בית פורומים שידוכי חרדים

יוסיף דעת יוסיף מכאוב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/4/2012 17:10 לינק ישיר 

יותם10 כתב:
ועוד דבר שיר אני לא יודע מאיפה הבחורים הלא חכמים שפגשת כי באופן יחסי אני נפגשתי עם עשרות בנות מכל חתכי המגזר החרדי וכמעט לא ראיתי חכמות כישרוניות כן אבל חכמה אני עדיין מחפש

כגבר לגבר.............

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2012 17:18 לינק ישיר 

יותם, היא יכולה להיות חברה גם אם היא פחות ממך.
ואין שתי מלכים מושלים בכתר אחד. 
כל אחד והחלק שלו בנישואין.

אני לא חושבת שהם לא חכמים, הן פשוט סטנדרטיים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2012 17:29 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
יותם, היא יכולה להיות חברה גם אם היא פחות ממך.
ואין שתי מלכים מושלים בכתר אחד. 
כל אחד והחלק שלו בנישואין.

אני לא חושבת שהם לא חכמים, הן פשוט סטנדרטיים.

הם ולא הן.

תגדירי סטנדרטיים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2012 17:31 לינק ישיר 

טעות הקלדה.

בחורים רגילים, לא מתבוננים על החיים יותר מידי, אולי חסרי ניסיון וחכמת חיים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2012 17:35 לינק ישיר 

צדיק: לא הבנתי מה אתה רוצה. שיר: אני לא עובד עם משקל חכמה ומודד יותר פחות אני מחפש מינימום של חכמה ולא מוצא אם היה הייתי נשוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2012 17:35 לינק ישיר 

צדיק: לא הבנתי מה אתה רוצה. שיר: אני לא עובד עם משקל חכמה ומודד יותר פחות אני מחפש מינימום של חכמה ולא מוצא אם היה הייתי נשוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2012 17:36 לינק ישיר 

מינימום חכמה אתה לא מוצא?????

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2012 17:38 לינק ישיר 

אי אפשר לומר על בנות שהן לא חכמות בהכללה אני נפגשתי עם כמה בחורות וחלקם הגדול היו חכמות מאד

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2012 17:40 לינק ישיר 

שיר. כשגבר מדבר על חכמה אני לא חושבת שהוא מתכוון לכשרונות. הוא מתכוון לחכמת חיים. וכמו הרבה נשים והרבה גברים - אין הרבה בחורים ובחורות עם חכמת חיים. מסיבה פשוטה. הם צעירים!!!

אז בחור שעבר בחייו ורוצה בחורה עם חכמת חיים, עליו אכן לטרוח כדי למצוא זאת.

גם את, כשאת אומרת שאת חכמה - את אולי מבינה את החיים, מקבלת אותם בצורה בוגרת, אבל לומר שיש חכמת חיים???? לא נראלי שיש הרבה מתיימרות לעניין. זה לא גאווה. זה הרבה עול של חיים על הכתפיים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2012 17:41 לינק ישיר 

צדיק כל אחד והמדד שלו בלי לפגוע אשריך שמצאת קח לך ותתחתן אל תחפש עוד דברים דעה קנית מה חסרת אני עודני מחפש ולא מצאתי כמעט כלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2012 17:42 לינק ישיר 

כנראה שזה לא הכל בחיים.

לא יודע מה אתה מחפש ועם מי נפגשת אבל שיהיה לך בהצלחה בכל מקרה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2012 17:47 לינק ישיר 

אנוני, אדם שערני למה שקורה סביבו יכול להגיע לחכמת חיים רבה יותר ממבוגרים ממנו שהם פחות ערניים.

אני רואה את זה במציאות, יש לי המווווווווון חברות שגדולות ממני במספר שנים משמעותי,
ועדיין חברות טובות ולעתים קרובות מתייעצות איתי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2012 17:50 לינק ישיר 

אוקי.. מסכימה.
אבל עדיין. יתכן והבחור צריך אחת שהיא בגדר 'אין חכם כבעל הניסיון' ולא 'איזהו חכם הלומד מכל אדם'...

והפער בין השתיים - גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2012 19:59 לינק ישיר 

בחורהנט כתב:
בחורים, אתם מחפשים חברה לחיים או משרתת או מה??? ואל תשכחו שחכמה וכשרונות די עוברים בגנים אז אם לא למענכם, עשו למען ילדיכם!!!

שאלת תם: האם יש תפקיד מיוחד לגבר ותפקיד שונה לאישה (כלומר האם יש טבע מסויים שמכריח תפקיד שונה לכל מגדר, או שמא שניהם שווים)?
התשובה לשאלה תגלה את נקודת ההנחה ממנה יצאת.

ואכן למי שיש אישה חכמה מסתבר שיהיו ילדים חכמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2012 20:15 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
הגעתי למצב שאו שאני מורידה בחורים או שהם מורידים אותי בגלל שאני יותר חכמה. (בלי להתגאות)
אכן, חמשה מתוך ששת הבחורים שנפגשתי איתם היו פחות חכמים ממני...

מה דעתכם:
האם באמת אישה שחכמה יותר מבעלה חייבת להיות דעתנית?
האם זה מחייב שהיא תהיה שתלטנית?

כל אדם שהוא יותר חכם (והוא יודע את זה...) מרגיש איזושהי עליונות על מי שפחות חכם ממנו.
מזה נובע שבהכרח אם החוכמה של אדם בולטת (ולא מתובלת בענווה) אז אנשים פחות חכמים ירגישו מאויימים בחברתו (מי שאינו חכם לא ירגיש עם זה בעיה שהרי בד"כ הוא יהיה תמים).
עכשיו יש בעיה נוספת, אישה חכמה לא תרצה מישהו שאינו חכם כלל, ואם הוא חכם מעט הרי במידה וחכמתה בולטת מאוד על פני חכמתו שלו הוא ירגיש מאויים. וזו בעיה ממשית.
(גם לכיוון השני, אישה לא תרצה מישהו שחכם ממנה בצורה יוצאת דופן, אם כי תסכים למישהו "קצת מעליה" בהתאם למוסכמה שהבעל צריך להיות "קצת יותר" בגיל בגובה בחכמה - ועדיף גם במשקל. יצויין שלכל הכללים ישנם יוצאים מן הכלל ובזה לא דננו).

יוצא שכדי להגיע לאיזון מסויים על כל פנים החכמה צריכה "לא להפריע", וזה יכול להיות רק אם יש משהו שמתבל אותה (כמו שכתוב לעיל, ועל כל פנים במידה הראויה, וכגודל החוכמה כך גודל הצורך, ועם זאת גם כך גדל הקושי...). וטוב וראוי אם יש את זה משני הצדדים. (כך אישה לא תפחד לקחת מישהו פחות חכם ואיש לא יפחד לקחת חכמה יותר).

העולה מכל האמור לעיל הוא שחכמה לבדה אינה מום, אך מה שמתלווה אליה בהחלט יכול להפריע, ושם הוא המפתח.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > יוסיף דעת יוסיף מכאוב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.