בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

כרטיסים אחרונים: קונצרט מיצירותיו של צבי מונסון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/4/2012 18:14 לינק ישיר 
כרטיסים אחרונים: קונצרט מיצירותיו של צבי מונסון

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 18:26 לינק ישיר 

להלן זכרונות תלמידים על הקומפוזיטור הצעיר :

*-- * *-- * *-- * *-- * *-- * *-- * *-- * *-- * *-- * *-- * *-- *
תגובה ל: מי זוכר את המקהלה ואת...
השתתפתי במקהלה בניצוחו של צבי טלמון בתקופה שלמדתי בתחכימוני וגם לאחר מכן כאשר הופענ ו בהיכל שלמה. אליעזר גולדברג
שם הכותב: אליעזר גולדברג5/5/2002
גם אותי צרפו למקהלה ושרתי בביה,כ תחכמוני. מהדת לא נשאר אצלי כלום מי זוכר את כלניות...................................
שם הכותב: ישראל דרור5/5/2002
השם האמיתי שלו היה צבי מוסינזון ולא סלומון
שם הכותב: עמיר זוסמן7/5/2002
שלום רב אתה כמדומני טועה.שמו היה צבי מונזון ולא מוסינזון
שם הכותב: דוד אריאל7/5/2002
המורה צבי טלמון היה גם מורה לאנגלית והזיכרון שקשה לשכוח זה שיטת העונש פרק קיט מספר תהילים ואם שאלת ההיתה מקבל תוספת בניקוד
שם הכותב: יהודה  בביוף12/5/2002
צודק דוד הראל לגבי שמו של מנצח המקהלה , אכן שמו לפני שעברת אותו היה צבי מונזון , הוא גם היה מורה לאנגלית שלי בביה"ס תחכמוני.
שם הכותב: אליעזר גולדברג12/5/2002
בטח!!! בוודאי אחת החוויות המרגשות של אותה תקופה. ההכנות, כל יום שישי, לא? וההופעות בקיצור חוויה והרבה זכרונות נעימים ולהודות על האמת מעט לא.
שם הכותב: עובד חזן25/5/2002
אכן, היום - כזכרון- זאת הייתה חוויה אבל כמי ששר בקול אב ועל ידו שר בחור צרוד בשם שלמה גרין (שאחר כך שוחרר ע"י צבי) ובכל יום שישי צבי היה עוצר את השירה ומחפש את "העבריין" ואני הייתי בטוח שאת השבת אני עומד להעביר בהעתקת פרק ק"יט - אז זה היה די מפחיד.
שם הכותב: דרור זליג26/5/2002
אני הייתי במקהלה כל שנותי בבית הספר וגם במקהלת בית הכנסת בניצוחו של צבי סלומון.....
שם הכותב: דוד מררי6/6/2002
לא רק שזוכר, אלא גם השתתפתי במקהלה (קול א-א)- וע"פ השנה אני מניח ששרתי יחד איתך אלי (הזכרון שלי זה לא מה שהיה פעם..). מה שנשאר אצלי בזכרון זה בעיקר הפסנתר הישן (שנותץ לרסיסים בשנה האחרונה לקיומו של בית הספר - ואנדליזם לשמו) ובעיקר - העניבות והכומתות הכחולות שהוצאו מידי שנה עם ריח נפטלין עז ממחסני בית הספר לקראת ההופעה בכנס השנתי בהיכל שלמה. זכרון נוסף הוא הופעת המקהלה בטלויזיה (ובאותם שנים היה ערוץ אחד בשחור\לבן שכל המדינה צופה בו) במסגרת איזו תוכנית דת ("המבדיל בין קודש לחול" או משהו כזה) -אירוע שנתפש בבית הספר כאיזו פסגה אומנותית והיום בדיעבד נראה מגוחך למדי.
שם הכותב: אופיר רוזנטל16/6/2002
תגובה ל: מי זוכר את המקהלה וא...
צבי טלמון היה המחנך שלי, למרות כול נסיונותי לא עברתי את מבחני הקבלה למקהלה, תמיד קנאתי בחברי המקהלה שהשתתפו בתחרות וזכו במקום הראשון (אוי ואבוי אם לא), למרות זאת זכיתי גם אני להעתיק את פרק קיט ועו עונשים חינוכים כמיטב המסורת הבריטית, הוא לימד גם אנגלית ותלמוד והיו לו ציונים מיוחדים ןשיטות מנדטוריות אבל רחשנו לו הרבה כבוד ויראה. הלואי עלינו היום מורים כאלה
שם הכותב: יואל גליקסמן19/11/2005
חברים ישנים

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 15/04/2012 18:29:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 21:38 לינק ישיר 

המנצח צבי טלמון שיחי' הוא אחד מדמויות המופת בעולם החזנות, די אם נזכיר שבגיל שבעים הוא השלים והוציא דוקטורט בעברית ובדקדוק.
כיום מתגורר צבי טלמון במושב זקנים ברמת אשכול (אשתו נפטרה לפני כשנתיים)
אחת מיצירותיו המפורסמות של צבי טלמון היא היצירה "אין כאלוקינו"
כאן בביצועו של אברהם שני שגם הוציא תקליט משותף עם צבי טלמון.
http://www.upf.co.il/file/70121242.html

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > כרטיסים אחרונים: קונצרט מיצירותיו של צבי מונסון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext