בית פורומים עצור כאן חושבים

דת ואמונה שוביניסטיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/4/2012 16:37 לינק ישיר 

אלי,
אם יש לך שאלות אתה מוזמן לשאול .
אם יש לך טענות אתה מוזמן לגבות אותם.
הוצאת שם רע על בסיס חלקי ציטוטים , בתוספת מלוא החופניים עמארצות  אינה מהוגנת אינה ראויה וממילא לא תתקבל בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 17:11 לינק ישיר 

בקשר למה שכתבת בסעיף הראשון אני פחות או יותר מסכימה, כתבתי כך בהודעתי האחרונה. לאחר תקופת הסתגלות הדדית ראוי שיגיעו להסכם מיסוד. וכאמור ע"ז אינני חולקת.

בקשר למה שכתבת בסעיף השני, אני די המומה איך אתה לא שם לב באיזו תפיסה גברית אתה שבוי, ואת מה אתה מנסה להצדיק.

האשה מקנה משהו יותר משהגבר מקנה? אם ההסכם הוא הדדי, והקנין הוא הקשר, הרי ששתיהם נקנים ונקשרים אחד לשני באותה מידה בדיוק.
האשה זקוקה לחסדו של הגבר יותר ממה שהוא זקוק לחסדה? אתה יודע מהי השנה לספירה?
האשה ראויה לחופש אחר מאשר הגבר? שתיהם נכנסים לברית קשר הכוללת את סעיפי ההתחייבות וכל צורך בחופש או מחויבות כולל את שתיהם בשווה.

איני דורשת כרגע הפרדת דת ממדינה, ולא זהו הנושא. אני דורשת הפרדת הדת ממדיניות גברית, וזה בוער מאוד לאור העובדות הנחשפות בתקשורת חדשים לבקרים. ולאור התחושה הנודפת מתפיסת עולם גברים התופסת את האשה כברואה לצורכו, והשוללת ממנה זכויות שוות בדיוק לזכותו.
כיום משמשות בבתי משפט שופטות רבות העושות מלאכתן נאמנה לא פחות מאחיהן הגברים, ואולי הגיע הזמן שנשים יביעו דעתן בגלוי בכל הקשור להלכה וצורותיה, ויפתחו את כבלי הלכות אישות להתאמה מחודשת.

בתי הדין נטולי שיני אכיפה כתוצאה מיחס מפלה הנהוג בהם ירושה מחשיבה גברית שתם זמנה. לו היו מגלים אותו יחס לנשים כגברים, היו זוכים לכבוד הראוי ולגיבוי מלא.

אין צורך לנצל את ההלכה לטובה, יש צורך לשנות את ההלכה כמותאמת לצרכים האנושיים כיום. והצעתי דרך פשוטה לזה. הכפפת חוקי האישות למועצת הלכה, בדיוק כמו אותם סעיפים משתנים עפ"י סעיף דת משה וישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 17:23 לינק ישיר 

אילה,
נראה לי שנגעתי בנקודה רגישה אצלך, כך שחפירה נוספת בזה כרגע לא תביא את הדיון למקום טוב או בריא יותר.
 בכל מקרה אבהיר, אני לא מאמין בתפיסה גברית ונשית  , בסופו של יום המציאות היא אחת , האופן בו בני אדם (וזה כולל גברים ונשים למקרה שזה לא ברור מאליו...) קולטים אותה ומתייחסים אליה היא רק שיקוף שלה , ממילא אין בעיני משמעות לתפיסה גברית או נשית בהקשר הנוכחי, מה שמשמעותי הוא הענין הנידון לכשעצמו לפני שהשיקוף האישי ו/או המגדרי נעשה.
                    בכל מקרה , כל הדיבורים על הזדקקות נשית לחסדים וכד' לא ממש קשורים למה שכתבתי, ומגיעים בעיקר מהשלכות שלך ו/או אם נשתמש בטרמינולוגיה שהזכרתי כאן משיקוף לא נקי ביחס לדברים שכתבתי.
                       בברכה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 17:55 לינק ישיר 

איני מבינה לאיזה נקודה רגישה אתה מתכווין. אולי אתה חושב על גרושין או משהו כזה? אינני נשואה, יש לי חבר על בסיס מכבד ושוויוני לגמרי. באם פעם נחליט לכרות בינינו ברית נישואין, וודאי לא אסכים שיהיה זה הסכם חד צדדי. אינני נקנית לאף אחד ואינני מתחייבת כלום יותר מאשר שמתחייבים לי.
וע"ז אני שואלת האם ישנה אפשרות הלכתית להסכם הגיוני ושיוויוני.

כוונתי בהזקקות לחסדי הגבר התייחסו לדבריך על חשש מאי מחויבות הגבר לסיפוק צרכי האשה. בהסכם השוויון שאני מציעה אין אפשרות כזאת, כי משמעותה פירוד וביטול החוזה. רק בהסכם השובה את האשה בידי הגבר מתעורר חשש שכזה.

הלוואי והשיקוף אותו אני מבקשת בערבו של יום, היה משתקף כמו שאני רוצה. המציאות המורגלת בעיוותה והמונעת בכוחנות לא מתחשבת משתקפת אחרת לגמרי בחיי היום יום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 18:10 לינק ישיר 

צר לי אילה,
אבל לא כתבתי בשום מקום שהגבר מחויב לסיפוק צרכי האשה. (למרות שזה נכון במובן מה , לא התייחסתי לענין הזה כיון שהוא נוגע לפרטי ההסכם)
בנוגע לקנין לא מדובר על הסכם חד צדדי , אלא על מה שיוצר את עצם המסגרת של קשר האישות, ההסכם נידון בכתובה, ובו (או באי אלו הסכמי נישואין אחרים ) יש מקום להכנסת רצונות אישיים קונקרטיים, כך שאם מה שחשוב לך הוא ההסכם הקונקרטי בינך לבין בעלך לכשתנשאו , בדר"כ אין בעיה להכניס אותם להסכם כלשהוא כתוב או בע"פ סטטי יותר או דינמי יותר.
              אם כוונתך לעקירת עצם האופן בו נוצרת מסגרת של אישות דומני שזה לא דבר שיתאפשר לך, לא כל עוד אין סנהדרין ולהערכתי גם לא אחרי כן, לפחות בטווח הקצר הנראה לעין. (כי הדבר קשור לנושא הקנין באופן רחב וכולל יותר כפי שכתבתי למעלה, וזה תלוי בשינוי התנהלותי גלובלי של בני האדם בכלל והעולם הכלכלי בפרט דבר שלא רלוונטי בטווח הנראה לעין)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 19:05 לינק ישיר 

צר לי, אבל אתה לוקח תבנית ברורה ומנסה ליצור איתה את מה שאין באפשרותה.

חוזה הנישואין ההלכתי כמות שמוכר היום, מתייחס לאשה כנקנית לבעל, משנקנית לו איננה רשאית להביא לביטול החוזה אלא באמתלאות משונות, וגם אז היא שבויה בידי גחמאותיו.
חוזה הנישואין ההלכתי כמות שמוכר היום, מתייחס לאשה כחפץ הנתון לחסדיו של הבעל, משנעשית קנינו היא חדלה מלהיות עצמאית או בעלת שותפות אמת במסגרת חייה, היא נתונה בידי בעל חייה.
חוזה הנישואין ההלכתי כמות שמוכר היום, נותן תחושה לאשה שהיא הצד החלש, שהיא הצד הנשלט, שהיא נתונה לחסד, שהיא נזקקת, ועוד תחושות דומות.

אין בו לא שיוויון רעיוני ולא שיוויון פרקטי. הוא מנוסח חד צדדית מנקודת מבט גברית התופסת את האשה כחפץ-אישות, ככלי-עזר, כאביזר עיטור, וכסוג אדם נחות.

כל ניסוח סינגור ופיתול אפולוגטיקני אינו עוזר, הוא רק מדגיש ומבליט את ההבדלים תחת מסיכת שיויוניות מעושה.
איני מחפשת סעיפי היגון חריגים ולא הבעת רצונות אישיים, אני מחפשת שיויוניות מוחלטת הנובעת מתוך הבנה שכך ראוי שיהיה ולא שכך כדאי שיהיה.
אני מחפשת הסכם היוצא מנקודת הנחה, שאיננו שונה מכל הסכם שותפות אנושית, כ"ש וכ"ש כשהוא נוגע לשותפות במה שהכי אנושי.

אני מתפלאת כל פעם מחדש, איך הגברים עדיין שבויים במעין חלום פרעה במצרים שהיהודים הם עבדיו מחוק טבע.

תוקן על ידי אילהרוטלוי ב- 16/04/2012 19:05:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 19:54 לינק ישיר 

אילהרוטלוי כתב:

צר לי, אבל אתה לוקח תבנית ברורה ומנסה ליצור איתה את מה שאין באפשרותה.

חוזה הנישואין ההלכתי כמות שמוכר היום, מתייחס לאשה כנקנית לבעל, משנקנית לו איננה רשאית להביא לביטול החוזה אלא באמתלאות משונות, וגם אז היא שבויה בידי גחמאותיו.
חוזה הנישואין ההלכתי כמות שמוכר היום, מתייחס לאשה כחפץ הנתון לחסדיו של הבעל, משנעשית קנינו היא חדלה מלהיות עצמאית או בעלת שותפות אמת במסגרת חייה, היא נתונה בידי בעל חייה.
חוזה הנישואין ההלכתי כמות שמוכר היום, נותן תחושה לאשה שהיא הצד החלש, שהיא הצד הנשלט, שהיא נתונה לחסד, שהיא נזקקת, ועוד תחושות דומות.

אין בו לא שיוויון רעיוני ולא שיוויון פרקטי. הוא מנוסח חד צדדית מנקודת מבט גברית התופסת את האשה כחפץ-אישות, ככלי-עזר, כאביזר עיטור, וכסוג אדם נחות.

כל ניסוח סינגור ופיתול אפולוגטיקני אינו עוזר, הוא רק מדגיש ומבליט את ההבדלים תחת מסיכת שיויוניות מעושה.
איני מחפשת סעיפי היגון חריגים ולא הבעת רצונות אישיים, אני מחפשת שיויוניות מוחלטת הנובעת מתוך הבנה שכך ראוי שיהיה ולא שכך כדאי שיהיה.
אני מחפשת הסכם היוצא מנקודת הנחה, שאיננו שונה מכל הסכם שותפות אנושית, כ"ש וכ"ש כשהוא נוגע לשותפות במה שהכי אנושי.

אני מתפלאת כל פעם מחדש, איך הגברים עדיין שבויים במעין חלום פרעה במצרים שהיהודים הם עבדיו מחוק טבע.

תוקן על ידי אילהרוטלוי ב- 16/04/2012 19:05:09

במילים אחרות, את לא רוצה שהגבר יקנה את האשה כמו שהמשנה מנסחת את זה, את לא מוכנה שאשה שהיא מנאפת תהיה חייבת סקילה כי היא מועלת מעל בגבר שלה, את רוצה 'התחייבות הדדית', את רוצה או ששניהם לא יהיו חייבים סקילה או שניהם כן, במילים אחרות 'תורה חדשה', אין בעיה, אבל אין לזה קשר לדת משה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 20:12 לינק ישיר 

גם אתה מתחמק מהבשורה אותה אני מציעה, והופך אותי לנוגדת דת משה.

אשה מנאפת חייבת סקילה ולא גבר מנאף, כי אין מושג גבר מנאף. הרי הגבר יכול לישוא כמה נשים שרוצה לאחר שלקח אשה אחת. זהו מבט חד צדדי בה האשה ניקחת ונקנית, והגבר רק מעצים את שבטו, משפחתו, וקנינו האנושי. גם הבת הייתה קנויה לאב בתפיסה העתיקה, וביכולתו למוסרה למי שיחפוץ.

כיום פסה התפיסה ההיא מכל וכל, ועד כמה שידוע לי גם בתקופת חכמי התלמוד דברים כאלו היו אסורים בתכלית, והם לא היו מנוגדים לדת משה, כי כבר הבינו שמה שנכון לתקופה נושנת לא נכון לתקופה מתפתחת יותר. מדוע שלא נרחיב הלאה את ההתקדמות ונחולל שינויים בתפיסת הזוגיות. מה שנכון חוקתית לתקופה ההיא לא נכון להיום. מי מחליט אלו חוקים משתנים ואלו חוקים נשארים קבועים.
האם בזמנינו יעלה על הדעת לחייב גבר סקילה על בגידתו? במה הוא שונה מאשה בוגדת?

אשה מעולם לא היתה נקנית, היא הייתה ניקחת תמורת מוהר לאביה וניתנת תמורת טובות הנאה. כיום זה לא נהוג בשום מקום. אז מדוע לא נכונן את ברית הזוגיות על פי תפיסה אנושית מתורבתת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 20:52 לינק ישיר 

אילהרוטלוי כתב:
גם אתה מתחמק מהבשורה אותה אני מציעה, והופך אותי לנוגדת דת משה.

אשה מנאפת חייבת סקילה ולא גבר מנאף, כי אין מושג גבר מנאף. הרי הגבר יכול לישוא כמה נשים שרוצה לאחר שלקח אשה אחת. זהו מבט חד צדדי בה האשה ניקחת ונקנית, והגבר רק מעצים את שבטו, משפחתו, וקנינו האנושי. גם הבת הייתה קנויה לאב בתפיסה העתיקה, וביכולתו למוסרה למי שיחפוץ.

כיום פסה התפיסה ההיא מכל וכל, ועד כמה שידוע לי גם בתקופת חכמי התלמוד דברים כאלו היו אסורים בתכלית, והם לא היו מנוגדים לדת משה, כי כבר הבינו שמה שנכון לתקופה נושנת לא נכון לתקופה מתפתחת יותר. מדוע שלא נרחיב הלאה את ההתקדמות ונחולל שינויים בתפיסת הזוגיות. מה שנכון חוקתית לתקופה ההיא לא נכון להיום. מי מחליט אלו חוקים משתנים ואלו חוקים נשארים קבועים.
האם בזמנינו יעלה על הדעת לחייב גבר סקילה על בגידתו? במה הוא שונה מאשה בוגדת?

אשה מעולם לא היתה נקנית, היא הייתה ניקחת תמורת מוהר לאביה וניתנת תמורת טובות הנאה. כיום זה לא נהוג בשום מקום. אז מדוע לא נכונן את ברית הזוגיות על פי תפיסה אנושית מתורבתת.

כנראה שנשמט ממך, או שאף פעם לא ידעת,
בתורה כתוב: דברים פרק כד (א) כִּי יִקַּח אִישׁ אִשָּׁה וּבְעָלָהּ וְהָיָה אִם לֹא תִמְצָא חֵן בְּעֵינָיו כִּי מָצָא בָהּ עֶרְוַת דָּבָר וְכָתַב לָהּ סֵפֶר כְּרִיתֻת וְנָתַן בְּיָדָהּ וְשִׁלְּחָהּ מִבֵּיתוֹ:
דברי המשנה: תלמוד בבלי מסכת קידושין דף ב עמוד א האשה נקנית בשלש דרכים.
על אלו דברים את מדברת שהיו אסורים בזמן התלמוד בתכלית שהתורה היתירה והתלמוד אסר?
בגידה של גבר היא בגידה מוסרית, בגידה של אשה היא בגידה הלכתית, ובזה לא השתנה כלום, מי שמשנה ממציא תורה חדשה, אולי זכותו, אבל אין לזה קשר לתורת משה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 21:20 לינק ישיר 

אילה
זה נשמע כאילו התעוררת בוקר אחד וגילית את הסבל האנושי שגורמת ההלכה.

באשכול סמוך כתבתי מהם הפתרונות האפשריים אבל משתמע מדברייך שלך נדמה שההגיון משחק כאן איזשהו תפקיד ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 21:24 לינק ישיר 

כנראה שלא הבנת, או שאף פעם לא תרצה לדעת,
כתבת: בתורה כתוב דברים פרק כד (א) כִּי יִקַּח אִישׁ אִשָּׁה וּבְעָלָהּ וְהָיָה אִם לֹא תִמְצָא חֵן בְּעֵינָיו כִּי מָצָא בָהּ עֶרְוַת דָּבָר וְכָתַב לָהּ סֵפֶר כְּרִיתֻת וְנָתַן בְּיָדָהּ וְשִׁלְּחָהּ מִבֵּיתוֹ:
ואני משיבה: נכון. זה מתאים לתקופה בה אשה הייתה ניקחת! היו משלמים לאביה מוהר ולא משנה אם היה זה  מנוול או מוכה שחין, והאומללה הייתה הופכת מרכוש האב לרכוש הבעל. כיום לפי הידוע לי גם לפי דת משה, אדם שימכור בתו יענש חמורות.
מסכימה שכך היה בזמן התלמוד, ועל זה אני ממליצה לשנות. מדוע מכירת בנות והתעמרות בהן מובן שלא מתאים כיום, והפיכת נשים לקנין אישותי, לא מובן שלא מתאים כיום.

כתבת: בגידה של גבר היא בגידה מוסרית, בגידה של אשה היא בגידה הלכתית, ובזה לא השתנה כלום, מי שמשנה ממציא תורה חדשה, אולי זכותו, אבל אין לזה קשר לתורת משה.
ואני חוזרת ואומרת: בגידת ניאופית של אשה שייכת לתפיסה שהאשה חפץ אישותי בידי הגבר. משזה ישונה הכל ישאר בגידה מוסרית. מי החליט אלו הלכות מיושנות יוחלפו ואלו הלכות מיושנות יונצחו?

בתורה גם כתוב שנערה הנאנסת סותמים את פיה בהנצחה תחת רוצח הנפשות. כיום דיין הלכתי שיחווה דעתו כך, אשתדל ומקווה שגם אתה תשתדל, לא לדור איתו באותה פלנטה. אז האם אנחנו נגד דת משה? לא ולא, דת משה נכתבה בשעתו כמותאמת לחשיבה ההיא. כיום הכל השתנה, ומשום מה רק הסכם האישות נשאר בקבעונו.
לא הגיע הזמן לגלות קצת התחשבות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 21:42 לינק ישיר 

אילהרוטלוי כתב:
כנראה שלא הבנת, או שאף פעם לא תרצה לדעת,
כתבת: בתורה כתוב דברים פרק כד (א) כִּי יִקַּח אִישׁ אִשָּׁה וּבְעָלָהּ וְהָיָה אִם לֹא תִמְצָא חֵן בְּעֵינָיו כִּי מָצָא בָהּ עֶרְוַת דָּבָר וְכָתַב לָהּ סֵפֶר כְּרִיתֻת וְנָתַן בְּיָדָהּ וְשִׁלְּחָהּ מִבֵּיתוֹ:
ואני משיבה: נכון. זה מתאים לתקופה בה אשה הייתה ניקחת! היו משלמים לאביה מוהר ולא משנה אם היה זה  מנוול או מוכה שחין, והאומללה הייתה הופכת מרכוש האב לרכוש הבעל. כיום לפי הידוע לי גם לפי דת משה, אדם שימכור בתו יענש חמורות.
מסכימה שכך היה בזמן התלמוד, ועל זה אני ממליצה לשנות. מדוע מכירת בנות והתעמרות בהן מובן שלא מתאים כיום, והפיכת נשים לקנין אישותי, לא מובן שלא מתאים כיום.

כתבת: בגידה של גבר היא בגידה מוסרית, בגידה של אשה היא בגידה הלכתית, ובזה לא השתנה כלום, מי שמשנה ממציא תורה חדשה, אולי זכותו, אבל אין לזה קשר לתורת משה.
ואני חוזרת ואומרת: בגידת ניאופית של אשה שייכת לתפיסה שהאשה חפץ אישותי בידי הגבר. משזה ישונה הכל ישאר בגידה מוסרית. מי החליט אלו הלכות מיושנות יוחלפו ואלו הלכות מיושנות יונצחו?

בתורה גם כתוב שנערה הנאנסת סותמים את פיה בהנצחה תחת רוצח הנפשות. כיום דיין הלכתי שיחווה דעתו כך, אשתדל ומקווה שגם אתה תשתדל, לא לדור איתו באותה פלנטה. אז האם אנחנו נגד דת משה? לא ולא, דת משה נכתבה בשעתו כמותאמת לחשיבה ההיא. כיום הכל השתנה, ומשום מה רק הסכם האישות נשאר בקבעונו.
לא הגיע הזמן לגלות קצת התחשבות?

אדם שימכור את בתו יענש חמורות מבחינה מוסרית, לא מבחינה הלכתית, לא שמענו בשום מקום שביטלו את זכות האב על בתו.
אין שום הלכות מיושנות, ישנם דברים שאינם אלא 'מוסכמות חברתיות' שאותם אפשר וצריך לשנות.
בנוסף, ישנם דברים שאנחנו יכולים לומר שהקדמונים טעו, אבל לשנות מהתורה, זוהי דרכם של הרפורמים, אמרתי שוב זה זכותך, אבל אין לזה קשר לתורת משה המסורתית.
איפה כתוב שנערה הנאנסת סותמים את פיה?! לי לא יודע על כזאת הלכה, אני מתחיל לחשוד שאת ניזונת ממקורות לא אותנטיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 22:00 לינק ישיר 

פותחת האשכול היקרה,

ראיתי שענו לך בכל כיוון ואולי אני הציע לך את שלי,

ובכן, שוויון מהי ? האם הגבר יכול גם להשתיל לו רחם ונעשה ילד אחד את וילד אחד אני ??
האם יש אפשרות (בזמן שהגבר מחוייב בפרו ורבו והאישה לא) שאישה תקנה בעל. או אף אחד לא יקנה את השני ??
האם פטור בתפקידי חברה (בזמן קיומו של החברה היא אך ורק אמצעי לקיום המשפחה) היא חוסר שיוויון ?
האם פטור בתפקידי חברה, ומשום כך פטורה גם בגיוס בצבא, היא חוסר שיוויון ?

אני חושב להסביר לך מהי ההיגיון הפשוט של חוקי המשפחה,

לכאורה אין דרך לבקש מגבר להתחתן ולקחת אחריות על משפחה וגידולה ולפרנס,
עדיף לגבר לעשות מה שאדם הראשון עשה דפק את כל חיות הג'נלגל, 
ואז לא צריך חברה וחוקיה ולא מדינה מחוקי הסדום שלה  ולא בית ולא לחם ולא אוכל מבושל, בוודאי לא להיסגר בכלא עם אישה וילדיה לעולמים,
בקיצור הוא יהיה כמו אבות אבותיו לפני מיליוני שנים שהיו לקטים כמו כל חיות הג'נגל,
היינו חוסכים את כל המלחמות האנושיות מאז ימי ההיסטוריה,

הדרך היחידי שאישה יכולה לבקש מגבר את כל זה, היא אך ורק בדרך התבוני,
תשמע גבר יהיה לך ילדים משלך משפחה שלך לנצח,
אוקיי אומר הגבר, מי מבטיח לי זאת ? האם אני יכול להיות בטוח בעצמי ולקחת את כל העול הנ"ל ובסוף באמת אולי הילדים לא שלי ?!

וכאן הכל התחיל, האישה חייבת לתת לגבר את הביטחון,
החוקה לא יכולה לחייב אישה בפרו ורבו, כי הכל מתחיל בזה שהיא רוצה כאמור לעיל,
החוקה מחייב את הגבר בפרו ורבו כי החוקה היא פימיניסטית משום כך תבונית,
התבונה בעצם מחייב אותו, התבונה אומרת לו עדיף לך אישה מוכרת מי עשרות נשים שאתה לא מכיר ויולדים לך את ילדיך שאתה לא מכיר,

אבל רק שאישה\אימא נותן לו את התבונה הזאת ומשתכנע שכדאי לו אז אומרים לו קנה לך אישה = היא תהיה רק שלך,

מה הטעם יכול להיות שאישה תקנה גבר ???  עבד כן !! אבל לקנות גבר ??? איזה גבר מוכן למכור את עצמו ועוד לקחת את כל העול הנ"ל ??

מילא גבר קונה אז ברור הוא קונה אותה אז אסור לה לבגוד בו כי היא שלו ואז יש לו ביטחון שהוא מגדל את ילדיו ולא ילדיו של השכן ממול,

שהוא קונה אותה בזמן שהיא בכלל פטורה בפרו ורבו, (כלומר היא לא מחוייבת בכלל להתחתן ולסבול את כל הסבל של היריונות וגידול צאצאים וחינוכיהם וכו' וכו') אז מתבקש ממנו תשמע אתה רוצה נצחיות אישית אתה חייב לקנות אישה ולהתחייב לתת לה הכל בכל מכל, פרנסה אוכל ובית, שהיא תוכל להוליד לך את הילדים ולגדל אותם ולחנך אותם,

אחרי שעברו הוזוג הראשון באנושות את השלב הזה,
הגיע השלב הבא,
אם צריך בית, ואם צריך לגידול צאצאיהם מקום ואי אפשר להיות יותר לקט,
אז מתחיל הצורך בחקלאות,
בקיצור צריך לכבוש ארץ ולבנות בית, ולהגן את הארץ ואת החקלאות מחיות טורפות וכו' וכו'
בקיצור כאן נוצר לראשונה המושג חברה\סוציולוגיה,
החברה מתחיל עם הגרעין שהם הזוג, ומיד יש זוגות חדשות בדור הבא, ויש כבר חברה שלמה,
שיש חברה שלימה צריך עובדי החברה\המדינה,
ולכן ההיגיון בחוקה היית שכל משפחה תורמת את בן (ולא בת) הבכור להיות עובד מדינה,
ולמה לא בת ?
פשוט כי היא לא מחוייבת בכלל בפרו ורבו, אז מה הטעם לחייב אותה בתפקידי חברה בזמן שהחברה בעצמה בה לעזור לה ולקן המשפחתי שלה, היא לא צריכה חברה ולכן אין לחייב אותה בתפקידי חברה,

(בסוף ידוע שהבכורים כשלו בתפקיד,
ואז שבט לוי תרם את עצמם להיות בתפקיד,)

לסיכום,
אין היגיון שהאישה תקנה לה גבר,
יש היגיון דווקא שגבר יקנה אישה וייתחייב להגן עליה ולפרנס אותה ולבנות לה בית,
אין היגיון שאישה תהיה מחוייבת בתפקידי חברה = עובדי מדינה, (אישה רווקה שלא רוצה להתחתן יכולה לתרום את עצמה מרצונה כמו דברה הנביא ועוד ועוד, וגם אישה נשואה בהסכמת בעלה כמובן)

ק"ו שאין הגיון בשיוויון, הרי הבעל חייב לתת לה הכל מעצם זה שקנה אותה, אז איזה שיוויון מבקשת האישה השוביניסטית ??
היא רוצה לפטור את הבעל מכל ההתחייבויות שלו כלפיה ???

יש נשים (וגם גברים) אומרים המלומדים שנולדו בגוף הלא נכון, כלומר הם רוצים ומרגישים שהם רוצים להיות גברים,
אוקיי שיעשו הכל להיות גברים,
אבל מה הם רוצות מהזוגות הרגילות,
מה הם רוצות מחוקי החברה ?
החברה וחוקי החברה באים בשביל הזוגות הרגילות,
במצב אחר כמו זוגות לסביות והומואים, לא צריך חוקי משפחה לא צריך חברה ולא מדינה וק"ו לא בחוקיה,
שפשוט יהפכו ללקטים, לפני שהאנושות המציאה את הסוציולגיה ואת החקלאות, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 22:03 לינק ישיר 

כואב לצאת מלהלהלנד, אה? :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 22:17 לינק ישיר 

אילה,
דומני שהדיון ביננו הגיע לסופו.
רק אבהיר כמה נקודות
1. אין ספק שהמודל של התורה אינו שיוויוני בהקשר הזה.
2. מאידך הקביעה שיש בו מעמד עליון מול מעמד נחות , או שהאשה בו היא חפץ וכד' היא פטפוט שאין לו בסיס של ממש.
3. בענין ניאוף גבר שבועל אשה נשואה נואף בדיוק כמו האשה. 
     בכל מקרה אולי הייתי נחמד מדי, מה שגרם לך קצת להתבלבל אז אבהיר שוב ללא כחל וסרק , לא היה כאן שום התנצלות מצידי ובטח שלא סינגור , עם כל הכבוד לא אני זה שראוי לסנגר על התורה ו/או על מסורת חכמים ואת שממחזרת טיעונים לעוסים עד זרא בלי להראות הבנה בסיסית בהם (במחילה), בודאי לא מי שמסוגלת או ראויה לקטרג עליה (אחרי הכל אפילו את הטיעונים הדי פשוטים שכתבתי לא נראה שהבנת)  בסה"כ חשבתי שאת באמת מתעניינת בתורה, ושמחתי להציע לך כיוונים ללימוד, עכשיו שמתברר שאת מדמה את עצמך לשופטת של התורה ו/או של החכמים, וזאת מתוך הבנה דלה ויהירה כ"כ, אין לי אלא להבהיר את הדברים שלא תצא מהם טעות, ובזאת אני מסלק ידי מהדיון הזה . (אם כי כמובן אמשיך להאבק על האמת כנגד לשון דוברת שקרים אם אראה צורך בכך)
             בברכה בהוקרה ובברכת ליל מנוחה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דת ואמונה שוביניסטיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.