בית פורומים עצור כאן חושבים

שלא ימרדו באומות העולם - האומה הישראלית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2012 15:11 לינק ישיר 

אישי
אולי אתה צודק- אבל אני חושב כי הרב שך היה  מראשי הדוגלים באמירה המופרכת מעיקרא- של איסור המרידה באומות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 15:20 לינק ישיר 

נכון,
אבל זה כבר נידון בתחילת האשכול, עכשיו זה סתם התנצחות סביב דמותו של הרב שך והיחס למדינה, שלא ממש מוסיף משהו לעצם הנושא הנידון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 15:26 לינק ישיר 

איש
את הרב שך עזבנו מזמן- עכשיו דנים בתוצאות תורתו הנ"ל, כאמור היחס למדינה של חסידיו, שאותם מיצג נאמנה חסידו שאינו מכיר- את עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 15:49 לינק ישיר 

יפה אמרת,
בדיוק על זה אמרתי שזה חורג מנושא האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 18:31 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
להוסיף
הביא את החפץ חיים כדוגמה  ללומדי הכוללים- אבל ציין בלי משים כי החפץ חיים מכר בחנות מכולת עד הצהריים. ולא היה סמוך על שולחנם וכספם של אחרים
הביא איזה ציטוט עלום מירמיהו הנביא- נישט גפלוייגן נישט גשטוייגן.

אזוי זיען אויס  הלוחמים מלחמות הרב שך.

וכי האברכים ביקשו ממך פעם כסף????
גם אם תיתן הם לא יקחו ממך...
כל זמן שהמדינה זוכה היא תיתן כסף ללומדי התורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 18:41 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

1.
משה רבינו מצווה את בני ישראל לזכור את המן. ולכן יש להציב צנצנת ממנו "לְמִשְׁמֶרֶת לְדֹרֹתֵיכֶם לְמַעַן יִרְאוּ אֶת-הַלֶּחֶם אֲשֶׁר הֶאֱכַלְתִּי אֶתְכֶם בַּמִּדְבָּר בְּהוֹצִיאִי אֶתְכֶם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם". ואכן כך עשו.
...

זו אחד משלשה דברים שעתיד אליהו הנביא להעמיד להן לישראל: צנצנת המן, וצלוחית שמן המשחה, וצלוחית המים...

2.
... כל זמן שהמדינה נותנת תמיכה או שגבירים נותנים עדיף ללמוד מאשר לעבוד...
כשלא יהיה חלילה ה' יעזור...

3.
אני ירקתי?????
בגלל שאיני חוגג איתם את יום אידם אז אני יורק????????

חוץ מזה שזה הכסף שלי מהמיסים שאני משלם....

4.
...מי שלא חוגג את יום העצמאות האמריקאי יורק על הממשל בארה"ב?????

5.

נראה לי יותר נכון להגדיר שהם יורקים על מקור חייהם ומזונם.
התורה הקדושה
שלולא היא העולם מיותר לחלוטים וייחרב מיד

זה באמת מעניין,

בהתחלה היצבת בעצמך את המשוואה בין מתנת ה' לבין נדבת יד המדינה להחזיק תלמידי חכמים.

אחר כך, כבר קראת ליום העצמאות של המדינה יום איד - שלא כמו יום העצמאות של ארה"ב, למשל.

הכחשת שכינוי כזה הוא יריקה ביד המאכילה את לומדי התורה - ואחר כך הסברת מדוע בעצם היריקה מוצדקת.

והכל-הכל, במהירות מרשימה. הקצב בו אתה מכחיש את עצמך היה מכניס אותך כחלקיק למאיץ השוויצי, בתור אובייקט ניסויי.

לאט לך ידידי
אם המדינה רוצה להשתוות לצנצנת המן יש לה עדיין דרך ארוכה מאוד!
הערבים יורקים על המדינה.
אנחנו לא יורקים!!!הם יהודים ואנחנו יהודים.לא נתקלתי בחרדי שריגל חלילה למען האויב .חילוני מצאתי וערבים הרבה מצאתי
אנחנו מכבדים את ראשי המדינה שוטריה וחוקיה...
מכאן ועד לחגיגות על זה שכולנו משקשקים מפחד מכל ערבי שמסתובב ברחוב נראה לי קצת מוגזם...

אני גם לא רמב"ם שנתפסים לכל מילה שלי בצורה אבסולוטית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 19:22 לינק ישיר 

איני מכיר
בקשו- וקיבלו, שנים רבות בזבזתי הון עתק, לתרומות  בין היתר-היתי נציב יום וחודש הרבה פעמים-.היום הם רק מבקשים.
היום הם מקבלים את זה ממס ההכנסה שאני משלם, הם מקבלים ולוקחים-.בדיצה וחדוה.

כנראה שכספם של אוכלי השפנים ובועלי הנידות-  לא נפסל, כמו יום אידיהם.. כמו אותו פסק דין- מצווה לגזול את המדינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 21:00 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
איני מכיר
בקשו- וקיבלו, שנים רבות בזבזתי הון עתק, לתרומות  בין היתר-היתי נציב יום וחודש הרבה פעמים-.היום הם רק מבקשים.
היום הם מקבלים את זה ממס ההכנסה שאני משלם, הם מקבלים ולוקחים-.בדיצה וחדוה.

כנראה שכספם של אוכלי השפנים ובועלי הנידות-  לא נפסל, כמו יום אידיהם.. כמו אותו פסק דין- מצווה לגזול את המדינה.

קיימת מצוה גדולה
וכעת הינך מזלזל במצווה הנ"ל והיא שווה לאשפתות..

וכי כמה מס הכנסה שכיר מסכן משלם שהינך מתפאר בו
הגביה משכירים מהמעמד הבינוני היא רשעות לשמה
מדובר בפחות מחמש אחוז מהכנסות המדינה

אני מכניס למדינה כל שנה כמיליון ש"ח..ולי יש זכות להחליט למי יילכו כספי המיסים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 21:30 לינק ישיר 

אני לא מזלזל במצווה? היא אינה מצווה- זה נקרא מסעייה לעוברי עבירה
 ,אני מצער על הכסף שהיה עוזר יותר למשפחות עניות הזקוקות לה. לתת לישיבות אינה צדקה. היא ההפך מצדקה.
 איני משלם מס הכנסה כשכיר. אני מציע לך לא להתחרות איתי מי משלם יותר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 22:07 לינק ישיר 

לא כל אחד זוכה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 22:07 לינק ישיר 

איני_מכיר כתב:
...

אני מכניס למדינה כל שנה כמיליון ש"ח..ולי יש זכות להחליט למי יילכו כספי המיסים

זהו. שלא.

אין לאף אחד זכות לקבוע לאן ילכו כספי המיסים שהוא משלם. אגב, אם זה היה כך, אתה חושב שרוב-רובם של משלמי המיסים בארץ, היו מסכימים לממן ישיבות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 22:55 לינק ישיר 

בשביל זה יש את המסגרת הפוליטית וכ"א מנסה להשפיע לדרכו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 23:10 לינק ישיר 

רוב רובם של משלמי המסים המבוגרים בארץ מעריכים את חשיבותם של החינוך והלימוד, ומוכנים לממן ישיבות. הדור הצעיר פחות מבין את חשיבות החינוך מבחינה לאומית. לענ"ד המדינה צריכה להשקיע הרבה יותר בחינוך, הן בישיבות והן בבתי ספר ובאוניברסיטאות, עד למצב בו כל תלמיד יוכל ללמוד חנם על חשבון המדינה מגיל חמש ועד לסיום ישיבה גדולה/תואר ראשון באוניברסיטה. מוסדות חינוך פרטיים לא יתוקצבו ע"י המדינה אלא ימומנו באמצעות הורי התלמידים.

תוקן על ידי מ80 ב- 29/04/2012 23:13:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 07:38 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אני לא מזלזל במצווה? היא אינה מצווה- זה נקרא מסעייה לעוברי עבירה
 ,אני מצער על הכסף שהיה עוזר יותר למשפחות עניות הזקוקות לה. לתת לישיבות אינה צדקה. היא ההפך מצדקה.
 איני משלם מס הכנסה כשכיר. אני מציע לך לא להתחרות איתי מי משלם יותר,

יש לי רק שאלה אחת
באיזה רב אתה מאמין שהוא ה"יפתח בדורו כשמואל בדורו"
כי כל הרבנים שאני מכיר מעודדים את האברכים ללמוד בכולל כל זמן שיש אפשרות...
ורואים בתמיכה בכוללים כצדקה מעליותא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 09:37 לינק ישיר 

אם לחזור רגע לנושא המקורי של האשכול,
דומני שכדאי לתת את הדעת לרגע אל פשוטו של המדרש.
המדרש מתייחס אל פסוקים משיר השירים "השבעתי אתכם בנות ירושלים בצבאות או באילות השדה אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" , בפשטות מדובר על מצב של אהבה עזה שעלולה להתעלם מהסדר הנורמטיבי של העולם, לכן אומר הכתוב "השבעתי אתכם" שצריך שבועה מיוחדת על מנת להקהות את האהבה שלא תתפרץ באופן בלתי מבוקר , שלא מתאים למצב הריאלי , ותגרום לאסונות.
                      על בסיס זה אפשר להבין היטב למה חכמים פרשו את השבועות האלו דוקא באופן כזה , ומה הקשר של השבועות של עם ישראל לשבועות של הגוים שלא ישעבדו בישראל יותר מדי , באשר רק במצב בו הגוים לא משעבדים בישראל כ"כ , וישראל עדין לא הגיעו למדריגה בה אהבתם לקב"ה יכולה למצוא ביטוי בתוך המציאות הריאלית פוליטית, אין לישראל רשות "לשבור את הכלים" ולנסות להשליט את האהבה הזו כנגד הסדרים הנורמטיבים של המציאות, אך כאשר הגוים משעבדים יותר מדי, הרי שלא גרעו ישראל משאר האומות לחיות בעולמו של הקב"ה.
ממילא בעל דעת יבין שהמדרש הנ"ל לא רלוונטי למציאות של ישראל במאה ויותר השנים האחרונות לשבתם (לא כולם כמובן) באירופה, אם כבר נראה לומר שהמדרש מרמז על סיבת הכשלון במרדים השונים כנגד רומא, וכנראה גם מהווה סוג של צידוק הדין.
זה כמובן מעבר לכך שלא למדים הלכה מהמדרש , ושיש עוד כמה מקורות שרלוונטיים לנושא הזה ועוד כהנה וכהנה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שלא ימרדו באומות העולם - האומה הישראלית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.