תחת הכותרת "למה פורום עצור כאן חושבים חסום באתרוג" נכתבה ההודעה דלהלן על ידי הניק "לצנינים""
עכשיו נפניתי לקריאת ההודעה שחיכתה לי בתיבה הפרטית. אביא אותה כצורתה:
עצכ"ח
אין לי זכות כתיבה בבח"ח, ואודה לך אם תפרסם את התגובה הבאה בעילום שם.
אני הייתי אחד הכותבים היותר פעילים בפורום עצכ"ח. אני מכיר הרבה מהכותבים, ואף השתתפתי במפגשים. אני ועוד רבים מחברי, חלקם אברכים משכמם ומעלה, פרשו לגמרי מעצכ"ח. להלן הסיבות:
א. בפורום משתתפים אנשים שהם שונאי דת פשוטו כמשמעו. הם כותבים בצורה מושחזת ולא אוביקטיבית נגד היהדות בכל אפשרות שהיא. פניות חוזרות ונשנות להנהלה לחסום כותבים אלו, נענו בשלילה בשם חופש הבטוי.
ב. ההנהלה הביאה כמה פעמים כתבות מאנשים שפלים שחלקם כיום יושבים בבית סוהר או בדרך אליו, בשביל עבירות שאין ראוי לפרסם. כל פניה להנהלה שאין צורך להזמין אנשים כאלו לפורום נענו בשלילה בשם חופש הבטוי.
ג. חלק מהכותבים הותיקים היו פונים בתדירות לכותבים חדשים בתיבה הפרטית במטרה לשדל אותם להפוך לכופרים. לשם כך הוקם פורום סודי, שם ניהלו כופרים אלו את השיח, ולשם היו מזמינים את המשתתפים החדשים.
ד. ישנם כותבים שהם מעמידים פנים שהם חרדים פתוחים, בעת שלמעשה הם כופרים בכל התורה כולה ולא הניחו עבירה אחת שלא קיימוה למהדרין מן המהדרין. כותבים אלו מכיון שהם מציגים את עצמם כחרדים, מצליחים להשפיע על המשתתפים החדשים לתת משקל יתר לטיעונים שלהם, ועל ידי זה מצליחים להטעות אותם.
ה. למעשה אפשר לומר, שאין אשכול אחד הדן ביהדות שאינו כולל בין השאר זלזול ביהדות ובסמליה.
ו. הפורום מציג את עצמו כפורום אינטלקטואלי, ואכן חלק מהמשתתפים אפילו כיום, הם בעלי כשרון עם ידע רב, נרחב ומעמיק. אבל הטון השולט בפורום הוא זלזול, בטול, שלילה, ויחס עוין לכל דבר שיהודי שהוא גם ירא שמים וגם אינטלקטואל ומלומד, מכבד ומוקיר.
"המורעלת" הגיבה:
מי אתה?
תחת איזה ניק כתבת בעצכח?
עם כל כך הרבה מלל מרשיע, מן הראוי שתעמוד מאחורי זה.
"אדם ה1" כתב:
ותבדוק אם באמת בהיסטוריה שלו הוא היה מאוד פעיל בעצכ"ח כמו שהוא טוען..
"לצנינים" השיב:
כעת נכנסתי לפרופיל שלו, הוא אכן היה כותב חשוב שם. הוא פרש לפני יותר משנה.
במידה והוא יאשר לי לכתוב כאן את שמו, אעשה זאת.
הוא לא האשים מישהו ספציפי, כך שלדעתי, עומדת לו זכות החסיון..
להם, הרי ידוע מי הוא..
לאחר מכן הוסיף:
הוא חזר אלי:
עשה כל מה שתרצה כל עוד שאתה לא מפרסם את שמי.
-------------------------------------------------------------------------------
לצנינים (תאריך: 17/04/2012 16:22:00)
אני יכול להכניס לפורום את מכתבך זה כצורתו?
הרי לא אפרסם את שמך, את הפניות אני אקבל..
(תאריך: 17/04/2012 16:18:00)
אתה יכול לבדוק בהיסטורית ההודעות שלי לפני כמה שנים ותראה שכתבתי המון בעצכ"ח. אם תוכל לעשות זאת ולפרסם את מסקנותך, אודה לך. לאלו שרוצים לדעת מי כתב את התגובה, אני אפנה עליהם בעצמי באישי, אבל אל תפרסם את זה כדי שלא אקבל שטף של פניות.
לצנינים (תאריך: 17/04/2012 16:09:00)
הכנסתי.
קיבלתי תגובה, שנראית לי ראוייה. מה דעתך?
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2954104&whichpage=4#R_4
-------------
כפי שכתבתי, בדקתי, הוא אכן היה כותב חשוב שם, הוא פעיל כיום במקומות אחרים..
מי שמעוניין, הוא יפנה אליו בעצמו.
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=4&topic_id=2954104&forum_id=771
"להם, הרי ידוע מי הוא.."
מי הוא?