מישהוא היה פעם בבית הפתוח של איש הענבים?
האם כדאי?
נשלח ב-20/4/2012 12:38
האמת, נראה מושקע
נשלח ב-22/4/2012 12:35
נראה מושקע מאד , אך מה עושים עם יין נסך במקום הזה?
נשלח ב-22/4/2012 13:22
שלום אבי תסביר את דבריך האם גויים מוזגים שם? או סיבה אחרת שאני לא מעלה על דעתי (כי לא חייבים לשתות מכל היינות)
נשלח ב-22/4/2012 16:12
לפי מה שידוע לי מגישים שם יחד נסך וכשר ואני קצת חושש .
נשלח ב-24/4/2012 11:23
אבי, בכל תערוכה שאתה נמצא בה, יש גם יינות לא כשרים. (יין ישראלי בלי הכשר,לכאורה הוא גרוע יותר מיין של גוי, משום שבארץ הוא חייב במעשרות מדאורייתא בעוד שיין נסך של גוי הוא דרבנן..)
נשלח ב-24/4/2012 15:05
זה לא דומה לתערוכה ששם הביתנים מופרדין ואין חברה שיש ל גם כשר וגם נסך.
חוץ מזה תרו"מ לרוב הפוסקים בזה"ז דרבנן כמו יין נסך (של סתם גוי שאינו עכו"ם).
מעבר לזה, כבר כתב החזו"א שיין שנגע בו ישראלי שאינו מומר לע"ז (רובם ככולם הישראלים בימינו) מותר בשתיה שהרי סתם גוי שאינו עובד ע"ז לא אוסר בהנאה רק בשתיה מפני בנותיהם, וישראל לגבי הנאה לא גרע מגוי ולגבי שתיה אין חשש בנותיהם ביהודי, משא"כ באיש הענבים שמביאים יין מחו"ל שנגע בו גוי אסור בשתיה.
לחלק מהפוסקים יין נחשב דבר חריף שמבליע ומפליט גם בצונן ויש מקום לאסור את כוסות איש הענבים ואת שאר הכלים הרב פעמיים.
נשלח ב-24/4/2012 15:36
חושבני שתרו"מ בזמן הזה הם אכן מדרבנן , חוץ מדגן תירוש ויצהר שהם כן מדאורייתא.
נשלח ב-24/4/2012 19:08
עקיבא_איגר כתב:
לחלק מהפוסקים יין נחשב דבר חריף שמבליע ומפליט גם בצונן ויש מקום לאסור את כוסות איש הענבים ואת שאר הכלים הרב פעמיים.
עיין שו"ע יורה דעה סימן קלה סעיף ט ובט"ז ס"ק יא כלי זכוכית לא צריכים הכשר מיין נסך לכל השיטות
נשלח ב-24/4/2012 22:32
דוד_סאלו בזמן הבית רק דגן תירוש ויצהר היו מדאו' וירקות גם אז מדר' ולגבי פרי העץ שאינו דגן תירוש ויצהר ישנה מחלוקת.
כיום הכל דר'.
יצחק, כלי זכוכית ששהה בהם ין נסך זמן רב צריכים הגעלה (ולעיתים היין נשאר בכוסות עד השטיפה זמן רב), גם כלי זכוכית שלא שהו זמן רב יש להדיחם במים ודיו, אך יש להדיח את כל הכוס ולהקפיד ע"ז.
נשלח ב-25/4/2012 07:46
גונן, מאיפה המצאת את החילוק הזה? עיינת בשו"ע שציינתי? (בטעות כתבתי סעיף ט במקום סעיף ח) ושם מדובר על כלים שהכניסו בהם יין לקיום כלומר לתקופה ממושכת
נשלח ב-26/4/2012 21:22
צודק.
אין דין הכניס לקיום בכלי זכוכית (בשונה משאר כל הכלים) מפני שהם חלקים.
כתבתי מהזכרון ולא זכרתי את הפרט הזה.
שאר הדברים פרט לזה נכונים לדעתי.
נשלח ב-27/4/2012 11:39
מי זה גונן?
נשלח ב-27/4/2012 14:41
בסופו של דבר הטענה היחידה שנשארה לך היא: (אני מצטט)
"זה לא דומה לתערוכה ששם הביתנים מופרדין ואין חברה שיש ל גם כשר וגם נסך". אם כך ההבדל הוא כמותי בלבד בתערוכות אנו מוצאים "נסך" ו"כשר" בשני דוכנים סמוכים וכאן זה באותן דוכן.
זה בדיוק כמו בן אדם שאומר שהוא לא יקנה יינות ברשת "טיב טעם" (סוגיה שלא סגורה אצלי) כלומר יש כאן חיסרון ב"אידישקייט"
אבי תגיד זה לא שמו הפרטי של "עקיבא-איגר" ? מה לעשות קשה לי לחלוק ולהעיר הערות על אדם בשם כזה