| נשלח ב-17/4/2012 09:35 |
|
| |
דילוגים וגמטריאות כהוכחה לנכונות ה...קוראן
.
רץ ברשת, בהרבה מאד אתרים אסלאמיים. הוכחותיו של הדוקטור טארק סוידאני לכך שהנוסח של הקוראן בא מאללה ואינו יכול להיות יצירה אנושית:
أكتشف د. طارق السويدان معجزة إلهية داخل آيات القرآن الكريم وذلك من خلال الربط بين علم الأرقام ومعانيها من حيث عدد مرات تكرار كلمة:
1) "الدنيا" وردت 115 مرة مقابل 115 مرة لـ "الأخرة".
2) "الملاك" وردت 88 مرة مقابل 88 مرة لـ "الشياطين".
3) "الحياة" وردت 145 مرة مقابل 145 مرة لـ "الموت".
4) "النفع" وردت 50 مرة مقابل 50 مرة لـ "الضر".
5) "الناس" وردت 50 مرة مقابل 50 مرة لـ "الرسل".
6) "أبليس" وردت 11 مرة مقابل 11 مرة لـ "التعوذ من الشيطان الرجيم".
7) "مصيبة" وردت 75 مرة مقابل 75 مرة لـ "الشكر".
8) "الصدقة" وردت 73 مرة مقابل 73 مرة لـ "القناعة".
9) "الضالين" وردت 17 مرة مقابل 17 مرة لـ "الهالكين".
10)"مسلمين" وردت 41 مرة مقابل 41 مرة لـ "الجهاد".
11)"الذهب" وردت 8 مرات مقابل 8 مرات لـ "رغد العيش".
12)"السحر" وردت 60 مرة مقابل 60 مرة لـ "الفتنة".
13)"الزكاة" وردت 32 مرة مقابل 32 مرة لـ "البركة".
14)"العقل" وردت 49 مرة مقابل 49 مرة لـ "النور".
15)"اللسان" وردت 25 مرة مقابل 25 مرة لـ "البهجة والأحتفال"
16)الرغبة وردت 8 مرات مقابل 8 مرات لـ "الخوف".
17) "الظلم" وردت 114 مرة مقابل 114 مرة لـ "الصبر".
18)"محمد" وردت 4 مرات مقابل 4 مرات لـ "الشريعة".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 09:46 |
|
| |
תרגון מהיר באדיבות גוגל:
ד 'גילה. טארק שבדיה נס אלוהי בקוראן ובאמצעות קישור בין מדע של מספרים ומשמעותם מבחינת התדירות של המילה:
1) "מינימום" הופיע 115 פעמים עבור 115 פעמים את "העולם הבא". 2) "אנג'ל" הופיע 88 פעמים לעומת 88 פעמים של "שדים". 3) "החיים" הופיע 145 פעמים עבור 145 פעמים "מוות". 4) "טובת הנאה" קיבלה 50 פעמים לעומת 50 פעמים של "נזק". 5) "אנשים", הופיע 50 פעמים לעומת 50 פעמים את "השליחים". 6) "השטן" הופיע 11 פעמים לעומת 11 פעמים של "מחפשים מקלט מפני השטן הארור." 7) "אסון", הופיע 75 פעמים לעומת 75 פעמים של "תודה." 8) "צדקה", הופיע 73 פעמים לעומת 73 פעמים של "אמונה". 9) "מוטעית" הופיע 17 פעמים לעומת 17 פעמים של "חס". 10) "מוסלמים", הופיע 41 פעמים לעומת 41 פעמים של "ג'יהאד". 11) "זהב" קיבלה 8 פעמים עד 8 פעמים עבור "חיים של נוחות." 12) "הקסם" הופיע 60 פעמים לעומת 60 פעמים של "הסתה". 13) "זכאת" הופיעה 32 פעמים לעומת 32 פעמים של "ברכה". 14) "המוח" הופיע 49 פעמים לעומת 49 פעמים של "אור". 15) "הלשון" הופיע 25 פעמים לעומת 25 פעמים של "שמחה חגיגה" 16) הרצון וקיבל 8 פעמים עד 8 פעמים על "פחד". 17) "אי צדק" הופיע 114 פעמים עבור 114 פעמים "סבלנות". 18) "מוחמד" זכה 4 פעמים עד 4 פעמים "השריעה".
ועל זה יש לי רק לומר (וסליחה על הנימה המתנשאת): אם זה שיא התחכום של המקבילות הספרותיות שהצליחו למצוא, כנראה שמחבר הספר היה בתחילת דרכו המקצועית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 09:54 |
|
| |
.
הובס,
ממש לא כדאי להסתפק בתרגום אוטומטי במקרים כאלו.
לגבי הנימה המתנשאת שלך - כנראה שהרבה זמן לא ראית הוכחות לנכונות התנ"ך של מחב"תים למיניהם - זה בדיוק באותו המישור.
ורק כדי לשבר את העין - תרגום חופשי מהיר של השורות הראשונות:
דר. טארק סוידאני חשף התגלות אלוהית בתוך פסוקי הקוראן הקדוש, זאת באמצעות הקבלות של מספר המופעים של מלים מסויימות בקוראן:
1) "אלדוניא" - העולם (המונח משמש בערבית הדתית לעולם הזה, עולמנו אנו), מופיע בוקראן 115 פעמים, בדיוק כמו העולם הבא.
אתה מבין למה אסור לתרגם דיון דתי באמצעות תוכנה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 10:04 |
|
| |
השתכנעתי , איפה מתאסלמים פה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 10:11 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | . אתה מבין למה אסור לתרגם דיון דתי באמצעות תוכנה?
|
|
את זה הבנו. עתה נותר רק להבין מדוע אסור למצטט עצמו לתרגם את מה שהביא. (אם כבר הוזכר עניין הנימה המתנשאת).
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 10:18 |
|
| |
| נורת_אזהרה כתב: |  | .
את זה הבנו. עתה נותר רק להבין מדוע אסור למצטט עצמו לתרגם את מה שהביא.
(אם כבר הוזכר עניין הנימה המתנשאת). |
|
התנצלותי. דוקא הפעם לא התכוונתי להתנשא, כדרכי הנלוזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 10:37 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
הובס,
לגבי הנימה המתנשאת שלך - כנראה שהרבה זמן לא ראית הוכחות לנכונות התנ"ך של מחב"תים למיניהם - זה בדיוק באותו המישור.
דר. טארק סוידאני חשף התגלות אלוהית בתוך פסוקי הקוראן הקדוש, זאת באמצעות הקבלות של מספר המופעים של מלים מסויימות בקוראן:
1) "אלדוניא" - העולם (המונח משמש בערבית הדתית לעולם הזה, עולמנו אנו), מופיע בוקראן 115 פעמים, בדיוק כמו העולם הבא.
|
|
חלילה, לא לקחתי ולו לרגע אחד את התרגום של גוגל כתרגום מדויק (גוועלד!). השתמשתי בו כדי לקבל רושם כללי על הכתוב (כמו למשל בדוגמה שהבאת. מכיוון שאני לא יודע ערבית כלל וכלל, והידע של על האסלאם הוא מצומצם הנחתי שאחת משתיים: או שיש בעיה בתרגום, או שיש ניואנס שאני לא מודע אליו שהרבה יותר משמעותי למי שבקי באיסלאם).
הנימה המתנשאת שלי (שאני שוב מתנצל בגינה, לרוב יש להתנשאות נטייה לחזור כבומרנג, אז אני חושב שאפסיק) הייתה יותר בסגנון: "זה כל מה שהצלחת למצוא?" צריך להעביר את החוקר הנ"ל קורס מזורז אצל מחב"ת אמיתי או לחלופין לגלות לו את "שיטת הדילוגים". אם הוא יחפור עוד, נראה לי שגם הוא ימצא דברים יותר מעניינים מזה (מלבד הטענה הכללית הלא ברורה: איך הקבלה ספרותית כזו מלמד על טיב אלוקי של טקסט כלשהו?)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 11:18 |
|
| |
.
השלמת מידע חשובה:
אחת מהדעות התאולוגיות של האסלאם, עוסקת בכך שהאל - כשהתגלה לנביאיו - התגלה לכל עם בנס. הנס, היה לפי סוג העם. הדבר בו העם היה ידוע ומפורסם בו - בו נעשו הניסים.
כך, למשל, מכות מצרים נעשו למצרים, שהיו מפורסמים במכשפים שלהם - לכן נעשו דברים שאלו לא יכלו לחקות. בתקופה ההלניסטית היה מדע הרפואה מפורסם - לכן ניסיו של יש"ו כללו ריפוי חולים וכדומה.
הערבים בתקופת הג'אהליה היו מפורסמים בשירה הערבית הקדומה ובלשונם הצחה. לשונו של הקוראן נחשבת לנס - לשון שאפילו משוררי הג'אהליה עמדו נפעמים מולו. בין השאר, זו הסיבה שלפי האסלאם אסור לתרגם את הקוראן, ויש ללומדו בערבית בלבד - תפיסה שלא מקפידים עליה בתקופתנו.
מאחר ולשונו של הקוראן כבר נחשבת לנס בפני עצמו
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 11:53 |
|
| |
כיוון שענין הדילוגים כבר נדון כאן, הזדמן לי לפני שנים הרבה להציג תוכנה, שמוצאת דילוגים בעלי משמעות בתנ"ך. לא סתם בתנ"ך, אלא בטקסט האנגלי המקודש של המלך ג'יימס. למען ההגינות ציינתי, שאת התוכנה הזו הורדתי מאתר אנטי-דתי, ובהמלצתו הורדתי גם את קובץ הטקסט של מובי דיק. התוכנה עובדת מצויין גם שם. כעת מלמדנו מואדיב, שגם על טקסט ערבי זה עובד. המסקנה איננה יכולה להיות שזה אקראי או סתמי - הרי ברור שאם העולם הבא מופיע 115 פעמים, זה ענין גדול לענות בו. אמנם הייתי מעדיף שהמספר הזה ייוחד דווקא להופעת ירון זהבי, שהרי 115 הוא כמנין חסמב"ה, אבל גם בלי זה וודאי יש כאן סודות מופלאים.
בצעירותי שמעתי כמה פעמים את הרב שמואל יניב, אחד ממייבאי הז'אנר הזה. כשהבעתי את אמונתי השלמה והאמיתית בכך שדבריו הם הבל, הסתכלו עלי כעל כופר בעיקר. כעת אני יכול לברך בשם ובמלכות שלא עשני גוי. שהרי אם הייתי נולד מוסלמי ומשמיע כאלו דעות, הייתה תוחלת החיים שלי כשל פרפר.
ואם יש משמעות למספרים, הרי שהטקסטים האלה מקודשים, מקורם בשמים, ותוכנם אמת. מעתה בקדושא כסדרא יש לומר, קדוש-קדוש-קדוש בעברית ובארמית, "מוחמד" 4 פעמים לסירוגין עם "שריעה", ולקנח ב"חסמבה, חסמבה, חסמבה!" - מה שבטוח. את מובי דיק נצטט בהזדמנות רב-סיפרתית אחרת. אולי במוצאי יום הכיפורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 11:59 |
|
| |
מואדיב, השכן, איש ציפור
איקון ירוק לכולם.
אני מקוה שברור לכם שאין בזה לשכנע רק את המשוכנעים. כלומר המשוכנעים בעד בתוך האיסלם, והמשוכנעים נגד הקודים אצלנו, כמו אצלנו בפורום.
המשוכנעים, מאמיני הקודים, יכולים לענות שתי תשובות מצויינות.
א. הקודים עובדים הרבה יותר טוב. לא רק בהקבלות מספריות שבאמת יכולות להיות מקריות, אלא על ידי חשיפת מילים בדילוגים. (יש תשובה. למשל שבוחרים תמיד מילה כלשהי שתתאים... אבל לא זה הנושא).
ב. גם אם יהיו קודים בקוראן, זה רק מראה ש"זה כנגד זה נברא העולם", ויש ב"סטרא אחרא" קודים בדיוק כמו בתורה...

|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 12:00 |
|
| |
הובס
שכחתי לציין אותך לשבח. גם אני לא קורא ערבית וגם אני חיכיתי בסקרנות למואדיב שיסביר מה ההוכחה בשפה מובנת לכל אדם, כלומר בעברית.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 12:10 |
|
| |
אלו ואלו דברי אלוקים חיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 12:14 |
|
| |
מיימוני, מסעיף ב' ניכר שהפנמת היטב את השיטה , נראה לי שאתה בכיוון הנכון להיות מוכתר כבבא של הפורום. אשרי עין ראתה על אלה. :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 15:16 |
|
| |
| השכן כתב: |  | | כיוון שענין הדילוגים כבר נדון כאן, הזדמן לי לפני שנים הרבה להציג תוכנה, שמוצאת דילוגים בעלי משמעות בתנ"ך. לא סתם בתנ"ך, אלא בטקסט האנגלי המקודש של המלך ג'יימס. למען ההגינות ציינתי, שאת התוכנה הזו הורדתי מאתר אנטי-דתי, ובהמלצתו הורדתי גם את קובץ הטקסט של מובי דיק. התוכנה עובדת מצויין גם שם. כעת מלמדנו מואדיב, שגם על טקסט ערבי זה עובד. המסקנה איננה יכולה להיות שזה אקראי או סתמי... |
|
[לפעמים פשוט עצוב לראות מישהו הולך בדרך הישר קדימה, אך ברגע האחרון לפני שהוא מגיע למטרה היעודה הוא סוטה ונופל לבור בצד הדרך. לה"ד? לשכן, שהצליח לראות נכוחה את כל הנתונים שלפניו, לנתח אותם ולהבין אך כשל כשל חמור במסקנה שעליו ללמוד מהם - אם התוכנה מצליחה למצוא משמעויות עמוקות בתנ"ך, במובי דיק ובקוראן, הרי ברור לכל בר/בת בי רב/ה שיש לפנינו טקסט נשגב ופלאי שיכול היה להיכתב רק בידי א-להים בכבודו ובעצמו! ממסקנה תיאולוגית זו ועד לפרקטיקה המתבקשת ממנה, המרחק קצר ביותר - מעתה יש לקרוא את קוד המקור של התוכנה שלוש פעמים בשבוע, עם ברכה לפני ואחרי!]
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 15:32 |
|
| |
.
הרמן מלוויל הוא היוצר, הבורא, לו יש לסגוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 16:58 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
הובס,
|
|
אינני בקיא בתורת הדילוגים ובמסקנותיה לגבי תורת משה שכמדומני המילה האחרונה עוד לא נאמרה בעניין לפי ויקיפדיה
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99_%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94
והרבה טוענים שמדובר בליגה אחרת מכל ספר אחר,
מה שבטוח הוא שכמו כולם נחשפתי גם לכמה דוגמאות של דילוגים בתורה שגם אם השיטה עובדת דרך זריקת חץ אחרי שכיונו את המטרה עדיין מגיעים לתוצאות מעלפות מבחינה סטטיסטית ובעיני כל אדם באשר הוא ללא קשר לאמונתו .
לעומת זה ,הרשימה הנוכחית של הקוראן עם כל הכבוד הוא אפילו לא בדיחה ,
הרי גם לא מדובר בדילוגים בכלל אלא במיספור הכי פשוט של מילים במחשב שיצאו בהם מילים והיפוכם דומות במספר אפילו ללא הצבעה של חיפוש מטרה לפני זריקת חץ וללא שום משמעות .
ועם כל הכבוד לכל האייקונים הירוקים שחולקו בחסותו של היד החזקה ,מיסטר הובס צודק במקרה הקוראן במאת האחוזים ,ועל התנשאות היה אפשר להאשימו אם היה כאן איזשהו השוואה.
|
|
|
|
|