בית פורומים שידוכי חרדים

נישואים=אהבה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/4/2012 10:41 לינק ישיר 
נישואים=אהבה ?

שמתי לב שרוב האשכולות כאן יוצאים מנקודת הנחה שנישואים=אהבה,
השאלה היא אם זה בכלל נכון, או שזה רק מה ששתלו במוחנו ע"י שירים, ספרים..
מי אמר שנישואים זה אהבה?
ומי אמר שאנחנו זקוקים לאחת?
אולי נישואים זה רק כבוד הדדי, התחשבות והמון מידות טובות?

תוקן על ידי אסיק_good ב- 25/04/2012 23:19:43

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/4/2012 10:46 לינק ישיר 

ומה זה אהבה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2012 10:51 לינק ישיר 

יש הרבה נישואין מוצלחים בפרט בציבור האדוק יותר, אם זה החסידי ואם זה הליטאי, שהם ללא אהבה עמוקה.

ובאשר לשאלת כפראברכים מה זה אהבה הנה לשונו של הרמב"ם פ"י מהלכות תשובה הלכה ג': וכיצד היא האהבה הראויה הוא שיאהב את ה' אהבה גדולה יתירה עזה מאוד עד שתהא נפשו קשורה באהבת ה' ונמצא שוגה בה תמיד כאלו חולה חולי האהבה שאין דעתו פנויה מאהבת אותה אשה והוא שוגה בה תמיד בין בשבתו בין בקומו בין בשעה שהוא אוכל ושותה, יתר מזה תהיה אהבת ה' בלב אוהביו שוגים בה תמיד כמו שצונו בכל לבבך ובכל נפשך, והוא ששלמה אמר דרך משל כי חולת אהבה אני, וכל שיר השירים משל הוא לענין זה.

אז אהבת אשה היא, שאין דעתו פנויה מאהבת אותה אשה והוא שוגה בה תמיד בין בשבתו בין בקומו בין בשעה שהוא אוכל ושותה. אם תחווה את זה כבר תדע מה זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2012 10:58 לינק ישיר 

מעפיל,

מה זו אהבה? תשובתך נכונה וממילא מובן שצריך אהבה בשביל נישואין.

ואם אתה חושב שיש זוגות "אדוקים" ללא אהבה חושבני שהינך טועה כי אין אפשרות להסתדר ככה בחיים ובוודאי שהם לא נקראים נישואין מוצלחים.

ובנוגע לפיסקתך האחרונה, אני מאורס.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2012 11:08 לינק ישיר 

יש זוגות החיים יפה ביחד בשיטת תן וקח, מדברים על מה צריך לקנות ומה הילד עשה.. לא חסר כאלו. אפשר להסתדר כך יפה מאד. רק אני לא מאמינה כמה מלהיב זה יהיה כשכאלו אנשים ישארו ביחד לבד אחרי שכל הילדים יתחתנו.
כפי הבנתי, אהבה זה משהו שצריך להשקיע המון בשביל לקבל אותה אמיתית!  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/4/2012 11:12 לינק ישיר 

כפר אברכים אני חושב שלא הסתובבת מספיק בבתי האדוקים. אני יכול לומר לך שהם ביחד מתחושת שליחות, מבחירה אישית שזה מה שטוב להם, מרצון לגדל משפחה, מצורך ליצור, אבל אהבה לא תמיד נמצאת שם. יש זוגות שאתה רואה במבטים שמחליפים ובדיבורים שלהם שהם אוהבים, ויש שאתה רואה שזה יותר שותפות מאהבה. ושניהם מאושרים וחיים טוב עם זה.

זה שאתה מאורס לא אומר שאתה יודע מה זה אהבה. האם הבטן כאבה לך פעם מרוב רצון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2012 11:25 לינק ישיר 

נישואין אכן יכולים להיות מושתתים על כבוד הדדי, התחשבות ומידות טובות ואף להצליח, אך אהבה משדרגת אותם לאין שיעור.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/4/2012 11:28 לינק ישיר 

האלכסנדרה כתב:
נישואין אכן יכולים להיות מושתתים על כבוד הדדי, התחשבות ומידות טובות ואף להצליח, אך אהבה משדרגת אותם לאין שיעור.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/4/2012 12:02 לינק ישיר 

סים, זוגות החיים על תן וק ובחינוך הילדים.., מוצאים עצמם מול תהום פעורה אחרי שהילדים עוזבים את הביית\שכן הם השקיעו בהורות ולא בזוגיות..וזהוהי לדעתי אחת הסיבות לגירושין מאוחרים...
אני מאמינה גדולה בהשקעה ונתינה שמולידה אהבה,זוגות שנותנים ומשקעים בסוף מגעים לאהבה אמיתית היכולה ללמד אותם כמה אפשר לאהוב את הקב"ה
ודעתי הפוכה ממעפיל, דווקא זוגות אדוקים כלשונך, מצליחים להגיע לאהבה אמיתית מהר יותר ואהבת אמת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2012 12:50 לינק ישיר 

"אני מאמינה גדולה בהשקעה ונתינה שמולידה אהבה,זוגות שנותנים ומשקעים בסוף מגעים לאהבה אמיתית היכולה ללמד אותם כמה אפשר לאהוב את הקב"ה "

זו בדיוק המטרה! ואין תענוג גדול מזה!
זה לא נראה לי קשור לאדיקות, זה כמה אדם מחובר לאמת. למרות שיש הרבה אדוקים שחושבים שזה חומרה לא לאהוב..
אני לא בדיוק יודעת אם אפשר לראות את הדברים האלו אצל אנשים.
בעצם הכל תלוי מה הבנאדם רוצה בחיים שלו, להגיע לעמקויות ולדברים שמעבר, או רק לחיות את הרגע ולהיות שטחיים.
הרי ידוע שנישואין הם רק דוגמא לקשר שלנו עם אלוקים, לכן מי שרוצה לבחון את קרבתו ואהבתו לה'- שיקח דוגמא מחיי הנישואין שלו.. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/4/2012 12:55 לינק ישיר 

אני לא מאמינה שיש אנשים שלא אוהבים מתוך חומרה, או מתוך יר"ש.
הם חולי נפש ולא יראיי שמיים,
כל אדם שמקפיד על דיקדוק הלכות, באמת ובתמים, יכבד וישקיע אהבה רבה בזוגתו ולהיפך..
כי הוא יקפיד על אוהבה ומכבדה יותר מגופו וכו'.. אין ספור ציווים נצטוונו והוא יקפיד עליהם כמו שמקפיד על ל"ט הלכות שבת.  ולכן אין קשר לאדיקות, ונמאס מהטעון הזה!
ולא כל מה שמראים בחוץ זה מה שקורה בפנים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2012 12:59 לינק ישיר 

כמו שלכל מדע יש שפה משלה, למתמטיקה שפה שונה מאסטרונומיה, ושפת שניהם שונה מן שפת הפיסיקה, וכשם שלכל כשרון שפה משלה, שפת המוסיקה שונה משפת הציור למשל, כך גם לכל תכונה שפה שונה משלה, ולאהבה שפה משלה, השונה במהותה מכל שפה אחרת.

ישנם אנשים שמסוגלים לדבר שפת אהבה בצורה מפותחת ושוטפת, ויש כאלה שמגמגמים בה. ובכל מקרה, כמו כל שפה אחרת גם שפת אהבה אפשר לפתח ולהרחיב או להזניח אותה ושהיא תתנוון. 

באוכלוסיות מסוימות לא מייחסים חשיבות רבה להיכירות מעמיקה בשפת האהבה, הם נוטים אולי אפילו טיפה לזלזל בביטויים ובתחושות מעין אלו. בציבורים אלו יש שיתוף, מטרה, שיחה, עזרה, אבל אהבה נשארת פרימיטיבית ולעולם לא מתפתחת.

זה לא אומר שהם לא מאושרים, זה אומר שהם מעדיפים להשקיע כוחם במישורים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2012 13:02 לינק ישיר 

נכון! זה בדיוק כמו לומר שכל הזוגות הללו שהולכים ברחוב יד ביד ונועצים מבטים אוהבים זה בזו- הם אלו שבאמת אוהבים. הכל שטויות. אהבה אמיתית כמו שנכתב לעיל, אינה מוחצנת כלל. וזה לא בא בקלות. 
ישנם גם זוגות שאינם "אדוקים" ובביתם כלל לא שוררת אהבת רעים אמיתית.  שוב הכל תלוי בכמה האדם מחובר לאמת=אלוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/4/2012 13:03 לינק ישיר 

מעפיל, התחלת טוב, למה קילקלת...?
זה שאתה לא רואה, לא אומר שהיא נשארת פרימטיבית!
היא אולי שונה, אבל אני בטוחה שהיא עמוקה ומפותחת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2012 13:16 לינק ישיר 

מעפיל, קשה לי להסכים איתך. מה זו "שפת האהבה" בשבילך? התורה נותנת הרבה הגדרות ל"שפת האהבה" ואיך להשתמש בה. אנשים לא מטומטמים וכמו שתמר אמרה שכל מי שמקפיד על דקדוק ההלכה יגיע לידי אהבה.
זה שיש אנשים שמשקיעים במישורים אחרים- זאת בעיה.
זו המצאה שאהבה היא שפה. אהבה היא משהו שכל אחד מחפש, אמנם לכל אחד זה אומר משהו אחר אבל בגלל שאתה הגדרת לעצמך מה היא השפה, זה לא אומר שמי שלא מדבר אותה כהגדרתך -אינו יודע אהבה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/4/2012 13:18 לינק ישיר 

יפה סים!
אבל אני כן מסכימה עם ההתחלה,
כל אחד מביע אהבה בדרך שונה,
וזה שהוא לא מבין את כל השפות, לא אומר שהאדוקים {כלשונו}אילמים!

תוקן על ידי תמר8 ב- 25/04/2012 13:21:03

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נישואים=אהבה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext