בית פורומים עצור כאן חושבים

שמשון הגיבור - למהותה של הדמות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/4/2012 15:12 לינק ישיר 

קדיש

רשב"ם עה"פ "דן ידין עמו"

"וכי יעקב בא להתנבאות על אדם שנפל ביד פלשתים וינקרו את עיניו ומת עם פלשתים בענין רע. חלילה חלילה."

שים לב להתייחסות הדי לא מעריצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 15:33 לינק ישיר 

בעל בעמיו, 
דברי ר"א בן הרמב"ם ידועים. אם תרצה  מקורות רבים שחושבים כמותו ולא כמו החזו"א (לכאורה). ואוכל להביא כמובן מקורות לצד השני. אמנם אין בכוונתי כיוון שאני מגדיש וחוזר ומדגיש - אני מדבר כעת מנקודת הנחה שדברי חז"ל והתורה אמת כולם. מה שתואם את דברי החזו"א לצורך זה. מה שאומרים מפרשים אחרים - אינו מעניין אותי בדיוק כשם שלא מעניין אותי שמבקרי המקרא אומרים ששמשון הגיבור לא היה כלל וכלל. מובן?

מואדיב אכן דבריך נכונים ופעמים שחז"ל דיברו בגוזמאות או לשון ציורית. אמנם כאשר חז"ל אומרים דבר שלא משתמע לשני פנים כגון ששמשון חטא במקום מסויים ומידה כנגד מידה לקה באותו מקום, אין כאן מקום לפירושים נוספים מלבד לפרש באילו דקיות היה החטא שלו. זה הכל. אין בשום אחת מהשאלות שלי שהבאתי מדברי חז"ל שום דבר שניתן לפרש כגוזמא וכדומה. ולכן דבריך לא שייכים כאן כלל וכלל. והדברים פשוטים...

לגבי השמות - לא אין בהם בשביל להוכיח שבר קפרא לא אמר נכון במובן הפשוט של המשמעות. יש כאן לכל היותר (וזה גם כולי האי ואולי) שאלה על דברי בר קפרא וזה ניתן להסביר כמובן. איני מעוניין כלל להתחיל לדון בניתוחים של שמות של אבותינו, ולא בהסברים לדברי בר קפרא כי, שוב, אין זה המקום. אם תרצה להעיר הערות תוכל לעשות זאת אליי באופן פרטי.

תלמיד טועה, הראת כי הרשב"ם התייחס בצורה מעט שלילית לכאורה אל שמשון. מה ברצונך לומר?
(אגב, רוב המפרשים נוקטים אחרת מרשב"ם ורשב"ם כנראה רוצה להוציא מדעתם).

הושמטה פניה אישית לא ראויה - מ. משנה 

תוקן על ידי Kaddish ב- 15/04/2012 15:35:26

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 15/04/2012 16:04:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 15:38 לינק ישיר 

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 15/04/2012 16:05:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 15:45 לינק ישיר 

ידידי האחר, אוכל גם כן לכנות אותך בשמות אבל לא ארד לרמות האלה 
יתכן וחרדים לא חושבים וזה לא מעניין אותי. אם תרצה לומר שאני לא חושב אוכל להוכיח אותך על כך ובכל דרך שתרצה להוכיח לך שאני חושב יותר ממך באלפי מונים. לקרוא אותי לסדר? על מה בדיוק? על כך שאני פותח אשכול לדיון דן בגופו של עניין ולפתע נכנסים מספר פורעי חוק למיניהם שמלבד לדבר שלא לגופו של עניין ולכתוב הודעות ספאם לא עושים דבר? אגב מרשים לראות שתמיד מדובר באותם משתמשים שכתבו והספימו גם באשכול אחר שכתבתי וגם במקומות אחרים... 

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 15/04/2012 16:05:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 15:54 לינק ישיר 

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 15/04/2012 16:06:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 16:02 לינק ישיר 

אני משתדל לא לפגוע באחרים ומספר פעמים ניסיתי להחזיר את האשכול למסלולו אמנם מה לעשות שאתה ושכמותך מנסים להסיט (לא רק הפעם הזאת אלא גם באשכול הקודם שכתבתי) את הדיון למחוזות אחרים. וכאשר מדברים אלי בצורה מזלזלת כמו שאתה עשית לא אשאר חייב. מי שפתח בדיבור איתי בצורה מלוכלכת היא אתה ולא אני. כך שאכן עבירה גוררת עבירה ואולי העבירה שלך גררה אותי לעבירה? כן...

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 15/04/2012 16:06:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 16:09 לינק ישיר 

האשכול הזה אמור לעסוק בדמותו של שמשון הגיבור, ולא בדמותם של הכותבים. ההערות האישיות נמחקו, באופן שלא יפגע בדיון, ככל הניתן. אולם, מעתה, כל הודעה שתכיל נאצות, קללות וכתיבה ברמה של גן ילדים, תימחק, גם אם משום כך ילך לאבדון רעיון מדהים על שמשון, על ספר שופטים, או על התנ"ך כולו.
מ. משנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 16:11 לינק ישיר 

ישר כוח גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 16:14 לינק ישיר 

קדיש
הבה וננסה להתמקד.
שאלה בסיסית אחת שעלתה כאן, היא עד כמה חייבים לקבל את מסורות חז"ל בעניני אגדה, ובוודאי ידוים לך דברי רב שרירא גאון ורב שמואל בר חופני בנידון. ושאלה בסיסית יותר האם אלו מסורות או דרשות. שאלה נוספת, האם הדמויות התנכיות הם בהכרח אנשי הלכה במובן שמקובל אצלנו?
ברור שישנם רבים וטובים שהשאלות האלו נחשבות בעיניהן כשאלות שאסור לשואלם, ולדעתך בצדק, אולם כל דיון בנושא חייב להתייחס לשאלות אלו ולא לצעוק שמי שמעלה אותם הוא לא רציני. לא כל אפיקורס הוא בהגדרה לא רציני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 16:19 לינק ישיר 

צעג, שלום וברכה,
אתחיל מסוף דבריך - איני מסכים ששאלות אלו אסורות להישאל ואיני יודע באיזה בית מדרש נאסר לשאול אותם. לפי הידוע לי הם נשאלות וחוזרות ונשאלות אך המענה שניתן להם לא בהכרח עונה לשאלות.
אני מעלה כעת את השאלות ואני מקווה לקבלת תשובות שאינן דחוקות.

לגבי חז"ל - אין קשר כעת לחז"ל ולשאלותיי. אני שאלתי מספר שאלות על פשוטו של מקרא בספר שופטים. אין אף שאלה שנוגעת לדברי חז"ל. רק אמרתי שבדברים אלו אני יוצא מנקודת הנחה ששמשון היה שופט הגון וראוי שדן עפ"י משפטי התורה (שהרי מדובר אחרי קבלת התורה ומדובר על אדם שהיה שופט וכפי שהעיד עליו כותב הספר שופטים). אם כן מן הראוי שיתנהג כשורה. כיצד יש להתייחס למעשיו? והשאלות נשאלו. כעת אני מחכה לתשובה.
בינתיים סגנון התשובות שקיבלתי הוא:
רגע ואולי חז"ל לא צדקו? רגע ואולי התושב"ע לא אמת? רגע, ואולי אתה סתם חרדי משוגע? רגע, ואולי הגעת לפורום הלא נכון? רגע, ואולי שמשון באמת עבר על חוקי התורה והיה משוגע? רגע, ואולי צריך לדבר עם מנהל הפורום?
זה סגנון התשובות... על כך יצא קצפי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 16:27 לינק ישיר 

דברים שכתבת בעמוד הראשון, אתה מיתמם
א. ההנחה שלך לא בהכרח נכונה. ובכלל, לא מדובר לפי משפטי חז"ל כי אם לפי משפטי התורה. לא יאה לשופט הדן עפ"י התורה (גם אם לא עשה לפי חז"ל ונניח כדבריך) לבוא על זונה ולהימשך אחר נשים.
ב. אכל ושתה מאכלי פיגולים? איני יודע אם עשה כן.
ג. חז"ל מסבירים ששם החלה קלקולו - בעזה שבא על זונה, ושם גם לקה שנקרו לו עיניו וקרה לבסוף מה שקרה... הקלקול הוא קלקול רוחני לא גשמי. בעקבות כך בא הקלקול הגשמי. קראת פעם גמרא? או לפחות את הגמרא הזאת? אם לא, אמליץ לך לעשות כן לפני שאתה כותב דברים שהיה עדיף לך שלא לכתוב... (מדאגה לכבודך).

הרי הנ"ך לא מתיחס בצורה שלילית לזה שהלך לזונה- רק חז"ל אז פתאום חז"ל לא בעסק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 16:52 לינק ישיר 

ירוחם,

אמליץ לך לצטט את הדברים תמיד במלואם כדי להראות באיזה הקשר נכתבו הדברים. אחרת הדברים מעט נראים כשקר... (ואני מתבטא בצורה עדינה). לפעמים חצי אמת גרוע יותר משקר.
לעניינו:
אתה כתבת כך: "וכן שמשון שם החלה קילקולו? אז באיזה כח הוא לקח את שערי העיר הכבדים מעזה בחוף לחברון אשר בקצה ההר?"
כתוצאה מאי הבנה שלך את דברי חז"ל הסברתי לך שחז"ל הסבירו ששם הוא התקלקל מבחינה רוחנית - עשה חטא. וכתוצאה מכך שם הוא לקה ותפסוהו הפלשתים - עזה.
אין כלל קשר לשאלות שלי על שמשון לדברי חז"ל אלו... ולכן גם התלוננתי על אי ההבנה שלך בדברי התלמוד.

וכעת אשמח אם תענה לשאלותיי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 16:59 לינק ישיר 

קדיש

קהלת פרק א פסוק טו    מְעֻוָּת לֹא יוּכַל לִתְקֹן וְחֶסְרוֹן לֹא יוּכַל לְהִמָּנוֹת:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 17:12 לינק ישיר 

ירוחם,
בראשית א,א :"בראשית ברא אלוקים את השמיים ואת הארץ...".
(אגב, סליחה שלא הצלחתי לנקד, כיוון שרשמתי זאת מעצמי ולא העתקתי זאת בהעתק-הדבק כמו את רוב ציטוטיך ומקורותיך שבאים מתוך חיפוש בתוכנות מחשב למיניהם...).

תוקן על ידי Kaddish ב- 15/04/2012 17:15:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 17:14 לינק ישיר 

עיר וקדיש
רק רציתי להביא לתשומת ליבך שהרשב"ם לא חשב שחטא של שמשון היה ב"דקי דקעס"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שמשון הגיבור - למהותה של הדמות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.