מתחילים איתך הבעיה היא בך ולא באחרים, קח את הדברים כמו בוגר, ותראה שזה לטובתך, וכמובן גם לטובת כל חברי הפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הסבר לחטאי הראשונים - שאלה לחברי הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.