|
|
| נשלח ב-18/4/2012 17:30 |
|
| |
| סוכר_פיות כתב: |  | כל הכבוד אלי, יש כאן תחושה של סיפור בהמשכים (חיברת לבד?). וכל המתח הזה כדי להעיר הערה נפלאה שגבאי בית הכנסת אינם מאפשרים לך לדרוש ולחקור אחר האמת בין קבלת שבת למעריב. אם היית מדבר על כך שבשום מקום בגלובוס אנשים לא נוטים לחקור אם אמונתיהם שוות את הנייר עליהם כתובים הם בכתבי ידות, ניחא. אך מה מצאת, שדוקא אצל נושאי דגלינו הם אינם מאפשרים לחקור אחר האמת? איזה חברה אתה מכיר שאפשרו את הבדיקה ושינו משהו הלכה למעשה באורחותיהם? בחברה האקדמית? בחברה החילונית? בבוגרי מרכז? בעצור כאן מודרניים שלמדו בעטרת? הניתוח המעמיק (או לא) יחד עם הגדרותיך הנפלאות באמיתויות שונות לא מוביל בכלל לדיון אם קבוצה של אינדייאנים המאמינים בכל ליבם שגילוף של עץ סקויה ברא את עצמו, מאפשרים לצעירי הצאן לבדוק זאת באינטרנט. תמיד החינוך מונע את הדרישות וכל בעל שכל מוצא את בדיקותיו לבד. האם אתה מאפשר לילדך לדרוש ולחקור את שיפוע המדרגות בבית ע"י גלגול אמפירי במורדם? או שאת זה הוא יעשה לבד כאשר הוא כבר לא ישאל אותך?
|
| ככל שהחברה פחות קיצונית, היא מאפשרת לבדוק הרבה יותר. לכאורה - הפך ההגיון. וכשילדי יגדל אין שום סיבה שאמנע ממנו בדיקה כלשהי. למה שאהיה שחצן ואחשוב שרק אני מבין ויודע?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2012 17:30 |
|
| |
הרב הנוכח:
כבר היה אשכול על משפטים סינטתיים ואנליטיים. יש כאלו שהסתבכו עם ההגדרות שם. מכל מקום זהו אינו תורף הנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2012 17:59 |
|
| |
כמו שאתה לא נותן לתינוק דברים רבים עד שלדעתך הוא עמד על דעתו. הלשחצן תחשב? מי אתה שתחליט שהוא גדןל מספיק? תמיד החכם יותר מבין איפה החכם פחות עוד מוגבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2012 18:04 |
|
| |
ולמה נצפה? שככל שהחכם חכם יותר, יבדוק ויחפש הוא תמיד את האמת. כל בדל שמועה שתגיע לאוזניו בדמות ראיה או דרך חדשה תטריד את מנוחתו והוא ילך, ירדוף וישיגה.
קל וחומר הדבר אמור כשהוא בעצם מטעם עצמו ממונה גם על מוחם של הטיפשים...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2012 18:11 |
|
| |
לא זה אמרתי. ברור שחכם מינימלי יודע איפה לשאול שאלות ואף למצוא מקורות חלקיים לפחות לתשובות. רק קבלתי על הבעיה שמצאת בכך שאין בתי הוראה לשואלים שאלות באמונה ובהשקפה שהדברים מוכרחים להיות כך, וכך הם הדברים בחינוך בסיסי, מה גם שלא מצאנו חברה שהתירה את כל השאלות והדרישות שהיא מתוקנת במיוחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2012 18:42 |
|
| |
לא הבנתי מה אתה רוצה.
בהנחה שמדובר באדם חכם (מי קובע?) ככל שהתשובה לשאלות משמעותה הפרקטית רבה יותר, הוא אמור להתעסק בזה יותר. במום שהדבר יהא כך, הדבר הפוך. ככל שהתשובות משמעותן הפרקטית רבה יותר, אנו מוצאים תירוצים גדולים יותר למה בכלל לא להתעסק בשאלות.
והדיון אינו על חברה מתוקנת אלא על הדרישה אחר האמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2012 21:53 |
|
| |
מוסכם, רק לא מוסכם שמה שמועיל לברר את האמת אלו ההגדרות המתמטיות שמשתמשות במילה אמת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2012 22:40 |
|
| |
ומה הן הכלים של כבוד מעלתו על מנת לברר האמת? אה, הרגשות האישות שלו... לו יהי.
ועדיין היה מצופה שככל שהדת משמעותית יותר בחייך הדבר הראשון שתעשה יהיה לבדוק אותה שוב ושוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2012 22:55 |
|
| |
(על אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה ויתרתי לך אתה רואה ?)אלי, אתה שואל שאלות או עונה תשובות ? אם אתה שואל אותי שאלות תחכה שאענה, אחרת ארגיש מיותר בדיון איתך. (כפי שאכן קרה בעבר לא אחת...)
קצת דרך ארץ "אינו נכנס לדברי חבירו" מכיר ?
(על "אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה" ויתרתי לך לעת עתה , שלא תגיד שאני לא הולך לקראתך...)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2012 23:32 |
|
| |
יפה, גם מעיד על עצמו שהוא עניו...
נתחיל מהתחלה.
אני מקווה שהבנת את הנקודה באשכול. הנקודה הייתה שלמרות שככל שהדת משמעותית יותר בחיי האדם עליו לעסוק יותר בנכונותה, ההפך קורה בפועל.
מה מכל מה שכתבת באשכול רלוונטי לעניין זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2012 23:58 |
|
| |
אה, זו הנקודה ? בשביל זה כתבת כ"כ הרבה הודעות ? אם זה מה שיש לך לשאול זה דבר שכבר התייחסתי אליו בעבר ואין לי מה להוסיף בו בהקשר הנוכחי. חשבתי שכשאתה מדבר על הגדרת אמת וכו', אתה באמת מתכוון לכך.
נ.ב. איפה כתבתי שאני ענו ? למיטב זכרוני דוקא יותר מרמזתי בעבר שאני גאה (בסוד "שני גיים בבטנך") שלא לומר אמרתי כך בפה מלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 00:29 |
|
| |
אולי כדאי לקרוא בפעם הבאה עד הסוף...
עניו. יותר שחצן...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2012 09:07 |
|
| |
כלומר, אתה רוצה לטעון שאת כל המניפסט המקושקש הזה כתבת רק בשבי המשפט האחרון ? בשביל זה הלאת אותנו ב 5 הודעות ? אם התשובה חיובית אני מאוד ממליץ לך,ללכת לעבור איזה קורס בהבעה וניסוח, זה יקל עליך ועל הקוראים מאוד. בנוגע לענוה, אם אתה מעונין להגיע להסכמה , אני מוכן לחתום איתך על גאה, הולך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2012 14:50 |
|
| |
אני שותף להתפעלות שלך מדוע אנשים לא חוקרים כראוי את אמיתות דתם
ואין להם תשובה טובה לשאלה "מדוע אתה דתי?"
אולם נראה לי, שלרוב זה תהליך ההתפתחות של האדם הדתי. קודם כל נעשה ואח"כ נשמע, נחקור ונבין.
ואין זה כה נורא. בסופו של דבר הדת עושה טוב. היא נותנת סיפוק, ערכים ותקווה. גם לא מי שלא חקר ואימת.
זהו תהליך שמורכב משלבים. בשלב ראשון עושים כי ככה כולם, או מפחד מעונש וציפייה לשכר. וככל שעולים שלב מבינים יותר ועושים באהבה ומתוך השגת האמת.
השלב הראשון הוא חשוב ואין לזלזל בו. משתי סיבות:- כי העשייה מעוררת את החקירה.
- כי החיים הדתיים מחנכים ומכשירים את האדם להשגת האמת. לימוד תורה, שליטה ביצרים וכו'
"ואין עובדים ה' על דרך זה (מיראת העונש) אלא עמי הארץ והנשים והקטנים שמחנכין אותן לעבוד מיראה עד שתרבה דעתן ויעבדו מאהבה "
(רמב"ם הל' תשובה פרק י')
מה כתוב פה? שעמי הארץ, נשים וקטנים כן עובדים בדרך זו. וגם לדרך זו יש מקום.
אם כן, ההבנה שהדת היא האמת אינה השלב הראשוני והבסיסי אלא שלב מתקדם, נשגב ונעלה.
והשאלה שצריך לשאול איננה "מדוע אתה דתי?" אלא "מדוע אינך דתי יותר?" כלומר, מדוע אתה לא מתקדם לשלב הבא שבו משיגים את האמת. "העובד מאהבה עוסק בתורה ובמצוות והולך בנתיבות החכמה לא מפני דבר בעולם ולא מפני יראת הרעה ולא כדי ליירש הטובה. אלא עושה האמת מפני שהוא אמת וסוף הטובה לבוא בגללה. ומעלה זו היא מעלה גדולה מאד ואין כל חכם זוכה לה "
(לעיל)
ואולי, החברה החרדית לא מתנגדת ומונעת מאיתנו את האמת אלא רק מסננת את מי שעדיין לא ראוי לה.
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2012 15:13 |
|
| |
מי ראוי לאמת? מי יודע אותה?
|
|
|
|
|