| נשלח ב-1/4/2012 15:31 |
|
| |
גדולי התורה של עצכ"ח - מי הם?
שלום, פתחתי אשכול בנושא זה ומשום מה נמחק... אם זה מצד ההנהלה אשמח לדעת מדוע. בכל מקרה ארצה לשאול, מי הם גדולי התורה של עצכ"ח, החיים בדורנו, דהיינו תלמידי חכמים שחברי הפורום אכן מחזיקים שהם גדולים בתורה ויראה? ומה הקריטריונים לקבוע שהם אכן גדולי תורה ובמה גדלותם מתבטאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2012 15:36 |
|
| |
קדיש
האשכול הקודם נפתח בניגוד לחוקת הפורום. אין לפתוח יותר מאשכול אחד לשבוע.
יש כנראה גם אי הסכמה בין המנהלים לגבי תוכן האשכול. וכי ברשימה אתה חפץ? או באאוטינג מי למד אצל מי? ויש כאן גם חשש להשמצות בחינת זה פוסל גדולו של זה.
אני נעלתי את האשכול הקודם. אנעל גם את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2012 22:11 |
|
| |
כיון שעבר שבוע ויותר מאז אשכולו הקודם של קדיש, אפשר לפתוח את האשכול הזה לדיון.
עדיין לא ברור אם יש לו הצדקה להתקיים. זה מאד תלוי בתגובות.
מסתבר שדרושה כאן יותר מאשר "רשימת מכולת". אולי יציינו חברינו מי בעיניהם מהווה דוגמא ומופת לפסק או לגדלות תורנית (ופילוסופית?). השמות והמאפיינים יכולים לשמש בהחלט כדוגמאות ללימוד.
מצד שני, נא להיזהר לא לפסול. (הבעת אי הסכמה לפסקים או למתודולוגיה של פסק עשויה להיות חלק מלימוד התורה מדור לדור, אבל צריך מאד להיזהר לא להיכשל באיסורי לה"ר, בזיון ת"ח ועוד).
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2012 22:49 |
|
| |
מבין גדולי התורה שאני מחזיק מהם נמצאים בראש הרשימה החזון איש והרב מבריסק. שתי דמויות שמהוות עבורי דוגמא ומופת לכל דבר שניתן לשאוף אליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2012 23:13 |
|
| |
קדיש, כדי שהדיון יהיה על רמה ותכליתי, כדאי שכל אחד שמציין שמות של גדולים, ינמק לפי תכונות וערכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2012 23:47 |
|
| |
קדישה עצכ"ח היא מהות דעת התורה בדורינו
מה אתה לא יודע את זה??
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2012 00:12 |
|
| |
סביר להניח שלשאלה פותח האשכול יש תשובות כמעט כמספר חברי הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2012 01:16 |
|
| |
זה דווקא יכול להיות מעניין ולפתוח צוהר על הדמויות הכותבות פה. אומנם זה רק פן רכילותי, אבל, מעניין ומסקרן.
אני אכתוב כאן שם אחד מתוך רבים מהם הושפעתי ברמה כזו או אחרת, הרב שלמה פישר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2012 01:22 |
|
| |
אני מושפע בעיקר מרבי מורי שגר בארץ ישראל בירושלים, אבל מה לעשות שהוא לא מוכר ועובד לפרנסתו קשה מאוד ולא לוקח שקל או דולר מצדקה, במילא והיות שהוא עובד קשה כל היום אף אחד בקהילה לא תראה אותו כתלמיד חכם וק"ו כאיזה בן תורה או מה,
אז אני מצטער שאני לא יכול לתת שם כי במילא אין טעם,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2012 02:34 |
|
| |
אם עוד לא ידוע: הרב גדליה נדל ע"ה, שתלמידיו או ליתר דיוק תלמידי תלמידיו פתחו את הפורום.
יש אשכולות עליו ועל שיטתו. וגם אני כתבתי מעט ממה שזכיתי לקבל ממנו.
לגבי שאר רבנים שהוזכרו כאן, אני מצטרף לבקשה לומר מה נמצא מיוחד בכל אחד מהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2012 02:52 |
|
| |
לצערי הגדול מאד, אני באופן אישי לא זכיתי להכיר אדם בן דורנו שהוא גדול אמיתי בתורה. חיפשתי, אך כנראה שלא חיפשתי מספיק...
הקריטריונים שלי הם:
1. שליטה בש"ס
2. מסירות בלתי מתפשרת לאמת. (ולא למוסכמות)
3. שליטה עצמית, התגברות על התאוות ויראת שמיים. (באיזו רמה? קשה לי להגיד, לכל הפחות יותר ממני.)
הקריטריונים האלה, בעיקר 2 ו-3, דורשים היכרות קרובה יחסית. דבר נוסף שמקשה את החיפוש.
תוקן על ידי מבקשטוב ב- 09/04/2012 02:54:49
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2012 03:02 |
|
| |
האמת שאני לא מבין את בקשת האשכול,
זה כמו השאלה לגבי מעמד הר סיני,
היה או לא היה ח"ו, זה שאלת שטות, כי אם התוכן נכון אז מה לי היה או לא היה, ואם התוכן לא נכון לא יעזור שהיה,
אותו דבר בעניין רבו של אדם, אם תוכן דבריו נכונים אז מה לי איך הוא ומה הוא, ואם תוכן דבריו לא נכונים מה יעזור כמה צדיק הוא,
אותי לימדו חז"ל שהלומד מרב אחד אין רואה סימן ברכה בלימודו,
הלומד חייב ללמוד מרבים, ובעיקר ללמוד תוכן,
כל השאר הם רק סימני דרך מן סטיסטיקה כזה, אדם שהוא צדיק וגם חכם כדאי ללמוד אצלו יותר מרשע וטיפש, אפי' שלפעמים אומרים תוכן נכון,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2012 14:39 |
|
| |
מבקש טוב
(ברוך הבא לפורום, אם טרם ברכתיך!)
כדאי היה האשכול הזה לבוא לעולם כדי לקרוא את הגדרתך.
חבל שלא זכית להגדיר את מו"ר הרב נדל ע"ה. הוא הבין כיצד התלמוד מסודר. הוא הבין מדוע השאלה היא שאלה ומדוע התשובה היא תשובה, או שלפחות הבין שזו המטרה בלימוד. לגבי אהבת אמת, כמדומה שנחן בה. ולגבי הסתפקות במועט, צריך היה לראות את ביתו ואורח חייו.
אני משער שגם אם אין ברמתו, יש עוד כאלו. ואולי יסכימו חברינו להצביע על רבנים שהם מכירים. נכון הוא שברגע שאדם כותב על רב שהוא מתפעל ממנו יש בזה אאוטינג מסויים שהרי זה סימן שהוא מכירו ואולי למד אצלו.
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2012 15:26 |
|
| |
מבקש טוב, ג' הקריטריונים שציינת מתבטאים היטב בדמותו של הרב מבריסק. כל מי שהכיר אותו ידע כי לאדם זה יש מסירות לאמת בצורה שלא תיאמן (עיין בספרו של הרב מלר "הרב מבריסק", חלק ג' שם מוקדש פרק שלם על מידת האמת של הרב מבריסק). שליטה בש"ס? אין צורך להאריך בכך. מידס? יראת שמיים? וכו'? פשוט לקרוא את הספר "הרב מבריסק" וכן את הספר "במחיצתם" שם מובאים עדויות על גבי עדויות מאנשים שהיו קרובים אל שולחנו של הרב ופשוט להתפעל מהעדויות על האישיות המדהימה הזאת...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2012 15:51 |
|
| |
רבותי הם רמב"ם ורמח"ל רבי נחמן ולייבוביץ ניטשה ואושו הרצל ובן גוריון רחל ורחל כצנלסון קפקא וקאמי ועוד רבים וטובים שפתחו לי שערים חדשים לתודעה ןלהכרת אמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2012 17:16 |
|
| |
שאלו כאן מי הם גדולי התורה של עצכ''ח ולא מי הם גדולי התורה של הכותבים דנן. קביעת זהות גדולי התורה של עצכ''ח אינו עניין הנתון להחלטת המסובין כאן, וכבר נקבעה במסמרות. לפורום יש מועצת גדולי התורה ובראשם מורינו ורבינו הרג''ס השוכן במיאמי ביץ עיה''ק. זר בל ישב על כסאו. יחי הרג''ס מלכנו לעולם ועד.
|
|
|
|
|