בית פורומים עצור כאן חושבים

עצכ"ח, לא מה שחשבתם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/4/2012 11:44 לינק ישיר 

כילציר
כוונתי היתה כלפי אפיקטיזין שכתב:
<לא כל דבר אנו מסוגלים להכיל בכלינו הדלים והמינימום הנדרש מאיתנו הוא להכיר בדלותו ומוגבלתו ולא לנסות לחקור באמצעות המעבדה המשובשת שלנו מושגים שכלל לא יכולים להיכנס תחת עינית המיקרוסקופ -  כי דרכה נראה רק את השקר והטעות.

.
לא לחינם התורה הקדושה שנכתבה ע"י בורא העולם הסמיכה את ה'חכמה' ללב (ולב הוא כמובן האיבר שנמצא ב'לב' הגוף- למתחכמים שבינינו), 'חכמה' צריכה להיות מורכבת מבינה והרגש מתי לפקוח עיניים ומתי לעצום אותן לרווחה ה'חכמה' היא התמהיל הנכון של 'בינת' הלב, ו'השכלת' המח. וכבר אמר מי שאמר: 'שכל' חילקו בשפע אבל את הוראות ההפעלה חילקו בקמצנות..

אנשים שכמותכם בזים בליבם לאנשים הנבערים שמונעים 'השכלה' שחוסמים את הגלישה לעכצ"ח, ש'מפחדים' להציץ בעכצ"ח, לדעת ו'להתמודד' מול ה'אמת', אך שוב, לא תמיד האומץ יעיד על שכל רב ולא הפחד על ההעדר (לרוב זה ההיפך)  
 וכבר אמרו חז"ל: 'שאני מינות דמשכי' אך למסומם אין שום דרך לדעת בעצמו שהוא כזה

>

אם מישהו באמת מתעניין במשהו, אז קשה מאוד יהיה לומר לו אל תשאל ואל תחקור.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 18/04/2012 11:43:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 11:58 לינק ישיר 

ביליצר,באמונה, לא הבנתי תגובתך.
בעב - אפיקטויזין טוען שמחשבה אינה אפיקטויזין ויש לכולאה. אינך יכול להתעלם מכך שיש גישה כזו הדורשת מאדם להאמין לחכמים ולחשוב שהוא טיפש. במילים אחרות - להדחיק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 12:00 לינק ישיר 

ת"ט
אני מכיר היטב את הגישה הזו, ויש בה גם דרישה שיש בה צדק לענווה. אך מ"מ את החוצפה לשאול קשה לכולאה.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 18/04/2012 12:10:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 12:11 לינק ישיר 

.

ביליצר,

מאחר והנהנתי בהסכמה, אינני רואה עצמי פטור.

יש מי שתבונתו אונסת אותו. לא תוכל להשתיק ילד חריף שמתעקש לשאול - ותודתי עד היום לאבי מורי זצ"ל, שאלמלא קיבל את כל שאלותי - וענה עליהן או שלא ענה - בחכמה אינסופית - כנראה הייתי כאחד מאותם מתפקרים מפורסמים.

חנוך לנער על פי דרכו, ומי שאינו יכול לכוף את מחשבתו - לא תוכל להשתיקו ב"הס".

אם תזכור את מעשה מחכם ומתם של הברסלבר, הרי שם המסקנה ברורה, אולם אף אחד מהקוראים לא יכול שלא לשים לב כי החכם - אנוס הוא. וכי יכול היה להיות סנדלר כרעהו התם בלי שהיה מת משברון לב?

אתה יכול לחשוב שילד נבון שיקרא כי יהודי שונה פיזית מן הגוי יסתפק בכך, ולא ישאל איך בספרי הרפואה לא מתוארת שן נוספת אצל היהודי.
אתה יכול לחשוב שילדה קטנה שאמה מטפלת בשערותיה כדי להוציא כינים וביצי כינים, תאמין שכינים נוצרות מזיעת הראש - אבל האמן לי - יש לא מעט ילדות שמבינות היטב כי כשם שהאפרוח בוקע מביצת התרנגולת, הכינה בוקעת מביצת הכינה-האם.
אז איך אתה חושב יותר ימשיכו לשמור על ההלכה, אלו שישאלו את שאלותיהם הקשות ויקבלו תשובות, או אלו שיחטפו סטירה ויושתקו?

את כל מה שכותבים כאן כנימוק - טענו נגד ה"ה שרה שנירר. האם כיום, במבט לאחור, היא צדקה כשהקימה את בית יעקב, או שמתנגדיה צדקו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 12:16 לינק ישיר 

ביליצר ומואדיב
יהיה כדאי לחקור היסטורית היכן נשארו יותר שומרי מצוות, ממקבלי הסטירות או מאלו שלא קבלו.
ולא כל אחד זוכה לאבא כמו שהיה לך.

יצא לי להפגש עם אנשים שהתחילו לשאול שאלות אחר גיל קבלת הסטירות. הסטירות כבר לא יכלן להועיל והקושיות נשארו בעוצמתן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 12:43 לינק ישיר 

בענין החינוך עם סטירות.

פ' וישלח מסופר על דינה בת יעקב, ששכם בן חמור שכב איתה ויעניה. מפרש רש"י- וישכב- כדרכה- ויעניה שלא כדרכה.
בחיידר בשעור שאל  ילד קטן את המלמד- רבי מה פרוש  שלא כדרכה?
הפליק לו המלמד סטירה- וצעק וכדרכה אתה כבר יודע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 12:55 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
בענין החינוך עם סטירות.

פ' וישלח מסופר על דינה בת יעקב, ששכם בן חמור שכב איתה ויעניה. מפרש רש"י- וישכב- כדרכה- ויעניה שלא כדרכה.
בחיידר בשעור שאל  ילד קטן את המלמד- רבי מה פרוש  שלא כדרכה?
הפליק לו המלמד סטירה- וצעק וכדרכה אתה כבר יודע?

דרויאנוב מפורש, עפ"ד גמרא מפורשת:

מה עשו לאותו בחור שטען פתח פתוח מצאתי?

וכי מהיכן היה יודע כי פתח פתוח מצא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 13:04 לינק ישיר 

מואדיב

הדיין אמר לשמש-  גרש את מחזר על הפתחים הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 16:01 לינק ישיר 

מואדיב

אביך זצל יכל לחסוך מעצמו את עבודת דע מה שתשיב על ידי שהיה מפנה אותך לאתר כמו עצכח,
האם גם אז היית יושב כאן ומודה לו ?,או שייתכן והיית היום מאותם מתפקרים .

ברוב המקרים כשנער שואל שאלות הם יסתפקו בתשובות כמו במופלא ממך אל תדרוש ,ובספר חיי עולם.
תמיד יש יוצאים מן הכלל שלא יסתפקו באלו ולא ניכנס למניעים,ולהם באמת אחד על אחד צריך לספק להם את מבוקשם אבל להפנות את אותו נער לקבל את מבוקשו על ידי הפנייה לעצכח כדי שנפשו יתמלא שוב בליטוף של רוח טהרה ,זה כמו ישר להכניס אותו לשוק העתיק בעולם ,ובהרבה מקרים לפי רב חיים יקבל שם תירוצים ולא שאלות.

תלמיד טועה

השתדלתי אז אנא תשתדל גם אתה בלפחות להדגים מה לא מובן,

בעל בעמיו

שאלת מליון הדולר ,עם סטירות או בלי ,לילדים ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 16:01 לינק ישיר 

מיימוני. תודה על ההשקעה והכובד ראש.
בסה"כ חזרת שוב על ה'אני מאמין' הלעוס (במחילה) של הפורום. זוהי הדת אליה מוטבלים יושביו וזוהי החוקה עליה מניחים את היד בשבועת האמונים.
גישת 'הכל שפיט' עליה חזרת מוכרת לנו מר' אהרן ברק שנראה שהיה שוחה כאן בטבעיות ובעיניי היא יומרנית ורברבנית (רברבנות אינה רק כלפי האחרים-הטפשים אדרבא, מי שחושב שכל מעלתו היא רק כלפי אחרים הריהו העניו וזו הדוגמא שהבאתי ממשה רבינו, רברבנות מגיעה כאשר מישהו חושב שהוא גדול בעצם וממילא גם על אחרים) בפרט כאשר ההסכמה בין חברי הפורום היא בד"כ דווקא רק על הפקפוק והקיעקוע, בהכל יפקפקו כאן רק לא בתאוריית הכל שפיט, בנושא הזה יש פתאום מן אחוות דעים דביקה. (זה לא שיש עליה תמימות דעים אלא שמי שלא חושב כך ממילא מסנן את עצמו מהפורום וכך היא נוצרת. השאלה היא איך אינטלקטואלים לא שמים לב שיש ביניהם אחווה מוזרה שכזו במקום שכולו פקפוק).
הרי כל אשכול כאן נושא שם יומרני ולגלגני ששמו מעיד עליו שנועד לנפץ עוד מיתוס 'נבער'. שם הפורום לדעתי הוא 'כאן שוחטים פרות קדושות' וכאשר מישהו מנהל מסע צלב אחרי פרות קדושות האובייקטיביות ושיקול הדעת שלו  מוטלים בספק בעיני מלכתחילה. השכל האנושי הוא מורכב ויכול להוביל לאלף ואחת מסקנות שונות וכשם שפרצופיהם וכו' מה איפוא קובע ומנתב לאן יגיעו? ברוב המקרים אלו הנגיעות האישיות של כל אדם, לפעמים הדעות הקדומות הם סוג של נגיעה ולפעמים דווקא הרצון לבעוט בדעותיו הקדומות על ברכיהן חונך היא הנגיעה כי השחד (הנגיעה) יעוור עני חכמים. 
גם השיטה שנרמזת בדבריך כי מה שא"א לנסח ולהגדיר במילים לא קיים אווילית בעיניי כי היא נובעת מאי הכרה במגבלות השכל והדיבור (תוכל להגדיר לי נצח?).

שנינו מודים שהפורום מיועד למי שכבר הציץ ונפגע. הוא כמו בית חולים ישן ואפוף חיידקים באפריקה שחולה שיב"ס מאשפזים אבל לתינוק קטן עדיף שיישאר עם דלקת האוזניים מאשר שיקבל גם דלקת ריאות.

אינני רואה על מה לבקש סליחה. 
דעתי נשארה שכאן מסתובבים האמיצים והמוכשרים אך הטיפשים והעיקשים (הכללה לפי כללי ההכללה), אנשים שרואים במי שלא רוצה לדעת הכל 'פחדן' שלא מעיז להתמודד עם ה'אמת' ומעשית - אם נחזור לדוגמא שלי - אני משוכנע שלו יניחו לפני יושבי הפורום ספר ובו כתוב עתיד חייהם רובא מהם יכתבו פלפול ארוך ויפתחו את הספר ברוב חכמתם כי תכלית השכל הוא להשכיל ולדעת כמה שיותר. מישהו כינה אותם במושב הליצים שמעבר לקיר 'לא פרקטיים' ואין לי אלא להסכים עמו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 16:08 לינק ישיר 

אפיק
אם זו דעתך- אז מה אתה עושה כאן? ממקום שיש בו חיידקים בורחים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 17:46 לינק ישיר 

אני מקווה שכל הת"ח דק"ק עצכ"ח יודעים מה פירוש 'אפיקטויזין'
ראו למשל כאן
http://he.wikisource.org/wiki/%D7%A9%D7%91%D7%AA_%D7%A7%D7%9E%D7%96_%D7%90

תוקן על ידי thepresent ב- 18/04/2012 17:46:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 18:28 לינק ישיר 

אפיקטוזין כתב:

אחרוג ממנהגי ואכתוב כאן למען אלו שחוששים לגלוש במושב הליצים של פורום בחדרי חרדים

גאוותן שכמותך, אייך אתה לא מתבייש לבוא לקשקש כאן את השטויות שלך,
ממתי יש לפורום עצכ"ח דגל, אם קיים פורום שתוקף מידי יום ויום את הנאורות זה כאן בפורום,
בד ובד תוקף את העובדי אלוהים אחרים, ואני אישית תוקף גם את הפרנסה שלך = החזרה בתשובה,
החזרה בתשובה שטוענת שהחוזר בתשובה צריך להיות חרדי, זה נוכלות ושקר וכמובן גזל כספי ציבור על ידי השקרים כאילו האליל שלך יחזיר לתורמים את כספם בכפלים, ראה אשכול זה  קירוב רחוקים ביהדות, (ביקורת)

הדמגוגיה כאילו קיבלנו תורה משמים והקב"ה כתב אותה, מיועדת להפיץ את האלוהים אחרים שלך,
לא קיבלנו כלום משמים, תורה לא בשמים היא קבעו חז"ל,
ישו ומוחמד גם אומרים שקיבלו משמים, להבדיל החסידים שוטים של כל חכם מחכמי ישראל בכל דור גם טוענים שרבם קיבל משמים,
מי מתרגש ממילים גדולות שכאלה ?

אפי' החלק שכן שמענו משמים שהם שני הדיברות הראשונות, אומר הרמב"ם שזה היו קול נברא ולא האלוקים בעצמו,
בכל אופן אפי' שהאלוקים בעצמו אמר אז ש1+1=6 לא יעזור לו, ולא נקבל את דבריו,

אז מה אתה רוקד לנו עם הדמגוגיה הזו בכלל, תורה משמים ושוב תורה משמים, אם דברי האלוקים תלוי במקבלים ובשכלם מה עוזר לך שאתה אומר שזה משמים ?? אם נכון דבריו אז זה נכון אפי' שלא אמר אותם, ואם זה לא נכון אז מה יעזור שאמר ???

אל כורחך שאתה רוצה לשקר ולגזול ולכן אתה מדבר עם דמגוגיות שכאלה,

המושג תורה משמים היא בדיוק זה ש1+1=2 המתמטיקה הבינה היחידה שיש לבני אנוש הם הם תורה משמים,
כל עשרת הדברות הם משמים, (האבן עזרא טוען ששבת לא, אבל הוא לא צודק שבת גם כן, עובדה שכל בני אנוש שומרים שבת = עובדים חמש\שש ימים בשבוע) 
כל התורה היא משמים במובן שכל ילד מבין אותה, ואם לא מבין אז זה לא נכון,

אבל שיבוא מישהו לטעון שקיבל תורה משמים במובן כתב ותורה ויעשה אות ומופת ?! נהרוג אותו משום נביא שקר !!
וזה מה שחז"ל אומרים לנו עם תנורו של עכנאי, אין תורה משמים ולא יעזור מופתים בעניין,
אז נשאל את חז"ל אייך אומרים אין תורה משמים הרי כל התורה משמים ?!
התשובה כמו שאמרתי לך לעיל,
אין קבלת תורה משמים במובן ספר כתוב וקול וכדומה שנפל משמים, יש תורה משמים במובן הבינה האחדותית שיש בבני אנוש, למשל כל בני אנוש יודעים ש1+1=2 ואין שיחלוק על כך, וכן המתמטיקה והלוגיקה ועוד ועוד,
לא לחינם שכל האדם הוא כבודו של הקב"ה, ומי שלא חס על כבוד קונו טוב לו שלא נברא אומרים חז"ל,

היחידים שמדברים על תורה משמים במובן שלך הם העובדי אלילים, השקרנים הגזלנים, והם סיבת גלותינו מאז ומעולם,
עיין שוב בספורנו לעיל, (בעמוד 2) 

הנה לך חז"ל שתבין מהי תורה משמים,

(מדרש תהלים (בובר) מזמור קלו)
תנא דבי אליהו פעם אחת הייתי עובר ממקום למקום מצאני אדם אחד שהיה בו מקרא ואין בידו משנה אמר לי רבי רוצה אני לומר לפניך דבר אחד ומתירא אני שמא תקפיד אמרתי לו ח"ו ?! אם אתה שואלני בדבר תורה,?! (לך ספר את זה לכת ההשקפה max) א"ל ר' מפני מה כתיב נותן לחם לכל בשר, וכתיב נותן לבהמה לחמה (תהלים קמז ט), וכי אין אדם מכין לחמו, ??? (בקושי רב ?? max) א"ל זהו דרך ארץ עושה בידיו והקב"ה מברך מעשה ידיו, שנאמר למען יברכך ה' אלהיך בכל מעשה ידך (דברים יד כט), יכול יהא יושב ובטל,(?! ויהיה לו אוכל ולחם ? max)  ת"ל אשר תעשה (!!! בלי עמל לא יהיה לו לחם max) (שם שם /דברים י"ד/) א"ל תשובה זו היא שטה ראשונה שאמרתי לך, והיא מקובלת בעיני, (כלומר הבין בעל המקרא הזה שהאדם צריך לעמול בשביל לחם ובהמה לא צריכה, אבל זה שהאדם צריך לעמול זה  נקרא שהאלוקים נותן לו ? max ) אמר לו בני אשיבך, צא ולמד מן השוטה כשנטלה ממנו חכמה אינו יכול לפרנס עצמו שעה אחת, כך בני אדם כשנטלה מהם דעה חשובים כבהמה וכחיה ועוף, והקב"ה מחלק מזונות לכל באי עולם. (אייך ? עם התבונה הדעת שנתן לו ולכן חייב כל אבא ללמד את בנו אומנות = דעת להתפרנס = האלוקים מפרנס אותו, max )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 18:52 לינק ישיר 

כל מלה שכתבו כאן מתנגדי הפורום היתה יכולה להכתב על ידי שליט צפון קוריאה, מנהיג כת מיסטית בקליפורניה, מתחזה למשיח הפרבוסלבי ברוסיה או כל נוכל/דיקטטור אחר המתעתע בציבור של שוטים או נשלטים. 

זו אינה הוכחה, כמובן, לכך שהם לא צודקים, אבל הייתי ממליץ להם לחשוב (סליחה על המלה) קצת על החברה שבה הם מוצאים את עצמם.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 19:04 לינק ישיר 

אפיקטוזין כתב:
שנינו מודים שהפורום מיועד למי שכבר הציץ ונפגע.  . 

אני לא חושב שהרב מיימוני מודה בכך, בכל אופן אני וכנראה הרבה כאן לא מודים בכך,
הפורום היא מקום לכל תלמיד חכם שהאמת האלוקית ותורתו ועמו וארצו  חשוב לו,
הפורום היא מקום לכל תלמיד חכם, שרוצה לשמור על התורה באמת, ולא להיות גזלן ושקרן (שחייב מיתה מדאורייתא משום נביא שקר) בשם האלוהים אחרים,
הפורום היא מקום לכל מי שמשתמש עם המושג שבט לוי להתפרנס מהציבור, = לומדי כוללים מג"שים ראשי ישיבות מחנכים עסקנים וכל תפקיד ציבורי חברתי,
הפורום היא מקום לכל מי שעוסק בחזרה בתשבה,

בקיצור אצל מי שהאלוקים הפקיד את בניו בידיו או מי שמתפרנס מכסף ציבורי, חייב להיות בפורום הזה,
ואם לא הוא פשוט נוכל ומנובל גזלן ושקרן וכמובן עובד אלוהים אחרים,
כמו שהדור הקודם הביא לנו את השואה, כך אתם מביאים לנו את השואה הבא,
ואל תחשבו שאתם תצאו מזה,
אתם תכנסו לתאי הגזים יחד איתנו כמו שהאלוקים זרק בדור הקודם את כל הקהילות הנפרדות (חילונים ומתבוללים דתיים וחרדים רבנים ואדמורים וראשי ישיבות) יחד לתאי הגזים,
כמו שהפסדדנו כל שנות הגלות את צאצאינו כך תפסידו אתם ואנחנו (משום ערבות) את צאצאינו בדור הבא,
כמו שקויים בנו כל קללות התורה במשך אלפיים חמש מאות שנה עד היום כך זה ימשיך בדור הבא,

התשובה היחידה והמקום היחיד שיכול להציל אותנו זה הפורום הזה,
אם כל אלה יבואו לכאן וילמדו לעומק מהי תורה ומהי יהדות מהי חברה ביהדות מהי כלכלה ביהדות ועוד ועוד,
אז מובטח לנו גאולה אמיתית, מובטח לנו כל הברכות שבתורה,

מי ייתן שנזכה באמת לחכמ בינה ודעת אמן ואמן,,,,,,,
כותב בכאב רב
max

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עצכ"ח, לא מה שחשבתם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.