בית פורומים עצור כאן חושבים

על ערכו של חופש הדיון - עצכ"ח, מבקריו והחברה החרדית.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/4/2012 17:20 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:
  שותפיסוד כתב- לדעתי העניין הוא איכותי בראש וראשונה- שימור התורה (על כל רבדיה) במהלך תהפוכות הדורות- כאשר העניין הכמותי רצוי גם הוא כמובן
אתה בטוח שהתורה לרבדיה השתמרה בטהרתה? הגישה היום תופסת גישות גאונים וראשונים מרכזיים בבכפירה

לא בטוח, אבל זה לא משנה את עצם המטרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2012 19:36 לינק ישיר 

שותפי

המטרה החרדית זה להיות אנשים טובים וצדיקים, ועל זה כל עמלם, מי שלא רואה זאת פשוט עיוור,
השאלה מה אנו מרוויחים שאנו מפסדים את רוב האומה בכל דור דור, כלומר הדרך אייך אנו רוצים להשיג זאת היא דרך מפסידה, 

ואם המטרה שרק אני יהיה צדיק וטוב, אז מה ההבדל בין האומות לחרדים, הם גם חושבים רק על עצמם,
החשיבה האנוכית של לשמור רק על עצמי לא הוכיחה את עצמה, לא איוב ולא שום אדם טוב אחר,

ולכן המטרה היהודית מטרת התורה היא שכל בני אנוש יהיו טובים, ובכדי להשיג זאת אתה צריך להראות לכל בני אנוש שהדרך שלך מצליחה,

הביקורת העיקרית שלי כלפי הקהילות הנפרדות היא,
שלדעתי רוב המטרה בכך הייתה לא לשם שמים,
המפסיד העיקרי של ביטול הקהילות הם המנהיגי הקהילות,

כלומר אתה טוען שהחרדה היא לשם שמים, אני לא חושב כך, כי אז כל החרדים היו צריכים להיות חרדים אותו דבר,
למה כל קהילה חרדה אחרת מהשניה, וגם חרדה אחד מהשניה,
סיפרתי פעם שר' שלמה זלמן ביקר ברמות א' שאז היית רוב חילונית, אז ניגש אברך וביקש מר' שלמה זלמן שיברך את השכונה שהחילונים יעזבו את השכונה,
אז ר' שלמה זלמן נזעק מה פתאום, עדיף שיחזרו בתשובה,

וזה ההבדל הגדל בין תלמיד חכם כמו ר' שלמה זלמן לבין אברך צעיר שעוד לא למד מספיק מוסר,
נשמע מהאברך שכל החרדה שלו זה הקהילה שלו, ואם לא יהיה חרדה אז לא תהיה קהילה, כל העולם יהיו צדיקים,
נשמע מר' שלמה זלמן שכל מעייניו שכל העולם יהיו צדיקים ואז לא תהיה חרדה כלל וכמובן ביטול הקהילות הנפרדות,

לסיכום:
אם החרדה היית מביא שכל החרדיות הם קהילה אחת, אז יש מקום לחשוב שהחרדה מוכרחת ונוותר ח"ו על הפורצי גדר,
ואז לא תהיה כל כך הרבה פורצי גדר, ולא נפסיד כל דור ודור, להפך הקהילה תגדל למיליונים,
אבל אם החרדה היא רק פונקציה שלכל שמנדריק תהיה קהילה וכבוד ופרנסה, אז היא פשוט שקר, ולכן נפסיד בכל דור ודור,
כי כל קהילה דואגת לשרידות עצמה, בדור הבא מתחיל שמנדריק חדש בתוך קהילתו בעצמו לדרוש שירדות, כמו בוויזניץ בנדבורנה עכשיו, והוא מאוד חרד לשרידותו, ואז שהוא חרד סוגר את חסידיו מרוחות רעות כביכול, בכדי לשמר זאת הוא ממציא אמונה חדשה תורה חדשה,
כך בדיוק הפסדנו את האומה בתקופת ההשכלה,
אם הנערים היו רואים צדק אמיתי בחרדה, אז למה שנער שרוצה קצת להתפרפר ירצה לעזוב את האומה ולהתבולל בגויים,
מי קצת אקשן עד לעזוב ולבגוד באומה הדרך רחוקה מאוד,
רק אם הוא משתכנע שכל החרדה היא רק פונקציה לאיש שרוצה קהילה לעצמו, ואחר כך חושב שכל האומה מטרתה היא אנוכית וגזענית ולא שכל בני אנוש יחזרו בתשובה כמו חשיבת ר' שלמה זלמן, אז באמת הם עוזבים באלפים,

הסתגרות זה דבר טוב אך ורק שהמסתגר משוכנע שבחוץ רע, וגם מי שבחוץ מודע לרעתו ומסכים עם ההיסתגרות של הצדיק,
אבל כל זמן שההיסתגרות היא מסיבת הישרדות אישית ואנוכית, אז בכל דור תהיה לנו אלפי קהילות שכל אחד מסתגר מהשני,
ואז הנערים הפשוטים פשוט עוזבים אותנו לטובת האומות ששם לא לכל חמור יש איזה תורה וקהילה,

איזה נוער יכול להצדיק את אי פגישתם של הגדוילים משום שהגודל חדר לשם שמים מפגישה שכזו ??
איזה נוער יכול להצדיק את אי אכילת השגחת בעלז היא משום החרדה שמה יחשוב שחסידי בלעז יראי שמים כמו הקהילה שלו,
למה למשל הרב שך לא נפגש עם אדמור מחב"ד,
למה הרב אלישיב בעניין הגיור לא נפגש עם הרב עובדיה,
האם הרב אלישיב חרד שהוא יכל להתקלקל ממנו ??
לא לחינם זה יורד גם בציבור הפשוט, ת"ת של אברכים לא יכניס ילד שאביו עובד לפרנסתו, (אפי' שעובד כמלמד בת"ת של האברכים) התחיל כל הסוגי וועד הורים, כלומר השחיתות המידות של כל הורה מיוסם הלכה למעשה בדיני נפשוט ממש,
וכן ועדי איכלוס,

כלומר אם פעם הדיני נפשות היו עוד בידי הגדוילים, אוקיי הגדוילים המופרדים אבל בכל זאת מנהיג הקהילה,
היום זה בידי כל הורה גאוותן, אני מכיר אישית קהילות שהמנהיג אין לו שום דעה בעניין, המנהיג הוא בובה פסל של הקהילה,
בתכלס העסקנים שכל תמיכתם זה מי ההמון המושחת שולט ופוסק בדיני נפשות,
שהחסיד רץ לרבו שהליטאי רץ לרב השכונה, התשובה של הרבי והרב תהיה אין לי את הסמכות, הסמכות היא בידי הועד הורים בידי הועד האיכלוס וכו' וכו'

אתה מבין שותפי היקר אייך האלוקים מעניש ? התחילו להסתגר מהגויים, אוקיי זה רק זמני כל זמן שהם עובדי אלילים ועושים מעשה כנען, אבל המטרה היא להפוך את כל הגויים לאנשים טובים,
אוקיי לא עשנו כך, ואז התחילו המלחמות הפנימיות, ואז הסתגרות וקהילות נפרדות,
אוקיי אולי הקהילות הנפרדות לא כל כך רע הרי כולם מכוונים לשם שמים, ובסוף כל סוף אולי כולנו יחד נהיה קהילה אומה אחת,
אבל לא ולא הגדולים חרדים אחד מהשני ולא נפגשים, ושיש ביקורת אחד על השני עושים זאת מרחוק ובמחלוקת ציבורי כמו בתשמ"ט חב"ד והרב שך,
או כמו מעמד קריעה נגד הרב עובדיה (שכמעט שיצא לפועל) 

והיום אתה בכלל לא עומד מול ראש הקהילה, היום אתה עומד מול כל גאוותן של הועד הורים או ועד האיכלוס,
כלומר השחתת המידות חוגגת בכל הקהילות,
פעם בכל זאת זה היה בידי המנהיג, היום זה בידי כל בעל לשון הרע,
שמעתי על מקרה של ריב בין שכנים רגיל ופשוט וטבעי, שהשכן הצליח לשכנע את הועד הורים לזרוק את ילדי השכן מהבית ספר, ומדובר על בנות בנות 3 ו4 בסך הכל,

כלומר מה כבר ההורים חרדים מבת 3 או בת 4 ????

בכדי להראות לך שאני לא סתם מדבר אז תראה כאן את הרב שטיינמן נזעק בכל רם שהכל עניין של גאווה, ושחיתות המידות,

http://www.youtube.com/watch?v=vMOZNcbuzEM

המנהל:
זוג בזיווג שני ויש שני סוגי ילדים, הילדים של האימא יותר פתוחים, עכשיו הם גרים בבית שמש והאבא מתעקש שהילדים שלו ושל אשתו ילמדו באותו חידר, המנהל שואל האם נכניס אותם באותו חידר כי הם יותר פתוחים וכו'
האם האחריות של החידר לדאוג את דאגתו של האבא, (כלומר הבעיה שלו עצמו שיהיה לו בבית שני סוגי חינוך של ילדיו,)
הרב שטיינמן: אם אין רק חידר אחד בעיר ? אז תשלח את הילדים לאמריקה ??
המנהל: יש עוד ת"תים בבית שמש,
הרב שטיינמן: מבחינת האב זאת אומרת שאין עוד חידר בעיר (כלומר, לבעיה של האב כאילו אין עוד ת"ת בעיר כי מבחינת חינוכית הוא לא יכול לשלוח ילד לכאן וילד שני לשם,)
המנהל: למה ? כי האבא מתעקש ?
הרב שטיינמן: האם אפשר לומר לאבא את הילד הזה נקבל ואת הילד הזה לא נקבל ? הייתכן ??
המנהל: לא, בגלל שאבא מתעקש, בגלל שאבא מתעקש, האבא רוצה דווקא את החידר הזה ,,,,,,
הרב שטיינמן: (בכעס,) שלח אותו לקומוניזום ??? כלומר מה שייך ? הוא רוצה את החידר הזה אייך אתה יכול לשלוח אותו לחידר אחר של תרבות אחרת,
המנהל: החידרים אחרים הם גם חידרים טובים ?
הרב שטיינמן: הוא רוצה חידר טוב,
המנהל: הוא האבא משוגע רוצה דווקא את החידר הזה,
הרב שטיינמן: (בכעס) הוא לא משוגע, הוא רוצה חידר טוב האם אתה לא רוצה חידר טוב ?? ואם כן אתה משוגע כמוהו לשיטתך, הרי הוא רוצה חידר טוב אז למה הוא משוגענער ?
המנהל: יש הורים שטוענים שהילדים של האם הם בסיגנון אחר, במילא לא רוצים להכניס את הילדים של האם רק של האבא,
הרב שטיינמן: האם אתם רוצים שאבא לא יתחתן עם האישה בגלל זה ?
המנהל: אבל מה זה נוגע לחידר ??
הרב שטיינמן: הם התחתנו ויש להם ילדים משותפים והם צריכים חידר, מה השאלה מה זה נוגע לחידר ???
המנהל: הילדים שלו עצמו כן בחידר אבל הילדים של האימא ??
הרב שטיינמן: אז מה ? תשלח אותם לירח,
המנהל: אז מה בעצם הרב אומר שאפי' שהילד יכול לעזיק והילד לא בדיוק בסיגנון של החידר וגם ילד חלש בלימודים וכו'
הרב שטיינמן: מה פירוש ?
המנהל: הם כן פרומערס (הדוקים) אבל לא בדיוק כמו סיגנון של החידר,
הרב שטיינמן: אתה יכול למדוד הדיקות של זה או זה ??
המנהל: יש אחד מההורים שאומר שהוא כן יכול למדוד,
הרב שטיינמן: (בזעקה) תמיד יש אחד שאומר וכו' זה גאווה, זה גאווה,
המנהל: לא רק הוא יש עוד הורים שאומרים כך,
הרב שטיינמן:(בזעקות) רוצה גאווה גאוווה גאוווה, זה רק גאווה גאווה שום דבר לא, לא תחשוב שזה יראת שמים, גאווה גאווה גאווה במאה אחוז,
המנהל: מדובר באברך חשוב אברך חשוב מאוד, (כלומר ההורה שטוען שהילדים של האימא לא בסיגנון שלנו הוא אברך חשוב,)
הרב שטיינמן: זה גאווה, ואם כך ? הוא בעל גאוותן גדול, (כלומר, אם אברך חשוב טוען דבר כזה ? הוא יותר גאוותן מרגיל)
גם אני למדדתי בחידר עם ילדים לא טובים גם הבריסקר רב למד שם, מנין הגאווה הזאת ? 
המנהל: הילד יכול לקלקל אחרים ?
הרב שטיינמן: מה ? בחידרים הטובים לא יכולים ילדים לתקלקל ??? בכל חידר יכולים לתקלקל, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2012 20:36 לינק ישיר 

מקסמן,

העובדה שאתה מעורב כל כך בחיי היומיום של הקהילות, ומכיר גם את הספסלים האחוריים שלהם משחר ילדותך, נותנת לך זוית מיוחדת של התבוננות על הנעשה בהם הלכה למעשה. אני מבין היטב את גישתך.
אני אינני מכיר את החיים החרדים מילדותי, וגם כשהצטרפתי אליהם לא נהפכתי להיות ממש חלק מתוך הצ'ולנט השוטף. לפיכך נראה לי שהשקפתי היא עקרונית ורחבה יותר, ומנסה להכיל את התמונה השלמה של עבר הווה ועתיד גם יחד.
חשובה לי יותר תפיסת החיים הכוללת מאשר הפירטיאדה המייגעת של מי נגד מי ולמה. אולי אני רק חולם, אבל רק זה מה שיש לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2012 21:17 לינק ישיר 

שותפי
תאר לך שמגמת השינוי של ה 40 שנה האחרונות תמשיך משך 200 שנה. כשיקיץ חוני הוא יכיר את היהדות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2012 21:42 לינק ישיר 

תלמיד,

אתה מתייחס כל הזמן לדרכים ולתוצאותיהן. האם אתה מסכים שזאת המטרה העליונה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2012 21:57 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:
מקסמן,

העובדה שאתה מעורב כל כך בחיי היומיום של הקהילות, ומכיר גם את הספסלים האחוריים שלהם משחר ילדותך, נותנת לך זוית מיוחדת של התבוננות על הנעשה בהם הלכה למעשה. אני מבין היטב את גישתך.
אני אינני מכיר את החיים החרדים מילדותי, וגם כשהצטרפתי אליהם לא נהפכתי להיות ממש חלק מתוך הצ'ולנט השוטף. לפיכך נראה לי שהשקפתי היא עקרונית ורחבה יותר, ומנסה להכיל את התמונה השלמה של עבר הווה ועתיד גם יחד.
חשובה לי יותר תפיסת החיים הכוללת מאשר הפירטיאדה המייגעת של מי נגד מי ולמה. אולי אני רק חולם, אבל רק זה מה שיש לי.

זה בדיוק מה שאני רוצה לתת לנו, את "התמונה הגדולה" (אני פשוט מטריח אתוכם עם פרטים קטנים שנבין לאן כל זה הולך)

ידוע שבתקופת ההשכלה בתחילה רוב גדולי ישראל היו נגד הקהילות הנפרדות,
היום אין אחד שהוא נגד, אפי את הרב קוק הצליחו לאשמיד,
כלומר בסוף הבעד ניצח, ולמה, כי ההמון = בעלי הזרוע נהפך להיות המושחת, והגדוילים אחריהם באין ברירה הסכימו שצריך קהילות נפרדות,
כלומר בעלי הזרוע שהספורנו נזעק,

אותו דבר עכשיו, בתחילה החרדה מוצדקת מול החילוניות,
ואחריו באים אלה שטוענים שגם הפרדה מהדתיים מוצדק,
ואחריו באים אלה שטוענים שגם הפרדה מבעלי תשובה מוצדק,
ואחריו באים אלה שטוענים שגם הפרדה בין אברכים עובדים ללומדים בכולל מוצדק,
ואחריו באים אלה שטוענים שגם בשכונה אי אפשר לגור יחד, ואז צריך ועד איכלוס,
אז חילונים מוצדק דתיים מוצדק בעלי תשובה מוצדק ובסוף מוצדק גם אברך שנוהג במשאית של עוף טנא,
אסור לו לגור בביתר, כי הוא נהג משאית של עוף טנא,

ואם כך גם בישיבות, את מי לקבל לישיבה היא גם שאלה של חרדה,
אז לא לקבל דתי מוצדק, ולא לקבל בעלי תשובה מוצדק, בסוף לא לקבל בינונים מוצדק,

וכאן הנער מתחיל בצדק לערר בכל רם אולי כל ההפרדה והחרדה היא לא לשם שמים רק לשם גאוותנות והשחתת המידות,

אני אספר לך סיפור יפה,
אצל חמותי הבית פתוח לרווחה, כל המי ומי באים לאכול ביום רגיל בשבתות וחגים ואפי לישון,
כל בני ביתה גדלו עם חילונים שמתקרבים לדת (מכל הסוגים אמריקים ישראלים אירופים וכדומה,) בתוך ביתם וישנו באותן מיטות,
בקיצור משפחה שגודלת עם כל סוגי בני האומה שלנו, בכל זאת כולם בלי יוצא מהכלל גדלו ליראי שמים עם השמונה בגדים, וכלום הקימו להם משפחות טובות ב"ה

וכמה שהשכנים הגאוותנים היו חרדים בשבילה ואמרו לה תשמעי בסוף הילדים שלך יתקלקלו ויצאו לתרבות רעה וכו' וכו' 
ודווקא מהשכנים יצאו כמה לתרבות רעה,

כאן אפשר לראות שאדם פועל לשמה ולטובת הזולת לעולם לא נפגע,
שאדם חרד אבל החרדה בא מאנוכיות ולא לשמה, אז חל עליו כל עונשי האלוקים,

לסיכום:
חרדה והפרדה שבא מתוך לשמה ובאין ברירה, אז יצא מיזה אברהם אבינו ובסוף צאצאיו קיבלו את התורה,
חרדה והפרדה שבאים מתוך גאווה ואנוכיות, אז מקבלים את כל העונשים שבתורה =  "בניך ובנתיך נתונים לעם אחר ועיניך ראות וכלות אליהם כל היום ואין באל ידך",

זה "התמונה הגדולה" אנו רואים בכל דור ודור שאין צאצאי דור הקודם עמנו, ומי שיש לו רגש יהודי רגש אנושי באמת מתקיים בו "עיניך ראות וכלות אליהם כל היום"
אבל מי שאין לו רגש יהודי ואנושי, פשוט לא רואה כלל, וכלפיו התורה כלל לא כיוון את דבריה,
התורה דיברה לאנשים טובים עם רגש יהודי ואנושי, ולכן אמרה עיניך ראות וכלות אליהם כל היום,
התורה לא חלמה כלל שתהיה אנשים שהקללה הזו לא תדבר אליהם כלל,
החרדה וההפרדה הם כל כך חזקים שבכלל לא כואב לו מה שעיניהם רואות, יותר נכון הוא פשוט לא רואה רק את עצמו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2012 22:47 לינק ישיר 

פתיחות מול סגירות ..............

בואו נתחיל בעובדות ,אין ספק שהפתיחות נתנה להשכלה לעשות בו את אותותיה ברובו של קהילות ליטא ,פחות מכך וגם מתוך פשרות בקהילות פולין גליציה ,גרמניה .והסגירות הבלתי מתפשרת עוד מימי החתם סופר ובנו בהונגריה היא דוקא זאת שהצילה ,
עד כמה באחוזים מול השאר הצליחה שיטת הירש אינני יודע ,נקודתית היא ודאי עזרה מול הרפורמים כתחליף אידיאולוגי.
אין ספק שהסגירות לא היתה מתבצעת גם היום אילולי תוצאות מאכזבות בשטח על ידי פתיחות .
הבעיה העיקרית היא שאם פעם הפתיחות היתה תחת קורת גג  מחוץ לביתך כדי להשיגו,
הפתיחות של היום מגיעה עד אליך הביתה שלא היה לנו נסיון ספציפי קודם איך להתמודד ולכן מתמודדים בשיטות שקיימות היום .האם היא מוכיחה את עצמה ?עד כמה שהיד מגעת כן ,
האם הסגירות היא המתפוצצת?מחנכי הנערים טוענים שזה לא מתחיל משם כל עוד הבית בריא והילדים אהובים,
הכמויות לא גדלו יחסית לאוכלוסיה לדעת המומחים.
קל לדבר על בעיה קיצונית של סגירות אך לא ראיתי כאן אחד שהביא כאן איזשהו פתרון מעשי או הסבר על מינון של נתינת פתיחות ובמה זה אמור להתבטא,
אם פתיחות מתבטאת בנורמה של בחירה ללכת לעבוד ,שיקום מישהו עם אגנדה של איך כמה ואיפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2012 23:06 לינק ישיר 

על איזה עובדות אתה מדבר ? אתה מדבר על ההצדקה הקלסית שלנו לכל החורבן שלנו, ממתי זה עובדות ?

העובדות הם שלא הצלחנו לשמר את האומה, והסיבות לכך ברורות וחזו זאת חכמי ישראל לפני מאות שנים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2012 08:21 לינק ישיר 

ביליצר
גם הסגירות לא מועילה. אולי סגירות הרמטית על אי נידח, אבל בכל זאת היהדות היא לא באי נידח וניא לא איימיש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2012 10:19 לינק ישיר 

שותפי

כן, אבל אולי אנו בדרך לפיספוס?

ביליצר

1.       אתה בטוח שססטיסטית יהדות הונגריה "הצליחה" יותר?

2.       האהבה היא מפלט משונה לבעיות אמיתיות. ומה קורה כשהילד הוא כבר לא ילד וחיבת הורים אינה עונה לשאלותיו? אתה בונה על כך שהוא כבר אחוז בחיבת אשתו וילדיו. המלכודת החרדית הידועה.

3.       הכמויות לא גדלו יחסית לגודל האוכלוסיה לדעת המומחים. מיהם והיכן הנתונים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2012 10:24 לינק ישיר 

ת"ט
אם הצלחה אחרי ניתוח שהסיר חלקים גדולים מהגוף, היא הצלחה אזי יהדות הונגריה היא הצלחה.

בבודפשט, הקהילה החרדית המפוארת, מנתה עשרת אלפים איש מתוך רבע מליון יהודים שהיו בעיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2012 11:18 לינק ישיר 

בהקשר לסגירות ופתיחות. ישנה אנקדוטה מעניינת . כידוע הרב הירש היה בעד קהילה נפרדת. ולעומתו הרב במברגר המכונה "הוירצבורגר רוב" התנגד לדבר. ובמבחן "חוק חרדים שמורים" יצא, שצאצאי הרב הירש רובם אינם חרדים. לעומת רוב צאצאי הרב במברגר. אז מי צדק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2012 12:24 לינק ישיר 

חכםלעצמו כתב:
בהקשר לסגירות ופתיחות. ישנה אנקדוטה מעניינת . כידוע הרב הירש היה בעד קהילה נפרדת. ולעומתו הרב במברגר המכונה "הוירצבורגר רוב" התנגד לדבר. ובמבחן "חוק חרדים שמורים" יצא, שצאצאי הרב הירש רובם אינם חרדים. לעומת רוב צאצאי הרב במברגר. אז מי צדק?

זה נכון אצל צאצאי הר' יוסף חיים זוננפלד, מול צאצאי רבינים שנלחם נגדם, 
זה נכון אצל שני העמרם'ים בירושלים, אחד קנאי ואחד אגודאי שניהם הקפידו על פיאות נוכריות, ודווקא בצאצאי הקנאי יש פאות,

בקיצור זה ידוע בכל תחות ותחום, דווקא זה שמקפיד מפסיד בסוף,
ואין בזה מיסטיקה זה פשוט חוקי האלוקים בטבע האדם,

אני שואל זאת כל הזמן, איפה צאצאיה כל הענקים שלנו (חכמי ישראל הגדולים) מבכל הדורות,
האם יש מישהו שטוען שהוא נכד של ר' שמעון בר יוחאי או מר' עקיבא או מי הרמב"ם האבן עזרא המלבים ועוד ועוד, חוץ מה שכולם טוענים שהם נכדי רש"י (וכנראה זה בלוף, כי רצו את רש"י כי יש אילן מרש"י עד דוד המלך וכל אחד רוצה לטעון שהוא צאצא ישיר מדוד המלך אולי יקבל את התפקיד להיות מלך המשיח) לא שמעתי שיש,
בוודאי שיש פה ושם, אבל היינו צריכים להיות מיליונים רק מהגדולים שהיית לנו בכל הדורות,
קחו את הרשימה של הגדולים מאז החורבן הבית, ותעשו חשבון כמה יהודים היינו צריכים להיות בעולם היום, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2012 22:34 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:

שותפי

כן, אבל אולי אנו בדרך לפיספוס?

ביליצר

1.       אתה בטוח שססטיסטית יהדות הונגריה "הצליחה" יותר?

2.       האהבה היא מפלט משונה לבעיות אמיתיות. ומה קורה כשהילד הוא כבר לא ילד וחיבת הורים אינה עונה לשאלותיו? אתה בונה על כך שהוא כבר אחוז בחיבת אשתו וילדיו. המלכודת החרדית הידועה.

3.       הכמויות לא גדלו יחסית לגודל האוכלוסיה לדעת המומחים. מיהם והיכן הנתונים?

תלמיד טועה

לגבי יהדות הונגריה לאחר נתק מהניאולוגים וכו בעיר בירת קהילת החרדים פרעשבורג ,מקובלני מבית אבי אבא וההיסטוריה שהיא הצילה את היהדות החרדית ,

חיבת ההורים אינו מניעת נקיטת צעדים כדי לא לאכזבם אלא חוסר צורך בהתעסקות איטנסיבית בשאלות ,והסתפקות בתשובות של מושכל ראשון כדי להמשיך את המסלול המוכר והרגיל ואף להצליח בו כי אין לך צורך נפשי בלפוצץ מסגרות כשאישיותך בריאה ולכן אין גם סיבה שאחרי הנישואין דברים ישתנו .
יוצאים מן הכלל יש תמיד ולא שייך להצביע עליהם סיבות של פתיחות או סגירות כמו שלא תתלה את אותם סיבות על דוקינס שבא מבית נוצרי או כל נוצרי אחר שהתחלן.

לגבי הכמויות, אלו פרטים שקראתי עליהם ועדיין לא הוזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2012 22:37 לינק ישיר 

בהונגריה בימים לפני השואה עברו כל יום ויום מעל 10 יהודים את טקס השמד הנוצרית,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ערכו של חופש הדיון - עצכ"ח, מבקריו והחברה החרדית.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.