| נשלח ב-20/4/2012 16:02 |
|
| |
מחילה ממעלת כבוד תורתכם, בלי להעליב או לפגוע- יש לי בעיה לקבל ראיות מאתר המביא פסק שאיסורי ספירת העומר נדחים ביום העצמאות וכן שיעורים מפי ""הרב"" יובל שרלו. אך, מאחר ומובאים שם רבנים חשובים אחרים, נשאלת השאלה מי כתב את הציטוט שהבאת לעיל?
אגב, שאלה לי אליך, מייבין- למה דווקא בל"ג בעומר נפסקים מנהגי האבלות ורוקדים ושרים ושמחים?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2012 16:04 |
|
| |
וזה ציטוט חשוב: שאלה לרב אברהם יוסף: שלום לכבוד הרב
1. האם מותר ביום הזיכרון"יום השואה, לשמוע שירי יום הזיכרון"השואה (שירים עצובים שמדברים על היום) ? 2. האם מותר ביום העצמאות לשמוע שירים ?
תזכו למצוות ! אסור בהחלט ! אין לחילונים דרך לפעול למען הנפטרים, ומתוך ריקנות המציאו שירים שקטים. וביום העצמאות נשארים כל דיני הספירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2012 16:18 |
|
| |
לוויספר א. אני ציטטתי את האתרים אבל לאו דווקא שאני מסכים עם זה והבאתי את זה מכיון שזה דיון אז באתי להראות שיש כמה דעות בנושא. ב.ניתן לשאול יותר חזק למה שמחים בהילולא הרי זה יום עצוב?אלא התשובה היא כי האדם נפטר מתי שסיים את תפקידו בעולם ואנו שמחים על כך שאותו צדיק סיים לפעול את פעולתו בעולם. ג.בנוגע לל''ג בעומר-ביום זה פסקו תלמידי ר' עקיבא למות וב' דעות בדבר א)רק ביום זה פסקו אבל מל''ד ואילך המשיכו למות ב)ביום זה פסקו לגמרי וממילא מיום זה ואילך מפסיקים דיני האבלות. אבל לכ''ע בל''ג לא מתו לכן שמחים וגם רשב''י ביקש שביום ההיללוא שלו ישמחו שמחה גדולה וממש יחגגו יום זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2012 16:34 |
|
| |
ובכן, הרי לך תיקון לטעות שנשתרשה בשנים האחרונות:
הסיבה ששמחים בל"ג בעומר היא לא מכיוון שזהו יום פטירתו של ר' שמעון - יום פטירתו לא כתוב בשום מקום! זהו יום שמח מאחר ונסמכו בו ר' שמעון, ר' מאיר, רבי יהודה , רבי נחמיה ורבי אלעזר בן שמוע . ר' שמעון יצא מהמערה ותלמידי ר' עקיבא פסקו למות, כמו שאמרת.
הנה מקור מפורט:
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2012 16:36 |
|
| |
מה שנכון,נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2012 16:49 |
|
| |
החכמים שנסמכו זה בעצם ההצלה מהצרה שבמיתת תלמידי ר' עקיבא, שכן כשהם מתו: (מועתק מויקיפדיה במקור יבמות סב:)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2012 20:36 |
|
| |
| מביןביותר כתב: |  | | מה שנכון,נכון. |
|
חזרתי בי! לוויספר, מישהו הראה לי שהרבי מילובאוויטש כותב בכמה וכמה שיחות במפורש של''ג בעומר הוא יום ההילולא של רשב''י(עיין ל''ג בעומר תשמ''ד,לקוטי שיחות חלק כ''ב עמוד 138 ועוד)ומציין שם לזוהר חלק ג' דף רצ''ו עמוד ב,וזוהר חלק א דף רי''ח עמוד א. וממילא נתלתי בעץ גבוה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2012 20:51 |
|
| |
| whisper_s כתב: |  | ובכן, הרי לך תיקון לטעות שנשתרשה בשנים האחרונות:
הסיבה ששמחים בל"ג בעומר היא לא מכיוון שזהו יום פטירתו של ר' שמעון - יום פטירתו לא כתוב בשום מקום! זהו יום שמח מאחר ונסמכו בו ר' שמעון, ר' מאיר, רבי יהודה , רבי נחמיה ורבי אלעזר בן שמוע . ר' שמעון יצא מהמערה ותלמידי ר' עקיבא פסקו למות, כמו שאמרת.
הנה מקור מפורט:
|
|
רבי שמעון בר יוחאי ציווה לשמוח ביום הזה .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2012 22:40 |
|
| |
לפי מה שחלקכם טוענים שמותר לשמוע מוזיקה, א"כ הסבירו לי לשיטתכם, מדוע אמנים רבים מוציאים ומשקיעים כספים רבים בדיסקים וואקלים?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2012 22:51 |
|
| |
אהמ ..........
מי טען כאן שמותר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2012 23:58 |
|
| |
עט
| עטT כתב: |  |
חבר'ה ההלכה פשוטה וניתן לראות זאת בשו''ע כל האיסור הוא לשמועכלי נגינה לכן אדרבה יש רבנים רבים המתירים לשמוע מוזיקה מוקלטת מכיון שזה לא הקול של הכלי נגינה אלא צליל אלקטרוני ובדיוק כמו שלא ניתן לצאת ידי חובת קריאת מגילה דרך רמקול או פאלפון כי המצווה לשמוע את קול הקורא ולא את קול הצלילים המכניים הבוקעים מהרמקול עקב הדיבור של הקורא על כן דיסקים רגילים"יש רבנים לא מעטים (ולא סתם רבנים מובר ברבנים רצינים) שמתירים דיסקים וואקלים:אין שום מקום כלל וכלל לאסור כי אם כן נאסור כנ''ל גם גלידה המביאה לידי שמחה תהיה אסורה (וזה לא דבר ישן והגלידה דבר חדש כי צליל מכני זה דבר די חדש....)
|
|
|
אבל בכל מקרה כל אחד יעשה כמו שהרב שלו אומר לו
תוקן על ידי מביןביותר ב- 19/04/2012 21:07:35 |
|
|
|
|
וגם עוד אילו מגיבים שאומרים שמוזיקה שקטה מותר לשמוע...
תוקן על ידי netson ב- 21/04/2012 23:59:59
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2012 00:06 |
|
| |
מישהו כאן באמת הביא דעה שמותר לשמוע מטייפ, באמת שכחתי מזה ........
אבל לא נראה לי שיש כזאת דעה אמיתית.
לגבי שירים שקטים זה באמת דיון, אבל נראה לי שאוסרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2012 00:08 |
|
| |
בכל אופן השאלה עומדת בעינה...
| netson כתב: |  | לפי מה שחלקכם טוענים שמותר לשמוע מוזיקה, א"כ הסבירו לי לשיטתכם, מדוע אמנים רבים מוציאים ומשקיעים כספים רבים בדיסקים וואקלים?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2012 00:19 |
|
| |
| netson כתב: |  | | לפי מה שחלקכם טוענים שמותר לשמוע מוזיקה, א"כ הסבירו לי לשיטתכם, מדוע אמנים רבים מוציאים ומשקיעים כספים רבים בדיסקים וואקלים? |
|
בכל מקרה אני לא טוען כך .
ולא נראה לי שאפשר בכלל להגיד כזה דבר שמותר לשמוע מוזיקה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2012 00:28 |
|
| |
גם אני לא טוען כך ......
|