בית פורומים עצור כאן חושבים

הסבר לחטאי הראשונים - שאלה לחברי הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/4/2012 21:28 לינק ישיר 

אני רואה לנכון להיות שותף בדעותיו של שותפיסוד. דעתו של הגר"א היא דעה של אדם שהיה חכם בצורה שכמעט ואין לנו השגה בה... לבוא ולהכריע כי הוא טעה יהיה יהירות שטחיות ושטות מצידנו.
בפרט שאין הכרח לדברים אלו וכמו שכתבתי כבר.
מ80, יכול להיות שמה שאתה אומר נכון. ממילא יובן הדבר שבזמן הנביאים בעלי הבתים והסנדלרים הפשוטים היו אנשים בעלי רוח הקודש ומדרגות רוחניות גבוהות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 21:29 לינק ישיר 

חשוב לציין את רשימת הפרשיות של הרמבם שקוראים ואין מתרגמין מעשה ראובן וברכת כהנים ומעשה העגל מן ויאמר משה אל אהרן עד וירא משה את העם ,פסוק ויגוף ה את העם ,ובמעשה אמנון במקום שנאמר אמנון בן דוד,

ומכלל לאו אתה שומע הרבה הן ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 21:32 לינק ישיר 

טוב,
חברים,
אני רוצה לומר שאני סיימתי כאן פחות או יותר... שמעתי את דעות חברי הפורום. היו דעות שמעניין היה לשמוע. אני חושב שצריך להרחיב אודותיהן. אציין לשבח את דבריהם של הרב מיכי אברהם, מקסמן, שנרב ומיימוני (אם כי איני מסכים עם דבריו כלל וכלל). וסליחה אם שכחתי עוד...
קיבלתי נקודות די מעניינות לחשוב עליהם ואכן אני מתכוון לפתח את הנקודות שהועלו כאן ואולי לחשוב על פיתרון ביני ובין עצמי. אם יהיה איזה רעיון שיצא לי אשמח לשתף אותכם בבוא העת ולשמוע דעותיכם.

תודה רבה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 21:43 לינק ישיר 

האנשים הפשוטים בתקופת בית ראשון היו בעלי מדרגות רוחניות גבוהות. אם ברצונך להבין את הדברים שבעבורם פתחת את האשכול, תצטרך להתייגע על לימוד הסוגיות. ב ה צ ל ח ה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 22:13 לינק ישיר 

מ80
ומרוב מדרגתם הם עבדו ע"ז, היו פגומים בין אדם לחברו, והביאו את החורבן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 22:22 לינק ישיר 

בעל,

מה שכתבת נכון בעיקר לדורות האחרונים של בית ראשון, ואילו הדורות של דוד ושלמה וחזקיהו ויאשיהו היו דורות צדיקים. ומכל מקום, אמר רבי יוחנן: טובה ציפורנן של ראשונים (אנשי בית ראשון) מכריסם של אחרונים (אנשי בית שני). שהגלות מתמשכת רק בגלל אהבת ממון ושנאת חנם (גמרא וירושלמי מסכת יומא).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2012 08:42 לינק ישיר 

הבה ונבדוק
נדב הביא מה שהתנ"ך כתב על שלמה.
מיד אחרי שלמה עובדים עבודה זרה ובגדול.
אז על מי אתה מדבר?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 02/04/2012 08:41:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2012 11:14 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מ80
ומרוב מדרגתם הם עבדו ע"ז, היו פגומים בין אדם לחברו, והביאו את החורבן.

כל דור שלא נבנה מימיו כאילו נחרבה מימיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2012 11:22 לינק ישיר 

גלון
וודאי תסכים אתי שיותר קל לשמר את הקיים מאשר לבנות חדש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2012 11:53 לינק ישיר 

אם כן הם הדברים, פרש את מאמר חז"ל כל שלא נבנה בימיו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2012 11:59 לינק ישיר 

לא לכל אמירה של חז"ל יש משמעות מעשית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2012 12:07 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
לא לכל אמירה של חז"ל יש משמעות מעשית.

???

אני משתדל שיהיה משמעות בדברי, אני גם משתדל לא להמציא ולשקר.
מסתמא חז"ל היו גם כאלה,
אלא אם כן באמת פעם היה חוטאים גדולים יותר....!!!
אולי סגרנו מעגל בהבנת הדורות הללו...

תקן אותי אם אני טועה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2012 12:10 לינק ישיר 

גלון
לו יהי כדבריך, אנחנו ודורות הראשונים שקולים. בימינו לא נבנה ובימיהם נחרב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2012 12:20 לינק ישיר 

לא לכל אמירה יש משמעות מעשית- יש אמירות פלקאטיות- אבל לא עומד מאחורים כל מעשיות.
למשל האמירה הזו- מה יהודי פשוט יכול לעשות עם האמירה הזו?
לאמירה הזו יש  משקל אם היתה נאמרת -למלך- לראש ממשלה, אבל מה לאמירה ליהודי פשוט, ולך ולי, מה אנחנו יכולים לעשות בנידון, נניח שהיום עוד אפשר להצביע בבחירות למפלגה שבמצע שלה יש בנין בית המקדש. אבל מה היה עד לפני 60 שנה? אגב מענין שאף אחד מהמפלגות החרדיות אין לה במצע בנין בית המקדש. בכל מקרה אין מה לעשות. רק לכתוב עליה בעצכ"ח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2012 17:25 לינק ישיר 

קדיש ואחרים,
בנוגע לטעויות אצל גדולים, אני חושב שצריך בירור עקרוני לגבי הנחות היסוד , ידועה המימרא על קושיא טובה שנשאלה על רע"א שאמרה שהקושיא נכונה על האופן בו השואל הבין את רע"א, אבל לא על רע"א עצמו.

אבל גם אם זו אמירה נכונה (כלומר שלא הבנו את דעת הגדול עד לסוף עומקה) דומני שטמונה בה הנחת יסוד עקרונית די בעייתית שסוברת שכשאנחנו לומדים תורה אנחנו מחויבים להבין את מה שהבין פלוני בה , דבר שמעבר לכך שספק אם אי פעם נוכל לאשרר אותו (בטח שלפי הגישה שטוענת כך) כי למעשה אין שום קריטריון שע"י אפשר לתקוע לידינו שאכן אני או פלוני הבין בדיוק למה אלמוני התכוון, בעיני יש בו טעות עקרונית בנוגע להבנת מהותה של תורה, מקובלתנו מחכמים שחובה עלינו ללמוד את התורה כאילו קיבלנו אותה היום מהקב"ה , ועוד תיקנו חכמים בברכות התורה לברך ה"מלמד תורה לעמו ישראל" , ללמדך שלמרות שמסורת חכמים היא זו המעבירה אלינו את התורה , ואת דבריהם ומימהם אנו שותים, את הלימוד בפועל מתחדש בכל עת דרך הקב"ה  שמאלפינו בינה , ואם כך מה אכפת לנו אם הגר"א או רע"א הבינו אחרת או יותר לעומק, אנחנו מחויבים להבין את התורה עד תום בכלים שיש בידינו, ואם ת"ח הקים גרסה הרי שזו התורה שלו (כמובא בקידושין ובע"ז) ודרכה הוא מתייחס לשאר דברי החכמים, כך שמותר ואף מצוה להראות על טעויות ושיבושים גם אם הגר"א רע"א או סופר מן אחר של תורה עם כל הכבוד הגדול שנמשיך לרכוש לו ,הבין אחרת.
                         אם לא נלמד כך התורה שבידינו תהיה משובשת כי כאמור למעשה אדם לא יכול תמיד לרדת לגמרי לדעת חבירו, וגם אם יכול "לא בשמים היא" ואין שום צורך אמיתי לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הסבר לחטאי הראשונים - שאלה לחברי הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.