|
|
| נשלח ב-20/5/2012 22:24 |
|
| |
הרב שבתאי אטון הוא בן גילו של הרב, זה צריך להיות מישהו יותר צעיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 22:31 |
|
| |
מה עם שאר שאלותי?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2012 13:01 |
|
| |
מבירור קצר עולה כי הגר"ש אטון נןלד בשנת תרפ"ו.
זאת אומרת שהגר"ע מבוגר ממנו בחמש שנים
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2012 21:20 |
|
| |
5 שנים הבדל זה לא מספיק שהוא יהיה הרב שלו מדובר על בחורים צעירים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2012 21:55 |
|
| |
נראה כי הגר"ע שהיה העילוי בישיבה הגדולה [הוקפץ מכיתה לכיתה] נדרש להחליף מורה לבחורים בגיל ברמצווה.
מה לא ברור?
אגב, עדיין אינך רוצה לשחרר לי מידע ואפי' באישי ובקשת אישור [ניסית לבקש?] וכן לברר אם מרן הרב סיים את כתיבת חזו"ע שבת ח"ה, או שהפסיק באמצע. הפרט האחרון גם מאד חשוב לי. ואפי' במידה שווה לזה הראשון.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2012 20:53 |
|
| |
מקורות המידע שלי לא שיחררו לי פרטים. יתכן שהרב סיים את כתיבת חזו"ע ה' וזה נמצא עכשיו בהגהות ובינתיים הוא עבר לעסוק בעניין אחר.
מה נפלת על הרב שבתאי אטון? עדין נפש שלא היה מרים את קולו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2012 22:29 |
|
| |
אנא, נסה לברר והחיה את נפשינו.
מי יש עוד חוץ מהגר"ש אטון בקטגוריית הנפטרים, רבנים גדולים שהיו ראשי ישיבות, למדו בפורת יוסף ומתחת לגילו של הגר"ע?
הגר"י מועלם, בן גילו של הגר"ע.
אולי הגר"א שרים, מתי נולד?
הרב אמר בשיעור שאותו תלמיד היה ליצן גדול. לא מוכרח צעקן ורעשני.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2012 18:53 |
|
| |
הרב גבאי מנתניה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2012 22:09 |
|
| |
הרב גבאי צעיר מהרב בשלושים שנה ואפי' יותר.
כך שכדי שהרב ילמד אותו הוא צריך לנית מינימום בגיל ארבעים פלוס.
אז כבר היה הרה"ר לת"א.
איפה פורת יוסף ואיפה מורה מחליף בכיתה.
התקופה הכי מאוחרת שיתכן שהחליף בפורת יוסף היא אחר חזרתו למצרים.
יותר נראה שהיה בימי בחרותו המאוחרים.
נו נו והעיקר חסר, אנא החייה את נפשינו שחרר מידע בנוגע לספר!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2012 22:10 |
|
| |
ותחלוב ממקורות המידע שלך עוד פרטים.
אנא, עשה מאמץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2012 12:09 |
|
| |
הופיע!!!
ספר המנהיג על הגר"ע ועל חיבוריו.
בקרוב אעלה סקירה על הספר ופנינים מובחרים ממנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 14:45 |
|
| |
מוטיבןשלום על תשובת הגר"ע ביבי"א ח"א סי' ו:
את הפסק של הגר"ע יוסף אני מכיר זה מכבר. ויש לי עליו הערות ישנות שכתבתי מזמן, גם על הבקיאות כיד ה' הטובה על אלו שקדמוהו ומהם הוא לקח את מקורותיו ( .ע"ע ציטוט דברי הרב באר שבע שכבר הובא באחרונים שהרב עצמו מביא בדיוק בסוגיה הזו, אך הרב מציג כאילו הוא הגיע אל דברי הרב באר שבע לבדו . או ע"ע המדרש על ס שמואל. שהרב מציג כאילו הוא התעורר אליו מעצמו אך מה לעשות? גם הערה זו הובאה כבר באחרונים הדנים בדיוק בסוגיא זו. כן, גם כאן, אלו ממש אותם אחרונים שהרב מביא לאחר מכן. מה שגורם לי להאמין שהרב לא התעורר אל ההערות הללו מעצמו , אלא שראה אותם תחילה בשו"תים . כי כידוע הרב עוד מצעירותו אהב לעיין בספרי השותי"ם של האחרונים המקבצים את כל המקורות. ) .
ועל החריפות בתשובה , אשאיר זאת כרגע. ( אם כי מאד אהבתי את הראיה מקרא דהשמיעיני את קולך - שכל תינוק יכול לדחות ברגע . או הראיה המופלאה שזה שקול זמר של אשה משיב דעתו של אדם - שמכאן ראיה שמותר לשמוע קול של אשה אם אינו מכירה. למרות שכל ילד יכול לדחות שמדובר באשה המותרת לו.)
אבל זה לא מה ששאלתי.
אלא על עובדא שעשה הרב מזוז באשה ששרה בלי שיראנה והוא הקשיב לה והורה להתיר זאת. האם זה אמת או שקר ?
הבטחתי תשובה.
תשובה לשאלתך אעלה בקרוב ממש לאשכול "חזו"ע שבת ח"ה".
והנה זה בא.
מוטי העלה ב' טענות מרכזיות:
א. המקורות לא ממנו.
ב. שאפשר לדחות הראיה מהשמיעני את קולך.
ובכן,
מה שהביא ד' הב"ש לא אמר שמצאו בפירוש. אע"פ שיכול להיות שהגיע אליו לבדו. ומ"מ מה פסול יש בזה. וממה נפשך אם היתה כך כוונתו ל"ל להביא ד' הא"ר שמצטט את הב"ש. אולי אין אדם מדבר אלא מהרהורי ליבו. ומום שבך וכו'.
אז ההערה כלל לא מתחילה. כי כך בונים תשובה.
אגב, זה העיון הספרדי המקורי לדעתכם עליו מוטי אוהב לדבר? כזה של הרמ"ה והרשב"א וכו'.
כנ"ל על הדוגמא השנייה. אם נאמין לך שראית העניין במקו"א. אע"פ שאנכי לא מצאתי.
להערתך השנייה.
מי שהוכיח מהפסוק כי קולך וכו' זה הגמרא!!!!!!!!!
ואגב, למה להשאיר בצד את חריפותו של הגר"ע. שוב ההתחמקות המסורתית.
השיטה אכן ישנה, מחכים שהאשכול יסטה מהנושא המקורי מטיחים דברים. ואם מעירים. אז מעבירים נושא עם גיבובי מילים.
פול הצלחה.
תוקן על ידי זיהוי ב- 28/05/2012 14:50:06
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 14:53 |
|
| |
שכחתי לציין.
דברי ר' מוטי נאמרו באשכול בעניין האישה שעמדה מאחורי הוילון.
העלתי את תגובתי גם לאשכול הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 16:14 |
|
| |
זיהוי היקר והנכבד,
מתשובתך ניכר שלחלוטין לא הבנת כלל ועיקר את מה שכתבתי.( אף שנכתבו בקצרה ומן זכרון נערותי בניסוח קל להבנה לכל תלמיד עם מבין.)
ולמרות שיש כאן מעיינים חריפים שיודעים להבחין בין תכלת לקלא אילן, ובין תשובה אמיתית לתשובה מדומה, בכל זאת, לטובת העניין, פן יאמרו הגויים "כבר השיב הלז על דבריו " הצעתי היא כי תעתיק לכאן את כל התשובה המדוברת מהיביע אומר.
ואז, כאשר תעמוד לפנינו ולפני כל מעיין כל התשובה כולה, אכתוב לך את הערותיי ( בצבע אדום על מקומם הראוי ) ואז אולי תבין על מה דבריי נסובים ומה תורף כוונתי. יבוא המעייין וישפוט אם יש ממש בדבריי או חלילה כל כולם אינם אלא דברי קינטורין.
הנה כי כן, אני מציע את המבחן האובייקטיבי ביותר. ללא נימה אישית וללא עלבונות.
לכו נא ונווכחה.
אם קשה הדבר עליך , או אולי אינך מוצא אותי ראוי לטרחה שכזאת, אז רק כדוגמא קטנה אשאיר את הערתי האחת שממנה התעלמת שדי בה כדי להראותך שהרב עובדיה יוסף אינו נמנה כלל בין חריפי הדור, וכמעט שכאשר תבחן תגלה שכל ראיה שבאה ממנו לבדו ואינה גזולה מפי אחרים - היא שדופה ונדחה.
אעיר אותה שוב, בשפה ברורה וקלה, נועם שיח סוד דברים גלויים, ברורים לכל רואי השמש, מזרחיים עם ספרדיים, ואף כוזרים ואשכנזים ( ל"ע ) :
רש"י כותב בברכות על מה שאמרו ש"קול משיב דעתו של אדם" כי המדובר הוא בקול זמר של אשה. - מכאן מוכיח מרן מלכא אות העולם ופלאו אביר החריפים וגדול המעיינים מימות רבי יוסף קארו ועד היום, כי מותר לשמוע קול זמר של אשה אם הוא לא מכירה. וכאן הבן שואל, מי גילה לך רז זה כי המדובר כאן באשה הזרה לאוזן השומע ודיו במה שאינו מכירה. שמא המדובר באשה המותרת לו לאדם, וקולה מיישב דעתו של אדם. ( למשל : אשתו ).
בברכת תורת אמת שאינה יודעת משוא פנים, לא בפני גוליית ענק ולא בפני ספרים כבדי קילוגרמים:
מוטי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 16:19 |
|
| |
אגב, סתם לידע כללי. שמעת פעם את אום כולתום ימח שמה וזכרה ? אם לא, שאל את רבך.
|
|
|
|
|