|
|
| נשלח ב-19/4/2012 10:22 |
|
| |
כנראה שעדיין לא מוצה ...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 10:27 |
|
| |
מקס
הבנתי את טיעוניך הן כדלהלן ,,,התבונה השיגה את התורה כספר חוקים הכי משופר כדי שכלל האנושות יחיה בסופו של דבר חיים תקינים ומאושרים אחדותיים ולא חיים אנוכיים שמביאה לאיש את אחיו חיים בלעו, ואם כן מניין הגזענות לעליונותך כעם נבחר וסלקציית העדפה של עמך ,שעומדים בסתירה מוחלטת לכל מה שאתה מצהיר, והייתכן שאותו תובנה מתוך התבונה שלפי דבריך אמורים לאחד ,הביאה דוקא לשנאה הרג וסבל ?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 10:53 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
(פיהוק)
כמה פעמים כבר התנהל הדיון הזה מאז הקמת הפורום?
|
|
למה בכל שנה מדפיסים -הגדה של פסח- חדש? התשובה שאתה מכיר וודאי- שהרשע של שנה שעברה הפך לצדיק השנה. וגם להפך.
מדי פעם מגעים לכאן, בחורי ישיבה אברכים ומחבתים , שלוקחים על עצמם את מלחמת המצווה להחזיר אותנו בתשובה שלימה.
בחכמות ותבונות חדשות, או בלעג ובוז, תלוי מה יעזור קודם.
הם רואים בזה מלחמת מצווה, ביידיש אומרים- בתרגום חופשי- לוותר לטיפש על טיפשותו זו גם גמילות חסד גדולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 10:53 |
|
| |
כפילות
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 19/04/2012 10:54:33
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 16:32 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | .
מדי פעם מגעים לכאן, בחורי ישיבה אברכים ומחבתים , שלוקחים על עצמם את מלחמת המצווה להחזיר אותנו בתשובה שלימה.
בחכמות ותבונות חדשות, או בלעג ובוז, תלוי מה יעזור קודם.
הם רואים בזה מלחמת מצווה, ביידיש אומרים- בתרגום חופשי- לוותר לטיפש על טיפשותו זו גם גמילות חסד גדולה. |
|
רק שהפעם הדיון התחיל בפורום השכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 19:40 |
|
| |
אפיקטוזין
שמחתי לקרוא שאתה נוהג קודם כל לבדוק את עצמך. כך ראוי לכל בר דעת. אמנם, נראה לי שיש לך עדיין מה לתקן, אבל למי לא.
א. לכל אחד סגנונו שלו. אבל עדיין אנא התחשב בכללי המקום והימנע משימוש בביטויים כמו "לעוס" גם אם אינך חושש להתבטא בצורה כזו על חלק מן התפילה (אם הבנתיך).
ב. אם יש בוטות ועלבונות זה נגד רוח המקום ונגד החוקה. אם העליבו אותך, ציין לינק למקום ואמחוק.
ג. ככלל, אם יש שכותבים בגסות ויש שכותבים בנעימות, מדוע לא להיות בין מסבירי הפנים? מנסיוני אני יכול להעיד שמקשיבים יותר למי שכותב בנועם. והרי לימדנו החכם ש"דברי חכמים בנחת נשמעים".
ד. אם יש תגובות ארכניות אני יכול לייעץ לך עצה פשוטה: דלג או התעלם.
ה. אני מוחה נגד הכתיבה המעליבה כלפי אחד מחברנו. אינך חייב להסכים איתו ואתה יכול לחשוב שהוא טועה או אפילו מבולבל. אך יש דרך לומר זאת ויש דרך שלא. ושוב, זו דרך ארץ וזו החוקה כאן. נא לכבד.
*** ו. האם הכל שפיט
בוודאי שיש נושאים שלגביהם אין כל אחד כשיר לדון. יש גם שאלות שנסיון להשיב עליהן ללא ידע מוקדם יביא לתוצאות מוזרות ומגוחכות. כאשר הפיזיקאי דן על המיתרים שביסוד החומר אין כוונתו למיתרים כמו של הכינור, והשאלה מאיזה חוט מכינים אותם היא מן הסתם תוצאה של אי הבנה.
לפיכך, יתכן שמומחה יטען שהמסה היא אנרגיה ומי שישאל איך זה יתכן יגלה רק חוסר ידע.
אבל זו עדיין שאלה לגיטימית. ובוודאי שאין להשיב עליה בעלבונות. אלא בהסבר. (וזה מה שמנסים לעשות כאן, אם שמת לב).
יתכן שיש כאן נושאים שהיומרה לטפל בהם היא מוטעית מפני שצריך ידע מוקדם. למשל, קבלה.
אבל לא כולם כאלו.
רוב השאלות שעולות כאן הן מהסוג שיש מספיק ידע מוקדם לכותבים כדי לענות עליהן. הן אינן שייכות לתחום שלגביו תוכל לטעון שאין אנו כשירים לענות עליהן. זו נקודה חשובה מאד.
*** ז. כתבת:
זה שאדם מודע לנגיעותיו לא מציל אותו מהן ממש כשם שהדיין אינו חסין מהשוחד גם כשהוא יודע שהוא אמור לעוור אותו. (עיין כתובות קה. ואגב,- בקשר לשבת קנו - אני לא חושב שחכמים ימליצו למי שנולד במאדים להיות התליין של בי"ד ודו"ק.)
ובכן, יקירי, מעניין שמה שכתבת הוא, במקרה הטוב, מחלוקת. דעת הגר"א היא בדיוק להמליץ לאדם שנוטה להיות שופך דמים לעבוד בתור תליין של בית דין. לדעתו הדיין כן מסוגל להיזהר משוחד אלא שבכל זאת התורה אסרה זאת.
מעבר לכך, האמנם השאלות שעולות כאן לדיון הן שאלות שיש לכל הדנים בהן נגיעות?
אולי תרצה להביא דוגמא?
*** ח. כתבת:
תגיד, אצלכם בבית משאירים את ארון התרופות פתוח בגובה הילדים? למה אתם לא מבינים שאתם צריכים לשים את האהל מחוץ למחנה והיה כל מבקש ה' וגו' (האם משום שאתם חוששים שבהיעדר דם חדש של תוהים הבסטה תיסגר?)
ודאי שמונעים מן הילדים להגיע לארון תרופות. וזה משל יפה מאד. השאלה היא אם הוא נכון לגבי מה שכתוב בפורום...
בכל אופן, המשל שלך על האהל מחוץ למחנה שצריך להתאמץ כדי להגיע אליו הוא מאד מוצלח, ואשתמש בו בעתיד. אך האם זה לא בדיוק המצב היום? מי שמבקש השם מגיע. מי שלא, נשאר בחוץ.
*** ט. כתבת
. למה אתה לוקח הכל אישי? למרות שאתה נותן את נשמתך לפורום לא הכל ממוען אליך אישית.
חשבתי שהביקורת שלך מכוונת כלפי. זאת אומרת שאינך תובע אותי שאני רברבן או שאני סבור שהכל שפיט?
כתבת : 3. אם לא שמת לב, המשפט הדמגוגי המושלם שמופיע בדבריך "ואיני סבור שראוי להגן על מה שהוא טעות רק בגלל שאתה מעיד על כך שזו אמונתך" נשאר דמגוגי גם לאחר הוספת גרשיים, הרי כמובן שמועלם לא ציפו ממך כזאת.
לא הצלחתי להבין איך אתה משתמש במילה "דמגוגי".
רק באתי לציין שכפי שלך יש דעותיך, ואתה משתדל לבססן ולבדקן כפי שאתה מעיד על עצמך, כך נוהגים כולנו.
אם אתה רוצה שאשנה את דעותי, או את הדרך לכתבן, או שאתה מצפה לכך מאחרים, צריך להציע נימוקים. וגם להביא בחשבון שאולי דבריך לא יתקבלו על דעתם אם הם לא ייראו נכונים או מבוססים..
יקשיבו לך בשימת לב, אבל לא יאמצו את המלצותיך באופן אוטומטי.
*** י. כתבת:
אין דבר שיכול לעורר את חמתי מאדם הבטוח בעצמו, שהוא חכם, שהוא יפה, שהוא מוצלח, שהוא ירא שמיים, וכו' ואין לי חשק עז יותר מאשר לראות את המציאות טופחת לו על פניו. נדרשת מבן אדם מינימום של פקפוק עצמי שבלעדיה הוא עלול בקלות לאבד כל קשר עם המציאות.
והוספת:
חמור שבעתיים כאשר מדובר במי שיהפוך כל אבן ויפקפק בכל דבר - רק לא בעצמו. רברבנות לא במובן של התנשאות (על אחרים, למרות שזו בד"כ התוצאה). אלא במובן של יומרנות.
טוב שכתבת שאינך כותב לי אישית, אחרת הייתי נבהל כיצד נתתי מקום למחשבה שזו גישתי.
(הנה ההומור שביקשת)
*** עוד כתבת:
ם אני, בעיקרון, בעד ביעור אמונות טפילות אך לא בכל מחיר ולא בכל מצב ולפעמים אעדיף לשמור עליהן למען מטרה נעלה יותר. אך אתה פיך ענה בך. גישתך היא כי כל פרה קדושה דינה שחיטה וזה כבר לא ערך אלא מטרה בפני עצמה, הרשה לי לא להסכים איתך. מדוע שביעור אמונות טפלות לא יהיה דבר בעל ערך?
נכון שאסור ליטול מאדם מה שיש לו בלי לתת לו משהו טוב יותר. ולכן באמת צריך להיזהר כאשר שוחטים פרות קדושות. בדבר זה אני מאד מסכים איתך. ואני שמח שאתה גם מסכים איתי שראוי לבטל אמונות טפלות. אם כך נשאר לנו רק לברר מתי זה מועיל ומתי לא.
אני מקוה שתוכל להשלים עם כך שיש בפורום כאלו, כמוני, שסבורים שאנו מסייעים לבירור האמת במינון הנכון ולא יותר מדי.
*** הוכחת אותי:
אני סבור כי הוספת כאן המון תוכן לאורך השנים ואני מאד מעריך אותך כמבקש חכמה אך אני לא פחות מרחם עליך שזהו מפעל חייך. הבט נא על כל השעות ההשקעה והאנרגיות מחד (אפשר לומר שבילית כאן במצטבר לפחות שנה רצופה ושלימה מחייך!), ומאידך על הנזקים שעלולים להופיע מאשכולות אלו בראשם של צעירים תוהים ותועים ושוב יום אחד קודם מיתתך (כאילו שאני חושב שזה יעזור)
אני מאד מודה לך. לעתים אני עוצר ושואל את עצמי אם אני נוהג נכון. אבל מסקנתי שונה משלך. אני סבור שזו זכות לי שאני משקיע כאן וייראה לי שאני מועיל לאחרים.
צר לי שאיני יכול להועיל לך.
אבל אם נמשיך לבדוק את עצמנו, ולהתפלל שנעמוד על האמת, מסתבר שבקשה ברוחניות אינה חוזרת ריקם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 20:29 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | מקס
הבנתי את טיעוניך הן כדלהלן ,,,התבונה השיגה את התורה כספר חוקים הכי משופר כדי שכלל האנושות יחיה בסופו של דבר חיים תקינים ומאושרים אחדותיים ולא חיים אנוכיים שמביאה לאיש את אחיו חיים בלעו, ואם כן מניין הגזענות לעליונותך כעם נבחר וסלקציית העדפה של עמך ,שעומדים בסתירה מוחלטת לכל מה שאתה מצהיר, והייתכן שאותו תובנה מתוך התבונה שלפי דבריך אמורים לאחד ,הביאה דוקא לשנאה הרג וסבל ? |
|
כנראה לא הבנתה, התורה מספרת לנו שאברהם ושרה ניסו קודם לעשות כך ולא הצליחו, אז חשבו בצדק שהכי טוב להתחיל כל אחד בעצמו ובצאצאיו ולכן עשה את הברית מילה, משה רבינו אחרי מעשה העגל גם התחיל לחשוב כאברהם, וזה הפשט של הרף ממני ואשמידם ואמחה את שמם מתחת השמים, ואעשה אותך לגוי גדול,כלומר משה חושב בתבונה ובנבואה שאולי התשובה היא כמו אברהם אני התחיל עם עצמי דרך זרעי, אבל משה מיד מבין את הכשל, ואומר (כפי חז"ל) שאם על שלושה עמודים (אברהם ויצחק ויעקב) לא עמד להם אז ק"ו שאני לא הצליח, והספרים הקדושים אומרים שזה היה ניסיון למשה לראות האם הוא אנוכי או כל מעייניו הם הזולת וכל האומה, כלומר זה שאברהם בחר בסוף להתחיל עם עצמו ?! היית באין ברירה ! אבל מאז יכול כל אדם לעשות כמו אברהם ובעצם לטעון שאין לו ברירה, על זה בדיוק היית הניסיון של משה ועמד בה בכבוד גדול,
בכל אופן משה לא וויתר ורצה להציל את כל האומה, וכך צריך כל מנהיג לעשות באומה שלו, עד שלא תהיה הבדלי אומות ותרבויות, זה המטרה,
ואם ח"ו המטרה היא אנוכיות שלי, אז לא רק שאין אומה נבחרת, רק בתוך האומה הכביכול נבחרת כל אחד זועק שהוא הנבחר, עיין ערך הקהילות הנפרדות אצלינו,
ולכן באמת אברהם התחיל עם עצמו אבל לא משום אנוכיות ח"ו, רק לשמה, וכך משה רבינו לא התפתה ח"ו לחשוב על אנוכיות, וכך צריך כל אדם בקהילה ובכל האומה לחשבו, ואחריו תהיה אחדות כל בני אנוש, אבל אם אני התחיל עם כל בני אנוש, אז אני עושה שוב את הניסיון של אברהם ושרה בתחילה שלא הצליחה כידוע, במיוחד שאני לא מצליח איתך ועם חברי בקהילה וק"ו בכל הקהילות הנפרדות, אתה מציע לי לחזור על הניסיון הכשל של אברהם ושרה ??
כל הכישלון שלנו בכל הדורות היית בדיוק כי הלכו לא לפי התבונה הנ"ל של משה רבינו, הם כל קהילה עשתה מה שאברהם עשה באין ברירה לשמה, הם עשו זאת משום האנוכיות, ולכן הם בכל דור נפרדים שוב ושוב, אבל האומות העולם שהם כן קיבלו את חשיבת התורה באחדות היקום כן מצליחים להתקרב זה לזה, אתה רואה בעצם שהתורה יכול להביא רק אחדות, ואנוכיות מביא לא רק קהילות נפרדות רק גם מביא אלילים שונים ומשונים, הרי לכל קהילה נפרדת יש אלוהים אחרים משלה,
לסיכום, כל אחד צריך להתחיל מעצמו, אבל לשמה ולא לאנוכיות, ואחריו לנסות לתקן את סביבתו ועמו, ואז כל האומות תתקרב אחת לשניה לטוב, אבל לנסות לתקן את כל האומות בבת אחת ?! את זה ניסו אברהם ושרה ולא הצליחו,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 20:55 |
|
| |
| אפיקטוזין כתב: |  | | [quote] פוק חזי איך מישהו כאן שלח אותי אחר כבוד לתאי הגזים בתוספת איחול כל הקללות הכתובות בספר תורת משה - .[/quote] |
|
אף אחד לא שלח אותך לתאי הגזים, (במפורש כללתי את עצמי ואת משפחתי וצאצאי בקללות שם, משום ערבות) ואני לא הכנס איתך לדיון איך צריך לכתוב כי אין לי מושג בעניין, מה שהעיקר זה תוכן הטיעון, והתוכן מובן לך מאוד, רק אם תאמר שלא אז אני אנסה להסביר לך בדרך אחרת,
השפה היא אמצעי, התוכן הוא החשוב, הטיעון שדברי חכמים לא מתקבלים בההמון ולכן תתן לההמון מה שהוא רוצה לשמוע ואם זה אלילות אז ניתן לו זאת, אז הסברתי מהי המחיר, המחיר זה תאי הגזים,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 21:49 |
|
| |
מקס
דבר אחד הבנתי למעליותא ,שהפסטה שאתה מוכר נטחן בו ביום וכדי ללכת בדרכו של אברהם אבינו לא מכרת את זה לגוי. היכן אברהם אבינו נכשל?הוא היה הראשון שהצליח להפיץ את יחוד הבורא והתדבקות במידותיו ,ומל את הנפש אשר עשה בחרן, ואם לדאוג לזרעו בלבד בתור התחלה היא המידה, אז שוב ,תטפל קודם בזרעך ולא כאן בפורום ,ואם מפאת מבשרך אל תתעלם של דם אברהם אבינו הזורם בעורקינו הינך ערב,אז שוב תפיץ גם באתרי בני אדום וישמעאל ,עמלק וכו,את חוקי משה ולכלל העפ מפאת כולנו בני איש [או כוף ]אחד, ומעל הכול הסלקציה התבונית הזאת של עם סגולה שאמורה לתת לנו הרמוניה תיקון ואהבה כלל עולמית הביאה רק לחורבן ושבר של בת עמי ,וגם על זה לא קבלתי מענה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 22:24 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | מקס
דבר אחד הבנתי למעליותא ,שהפסטה שאתה מוכר נטחן בו ביום וכדי ללכת בדרכו של אברהם אבינו לא מכרת את זה לגוי. היכן אברהם אבינו נכשל?הוא היה הראשון שהצליח להפיץ את יחוד הבורא והתדבקות במידותיו ,ומל את הנפש אשר עשה בחרן, ואם לדאוג לזרעו בלבד בתור התחלה היא המידה, אז שוב ,תטפל קודם בזרעך ולא כאן בפורום ,ואם מפאת מבשרך אל תתעלם של דם אברהם אבינו הזורם בעורקינו הינך ערב,אז שוב תפיץ גם באתרי בני אדום וישמעאל ,עמלק וכו,את חוקי משה ולכלל העפ מפאת כולנו בני איש [או כוף ]אחד, ומעל הכול הסלקציה התבונית הזאת של עם סגולה שאמורה לתת לנו הרמוניה תיקון ואהבה כלל עולמית הביאה רק לחורבן ושבר של בת עמי ,וגם על זה לא קבלתי מענה. |
|
באמת אתה רוצה להבין ?? כי נראה לי שלא (אסור לחשוד בכשרים אבל אני אומר את תחושתי)
אומרים הסספרים הקדושים מה היית ההבדל בין איוב לאברהם, איוב ואברהם ניסו לתקן את העולם, אז למה אברהם מצליח ואיוב לא שרד, התשובה כתובה בתורה, כי ידעתיו למען אשר יצווה את בניו ואת ביתו אחריו ושמרו דרך השם (שהיא) לעשות צדקה ומשפט, הוא לא הצליח בכל בניו רק ביצחק, גם יצחק לא הצליח בכל בניו רק ביעקב, יעקב גם יכול היה לא להצליח הילולי זרק את ראובן ששכב עם אשתו של יעקב, אבל אומרים חז"ל שליעקב היית ניסיון ממה שקרה לאחיו עשיו ולדודו ישמעאל, ולכן לא זרק אותו וזכה לשמור את כל בניו,
משה רבינו גם הגיע לאותו צומת, ולמד מיעקב אומרים חז"ל ולכן 38 שנים לא הטיף מוסר לבני ישראל במדבר, אומרים חז"ל שמשה למד מיעקב להטיף מוסר רק ביום מותו אז המוסר היא לשמה ולא להרחקה ולגרוש, ובכך הציל את כל האומה,
זה היסוד הפשוט, שאין ברירה ואין הצלחה אז מתחילים עם עצמך וזרעך אבל הכיוון חייב להיות שכל בני אנוש יהיו כמונו אחרת לא נצליח, אבל מי שעוסק רק בעצמו, בוודאי שתהיה כל הסבל שהיית בהיסטוריה, בתכלס מאז קרע מלכות בית דוד אנו כל הזמן נפרדים אחד מהשנים, ובכל דור ודור מתחיל כל אחד מעצמו, הוא פשוט לא מבין שזה החורבן בעצם, ולכן אנו הפסדנו את עשרת השבטים ואת ה90% יהודים בתקופת ההשכלה, הוא לא מבין שכל בני אנוש הם ערבים זה לזה, הכיוון הכוכב הצפון צריך להיות שכל בני אנוש יהיו יחד בתרבות ובשפה וחוקה אחת, באין ברירה אברהם עשה מה שעשה, לקחת את האין ברירה לעשות זאת כעיקר ?! זה הסיבה לכל הצרות,
אז אני התחלתי באומה שלי, זה הכי פשוט, ואם אתה כבן עמי לא מקבל זאת אז מה לי ללכת לתרבויות אחרות לתקן ??
אז קודם אני מנסה כאן, ואחרי שנצליח כאן אז אתה תקבל על עצמך לתקן שם, הרי אני לא יכול לעשות את שניהם, אני התחלתי כאן ואתה תמשיך לשם, אוקיי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 23:04 |
|
| |
אתה רק עושה את עצמך לא מבין? מקס , אם תורתך היתה תורת אבותינו למה עמינו מאז תמיד נרדף וסובל . אולי חוקי תבונת סקנדינביה הוא תורת אמת?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 23:12 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | אתה רק עושה את עצמך לא מבין? מקס , אם תורתך היתה תורת אבותינו למה עמינו מאז תמיד נרדף וסובל . אולי חוקי תבונת סקנדינביה הוא תורת אמת?
|
|
מסביר הספורנו שהסיבה היא שאנו עובדי אלוהים אחרים, האומה שלנו סובלת כל הדורות מבעלי הזרוע,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 23:14 |
|
| |
אז למה לא הגיעה הזמן שתאמץ את שורתי השלישית?..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 23:36 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | אז למה לא הגיעה הזמן שתאמץ את שורתי השלישית?.. |
|
אתה לא שומע מה אומרים לך, התורה שלנו היא התורה האמיתית והנצחית כי היא משמים = אבסולוטית, ואם כל בני אנוש יקיימו אותה אז תהיה טוב, ואם לא נסבול כל בני אנוש ולא רק עמינו, כל העמים סבלו ונשמדו, כי כל מי שעובד אלילים נשמד, רק בעמינו היית ברוב הדורות צדיקים שלא עבדו את האלוהים אחרים ולכן שרדנו בקושי בכל דור כמה אחוזים, בדור הבא העובדי האלילים אימצו את הצדיקים האמיתים לאלוהים שלהם ואז שוב לא שרדו משום כך, רק הצדיק שהצליח להציל שוב כמה אחוזים, ושוב בדור הבא אימצו העובדי האלילים את הצדיק לאלוהים ושוב ושוב כל כל ימי היסטורית עמינו,
וב"ה יש היום אינטרנט ואפשר להשכיל בעניין ולבטל את כל האלוהים אחרים, אבל אתה משום מה מתעקש לדבוק בהם במקום לעזור לי,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2012 00:00 |
|
| |
פעם המאה
למה אתה מעדיף את תבונת משה כאמת מתבונת חוקי סקנדינביה?
|
|
|
|
|