בית פורומים עצור כאן חושבים

דת ואמונה שוביניסטיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/4/2012 22:35 לינק ישיר 

כתבת: אדם שימכור את בתו יענש חמורות מבחינה מוסרית, לא מבחינה הלכתית, לא שמענו בשום מקום שביטלו את זכות האב על בתו.
משיבה: אתה משחק במילים. כשחוק מיושן מגיע לקיצו, הוא בטל מציאותית גם אם לא פורמלית. כך הם הם כל חוקי העבדות שבתורה וכך הם רוב חוקי ההתעמרות בנשים.
כתבת: אין שום הלכות מיושנות, ישנם דברים שאינם אלא 'מוסכמות חברתיות' שאותם אפשר וצריך לשנות.
משיבה: וכך ממש הם כל חוקי התורה, כולם הם חוקים חברתיים המותאמים לחברה שואפת להגינות. חוק שלא מותאם חברתית בטל מאליו. את זה הבינו כבר חכמי התלמוד שהענישו על קיום חוקי משה. ואת זה אני דורשת להמשיך הלאה.
כתבת: בנוסף, ישנם דברים שאנחנו יכולים לומר שהקדמונים טעו, אבל לשנות מהתורה, זוהי דרכם של הרפורמים, אמרתי שוב זה זכותך, אבל אין לזה קשר לתורת משה המסורתית.
משיבה: כדאי שתעיין בתשובות חכמי הדורות, כיצד התפתחה חוקה ועיון משפטי אדירי מימדים מקומץ פסוקים עתיקים וסתומים. אם זו לא התפתחות הלכתית מותאמת, איני יודעת מה נצרך עוד להסביר.
כתבת: איפה כתוב שנערה הנאנסת סותמים את פיה?! לי לא יודע על כזאת הלכה, אני מתחיל לחשוד שאת ניזונת ממקורות לא אותנטיים.
ואני מתחילה לקלוט שיש כאן עסק עם בורים שוביניסטיים. ואם הדיינים היום הם מהסוג שכאן, הכל נהיר לי. חבל על הזמן.

לאישציפור, לא נורא אם לא מצליחים להתקדם בחשיבה אנושית, אבל נורא מאוד כשמתגאים בזה.

למקסמן, לפחות תתקדם לתקופה הוויקטוריאנית.

thepresent צודק. וכואב יותר לראות כאלו שחושבים שלהלהלנד היא דת משה הנצחית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 22:47 לינק ישיר 

בעזרת אפולוגטיקה ניתן לעוות כל דבר לפי משאלות הלב.

ההלכה והדת היהודית הן שובייניסטיות ואינן רואות באישה שוות ערך.

ובכלל, למה שהאשה תהיה שוות ערך? אם יהודי מבין שהוא שווה יותר מסיני או "גוי" למה שהוא יתקשה במחשבה על שינוי במעמדם של המינים?

מי שמאמין כי הא-ל הוא כל יכול, וכי אנחנו לא אמורים להבין את מעשיו, יכול להבין כי ישנם מינים שונים ומעמדות שונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 23:14 לינק ישיר 

אילה,
היות ואני בקי גם בתרבות המודרנית לגווניה כנראה יותר ממך (ולא שזה ממש רלוונטי לדיון), וגם בתורה, נראה לי שהיהירות שלך מבוססת על גאוה חסרת בסיס , לפחות עד שתוכיחי אחרת.
בינתים לאורך כל הדרך את רק מחזקת את הרושם הזה לצערי , מצד שלישי אולי קצת אכזרי מצידי לקחת ממך את כבשת הרש , האשליה והגאוה שאת אוחזת באיזו תרבות "גבירה", בכל זאת נותנת איזו תקוה גם אם יסודה בשקר ,מצד רביעי "הגם לכבוש את המלכה עמי בבית " !? יש גבול לכל תעלול...
              לא משנה אני מניח שאם לא תברחי מכאן כלעומת שבאת, בעתיד עוד נצליח לפתח דיון קצת יותר משמעותי. (כל עוד תנהגי בדרך ארץ כמובן) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 23:17 לינק ישיר 

אילה,

אמרו רבותינו (חולין פ"ד ע"ב): לעולם יאכל אדם וישתה פחות ממה שיש לו, וילבש ויתכסה ממה שיש לו, ויכבד אשתו ובניו יותר ממה שיש לו. ואמרו (בבא מציעא נ"ט ע"א): לעולם יהא אדם זהיר בכבוד אשתו שאין ברכה מצויה בתוך ביתו של אדם אלא בשביל אשתו. איש ואשתו הינם נשמה אחת, ואם מכבדים זה את זה כראוי, אזי זכו ושכינה ביניהם. הקידושין כקניין הינו מושג משפטי של גמירות דעת הדדית, בה אשה מתקדשת מרצונה ואיש מקדשה מרצונו, הסכם הקובע ביניהם שייכות נפשית ופנימית, המקנה זכויות וחובות. מה שקובע את ההצלחה בחיי הנישואין איננו הכתובה, אלא מאמץ הדדי מתמיד לבנות בית המבוסס על שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 23:50 לינק ישיר 

אילה

במקום שאין אנשים(...) היי את אשה.

למה את מחכה לאחרים? קומי ועשי דברים בעצמך.

ברור ופשוט שכל התפיסה המשפטית העתיקה מבוססת על ראיית הגבר כבעל ואדון לאשתו,

ואין בזה שום קדושה או חוב דתי. 

אין שום מניעה לגבר ואשה שמעוניינים בכך, להסכים על הסכם שיוויוני, וזאת מבלי להתנגש עם התורה והמסורת.

מי מפריע לך בזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 00:10 לינק ישיר 

בן קוהלת,
למה לעשות צחוק מעצמך ? התורה והמסורת מדברים באופן הכי ברור על חופה וקידושין , כאשר קידושין משמעותם הוא קנין אישות.
          אפשר (ובעיני כמובן גם רצוי) לקבל את זה , ואפשר לא לקבל ולהמציא כל מיני נישואין אזרחיים בחוזה וכד' , או אם ממש רוצים לנסות ללכת על הנתיב ההלכתי הפחות מחייב של הפילגשות (אם כי הוא לא ממש נמצא על הסקאלה של המסורת כבר הרבה מאות של שנים)  אבל לומר את מה שאתה אומר זה שקר גס מכוער ובוטה.
              אני מעדיף מישהו/י שבקוצר דעתו/ה בוחר שלא לילך בדרך התורה והחכמים, ולכן בוחר בנישואין אזרחיים ו/או בזוגיות ללא נישואין, ממי שמשקר (אולי גם את עצמו ?) ומשלה את עצמו ו/או אחרים ש"אפשר לעשות כך בלי להתנגש עם התורה והמסורת".
                ועוד יותר מאכזב אך מאפיין שמשתמע שהוא מחליף ניק ומשתמש בשמות פסוודונים לשם כך.
                     לפחות תהיה ישר ותעמוד מאחרי דבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 07:39 לינק ישיר 

למ80, כל חוזה התחייבות הדדי מחייב גמירות דעת. הבעתיות במושג הקידושין הוא ניכוס הגבר את האשה לקנינו.

לאישציפור חשבתי שבעיתך היא יהירות שובינסטית, אני רואה שמגלומניה תואמת אותך יותר.
חבל על הזמן של שתינו. אתה ועוד אחרים כאן לוקים בתפיסה מעוותת של המונח חוק. אתם מקבלים אותו כמצווה דתית או כמציאות טבעית, ולא מבינים שחוק הוא מסגרת פורמלית אחידה המקבלת גושפנקא מחייבת את כל הכפופים למרות המחוקק. החוק תמיד תלוי תרבות ותלוי תפיסת עולם. הוא ניתן להגמשה ולתיקון, מה שנעשה תקופתית בכל חברה תרבותית. אם כוונתכם שדת משה היא חוקה שלא ניתנת לשנוי, הרי שהראתי לכם על מספר חוקים שחדלו מתוקפם ונוהגם. פרסום השינויים ברשומות הוא הרלוונטי לענייננו, ולא השינוי בספר החוקים ההסטורי.
(אין לי שום קשר לניק קהלת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 08:01 לינק ישיר 

אילה - כתבת "שוביניזם הינו תפיסת עולם המייחסת עליונות רעיונית או בכורה לקבוצה מסוימת שתנאים אלו או אחרים מקנים לה את העליונות המדומה" ולכן הסיקת שמתן הזכות לחנך ולעצב את הדור הבא המוקנית לגברים היא נכונה וטובה. הבנתי נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 08:13 לינק ישיר 

מ
אתה מערבב בין חובה משפטית למוסרית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 09:26 לינק ישיר 

אילה,
אני רואה שהפכת גם למאבחנת אישיות לעת מצוא, מרשים. (ומה שהכי יפה הוא שאני המגלומן אחרי כל הסיפור הזה , משעשע אך אופייני לתרבות שלך)
בנוגע לחוק , את צודקת בנוגע לחוקים שאת מצייתת להם, אך לא לחוקי התורה, קצת מוזר שאת מדברת על מערכת חוקים שההכרות שלך איתה דלה ביותר (באנדרסטייטמנט) שלא לדבר על רמת ההבנה, מאידך על יהירות ומגלומניה כבר דיברנו, כך שהנושא מוצה.
 לגבי התחדשות התורה יש מסגרות של תורה שבע"פ דרכם ההתחדשות הזו מתבצעת ותתבצע ביתר שאת בקרוב בע"ה , אבל זה לא יקרה לפי הגחמות שלך ושל ידענים ליגה ד' (וזו בהחלט מחמאה בהקשר הנידון) עם כל הכבוד. (שאני מודה שלאורך הדיון הוא הולך ופוחת כפרי החג)      
      לגבי בן קהלת , אני אמנם לא מאבחן מהולל עד כדי כך, אבל לא העליתי על דעתי כלל שזה בבואה שלך, אם כבר יש כמה ניקים אחרים בסביבה שחשודים בענין הזה, אבל זה באמת לא נושא ששווה שנתעכב עליו.
                            שאי ברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 12:36 לינק ישיר 

מ80 כתב:
אילה,

אמרו רבותינו (חולין פ"ד ע"ב): לעולם יאכל אדם וישתה פחות ממה שיש לו, וילבש ויתכסה ממה שיש לו, ויכבד אשתו ובניו יותר ממה שיש לו. ואמרו (בבא מציעא נ"ט ע"א): לעולם יהא אדם זהיר בכבוד אשתו שאין ברכה מצויה בתוך ביתו של אדם אלא בשביל אשתו. איש ואשתו הינם נשמה אחת, ואם מכבדים זה את זה כראוי, אזי זכו ושכינה ביניהם. הקידושין כקניין הינו מושג משפטי של גמירות דעת הדדית, בה אשה מתקדשת מרצונה ואיש מקדשה מרצונו, הסכם הקובע ביניהם שייכות נפשית ופנימית, המקנה זכויות וחובות. מה שקובע את ההצלחה בחיי הנישואין איננו הכתובה, אלא מאמץ הדדי מתמיד לבנות בית המבוסס על שלום.

.

הציטוט שהבאת מחזק דווקא את הדעה ההפוכה לשלך (אלא שבשביל להבין זאת צריך להבין את המהות.)

כאשר רבותינו אומרים שאדם צריך לכבד את אשתו ובניו המשפט הזה,למי שמבין ,הוא בדיוק ההפך מכבוד .

קודם כל הוא משווה בין האשה לבין הבנים.
ודבר שני,וזה העיקר,יש כאן אדון,מלך,שמצווה (הצ' בשורוק)על ידי רבותינו להתייחס יפה לנתיניו.
אין כאן שיוויוניות והדדיות.

אילו רבותינו היו כותבים שחייב להיות שיוויון וכבוד הדדי (והדבר היה מתבטא גם בשיוויון אמיתי בדרך ההתקשרות של בני הזוג) אז היית צודק בדבריך.

עם הציטוטים שהבאת דווקא הוכחת את ההפך.

תוקן על ידי צענערענע ב- 17/04/2012 12:38:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 12:42 לינק ישיר 

צענע
כשאת  מכנה את בעלך- בעלי. על איזו בעלות את מדברת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 12:46 לינק ישיר 

לירוחם
לא הבנתי את דבריך.

הרי זה בדיוק  נושא האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 12:48 לינק ישיר 

ביום שפעולת הרביה תשנה את כיוונה או לכל הפחות תעבור למקום שלישי (מבחנה ?) ניתן יהיה לדבר על שינוי הסדרים הבסיסיים שבטבע האנושי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 14:49 לינק ישיר 

צענע,

לפי חז"ל היחס של אדם אל הכלל מתחיל בביתו. על-כן אמרו שצריך לכבד את אשתו ובניו יותר ממה שיש לו,
והקדימו את אשתו לבניו. לפי התורה דעת אשה תלויה בדעת עצמה, ונכללת עם האיש במלה "אתה" שהוראתה איש או אשה. דעת הבנים תלויה בדעת אביהם שחובתו ללמדם תורה ומלאכה. התורה מצווה כבד את אביך את אמך ומצווה איש אמו ואביו תיראו, משמע שאב ואם במעלה אחת. אם איש לא מכבד את אשתו ואשה את בעלה, אזי הבנים אינם יכולים לכבד את הוריהם.

אמרו חכמים שאם איש מתייחס לאשתו כמלכה, אזי נעשה מלך; אולם אם מתייחס לאשתו כשפחה, אזי נעשה עבד.
יתירה על כך, נאמר באבות דרבי נתן: "לעולם יהא אדם זהיר על השלום שבתוך ביתו, לפי שכל אחד ואחד מלך הוא בתוך ביתו". אדנותו של אדם בביתו הכרחית כדי שביתו יהיה מתוקן, ובתנאי שמתייחס לאשתו כמלכה, וזהיר על שמירת שלום ביתו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דת ואמונה שוביניסטיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.