בית פורומים עצור כאן חושבים

מכתב פתוח ליועץ המשפטי לממשלה (טיוטה, תציעו שינויים)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/4/2012 11:53 לינק ישיר 
מכתב פתוח ליועץ המשפטי לממשלה (טיוטה, תציעו שינויים)

א.נ.

אנו, רבנים, אנשי ציבור, חוקרים וסופרים פונים אליך על רקע הפרסומים בדבר "סגירת אתר בחדרי חרדים" ומבקשים להעמידך על ההשלכות ההרסניות של מעשה שכזה באם ייצא לפועל. אתר בחדרי חרדים כולל בתוכו מאות פורומים בעלי מיליוני הודעות שנכתבו במרוצת 10 השנים האחרונות ע"י מיטב המוחות במגזר החרדי ועוסקים בכל תחומי החיים המעניינים את הציבור החרדי בפרט והציבור האמוני בכלל, ולא פעם הם מצוטטים בספרים, עיתונים ומחקרים אקדמיים. אובדנם מרשת האינטרנט יסב נזק ציבור עצום הן לציבור הרחב בישראל והן לציבור החרדי.

אי לכך, אנו קובעים כי האינטרס הציבורי לחופש המידע מחייב עשיית המירב על מנת להבטיח שארכיון הכתבות והפורומים של בחדרי חרדים ייוותרו פתוחים לציבור הרחב. אנו מבקשים מהיועץ לשקול אחת מהחלופות הפוגעניות פחות מסגירת האתר, בדרגת חומרה עולה:

1. מניעת כתיבת הודעות חדשות ע"י משתמשים שלא מזוהים בשמם המלא ב"פורום בחדרי חרדים" (פורום מס' 771

2. מניעת כתיבת הודעות חדשות ע"י כל הכותבים ב"פורום בחדרי חרדים" (פורום מס' 771).

3. מניעת העלאת כתבות חדשות ל"אתר החדשות בחדרי חרדים".

4. מניעת כתיבת הודעות חדשות בכל מאות הפורומים ומניעת העלאת כתבות חדשות לאתר החדשות (לא מומלץ).

אם הדבר באמת נדרש אז אנו מבקשים לשקול קודם כל את חלופה מס' 1, קרי, סגירה "כירורגית" של "פורום בחדרי חרדים" בלבד (הפורום הגדול באתר שמספרו 771, שהוא פורום אחד מני מאות הנמצאין באתר "בחדרי חרדים") לכתיבה אלא ע"י כותבים המזדהים בשמם המלא כאמצעי שפגיעתו פחותה וישרת את התכלית של אי שיבוש החקירה שלמיטב ידיעתנו מהפרסומים עוסקת אך ורק ב"פורום בחדרי חרדים" (שמספרו 771) מבין כלל מאות הפורומים שבאתר.

בתודה מראש,
1.
2.
3.
.
.

תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 05/04/2012 12:23:24

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 12:54 לינק ישיר 

ניתן להצטרף כניק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 13:08 לינק ישיר 

נראה טוב. 

אם זה סופי. אני מפיץ לחברים באקדמיה.

צרו קשר עמי במייל [email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 13:10 לינק ישיר 

אזנים לכותל

תודה על היוזמה החשובה שלך, זה הנוסח שאני מציע.

לכבוד היועץ המשפטי לממשלה

בימים האחרונים נחשפנו כולנו בצער רב לחשדות חמורים של סחיטת אישים וארגונים בציבור החרדי בישראל באמצעות הנהלת אתר "בחדרי חרדים", אשר גבתה על פי החשד דמי חסות גבוהים תמורת מניעת השמצות; הכפשות; לשון הרע; רכילות והוצאת שם רע, בפורום החרדי "בחדרי חרדים". אתמול שמענו בחדשות על מחשבות אודות סגירת האתר והפורומים הקשורים בו, פניה זו נועדה להבהיר את אי הצדק שבצעד ענישה קולקטיבי ולהציע פתרון נכון יותר לבעיה.

הפורומים החרדיים באינטרנט, שקיימים כבר למעלה מעשור, תרמו ותורמים לקהילה החרדית תרומה רבה מאוד. הם מהווים פלטפורמה להבעת עמדות וקולות שונים בקהילה החרדית, לשיח אינטלקטואלי ומחקרי, לויכוחים ולהסכמות, לשיתופי פעולה חברתים, למחאות חברתיות, לחשיפת עוולות, ועוד מעלות שונות הנוגעות לחופש הביטוי. אלפים רבים מהקהילה החרדית, השקיעו את מיטב זמנם כשרונם ומרצם לשיח חשוב זה, במגוון רחב של תחומים: בהלכה; במנהג; בהיסטוריה; בפילוסופיה; באקטואליה; בחינוך; בתעסוקה; בכלכלה  ובעוד אינספור נושאים, וכל פגיעה בו עלולה להוות ענישה קולקטיבית בעלת השלכות חמורות ביותר.

בחינה רצינית של החשדות מעלה את המסקנה שהכוח המשחית וההרסני נוצר מהחיבור הבלתי נדרש בין פורומים פתוחים בהם מקיימים בני הציבור החרדי דיונים ביניהם ללא שום מטרה נוספת מעבר לדיון עצמו, לבין אתר חדשות עם הנהלה וכתבים שנועדה למטרות רווח. חיבור זה הביא על פי החשד לניצול של כוח אדיר בתוך הקהילה החרדית, ככלי מניפולטיבי לסחיטת כספים. הנסחטים האמיתיים אינם רק אותם אישים וגופים שנדרשו לשלם כספים לשמירת שמם הטוב, אלא גם כל אותם אלפי בני ערובה, שזמנם כשרונם ומרצם נהפכו לכלי שרת בידי רודפי בצע.

הצעד הנדרש אפוא הוא ניתוק הקשר שבין הפורומים החרדיים השונים לבין האתר, והחזרת המצב לקדמותו של פורומים עצמאיים ובלתי תלויים שנועדו כל אחד לדיונים בנושאים שעבורו הוא הוקם. בכך תימנע פגיעה קשה בחופש הביטוי ובעמל רב של רבים וטובים מכל החוגים והעדות בקהילה החרדית.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2012 13:29 לינק ישיר 

בן ציון

אתה נכנס לנבכי הענינים, זו לא עצומה כי אם המלצה משפטית.

ואם כבר, ההפרדה שאתה עושה בין הפורומים למגזין אינה נכונה, מדברים גם על סחיטה ושחיתות בפורומים, כמו מכירת ניקים וכדומה.

אני טרם השתכנעתי סופית על הדחיפות. לא נראה לי שבסגירת אתר נמחק החומר לנצח. אין דבר כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 13:52 לינק ישיר 

בן ציון

העוולות הגדולות הן לאו דווקא החשדות לסחיטה, כח המשחית המרכזי בפורום חדשות פתוח לכל הוא העובדה שכל ניק אנונימי מחזיק בידו אקדח טעון עם פוטנציאל רב נפגעים, ובהחלטה של רגע בידו לעשות בו שימוש רצחני ואכזרי על בסיס אינטרס של רגע. וזה אסור שיקרה!

בחברה החילונית, בה חיי הקהילה והתלות ההדדית הינה אוורירית ואינה גורם קרדינלי של חיים ומוות כשל החברה החרדית, יש מקום לפורום חדשותי פתוח לכל ורב השפעה. בחברה החרדית, הדבר בהכרח יוביל לאסון. עם סחיטה ובלי סחיטה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 15:01 לינק ישיר 

דיברתי עם בני בראון והוא הביע נכונות טנטטיבית לחתום. שלויימע, מבחינתי אם אתה לוקח את היוזמה הזו ומריץ אותה הלאה בכל צורה שהיא, אז תבורך, אני קצת מוגבל בסד האנונימיות שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 15:06 לינק ישיר 

גלגול העיניים לשמים כאילו רק עתה כולנו מזדעזעים לאור החשדות למעשי סחיטה מכוערים, אינה במקומה. זה שנים ע"ג שנים שאנו עדים למעשים שפלים ומכוערים של סגירת חשבונות אישיים - שאינם קשורים למעשיי סחיטה - בפורום החדשותי באמצעות פתיחת אשכולות בנוסח: "מי מכיר את פלוני אלמוני, פרטים בבקשה" כאשר המטרה המוצהרת היא להזמין את כל שונאיו ואוייביו של נשוא האשכול לשלוף חרבות, ואיש לא פצה את פיו. לפתע כאשר שומעים על אלמנטים פליליים של סחיטה, כולנו מזדעזעים? מבחינתי,'פלילי' הוא לא חמור מרצח!

בחברה בעייתית כשלנו, אין מקום לפורום חדשותי. נקודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 16:11 לינק ישיר 

גם אהבתם גם שנאתם גם קנאתם כבר אבדה וחלק אין להם עוד לעולם בכל אשר נעשה תחת השמש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 17:36 לינק ישיר 

אזנים, 

אני מדבר רק על עצכח, לא על בחח.
אם אשתכנע שהחומר בסכנת הכחדה, מה שעדיין לא בטוח, - אזי אתגייס לענין.
אם הענין רציני, יש לפעול בגלוי, לא באנונימי ולא כאן בפורום. חשבתילהריץ את הענין באמצעות 'פורום חוקרי החברה החרדית' במכון ירושלים לחקר ישראל, בו אני חבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 18:41 לינק ישיר 

אני בהחלט מוכן להצטרף. איפה חותמים? לדעתי אין צורך להעלות הצעות פרטניות מדיי, שכן הוא בין כה וכה יעשה מה שהמומחים ימליצו לו (היועמ"ש אינו איש מחשבים). די בהצבעה על כך שהסגירה נראית מאד בעייתית.
כך שהנוסח לא ממש חשוב. רק למחות על הרצון לסתום פיות, וקריאה להפריד את האנשים הפושעים מהפורום ותפקידו החברתי החשוב.
כדאי לשלב בקריאה גם קריאה להעניש את האשמים בכל חומר הדין, אבל להשאיר את הפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 19:00 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
אני בהחלט מוכן להצטרף. איפה חותמים? לדעתי אין צורך להעלות הצעות פרטניות מדיי, שכן הוא בין כה וכה יעשה מה שהמומחים ימליצו לו (היועמ"ש אינו איש מחשבים). די בהצבעה על כך שהסגירה נראית מאד בעייתית.
כך שהנוסח לא ממש חשוב. רק למחות על הרצון לסתום פיות, וקריאה להפריד את האנשים הפושעים מהפורום ותפקידו החברתי החשוב.
כדאי לשלב בקריאה גם קריאה להעניש את האשמים בכל חומר הדין, אבל להשאיר את הפורום.

מצטרפת לעצומה/קריאה.

אפשר לשלב גם הצעה שימונה מפקח על המערכת מטעם היועץ המשפטי שיבדוק שאכן חופש הביטוי נשמר ביחד עם שמירה על חוקי לשון הרע הוצאת דיבה ומניעת אשכולות/כתבות/טוקבקים מוטים ומכורים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2012 20:50 לינק ישיר 

לדעתי לא יהיה ניתן להגיע למידע על היקף הסחיטה,, אלא ע"י סגירת האתר.
ולדעתי על חכם מימוניי, להתחיל לחפש אכסניה חדשה לעצכ"ח. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 22:22 לינק ישיר 

חכם, מה הקשר בין פרשת הסחיטה לבין פורום עצכ"ח, למה שמישהו ירצה לסגור את פורום עצכ"ח בגלל זה?! זה הזוי, ונגד זה בדיוק מכוונת העצומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 22:28 לינק ישיר 

מוכן לחתום.

[אני מודה שאין לי מושג על מה שמספרים, שמעתי את הפרטים המוזרים לאחרונה, ואפשר להבין לכאורה את הטענה לפיה סגירת העסק תגרום למתלוננים חדשים להופיע - כמובן שאין לי מושג איפה זה עומד מבחינה חוקית. בכל מקרה יכאב לי מאד אם עצכ"ח יסגר ואינני רואה שום סיבה לעשות זאת בהקשר הפרשיה הנידונה].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 23:00 לינק ישיר 

אין כל עילה חוקית  דתית או מוסרית לסגור את עצכ"ח, הבעיה היא טכנית- הפלטפורמה שעליה  עומדת עצכ"ח היא ח"ח, ואם היא תסגר. מבחינה טכנית לא תהיה פלטפורמה. כי את זה מישהו צריך לממן ,הרי לתחזק את המחשב עולה כסף,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מכתב פתוח ליועץ המשפטי לממשלה (טיוטה, תציעו שינויים)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext