בית פורומים עצור כאן חושבים

פסיכיאטריה תלוית תרבות: מתי מוצדקת התערבות ולפי אלו ערכים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/4/2012 13:51 לינק ישיר 

דר הלפרין
יש הבדל מהתוי.
מטרת החוק להגן על הצבור. מטרת הטיפול הגוןראי שונה, ומכאן ההתייחסות השונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2012 13:51 לינק ישיר 

לד"ר הלפרין

גם לנידונים למוות נותנים כדור שממית אותם אז אולי תביא לאשכול זה גם את הנושא הזה?

הרחבת הנושא עד לעברייני מין נגרמה מהכותרת הכללית והבלתי  מוצלחת שנתן מיימוני לסיפור שעסק בחינוך ילדים בעזרת כדורים .
אין כל קשר בין הנושאים מפני שמהות העניין שונה לחלוטין .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2012 14:11 לינק ישיר 

העובדה שהמוסר לא מתחשבת עם ההלכה כבר הביאה את החורבן ,אונס ,הטרדות ,בגידות ,חמישים אחוז גירושין ,צער להורים לגורמים ולילדים ,פחד מהפרת אימון תמידי בין בני הזוג ,בקיצור חיים נהדרים.

ועכשיו שוב לשאלה המוסרית שכמדומני כבר עניתי עליה ,אין יותר מוסרי מלהציל בן אדם מהרס עצמי על ידי תיסכוליו מדימויו העצמי כלפי עצמו וכלפי חביריו ,וכשזה מה שמנהל לו את החיים הדיכאון הוא בלתי נמנע ,
אם כוונת כותבי הרשימות לאורך האשכול הוא לחנך בדרך שבעצם הכול מותר ושכל מצפון כאן יהיה מיותר ,זה כבר מגוחך כי פשוט תחזרו לדון על המוסר של חייבי מלקות ומיתות שגם זה כבר מגוחך לדון בו .
השיטה התורנית דוגלת שההלכה זה המוסר האמיתי ואין בלתה ,ובנידון דידן רואים את זה גם בשטח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2012 16:18 לינק ישיר 

[ביליצר,

כתבת - "אין יותר מוסרי מלהציל בן אדם מהרס עצמי על ידי תיסכוליו מדימויו העצמי כלפי עצמו וכלפי חביריו ,וכשזה מה שמנהל לו את החיים הדיכאון הוא בלתי נמנע".

אם כך, האם תתמוך בטיפול רפואי (כדורים+ניתוח) להמרת מין? הרי יש אנשים (מעטים, כך אני מקווה, ובכ"ז - כל אחד מהם עולם ומלואו) שחשים כי נולדו בגוף לא להם - גופם ממין אחד ונפשם ממין אחר. בעבורם, רק שינוי המין הביולוגי שלהם (כמו באמצעות נטילת הורמונים וניתוח) יפטור אותם מדיכאון ומן ההרס העצמי שהוא מביא. 
אני מניחה שאתה תומך ב"טיפולי המרה", בהם באמצעים תרופתיים ואחרים מנסים להפוך הומואים לסטרייטים. האם בעולם דמיוני, בו סטרייטים יהיו נרדפים על נטייתם (או סטייתם) המינית, ולכן זהותם תגרום להם דיכאון, תסכולים מן הדימוי העצמי וכמובן הרס עצמי בלתי נמנע, תמצא לנכון לאפשר להם לנסות ולהמיר את נטייתם באמצעות טיפולי המרה?

בקיצור, מה מנחה באמת את תמיכתך בטיפולים הנדונים כאן - המוסר? הדאגה לאדם הפרטי? ההלכה? הנורמות החברתיות? (ולא, הטענה כאילו אין הבדל בין כל אלה והם כולם עולים בקנה אחד היא לא תשובה טובה - גם הפסאודו אירוניה בה הצגת אותה לא הצליחה להסתיר את היותה פאתטית ולחלוטין בלתי מציאותית).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2012 17:15 לינק ישיר 

אמשלום

שוב ,השאלה איזה אלטרנטיבה את מביאה כתחליף ,אם המתירנות בנושא ,אז למה נתפסת לכדורים ?תמשיכי באותו קו של חוסר שביעות רצון מכל הגבלות התורה ועונשיו ,הרי הכדורים בסך הכול מגיעים לעזור להתמודד לאלה שמתקשים ורוצים לשמור על המגבלות ולהרגיש שוה בין שוים,ובפרט שאלטרנטיבה מתירנית הביאה לחורבן שהעליתי ,שמביאה אותנו למסקנות שגם בלי הגבלות דתיות צריך לסלול כאן דרך של הגבלות חברתיות כמו לא לעבור באדום כדי שנראה כאן עולם יותר מתוקן וכמדומני שאת זה אימצו הנוצרים .
גם אם החופש לא היה מביא איתו את התקלות ובעינייך לתת את החופש הוא המוסרי בניגוד לעמדה שהתורה היא המוסר האמיתי ואז ששוב אין כאן ויכוח מלבד נגיחה ,איזה פתרון את מביאה לתיסכוליו של אותו בחור במצב הנוכחי כשהמתירנות היא לא אופציה ?הרי גם תסכימי שבגבולות האלה מתן כדור הוא חסד הלא כן?.בשביל לנגוח הנושא הנוכחי הוא בשולי שוליים ואדרבה להגיד שאפו שלפחות יש קצה אושר להגבלה והתיסכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2012 17:17 לינק ישיר 

ביליצר (בלי יצר?)- יצא לך לדבר עם משפחות שאחד מבני הזוג הומו או לסבית? לי יצא. עם שני הצדדים. אתה עולה בחדר המדרגות ורואה על השלט שם של אשה ושם של גבר ובטוח שהכל טוב. כמה כאב ובדידות יש מאחורי הדלת, אתה לא יודע. היחס שלך לאונס ובגידות דומה. "אם אני לא שומע על זה, זה לא קיים". אין לי מידע על בגידות, אבל לצערי באונס אני מבינה. להיות נאנסת חרדית זה הרבה יותר גרוע מלהיות נאנסת חילונית. ובניגוד למה שאתה חושב, נפוץ לא פחות. את פירות השיטה שלך (שאין לי ספק שאינה נכונה תורנית) בהחלט רואים בשטח, אם רק לא עוצמים עיניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2012 17:48 לינק ישיר 

לא מתביישת ,
אני גם רואה את האושר של ההורים בעולם המתירני כשהם רואים את ילדיהם נשואים לבני ובנות מינם ואת האושר של ילדיהם ממערכת יחסיהם החברתיים והמשפחתיים ואני אכול קנאה ,יהיה זה מגוחך להתוכח איפה יש יותר נאנסות ומוטרדות או כל פשיעה בתחום כולל תיסכולים זוגיים לרחצה,
כמדומני שהמודעות לטיפול במקרי אונס בציבור החרדי עלתה יפה כמו המודעות לטיפולים נפשיים,ותמיד אפשר לשפר.

אהבתי את הביליצר בלי יצר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2012 20:30 לינק ישיר 

אתה צודק, יש עדיין גם הורים חילונים שמעדיפים ילדים אומללים העיקר שהשכנים יהיו מרוצים. כך היא גאולתן של ישראל.
אתה העלת את טיעון כמות הנאנסות. אני רק אמרתי מה המציאות האמיתית.
לא הבנתי מה זה תיסכולים זוגיים לרחצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2012 22:00 לינק ישיר 

עדיין יש ?הורה שמקבל את זה עושים מזה כותרת ,
תיסכולים זוגיים לרחצה את רואה באותם חמישים אחוז גירושין שכן התנערו מהתיסכולים,שזה כולל כמובן גם קושי תמידי בלהשים יד על הדופק שבן או בת זוגתך לא תפזול מעבר לעיניה וכו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 07:11 לינק ישיר 

[ביליצר,

זה לא כ"כ שייך לאשכול הזה, ובכ"ז חשוב לי להגיב - 
אין לך שמץ של מושג על היחס להומואים ולסביות בעולם החילוני הרחב. אתה מדמיין אותו מתוך מה שאתה מכיר, וזו שטות שיוצרת תמונה מעוותת של המציאות -  אתה שבוי בעולמך שלך ורואה הכל רק דרך משקפיך שלך. זכותך, כמובן, להמשיך ולחיות בתוך החזרת שלך, אבל לפחות הפסק להביך עצמך (ואת קהל שומעיך) ולהכריז בקול שהיא מתוקה מדבש.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 10:03 לינק ישיר 

אמשלום,
אני לא מאמין למשמע אוזני, את מדברת בטינופת בלי שום הצדקה, כמו שאת דורשת מביליצר קצת צניעות ביחס לקהילה שהוא לא מכיר, כך אני חושב שאת צריכה לדרוש מעצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 11:25 לינק ישיר 

אמשלום

לצערי אני מדבר מתוך ידיעה ברורה ואין לי מושג מאיזה מקום [תרתי משמע]את מגיבה כי זה מריח מאותו ירק ,והרבה,שבירכת עליו לאחרונה וכיונת על ברכתו לכל השנה ולא רק מטיבול לטיבול.
השמרנות במדינתינו נובעת בכל נושא זוגי מתוך אותם אחוזים גבוהים של שומרי גרעין המסורת בכל דרגה שהוא ,שזה רוב רובו של הציבור החילוני ,ואותם הורים גם יתעקשו על חופה עם רב כדת ועל ברית מילה וקל וחומר עם הקושי ,אם בכלל ,לקבל את ילדיהם כחד זוגיים ועוד עם אינטראקציה רגילה,הבושה והסטיגמה הוא נחלת הכלל והלעג והגועל האישי החברתי בפרט לגברים שתמיד היה פחות נסלח שומעים מכל עבר.אין ספק שיש קבלה ופתיחות לקהילה למרות הלעג והבוז כי הנאורות מחייבת,עד שזה מגיע לילדיך ,ואז אתה לא רק מתבייש לצאת מהארון אלא גם ממפתן ביתך .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 11:44 לינק ישיר 

"ואז אתה לא רק מתבייש לצאת מהארון אלא גם ממפתן ביתך"

לביליצר
כך כתבת.

אז מה אתה מספר לנו כאן?
שהמורשת הדתית בת אלפי השנים חלחלה ללבבות ?
הרי יש מקומות בדרום ארצות הברית שעד עכשו בן אדם שחור מתבייש בצבע שלו.

אז מה זה מוכיח?
זה רק מוכיח שהדת והמורשת הגזענית הורישו לעולם סטיגמות ושנאה ובושה וזה יקח מאות שנים עד שערכים של חופש משנאת השונה יכנסו ללבבות.
וטוב לדעת איפה אתה נמצא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 14:20 לינק ישיר 

צענע

זאת שתמיד מייחסת האשמות שמייחסים אליה למניעים של שנאה לדאגה גרידא למרות שהכתובים מוכיחים אחרת ,והנה היא מייחסת מסקנות שלא כתובות לעמדתי.
מי שמאמין שיש יצרן והוראות לא תצפי שינקוט עמדה אחרת ,בעיניו הבשריות האישיות ייתכן שיחשוב אחרת .בכל אופן את עמדתי לא נקטתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 14:47 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
צענע

זאת שתמיד מייחסת האשמות שמייחסים אליה למניעים של שנאה לדאגה גרידא למרות שהכתובים מוכיחים אחרת ,והנה היא מייחסת מסקנות שלא כתובות לעמדתי.
מי שמאמין שיש יצרן והוראות לא תצפי שינקוט עמדה אחרת ,בעיניו הבשריות האישיות ייתכן שיחשוב אחרת .בכל אופן את עמדתי לא נקטתי.

את עמדתך לא נקטת.
ממי אתה מפחד?הרי אתה ניק אנונימי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פסיכיאטריה תלוית תרבות: מתי מוצדקת התערבות ולפי אלו ערכים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.