|
|
| נשלח ב-6/7/2012 18:40 |
|
| |
יש לי פשקוולים מתקופת ההתגדות אל הרב שליט"א.
חלקם מלאים רפש וזוהמה אשר לא תכבד את רמת הפורום. אם תהיה בכל זאת התענינות אעלם:
הקרדיט ליואליש קרויס ולאוצרו הטוב אשר באתר הספריה הלאומית.
תוקן על ידי זיהוי ב- 06/07/2012 18:42:14
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2012 18:10 |
|
| |
בגדול אני מסכים עם מוטיבןשלום שהבקיאות שולטת בפסקי הגר"ע יוסף, אבל מה נעשה שזהו דרכם של גדולי הפוסקים מקמת דנא, הוא הזכיר את הכנה"ג, ואני יזכיר עוד מלפניו את מרן הבית יוסף. וכן תמצא לכל גדולי הדורות שנתפרסמו לפוסקים, כהחיד"א, בן איש חי, רבי חיים פאלאג'י, כף החיים, משה ברורה, וכמובן יביע אומר יחוה דעת ועוד. ואדרבה היביע אומר זה לא ליקוטים בעלמא כמו הכף החיים והמשנה ברורה למשל (עם הבנה כמובן, אבל סוף סוף זה ליקוטים).
ואם נתייחס לליקוטי הראשונים ונגדירם גם כליקוטים, נוכל להזכיר את הרי"ף, הטור, רבינו ירוחם, ועוד.
גם המעיין בדברי ובתשובות הגאונים לא תמיד ימצא שם חריפות.
כנראה שלצורך פסיקת ההלכה אין צורך בחריפות. העיקר זה המסורת והקבלה דור אחר דור.
היו פוסקים שהכניסו חריפות בתוך תשובותיהם בהלכה, אבל לא פסקו על ידי זה, אלא הסתמכו על הפוסקים שקדמום. ואדרבה אלו שדרכם היה להסתמך על סברותיהם בלבד, לא תמיד זכו להימנות בין פוסקי ההלכה המפורסמים.
על כל פנים אין לזלזל בפוסקים הבקיאים, כי אם כך נבוא לזלזל במשנה ברורה (שבדורו היו שקראוהו 'בעל בית', והחזון איש קראו בעל בית על התורה) שעיקרו הוא ליקוטים, וכן ברשימה ארוכה של פוסקי הדורות ראשונים ואחרונים, שהיו מלקטים.
איני נכנס כאן לפרטים שנכתבו, אלא כתבתי כאן רק באופן כללי. רק זאת אוכל לומר ממה שבדקתי וראיתי שלא מצאתי אצל היביע אומר טעות בהבנת הדברים, אם כי אפשר להתכווח עליהם (לענין קול באשה ערוה המובא כאן, איני מכיר את התשובה).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2012 18:44 |
|
| |
פותרניק,
אכן זו תפיסה מוטעית של קריאה מלמעלה.
מי שיעיין לדוגמא במ"ב, יראה כמה עיון וחריפות טמונים בין השיטין.
כנ"ל ליביע אומר. אבל שם יותר קל למצוא.
בגדול, הפוס' הנ"ל כנראה לא יחסו חריפות חשיבות רבה. והבאתי לעיל את ד' הגאון יביע אומר נר"ו בהקדמתו שיש לו עוד מה להאריך בפלפול וחריפות ומ"מ העדיף לקצר.
ומ"מ שיבחו הגאון המעיין ר' רפאל ברוך טולידאנו זי"ע [שו"ת יבי"א ח"ו סוף חאו"ח] רק על "חריפותו וגאונותו".
גם בס' מאיר עיני ישראל קראתי שלהגאון ח"ח היו עוד דיבורים רבים בביה"ל תוך חריפות אלא שהשמיטם.
---------------------------
דווקא הראיתי את הדבר בדוגמאות שהבאתי מהתשו' בקול באשה ערווה.
לא צריך להיות בעניין הפשטתי והסברתי את הדברים לכל תלמיד עם מבין.
עשיתי זאת בעקבות ביקוש לדוגמאות מאת חו"ר הפורום בשיאו של הפולמוס.
וכשזה דעך לא ראיתי עניין להמשיך.
תוקן על ידי זיהוי ב- 08/07/2012 18:46:54
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2012 14:57 |
|
| |
אגב,
בעניין "בעל הבית על התורה".
ידוע היה כינויו של הגר"ע יוסף בימי קדם בפורת יוסף... "ראש ממשלת התורה" (הגר"ע עטייא, הגר"י צדקה).
גם ראיתי שהגר"ע עטייה מכנהו במכתב כן [המכתב נכתב בהיות הגר"ע בשנות העשרים לחייו כראב"ד מצרים].
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2012 09:50 |
|
| |
יצא לאור חזון עובדיה חלק ה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2012 13:57 |
|
| |
זה היום עשה ה'.
באבא,
מתי יהיה בחנויות?
וקצת פרטים על הס' הבא.
-------------------------
האשכול מונה כמאתיים תגובות וקרוב לה' אלפי צפיות. פולמוסים סוערים ומידע משובח.
לזה חיכיתי.
יש"כ!
תוקן על ידי זיהוי ב- 12/07/2012 14:08:44
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2012 15:45 |
|
| |
ו...
איך שכחתי לשאול...
זה האחרון בסידר חזו"ע שבת??????
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2012 21:04 |
|
| |
אכן יצא, ספר יפה כמו שאר הספרים. זה האחרון בסדרה.
כעת הרב עובד על "יחוה דעת" חלק ז' ! כך הדליפו לי מביתו.
כנראה ייצא בקרוב מפתח לכל ה5 חלקים שיצאו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2012 22:24 |
|
| |
חרדי,
יש"כ. ------------------- לגבי היחו"ד,
יש לרב הרבה חומר מפינת ההלכה בכ"י.
ראה בירחוני או"ת ואור הגנוז דהתקופה ההיא. ----------------- הרב באבא מסר לי כי הרב עובד על ספר של תשובות להשגות.
אשמח מאד לקבל מידע מדוייק.
ומ"מ יש"כ עצום.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2012 22:45 |
|
| |
ראיתי כעת את הדיווח באתר.
הספר לע"נ הגר"א אבוחצירה זצ"ל. ---------------- כנראה יהיה מחר בסניפי אור החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2012 23:00 |
|
| |
מריפרוף קל בספר, הלכה אחת משכה את תשומת ליבי.
הרב מתיר שימוש ב"אזיקונים" בשבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2012 12:26 |
|
| |
אשתדל לעבור על הספר בשבת.
ולאמ"כ אכתוב נפלאות מתורתו.
וגם ראיות לפולמוס דלמעלה.
דוגמאות לחריפות. פלפול ועיונו המבעית.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2012 23:57 |
|
| |
| חרדי כתב: |  | מריפרוף קל בספר, הלכה אחת משכה את תשומת ליבי.
הרב מתיר שימוש ב"אזיקונים" בשבת.
|
|
גם בחוט שני לר' ניסים מתיר זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 12:11 |
|
| |
העין,
גם הגריש"א מתיר.
----------------------------------
עברתי על הספר כולו.
מלא בהתקפות על ס' מנוחת אהבה להרה"ג ר' משה לוי זצ"ל שהמון פוסק מסברא. ["סומך על סברות הכרס שלו. וכן לא יעשה", "יטול מה שחידש", "נפל פיתא בברא] אך מתוך הערכה כנה להגאון זצ"ל.
הרבה מהדחיות הם באותה מטבע, כלומר סברא הפוכה, לפעמים מדהים לראות איך הורס לו את כל הבניין כמו מגדל קלפים.
מי שמכיר את הסוגיות הסבוכות של מלאכות שבת הפחות מצויות יראה חריפות ועיון מבעית. הנה רק לדוגמא אני פותח בעמ' ק' - ק"א. תוכלו לראות שם פלפול נחמד. יש עוד עשרות כאלה. הפעם תוכלו לראות מוחשי.
בקיאות רחבה כדרכו בקודש. הסדר והשפה הקולחת וההגעה למסקנא הברורה מרשימה אותי לא פחות.
ותורתו - תורת החסד. א"א לתאר כמה אברכים ת"ח צעירים הכותבים חיבורים בהלכה מתרגשים ומעודדים עד אין קץ בראותם בספרו של מי שהם מחשיבים כגדול הדור ופוסק הדור מזכיר את ספריהם ואת שמם ומעיף עליהם שבחים ["ושמחתי לשמוע שגם ידידי (מדובר באדם שיכול להיות נינו) המאור הגדול (!) ר' ....... העלה כן בספרו הנחמד ....... בטוב טעם ודעת. ישר חיליה לאורייתא!"]. תוכלו למצוא עשרות כאלה.
אשרינו שזכינו.....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 12:31 |
|
| |
| זיהוי כתב: |  |
מלא בהתקפות על ס' מנוחת אהבה להרה"ג ר' משה לוי זצ"ל שהמון פוסק מסברא. ["סומך על סברות הכרס שלו. וכן לא יעשה", "יטול מה שחידש", "נפל פיתא בברא] אך מתוך הערכה כנה להגאון זצ"ל.
|
|
איך בדיוק "יטול מה שחידש" אם הוא בעולם האמת?
|
|
|
|
|