|
|
| נשלח ב-24/5/2012 13:11 |
|
| |
| אריהדל כתב: |  | אנסה למלא חלק מבקשת לומד מכל אדם: תוספת ראשונים - חיבור על כל התוספתא שעיקרו הוא ליקוט ראשונים שמפרשים את התוספתא. החיבור נכלל אח"כ בתוספתא כפשוטה, אלא שזה - תוספתא כפשוטה לא יצא על כל הש"ס. בנוסף, בסדר טהרות יש גם פירושים עצמיים. תוספתא כפשוטה הקצר - נוסח התוספתא עם שינויי נוסחאות, מסורת התוספתא ופירושי מילים. על כל הש"ס? תוספתא כפשוטה הארוך - ספר מקביל לקצר, דן בארוכה בסוגיות. הלכות ירושלמי לרמב"ם - קטעים מהגניזה הקהירית של הרמב"ם, כמין רי"ף על הירושלמי (חלקים מברכות וכתובות), מלווה במבוא וביאור. נספח בסוף של שיחזור של פ"ג בירושלמי מסכת מכות. שקיעין ומדרשי תימן - השני מאמר על מדרשי תימן. הראשון הוא הוצאת תבן מהמוץ ובירור שרידי עדויות הלכתיות מתוך ספרי נוצרים וקראים קדמונים. על הירושלמי - מבוא לירושלמי ושינויי נוסחאות למסכת סוטה. ירושלמי כפשוטו - פירוש לשבת ערובין פסחים.
נ"ב. לחלק מהספרים (כמו ירושלמי כפשוטו והלכות ירושלמי), יצאה מהדורה שניה עם הערות שהמחבר כתב על הגיליון. כמו כן, דב זלוטניק פרסם ב'סיני' וב'ספר רפאל' את הערות המחבר על גליונות תוספתא כפשוטה. |
|
יישר כחך
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 00:34 |
|
| |
תוספת ראשונים יצא על הכל, תוספתא כפשוטה יצא מברכות עד סוף בבא בתרא. יוצא מכך, שיש תועלת לתוספת ראשונים החל מסנהדרין, במסכתות שלפני כדאי לראות את התוספתא (הקצר והארוך).
אגב, משהו מעניין שראיתי בהערות על הגיליון של ירושלמי כפשוטו פסחים: רש"ל כותב על סוגיה מסויימת שכל המפרשים הסתבכו בה, שכאשר הרב אברהם שושנה ההדיר את חידושי רבנו דוד, פנה אליו שיסביר לו את הירושלמי, ולא הזכיר את שמו אלא כ"חכם אחד" מ"אימת רבו" - הרב מרדכי גיפטר, שמכתב ביקורתי שלו אל ליברמן הודפס באחד מכרכי ישורון.
נ"ב. השמועות מספרות שבקרוב יצאו ההערות שכתב רש"ל על גליונות הירושלמי שלו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 06:44 |
|
| |
יצא כבר מזמן על ידי ד"ר מנחם כ"ץ
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 06:17 |
|
| |
יישר כח לכולם! אולי למישהו יש קישורית ל"'שקיעין" של ליברמן?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2012 11:01 |
|
| |
באשכול שגרוס לינקק אליו, דנים בהופעתו והעלמותו של ליברמן מהאנציקלופדיה התלמודית. האם שמתם לב שבכרכים האחרונים הצטרף עורך חדש בשם "הרב שאול ליברמן". צחוק הגורל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2013 09:43 |
|
| |
בהמשך לספרים מאותו בית מדרש. יש למישהו את הספר 'הלכות פסח ראשון לרבינו יצחק אלפסי' שיצא על ידי הלל היימן תש"ן? עדיף סרוק או להשאלה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2013 16:30 |
|
| |
עכשיו שבוע הספר אז מן הסתם הוא הרבה יותר זול. בכל מקרה, לי יש עותק.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2013 21:58 |
|
| |
ג"א אני אשמח על עותק דיגיטלי, הגם שיש לי את המקור המודפס. וזה ספר מצויין וחשוב.
כדאי לבדוק מול ההוצאה מפני שיש ספרים שאוזלים במשך הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2013 13:12 |
|
| |
ניתן לרכוש עותק אלקטרוני בעשרים ש"ח, בחנות ההוצאה.
תוקן על ידי מרחביה ב- 13/06/2013 13:13:07
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2013 14:59 |
|
| |
תודה לכל המשיבים, מסתבר שלידידי, שבעבורו שמתי את הבקשה, יש את הספר, הוא פשוט מעדיף סריקה ממוחשבת. ייש"כ
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2013 17:26 |
|
| |
א"ש רוזנטל, המורה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2013 14:57 |
|
| |
יש לי עותק פידיאף של "המורה". אולי יוכל מאן דהו לאלפני בינה כיצד מעלים אותו למרשתת?
|
|
|
|
|