|
|
| נשלח ב-28/4/2012 23:03 |
|
| |
ממש ממשה רבנו התנאים הרמב"ם והאחרים לא ידעו עד כדי כך היו בורים.
מענין איפה מנהל המשנה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 23:05 |
|
| |
אנא הבהר את דבריך
ציטטתי את ירמיהו הנביא.... לא מספיק?????
על איזה תנאים אתה מדבר.... וכי הם עבדו לשם עבודה הם עבדו לשם מחיה רק לפי הצורך המינימלי
כל זמן שהמדינה נותנת תמיכה או שגבירים נותנים עדיף ללמוד מאשר לעבוד... כשלא יהיה חלילה ה' יעזור
כל זמן שיש עדיף ללמוד כל היום(למי שיכול)
תוקן על ידי איני_מכיר ב- 28/04/2012 23:12:44
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 23:13 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | |
משה רבינו מצווה את בני ישראל לזכור את המן. ולכן יש להציב צנצנת ממנו "לְמִשְׁמֶרֶת לְדֹרֹתֵיכֶם לְמַעַן יִרְאוּ אֶת-הַלֶּחֶם אֲשֶׁר הֶאֱכַלְתִּי אֶתְכֶם בַּמִּדְבָּר בְּהוֹצִיאִי אֶתְכֶם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם". ואכן כך עשו.
ירמיהו הנביא מזכיר זאת והרמב"ן מצטט זאת בבאורו לד"ה לדרותיכם - "בימי ירמיהו כשהיה ירמיהו מוכיחם, למה אין אתם עוסקים בתורה והם אומרים נניח מלאכתנו ונעסוק בתורה, מהיכן נתפרנס, הוציא להם צנצנת המן ואמר להם [6] הדור אתם ראו דבר ה', שמעו לא נאמר אלא ראו, בזה נתפרנסו אבותיכם, הרבה שלוחין יש לו למקום להכין מזון ליראיו"
מדרש תנחומא מפרט יותר על ד"ה לְמִשְׁמֶרֶת לְדֹרֹתֵיכֶם וכתב: "רבי אלעזר אומר: לדורות - לימות המשיח. שבשעה שאמר ירמיה לישראל: מפני מה אין אתם עוסקין בתורה ? אמרו לו: אם אנו עוסקין בתורה, במה נתפרנס?! באותה שעה הוציא להן צנצנת המן ואומר להם:...אבותיכם שעסקו בתורה, ראו מהיכן נתפרנסו, ואתם עסקו בתורה ואני אפרנס אתכם מזה.
זו אחד משלשה דברים שעתיד אליהו הנביא להעמיד להן לישראל: צנצנת המן, וצלוחית שמן המשחה, וצלוחית המים.
http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=%D7%A4%D7%A8%D7%A9%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%9F
תוקן על ידי איני_מכיר ב- 28/04/2012 23:03:42
|
|
אם כך הוא, צדק סבי זצ"ל שטען כי אנו חיים בימות המשיח ממש.
אבל עיקר לא לשכוח: לא יורקים על צנצנת המן ממנה אנו אוכלים. כי אם ההשוואה שלך תקיפה, מדינת ישראל היא צנצנת המן של ימינו, ועל מתנות ה' אין לירוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 23:15 |
|
| |
אני ירקתי????? בגלל שאיני חוגג איתם את יום אידם אז אני יורק????????
חוץ מזה שזה הכסף שלי מהמיסים שאני משלם....
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2012 23:54 |
|
| |
ציטטת את ירמיהו הנביא מה ציטטת ממנו. מיסים שאתה משלם? יותר לא אתיחס אליך אתה מקרה אבוד אתה חי בעולם דמיוני של דמיונך
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 00:11 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | אני ירקתי?????
בגלל שאיני חוגג איתם את יום אידם אז אני יורק????????
חוץ מזה שזה הכסף שלי מהמיסים שאני משלם.... |
|
יש משהו משעשע בעובדה שמי שמכנה את יום העצמאות בכינוי "יום אידם", טוען שאינו יורק על המדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 02:42 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | מחיר כבד וגדול- ללא כל ספק, כל אדם הוא עולם ומלואו.
להזכירך שלפני קום המדינה, בשואה נהרגו כל שעה אלפי יהודים.
ובכל פרוגרמציק קטן שהיה ברוסיה פולין רומניה ואחרים נהרגו הרבה יותר בשנה.
בתאונות דרכים נהרגו 456 אנשים
אדם שליבה ריב ושנאה ביזוי ושיסוי כלפי יהודים אחרים- אינו ראוי לכבוד,
אף אחד לא סיפר לי, מתוך ידע אישי, במו עייני הדומעות ראיתי איך תלמידיו שפכו דם נקיים,
במו עייני ראיתי איך תלמידיו ביזו את המרא דאתרא של ב"ב. ראיתי ושמעתי עוד רבות- להזכירך איני חסיד חב"ד
בכנסיה הגדולה של אגודת ישראל שהתקיימה בבניני האומה בירושליים, ישבו על שולחן הנשיאות הלב שמחה- האדמור מגור ולידו הרב ש"ך,
כמה חסידי גור כדרכם בקודש עוררו מהומה קטנה , פלט הרב שך בקול מלא שנאה- חיות- השיב לו הלב שמחה- אבל חיות הקודש.
רבינו זצ"ל פעל בדרכיהם של רבותינו הקדושים
ר' יוסף חיים זוננפלד(הוא היה הרבה יותר חריף)
החתם סופר
ר' יעקב מעמדין
ר' יעקב די ששפורטס (הראשון שיצא נגד ש"צ שר"י)
הרמב"ם(איגרת תימן)
רב סעדיה גאון(במלחמתו בקראים)
רבן יוחנן בן זכאי
שמעון בן שטח
מרדכי היהודי
כל אלה ראויים לתואר בעלי מחלוקת גדולים...
ואל תשכח את אליהו הנביא שהוכתר בתואר "עוכר ישראל" ע"י מלך ישראל בעצמו....
מענין את מי יכבדו יותר בעולם האמת.
את מי שלחם כל חייו למען ה' ותורתו או את מי שמשמיץ גדולי ישראל באינטרנט......
תוקן על ידי איני_מכיר ב- 27/04/2012 03:38:55
|
|
מרדכי היהודי הוא דוגמה לאדם שפעל על פי האיסור לא להתגרות באומות? :)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 07:48 |
|
| |
"מואדיב" מי שלא חוגג את יום העצמאות האמריקאי יורק על הממשל בארה"ב?????
"זפרסנט"(מה משמעות הניק?) מרדכי היהודי הוא הדוגמא האולטימטיבית לאדם שחלק על כל חכמי דורו והקב"ה סייע בידו 1.לא כרע להמן-הכריעה היתה ע"ז ... 2.לא להשתתף בסעודה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 07:54 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | | ...
אני ירקתי?????
מי שלא חוגג את יום העצמאות האמריקאי יורק על הממשל בארה"ב?????
|
|
עד כמה אינך שם לב למה שאתה בעצמך עושה, אפילו כשהפניתי את תשומת לבך לכך?
הרי לא רק שאתה יורק, אתה שב ומתיז צינורא מפיך.
ליום העצמאות של מדינת ישראל, אתה קורא "יום אידם" - ואין צורך לזכור את המשנה הראשונה במסכת ע"ז כדי להבין מה משמעות דבריך.
ליום העצמאות של ארצות הברית של אמריקה, מלכות בה יש מקומות בהם אסור ליהודי להציב מזוזה במשקוף ביתו, ומקום בו הממשלה אינה משלמת שכר לאנשים כדי שילמדו תורה - ליום זה אינך מדביק כינוי. זהו סתם "יום העצמאות".
ואחר כך, אתה דורש שכר כפנחס.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 08:01 |
|
| |
לצערי השמחה הגדולה של העם ביום הזה הינו על כינון מלכות ישראל בארץ ישראל תוך התרסה כלפי הקב"ה ותורתו אז איך אתה רוצה שאקרא ליום כזה??? אין זו שמחה על החירות בלבד
פוק חזי מאי עמא דבר
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 08:54 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | לצערי השמחה הגדולה של העם ביום הזה הינו על כינון מלכות ישראל בארץ ישראל תוך התרסה כלפי הקב"ה ותורתו
אז איך אתה רוצה שאקרא ליום כזה???
אין זו שמחה על החירות בלבד
פוק חזי מאי עמא דבר |
|
בקיצור - אתה יורק על צנצנת המן ממנה אתה אוכל.
QED.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 12:39 |
|
| |
נראה לי יותר נכון להגדיר שהם יורקים על מקור חייהם ומזונם. התורה הקדושה שלולא היא העולם מיותר לחלוטים וייחרב מיד
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 13:10 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  |
1.
משה רבינו מצווה את בני ישראל לזכור את המן. ולכן יש להציב צנצנת ממנו "לְמִשְׁמֶרֶת לְדֹרֹתֵיכֶם לְמַעַן יִרְאוּ אֶת-הַלֶּחֶם אֲשֶׁר הֶאֱכַלְתִּי אֶתְכֶם בַּמִּדְבָּר בְּהוֹצִיאִי אֶתְכֶם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם". ואכן כך עשו.
... זו אחד משלשה דברים שעתיד אליהו הנביא להעמיד להן לישראל: צנצנת המן, וצלוחית שמן המשחה, וצלוחית המים...
2.
... כל זמן שהמדינה נותנת תמיכה או שגבירים נותנים עדיף ללמוד מאשר לעבוד...
כשלא יהיה חלילה ה' יעזור...
3.
אני ירקתי?????
חוץ מזה שזה הכסף שלי מהמיסים שאני משלם....
4.
...מי שלא חוגג את יום העצמאות האמריקאי יורק על הממשל בארה"ב?????
5.
נראה לי יותר נכון להגדיר שהם יורקים על מקור חייהם ומזונם.
התורה הקדושה
שלולא היא העולם מיותר לחלוטים וייחרב מיד
|
|
זה באמת מעניין,
בהתחלה היצבת בעצמך את המשוואה בין מתנת ה' לבין נדבת יד המדינה להחזיק תלמידי חכמים.
אחר כך, כבר קראת ליום העצמאות של המדינה יום איד - שלא כמו יום העצמאות של ארה"ב, למשל.
הכחשת שכינוי כזה הוא יריקה ביד המאכילה את לומדי התורה - ואחר כך הסברת מדוע בעצם היריקה מוצדקת.
והכל-הכל, במהירות מרשימה. הקצב בו אתה מכחיש את עצמך היה מכניס אותך כחלקיק למאיץ השוויצי, בתור אובייקט ניסויי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 14:09 |
|
| |
להוסיף הביא את החפץ חיים כדוגמה ללומדי הכוללים- אבל ציין בלי משים כי החפץ חיים מכר בחנות מכולת עד הצהריים. ולא היה סמוך על שולחנם וכספם של אחרים הביא איזה ציטוט עלום מירמיהו הנביא- נישט גפלוייגן נישט גשטוייגן.
אזוי זיען אויס הלוחמים מלחמות הרב שך.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 14:28 |
|
| |
חברים , נראה לי שאת ויכוחי והתנצחויות סביב הרב שך ודרכו עדיף להעביר לאשכול יעודי בנושא (למיטב זכרוני יש כמה וכמה כאלו) חבל שנואש האשכול טובע , בנושא שהקשר שלו לענין די רופף.
|
|
|
|
|