|
|
| נשלח ב-2/4/2012 17:22 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | מוטיביציאלי
להזכירך, שע"פ דין תורה מלכות שהורגת שישית מהעם, אינה נחשבת כמלכות רוצחת.
מעניין איך היו נראים קרבות צבאיים אם חכמי הפורום היו מנהלים אותם. |
|
חכמי הפורום לא ידועים כאיסטרטגים בעלי שיעור קומה. אבל התשובה שלך ממש קלאסית לטענו בחיטים והודה לו בשעורים מה גם שהיא מעט צינית.
אינני זוכר שאמרתי שאחד מהרמטכ"לים של הפורום היה עדיף לנהל את המלחמה הארורה ההיא (בקושי רס"ר משמעת יכול לצאת מכאן). אבל לא מעט דיו נשפך ולא מעט קולמוסים נשברו על מחדלי אותה המלחמה. התפיסה הרופסת של הן ולאו ורפיא בידיה היתה לעוכרינו מאז ועד היום ובפרט היום.
ודאי ראית את הפשרה של שרון שהתפרסמה לאחרונה על עניין "חומת מגן" אותו הפה המתרברב שאמר באנגלית העילגת שלו we will dethtroy (destroy in English) the PLO! DETHROY!a ... אותו אסטרטג מורם מעם בעל מוניטין שאמר גם פעם כשהיה שר (סר) "זה הקאזוס בלי"- עילה למלחמה בעברית...על דברים יותר קטנים (יחסית) מ7000 קאסמים על גוש קטיף. כרע נפל שדוד בגלל ש"דברים שרואים משם לא רואים מכאן". ומשפטי ראווה כמו "גדר ?אל תבנו אתם! שהערבים יבנו גדר!"
לאחרונה , יום אתמול- אומר ביבי נתניהו יר"ה : "צריכים מסים בשביל כפות ברזל". טול קורה מבין עיניך. לא צריך להיות גאון איסטרטג לומר שנהפכו עלינו סדרי בראשית כבר מזמן. אנחנו עם האוטובוסזים הממוגנים, אנחנו עם גדר המערכת, עם סיורי גדר עם "אכזריות", עם הביטוח המרקיע שחקים בגלל הגניבות למשחטות,עם פיגועי דרכים בדרך לכותל (היום בבקר) עם רציחות ילדים במערות תקוע, עם בעיות תהומיות עם משתפ"ים למיניהם (כי מי ערב לך שהם לא סוכנים כפולים?) .
קרא מעט מהכתוב בספרו של הד"ר אורי מילשטיין "תיק רבין: איך תפח המיתוס" ותשכיל מעט יותר בנושא המתמשך הנורא הזה. ועם כל זאת שם ה' נקרא עלינו וגבר עלינו חסדו . המדינה פורחת והשמש זורחת ומחדש בטובו בכל יום תמיד .
מוכר לי הנושא של שישית מהעם..אבל גם מוכר לי "ולא נפקד ממנו איש"... אז עם אמרות מצוטטות מהגמרא כמו שישית מהעם לא תבוא הישועה. מה גם ששם יש מחלוקת אם זה מלחמת מצוה או מלחמת רשות אבל לכולי עלמא לא מדובר במלחמת טיפשות. המשך יבוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2012 19:16 |
|
| |
מכל הדוגמות שהובאו - חלקן מוצדקות, חלקן שנויות במחלוקת וחלקן מגוחכות - ניתן ללמוד כי היו מקרים בהם כאלו שדבקו באידאולוגיה הציונית או אף נשאו בתפקידים בכירים סכנו חיי אדם לשווא. לא הבנתי איך ניתן ללמוד מכך ש"ציונים נחשדים על שפיכות דמים" בגלל היותם כאלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 01:17 |
|
| |
ומדברים אחרים תוכל להבין? שיעור פרטי אדון מטפחת?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 06:20 |
|
| |
חזרתי בי !
| מאירקה99 כתב: |  | ספר לנו מה ראית בחווה הסינית ? רצח ? |
|
לא רצח! שלומיאליות ומחדל! זה מה שראיתי.
רק שהפשיעה היתה בתכנון ומחלוקת... גונן (גורודיש) בר לב אריק שרון.. בטלמות מהצירים הדרומיים יותר.
וקרוב בעיני להיות מזידים. שוגג זה בטח לא. (הפרוטוקולים של ה9 באוקטובר שנעלמו..ויד נעלמה כתבתם על ניר נקי ומסודר).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 07:35 |
|
| |
| מוטיצביאלי כתב: |  | ומדברים אחרים תוכל להבין? שיעור פרטי אדון מטפחת? |
|
אם למשל תובא סטטיסטיקה שכאלו שמקבלים את האידאולוגיה הציונית נוטים יותר לשפיכות דמים או שיוסבר בצורה הגיונית קשר בין האידאולוגיה הזאת לרצח יהיה על מה לדבר.
דוגמות לקלות דעת של מנהיגים שלא לדבר על טעויות קיימות לרוב ללא קשר לאידאולוגיה שבה הם מאמינים, צריך להשוות בין מנהיגים שנשאו באידאולוגיות שונות וחלקו אחריות דומה.
אגב, לגבי הדוגמות המאוחרות (בודאי מהעשורים האחרונים) החרדים הלא ציונים אחראים לא פחות שכן הם היו חברים בממשלות ישראל בתקופה זו בדרך כלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 08:00 |
|
| |
קשר הגיוני? תמצא לי רצח הגיוני ואביא לך קשר הגיוני...ועוד כבודו מבקש סטטיסטיקה...
ההתבטאויות של הממשלה ציונית. יצחק גרינבוים וחיים וויצמן על המצב באירופה... התגובות שלהם לשליחים שונים. אבל כבר הזכירו..
ורק שתדע שאני אומר את זה מתוך כאב ודאגה. אני לא הולך להתחבק עם אחמדיניג'אד או לא התחבקתי עם ערפאת. המצב לא פשוט. הנוף הנשקף מהראיה הכוללת גם לא הכי מרנין...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 08:04 |
|
| |
אלו הדוגמות המגוחכות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 18:56 |
|
| |
מטפחת. לפי תגובתך נראה שאתה מסכים עם התנהלות כזאת של מנהיגים ועוטפי איצטלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 19:10 |
|
| |
| אליהו1000 כתב: |  | א. רוצחי דהן . ב. המאיימים ברצח על הגר"ח זוננפלד זצ"ל ג. אנשי הסזון . ד. שרון, שהקרב עשרות חילים במעברי המיתלה במבצע סיני, למרות הוראות מפורשות שלא לעשות כך, ולהמתין לחיל האויר שיפציץ אבל אז הכבוד של הכיבוש לא יהיה שלו . ה. כנ"ל מוטה גור בגבעת התחמושת . ו. בן גוריון בלטרון, כאשר בשל יריבות אישית עם יצחק שדה, שלח אותו באופן מכשיל, ללא סיוע על מנת שיכשל . ( נשלחו לשם עולים חדשים ניצולי שואה שלא ידעו להחזיק נשק, ונטבחו מיידית ) ז. תושבי הרובע שלא קיבלו עשרה אמיתית בתש"ח בשל הסכם עם עבדלה מלך ירדן . ח. אנשי המחתרות שעונו, הוסגרו, ואף נרצחו על ידי אנשי מפא"י . ט. יואל ברנד שהוסגר לבריטים עם תוכנית הצלת יהודי הונגריה . י. הכשלת תוכניות להצלת יהודים טרום שואה ושואה, כדי לא לפגוע בתוכנית הציונית ( עיין הספר הונומנטלי הציונות הפוסט אוגנדית במשבר השואה - רק 700 דפים של י' בן צבי ) ועוד רבות |
|
אני מניח שאם התכוונת לענות לפותח האשכול, אתה סבור שלר' חיים מבריסק היתה רוח הקודש, לחזות את כל המאורעות שהזכרת שהיו לאחר מותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2012 02:06 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | אלו הדוגמות המגוחכות. |
|
תהומי רצח בן אדם ויש תאריך ושעה מדוייקת. בני אדם נשרפו בכבשנים. ארלוזורוב נרצח. קסטנר נרצח. ולזה אדון מטפחת קורא "דוגמאות מגוחכות"? אולי יאמר לי כבודו מה הדוגמאות שרוצה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2020 15:01 |
|
| |
עולם הפוך ראיתי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2020 15:32 |
|
| |
היית רוצה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2020 16:07 |
|
| |
בוחן לבבות?
הייתי רוצה שאנשים לא יפטרו או ישחררו את עצמם מבידוד לרגל ההכנות ליום הקדוש וכל שכן לתפילות היום הקדוש עצמו בבתי כנסת.
אין הבדל מהותי בין הדוגלים בתשלום מחיר דמים עבור ארץ הקודש ובין הדוגלים בתשלום מחירי דמים עבור כל עניני קדושה בתקופת הקורונה. אלה ואלה ציונים במהותם. מקסימום אם תרצה ניאו-ציונים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2020 09:20 |
|
| |
מואדיב
| זיסלה כתב: |  | הגר"ח זצ"ל [ר' חיים מבריסק ]) אמר על הציונים כי הם חשודים על שפיכות דמים,
א. מי היו הציונים שנחשדו בשפיכות דמים, ומדוע?
ב. מה היה יחסו של ר' חיים מבריסק לציונות?
תודה למשיבים.
|
|
דוד המלך? יהודה המכבי?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2020 09:24 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | הגר"ח זצ"ל [ר' חיים מבריסק ]) אמר על הציונים כי הם חשודים על שפיכות דמים,
א. מי היו הציונים שנחשדו בשפיכות דמים, ומדוע?
ב. מה היה יחסו של ר' חיים מבריסק לציונות?
תודה למשיבים.
דוד המלך? יהודה המכבי? |
|
כל הציונים פרט לאלו שהצילו את הרב מבריסק.
|
|
|
|
|