|
|
| נשלח ב-15/4/2012 21:40 |
|
| |
צענע וירוחם, מי חינך ונתן מכות לשלמה המלך ??
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2012 22:00 |
|
| |
מקס אם לאדם יש 300 נשים ו700 פילגשים, מה דעתו על מצבה של האשה ותפקידה- ברור
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2012 22:38 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
אם לאדם יש 300 נשים ו700 פילגשים, מה דעתו על מצבה של האשה ותפקידה- ברור |
|
מה פתאום, להפך אם כל כך הרבה נשים רצו אותו אז כנראה הוא סיפק להם את רצונם, אז בסך הכל הוא היה עבד לאלף ואני עבד לאחת,
למה באמת עוד לא קרה שאלף גברים התחתנו עם אישה אחת ?? הרי היה ויש מספיק נשים שמיליונים רצו\ים אותה,
מה שאין כן אישה שתצליח להיות בתפקיד ציבורי קרה וקרה בכל שנות ההיסטוריה עד ימי הרומאים,
נסכם את העניין במילה אחת, אישה מצליחה תצליח בכל מקרה, אף אחת לא עומד להם בדרכם,
בכיינים יהיה כל הזמן משני המינים,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2012 22:56 |
|
| |
מקס אם לאדם יש כמה נשים- אין לו אפילו אשה אחת. יש לו כמה נקבות, בשביל כסף וכבוד אפשר לקנות הכל
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 08:48 |
|
| |
לא מבינה איך הנושא אותו העליתי נגרר למחוזות כה רחוקים.
שאלת הרביה היא שאלה אבולציונית כבדת משקל, כיום שלטת תאוריית המלכה האדומה, על ידה מוסברים שרידות הרביה הזוויגית. ואין לה כל קשר לשוביניזם או לפמיניזם. שאלת הגידול והחינוך, גם היא איננה קשורה לנושא. וודאי שיש שוני מנטלי גדול בין גבר לאשה, אין ע"ז כל וויכוח. הצורך בקשר חם לילוד עפ"י תאוריית ההתקשרות של בולבי, יכול להנתן רק על ידי האם. החינוך לעולם אמור להעשות ע"י האב. כשכל בן זוג משלים את הנצרך בתפקיד השני. כמו"כ מטלות הבית השונות אמורות להתחלק לפי כישורי בני הזוג, כשלכל אחד כישוריו המיוחדים. אין לאף אחד עליונות או נחיתות, יש שותפות מלאה.
סגנון הדיבורים כשל המובאות בהן פתחתי, חלף זמנם מן העולם. המערכת הזוגית היא מערכת רבת פנים והבטים, שכל צד בה נזקק לצד השני להשלימו, וכל אחד לא מתקיים כראוי ללא תרומתו של השני. הצדדים מביאים כל אחד חלקו וסיועו בשווה לפי טבעו וכישריו. ואם הכל מתנהל כשורה כל צד מתעטר בשני, והידידות ההדדית אמיצה. וככך גם ראוי שיכון הסכם ההתקשרות ביניהם. הסכם השווה במחויבותיו וזכויותיו, השווה באחריותו, השווה בהתייחסותו לבאים בהסכם.
הערתי עוד, שהשתתת רעיון הדת והאמונה על תזה שוביניסטית עתיקה מערערת את תוקפם לאור תובנות בני זמנינו, ופלא אצלי שעדיין ישנם כיום אנשים שאלו הרעיונות שלהם. היות וישנן כאן בפורום רבנים, אשאל שאלה הלכתית. חברתי הטובה עומדת לבוא בברית נישואין בקיץ הקרוב, אך היא לא מסכימה בשו"א שהברית תיערך כמו שהיא מסודרת בהלכה השמרנית. היא רוצה שוויון זכויות וחובות מלא לאשה כמו לאיש. האם אפשרי לערוך הסכם נישואין אזרחיים התקפים גם מהבט הלכתי?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 09:11 |
|
| |
אילה
כתבת:
"האם אפשרי לערוך הסכם נישואין אזרחיים התקפים גם מהבט הלכתי?
"
לאיזו הלכה כוונתך, פרט לזו השמרנית?
ומהי תיאורית המלכה האדומה?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 16/04/2012 09:12:45
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 09:54 |
|
| |
בעל במה פוגע הסכם הנישואים =כספים. בהלכה? החופה יכולה להערך כדת משה וישראל. ולאחר החופה מיד יכולים לעשות כל הסכם- או לפניה.
האם יש רק הלכה שמרנית? תשאל את אם שלום? וכבר ראיתי שהכלה נתנה טבעת לבעלה מתחת החופה והרב אורדוקסי למהדרין- .לא מחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 10:44 |
|
| |
| אילהרוטלוי כתב: |  |
לא מבינה איך הנושא אותו העליתי נגרר למחוזות כה רחוקים.
שאלת הרביה היא שאלה אבולציונית כבדת משקל, כיום שלטת תאוריית המלכה האדומה, על ידה מוסברים שרידות הרביה הזוויגית. ואין לה כל קשר לשוביניזם או לפמיניזם.
שאלת הגידול והחינוך, גם היא איננה קשורה לנושא. וודאי שיש שוני מנטלי גדול בין גבר לאשה, אין ע"ז כל וויכוח. הצורך בקשר חם לילוד עפ"י תאוריית ההתקשרות של בולבי, יכול להנתן רק על ידי האם. החינוך לעולם אמור להעשות ע"י האב. כשכל בן זוג משלים את הנצרך בתפקיד השני.
כמו"כ מטלות הבית השונות אמורות להתחלק לפי כישורי בני הזוג, כשלכל אחד כישוריו המיוחדים. אין לאף אחד עליונות או נחיתות, יש שותפות מלאה.
סגנון הדיבורים כשל המובאות בהן פתחתי, חלף זמנם מן העולם. המערכת הזוגית היא מערכת רבת פנים והבטים, שכל צד בה נזקק לצד השני להשלימו, וכל אחד לא מתקיים כראוי ללא תרומתו של השני. הצדדים מביאים כל אחד חלקו וסיועו בשווה לפי טבעו וכישריו. ואם הכל מתנהל כשורה כל צד מתעטר בשני, והידידות ההדדית אמיצה.
וככך גם ראוי שיכון הסכם ההתקשרות ביניהם. הסכם השווה במחויבותיו וזכויותיו, השווה באחריותו, השווה בהתייחסותו לבאים בהסכם.
הערתי עוד, שהשתתת רעיון הדת והאמונה על תזה שוביניסטית עתיקה מערערת את תוקפם לאור תובנות בני זמנינו, ופלא אצלי שעדיין ישנם כיום אנשים שאלו הרעיונות שלהם.
היות וישנן כאן בפורום רבנים, אשאל שאלה הלכתית.
חברתי הטובה עומדת לבוא בברית נישואין בקיץ הקרוב, אך היא לא מסכימה בשו"א שהברית תיערך כמו שהיא מסודרת בהלכה השמרנית. היא רוצה שוויון זכויות וחובות מלא לאשה כמו לאיש.
האם אפשרי לערוך הסכם נישואין אזרחיים התקפים גם מהבט הלכתי?
|
|
א. בולבי אינה הלכה למשה מסיני.
ב. מה לעשות שהתורה שלנו היא די שובניסטית, ויש שתי ברירות: א. או לקבל את מה שיש, ב. או לחתוך חלקים מהתורה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 10:48 |
|
| |
מטפחת,
אולי בין צענע החכמה באדם + תגבורת של ירוחם לבין שלמה המלך השוביניסט ששם את כסא אם המלכות מעל כסאו ?
אם כי כוונתי המקורית היתה בין לעמדה הלא טובה כ"כ של מקס, לזו הלא טובה בזכות עצמה שיצגה אילה.
תוקן על ידי אישציפור ב- 16/04/2012 10:51:43
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 11:07 |
|
| |
אילה כתבה: הצורך בקשר חם לילוד עפ"י תאוריית ההתקשרות של בולבי, יכול להנתן רק על ידי האם. החינוך לעולם אמור להעשות ע"י האב. כשכל בן זוג משלים את הנצרך בתפקיד השני. אם זה לא שוביניזם אז מה כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 13:06 |
|
| |
שמעתי פעם על מושג הלכתי הקשור במילים כדת משה וישראל. לא זוכרת בדיוק, אבל בערך זה הולך כך, הסכם הנישואין לא תלוי רק בחוק היבש אלא תלוי בהסכמת חכמי אותו הדור. גם דברים שעפ"י החוק היבש אמורים להיות נוהגים כהלכתם, אם מסכימים חכמי אותו הדור שעפ"י הנתונים ראוי להיות שונה הרי שהדבר יקבע על פיהם. א"כ, אני שואלת, מדוע שמועצת חכמי הלכה ידועים לא תעשה חושבים מחדש על מעמד האשה וחלקה בברית הנישואים. יוגדרו נהלים חדשים המתאימים לרוח החשיבה העדכנית. מושגים כמו מסורבת גט, בגידה, מחויבות אישות, ועוד הרבה דומים, כאלו המפקידים בידי צד אחד יתר זכויות, יבוטלו. ותחתם יבואו מגוון חדש של סעיפים שקולי ושווי זכויות נטולי כל אפליה. (למעיר 'מה זה כן שוביניזם'?. שוביניזם איננו נסיון לשינוי תכונות, איננו נסיון להקניית כישורים שאינם וכדומה. שוביניזם הינו תפיסת עולם המייחסת עליונות רעיונית או בכורה לקבוצה מסוימת שתנאים אלו או אחרים מקנים לה את העליונות המדומה. שוביניזם הינו תפיסת עולם מעוותת המקנה זכויות עודפות לחזק וליכול לקחתם בזרוע, תוך התעלמות מחסרונותיו הוא והזדקקותו לצד החסר שבו. שוביניזם הינו תפיסת עולם המתבטאת בחסימת אפשרות מימוש מבעלי כישורים שאינם מגדריים טבעיים. שוביניזם הינו תפיסת עולם הדומה לתפיסות הגזעניות או הפשיסטיות, הוא אנטי אנושי. ומשים את השוביניסט כשליט טוטליטרי על המופלה והמזולזל. אני חוזרת ושואלת, האם למישהו יש מידע בקשר לחוזה נישואין אזרחי שיענה על דרישות הלכתיות מסורתיות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 13:54 |
|
| |
אילה, נראה שאת או שמא חברתך מנסה כאן ללכת עם ולהיות בלי או להפך, את לא יכולה גם לרצות להתחתן בחתונה אזרחית מתוך גישה שלא מקבלת את ההלכה וגם שזה יהיה כדת משה וישראל, דבריך מבוססים על סתירה מובנית.
בנוגע לצורך שחכמים יתכנסו וידונו מהסגנון שאת מציעה אני בעד ואני מעריך שזה יקרה במוקדם או במאוחר, אלא שאני נוטה להעריך שהם לא יבואו מנקודת המוצא שלך, וממילא גם לא יגיעו לאותן תוצאות, אבל בענין הזה נראה לי שבאמת עדיף שלא לרתום את העגלה לפני הסוסים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 14:27 |
|
| |
איני יודעת איך אתה קורא את המשפט העברי בנוגע לאישות. אני קוראת אותו כך, מיסוד האישות, כמגן מפני פריצות בלתי מרוסנת, כמגן מפני התפוררויות הנובעות מתקלות רגעיות ומקומיות, כבונה תאים משפחתיים בעלי מחויבות ואחריות ראויים להתפתחות וצמיחה תקינה של פרטיו, כאפשרות נוספת לארגון חברתי במינונים סבירים וטבעיים המקנים יציבות תמיכה סבירה לפרט, ועוד תועלתיות פרטיות וחברתיות דומות. באשר לתנאי ההתקשרות הנזכרת, ישנה במסורת ההלכתית תפיסה מיושנת הרואה את האשה כקנינו של הבעל, כמחויבת לו יותר מאשר הוא מחויב לה, כמיועדת לרצותו ולספקו בחוב שונה מאשר הוא חייב לה, כנחותה באשר לאפשרות פירוק ההסכם, כנחותה בעוד סעיפים מגוונים. ובכלל מנשבת מההלכה רוח הרואה באשה חפץ שנעשה עמו טובה וחסד במה שמקבל, כשהוא עצמו משמש ככלי שימוש ועזר לצד השני. אני סבורה שאנשי דת יהודיים הם האמורים להיות אמונים על הסכם כזה בהעמדת תובנות ישנות מול תובנות מעודכנות, בחישוב כל העבר והשלכותיו מול העתיד והטמון בו, בשיכלול מתמיד של סעיפי החוזה בדיוק ככל ההשתכללות ההלכתית מדור דור. בזה אני רואה את רצוני בחוזה המעוגן במשפט העברי וההלכתי. אם עדיין חכמי הדת הגבריים דבקים במסורת השוביניסטית האחראית לכל החסרונות המצויות כיום בחוקה הזאת, האם לא הגיע הזמן שיוכנסו בה כל השינויים הראויים. וגם שואלת, כיום טרם הוכנסו השינויים בגדול, האם אין איזו אפשרות לקיים חוזה מתוקן שצמוד לאיזה מועצת חכמי הלכה, המכירים בעוולות ההלכתיות ומוכנים להתגמש בהם. אחת כמוני שלא רוצה בשום אופן להרגיש ולהתחייב על חוזה המקנה לי חובות יותר מאשר זכויות, ההופך אותי מאישיות חופשית לנתינה מוגבלת. האם אין לי ברירה אלא להתכחש למקום הדתי הטבעי אליו אני שייכת. ומה עושות אחרות הדומות לי ולחברתי? האם אנו ראשונות לפקוח את העיניים?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 16:29 |
|
| |
אילה, זה לא ענין של "איך אתה קורא" יש מקורות ואם לומדים אותם מתוך כבוד וענוה אפשר להבין אותם. בכל מקרה עיקרי הדברים הם 1. אישות נועדה להסדיר את חיי הפרט הן במובן העכשוי-מיידי (יצירת מחויבות בין איש ואשתו, נקיות הקשר מתאוותנות ואגואיזם מוגבר וכו') והן במובן הנצחי (יצירת יחוס ברור לילדים שנולדים דרך זיווג מסוים ומהם לדורות אחריהם , כיחידים עם מקום מוגדר בתוך מכלול העם). 2. קנין בתורה מורה על זיקה מחייבת בין גורם מסוים (לאו דוקא חפץ קנין חל גם על בני אדם,קרקעות וכן על התורה עצמה "קנין תורה") לאדם , האופן בו נוצרת זיקה כזו משתנה ביחס למושאים הנקנים, אבל הצד השווה בכולם הוא שהוא נעשה מכח דעת האדם הקונה ומכח החברה (או בית הדין שמייצג אותה) שמקבלת (או לא) את הקנין הזה. וזה נושא רחב מאוד שחלקים נרחבים בש"ס ובפוסקים דנים בו, ולא רציני לנסות ללמד אותו על רגל אחת, מעבר לסיכום קצרצר דוגמת מה שכתבתי כאן. בנוגע לקנין אישות היות ומדובר כאן על קנין שנועד לייצר מסגרת שחלה בה הדדיות , הרי שנדרשת דעת מקנה של האשה כדי שהקנין יחול, כך שאם אשה לא סומכת על הגבר שיעניק לה את צרכיה ואת החופש שלה , באמת אין סיבה אמיתית שתסכים להיקנות לו, ואגב זה גם תנאי מכונן שמחייב בניה של הקשר באופן שיתאים למטרות האישות שהגדרתי בסעיף 1.
אמנם כיום נוצרו אי אלו קלקולים הן מהבנה מוטעית של מושג הקנין בכלל ובאישות בפרט , והן כתוצאה משימוש לרעה של כל מיני גורמים (גבריים ונשיים גם יחד) בכח שבידם לצרכי צבירת ממון כח וכד' תוך בגידה במסגרת המשפחתית, ואלו ודאי נושאים שמחייבים תיקון, אבל התיקון לא צריך ולא יכול להעשות דרך ביטול היסודות השכליים של מוסד האישות , אלא דרך הבהרה שלהם, וענישה של מי שמנצל אותם לרעה. לצערי זה די נמנע כיום כיון שאין בית דין תורה ראוי לשמו בעל אוטונמיה משמעותית לפסיקה ובעל שיניים מספקות לאכוף את החלטותיו, בדרכי היושר והצדק הראויים (יש יאמרו שהמצב החלש של בתי הדין הרבניים במדינה ,הוא תוצר של התנהלות לא ראויה וכד' , וכנראה גם בזה יש יותר ממשהו, ולכשיהיה אפשרות לתקן יהיה רלוונטי לדון גם בזה בע"ה), אבל זה העיקרון, והוא זה שישלוט לכשנצא מהמצב המעוות והסבוך בין דת למדינה בו אנו נמצאים כיום. מקוה שהואלתי לך (או לקוראים/ות אחרים/ות) במשהו, אם יש שאלות אשמח לשמוע ואשתדל לענות בהתאם. ובינתיים , המשך יום נעים לך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 16:29 |
|
| |
ככה מסתדרים עם הכל. גם דת השכונה וגם התאמתה למאוויים האישיים.
מה לעשות והדת היהודית היא שובייניסטית. האישה, חמת מלאה, וכו'. וכשזה לא מוצא חן, האפולוגטיקה תענה את הכל.
|
|
|
|
|