|
|
| נשלח ב-27/4/2012 17:02 |
|
| |
אתה גם דמגוג היסטורי. בליטא בפולין ברוסיה חיו מעל 4 מיליון יהודים. בכל הישיבות יחד לא היו יותר מ200. הכוללים היו אולי פחות מ100 ו-זה דור הפטר הרב כהנאמן שיסד את ישיבת פונוביץ' אמר את הדברים הללו, כשבישיבה היו 150 בחורים, כי יש בה יותר בחורים מאשר בכל ישיבות ליטא קודם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2012 17:47 |
|
| |
ירוחם,
בכל אחת מהישיבות הגדולות של ליטא היו בין 100 ל-400 תלמידים. היו ישיבות שמספר תלמידיהן נתמעט לפני מלחמת העולם השניה, ובהן ישיבת פוניבז'. מכל מקום, כדי להתקבל לבחינות כניסה לאותן ישיבות, היה בד"כ צריך לדעת בע"פ ובהבנה לפחות מסכת אחת ישר והפוך, או לדעת את כל הש"ס. עולם התורה דאז היה שונה מאד מעולם התורה של דורנו, בו יש הרבה יותר תלמידים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2012 18:07 |
|
| |
מ אי י יודע מאיפה יש לך את המידע הלא נכון הזה. 400? 100? אספר לך כמה עובדות- בשנות השלושים של המאה הקודמת- נחנכה הישיבה הגדולה- ישיבת חכמי לובלין- על ידי הרב מאיר שפירא, הישיבה היתה הגדול בישיבות של אירופה. והיו בה---- 107 מיטות!
רצוי להדגיש כי הרב שפירא שנורר במשך כ10 שנים בכל רחבי אירופה ואמריקה את הכסף לבנין הישיבה, עלות הבנין יחסית לעלותה היום היה נמוך בהרבה. היום במדינת הרשעים הציונים- ימ"ש בונים עשרות ישיבות גדולות יותר ועם הרבה יותר תלמידים. מה להגיד- ירידת הדורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 21:49 |
|
| |
ירוחם,
התקופה הגדולה של הישיבות היתה לפני מלחמה"ע הראשונה, שאחריה הצליחו להתאושש, אולם מספר תלמידיהם ירד באופן ניכר בעשור שלפני מלחמה"ע השניה. בישיבת וולוז'ין לפני 120 שנה היו 400 תלמידים, בישיבת מיר בתקופתה בוילנא תרפ"א 130 תלמידים, בישיבת טלז תרפ"ו 266 תלמידים ועוד 117 תלמידים במכינה, בישיבת ראדין בשנות ה-20 למנינם מאות תלמידים. כמובן שכמות תלמידי הישיבות באירופה ואמצעי הישיבות כאין וכאפס לעומת כמות תלמידי הישיבות בדורנו ותמיכת המדינה בהן.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 21:56 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אתה גם דמגוג היסטורי. בליטא בפולין ברוסיה חיו מעל 4 מיליון יהודים. בכל הישיבות יחד לא היו יותר מ200. הכוללים היו אולי פחות מ100 ו-זה דור הפטר הרב כהנאמן שיסד את ישיבת פונוביץ' אמר את הדברים הללו, כשבישיבה היו 150 בחורים, כי יש בה יותר בחורים מאשר בכל ישיבות ליטא קודם. |
|
מעשה בלעם
בא לקלל ונמצא מברך
אם זה מה שמצאת חסרון ברבינו זצ"ל שעשרות אלפי בני ישיבה עוסקים בתורה יום יום ללא התעסקות בדברים אחרים
על זה לבד מושיבים אותו ליד משה רבינו בג"ע....
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 22:08 |
|
| |
מ שאלתי מאיפה המידע הזה? האם היית בוולוזין? ראית את בנין הישיבה? איפה ישנו התלמידים,? אמנם הם אכלו ימים כלומר אצל בעלי בתים, וולוזין העניה יכלה לפרנס 400 תלמידים? כנל בראדין. וכל מיני ישיבות קיקיוניות שהיו בה אול מנין בחורים. אבל הרי לא היית אז שם להוכיח- גם אני לא. לכן יעזור אם תספר מאיפה המידע.
איני מכיר נכון- והם מגלים פנים בתורה והם פועלים נגד ההלכה- כפי שכתבתי לע"יל ותורתם הפסולה מעיקרא מאמללת אלפי משפחות ואנשים. ומנציחה את העוני הגדול, לא בכדי בני ברק וירושליים הם הערים העניות של המדינה. אם להיות עני זה אידיאל- אז רבך הצליח במלאכתו, אם פסיקתו נגד הרמב"ם ואחרים זו הצלחה אז הוא הצליחו
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 22:13 |
|
| |
ירוחם תסלח לי על השאלה האישית אבל איך עשית את המהפך מחרדי קלאסי למזרוחניק שרוף (לפחות ככה אני מתרשם ממך)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 22:24 |
|
| |
השי"ת האיר את עייני. וחזרתי בתשובה שלימה, איני מזרוחניק- למרות שאני מאד מכבד ומעריך אותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 22:27 |
|
| |
ירוחם,
יש עדויות כתובות מפורטות מפי תלמידיהן על הישיבות באירופה, כמות התלמידים, וסדרי הלימוד.
שמעתי במו אזני עדות מהימנה שעברה מדור לדור שבישיבת וולוז'ין המקורית היו ישנים טוב ואוכלים טוב, והכוונה שישנו כמו שצריך ואכלו כמו שצריך, ובשאר הזמן למדו תורה, שהיו בישיבה משמרות לימוד במשך 24 שעות ביממה.
הינה מקור על ישיבת וולוז'ין (אליו מצורף מאמר מפורט על הישיבה):
www.daat.co.il/encyclopedia/value.asp?id1=1156
תוקן על ידי מ80 ב- 28/04/2012 22:44:49
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 22:44 |
|
| |
מ הרי אתה יודע כי אין אדם חיי מהתקופה שיכול להעיד, העדויות הם נוסטלגיות- המתמיד של ביאליק, בדיצבסקי וברנר כולם, כתבו בנוסטלגיה. בנין הישיבה היא העדות כי לתוך בנין כזה לא יכולים להכנס ולגור 400 תלמידים אפילו 100 לא.
המקור שהבאת לא כל אמין- הוא מסתיר את הסיבה האמיתית לסגירת הישיבה, הישיבה נסגרה בגלל סכסוכים בין האחים, כש הנציב רצה למנות את בנו לראש הישיבה.(ר' יהודה?)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 22:49 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | השי"ת האיר את עייני. וחזרתי בתשובה שלימה, איני מזרוחניק- למרות שאני מאד מכבד ומעריך אותם. |
|
אמרת הלל בברכה או בלי ברכה....
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 22:51 |
|
| |
ירוחם,
האם קראת את המאמר הארוך של ד"ר מירסקי המבוסס על עשרות מקורות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 22:54 |
|
| |
| דייר כתב: |  | ירוחם תסלח לי על השאלה האישית אבל איך עשית את המהפך מחרדי קלאסי למזרוחניק שרוף (לפחות ככה אני מתרשם ממך) |
|
הוא לא מזרחניק הוא חרדי שטוף ברגשי נחיתות וקנאה איומה מהמיזרוחניקעס
אדוני היקר את הדרך הזאת הנחיל לנו משה רבינו במעמד הר סיני... מי שזכה ואימו הוזילה דמעות יש לו חשק ללמוד אבל מי שלא זוכה עובד כמו חמור מלכלך על הרבנים באינטרנט ומתפוצץ מקינאה.......
לא צריכים יעוץ מאף אחד...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 22:57 |
|
| |
החפץ חיים היה לו חנות שהיתה פתוחה רק לפי צורך הפרנסה... ברגע שעשה מספיק לצורכי השבוע החנות היתה נסגרת.... לא הפריע לו כלל שהוא עני מרוד... "שמנת עבית כשית"
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 23:02 |
|
| |
משה רבינו מצווה את בני ישראל לזכור את המן. ולכן יש להציב צנצנת ממנו "לְמִשְׁמֶרֶת לְדֹרֹתֵיכֶם לְמַעַן יִרְאוּ אֶת-הַלֶּחֶם אֲשֶׁר הֶאֱכַלְתִּי אֶתְכֶם בַּמִּדְבָּר בְּהוֹצִיאִי אֶתְכֶם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם". ואכן כך עשו. ירמיהו הנביא מזכיר זאת והרמב"ן מצטט זאת בבאורו לד"ה לדרותיכם - "בימי ירמיהו כשהיה ירמיהו מוכיחם, למה אין אתם עוסקים בתורה והם אומרים נניח מלאכתנו ונעסוק בתורה, מהיכן נתפרנס, הוציא להם צנצנת המן ואמר להם [6] הדור אתם ראו דבר ה', שמעו לא נאמר אלא ראו, בזה נתפרנסו אבותיכם, הרבה שלוחין יש לו למקום להכין מזון ליראיו" מדרש תנחומא מפרט יותר על ד"ה לְמִשְׁמֶרֶת לְדֹרֹתֵיכֶם וכתב: "רבי אלעזר אומר: לדורות - לימות המשיח. שבשעה שאמר ירמיה לישראל: מפני מה אין אתם עוסקין בתורה ? אמרו לו: אם אנו עוסקין בתורה, במה נתפרנס?! באותה שעה הוציא להן צנצנת המן ואומר להם:...אבותיכם שעסקו בתורה, ראו מהיכן נתפרנסו, ואתם עסקו בתורה ואני אפרנס אתכם מזה. זו אחד משלשה דברים שעתיד אליהו הנביא להעמיד להן לישראל: צנצנת המן, וצלוחית שמן המשחה, וצלוחית המים. http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=%D7%A4%D7%A8%D7%A9%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%9F
תוקן על ידי איני_מכיר ב- 28/04/2012 23:03:42
 |
|
|
|
|
|